Ingredience: 3 hrnečky polohrubé mouky 2 hrnečky cukru 1,5 hrnečku mléka (může být i kyselé) 1/2 hrnečku oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva ovoce Drobenka: 100 g másla 100 g cukru moučka 100 g hladké mouky Dále: tuk na vymazání pekáčku hrubá mouka na vysypání pekáčku
Postup: Pekáček s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou.Polohrubou mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme.Mléko, vejce a olej...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 1 špetka soli 4 vejce 200 g pískového cukru 1 kypřicí prášek do pečiva 80 g másla 500 g bílého jogurtu 200 g ostružin 300 g jahod 100 g moučkového cukru lístky meduňky na ozdobu
Postup: Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Troubu včas rozpálíme na 180 °C.Polohrubou mouku prosejeme se solí. Žloutky utřeme s pískovým cukrem do pěny. Mouku smícháme s kypřicím...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 0,75 hrnku cukru 0,5 hrnku oleje 1 prášek do pečiva 2 vejce 0,5 hrnku mléka Pudinková vrstva: 1 sáček vanilkového pudinku 500 ml mléka 3-4 lžíce cukru Dokončení: 500-700 g ovoce 1 sáček želatiny (Dr. Oetker) Na přípravu plechu: tuk hrubá mouka
Postup: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, olej a vejce. Přidáme trochu mléka dle konzistence.Těsto nalijeme na...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 hrnek cukru krupice 1/2 hrnku oleje 1 vejce 1 hrnek mléka Kakaové těsto: zbytek těsta 1 lžíce kakaového prášku 2 lžíce mléka Náplň: 500 g měkkého tvarohu 2 vejce 1 vanilkový cukr 3 lžíce cukru krupice (podle chuti) 250 ml mléka 1 vanilkový pudinkový prášek Nahoru: kompotované broskve z konzervy (nebo jiné ovoce)
Postup: Všechny suroviny na...
Ingredience: 350 g hladké mouky 350 ml mléka 1 vajíčko 100 g mletého cukru + trochu cukru na obalení jeřabin 5 lžic oleje 1 prášek do pečiva špetka soli černé jeřabiny (nebo jakékoliv jiné ovoce) zhruba půl kg, ale i víc Drobenka: 1/4 kostky másla nebo hery 3/4 hrnku mletého cukru 3/4 hrnku polohrubé mouky
Postup: Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a metlou dobře prošleháme...
Ingredience: Těsto: 2,5 hrnku polohrubé mouky 1,25 hrnku mléka 6 lžic másla 21 g čerstvého droždí (1/2 kostky) 1 špetka soli 3 lžíce cukru 2 žloutky Ovoce: jahody (nebo jiné ovoce) Drobenka: 1 hrnek hrubé mouky 0,5 hrnku cukru 4-5 lžic másla Dále: tuk na vymazání plechu
Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěný vlahý tuk, postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou se solí....
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek ovocného jogurtu 0,5 hrnku třtinového cukru 0,5 hrnku oleje 0,5 balíčku prášku do pečiva 0,5 balíčku prášku do perníku 1 vanilkový cukr 3 žloutky Ovoce: kousky jahod borůvky maliny (nebo kompotované ovoce) Sněhová čepice: 3 bílky 100 g moučkového cukru 2 jahody na zašlehání (nebo jiné ovoce)
Postup: Všechny uvedené suroviny (mimo ovoce smícháme) v řidší směs,...
Ingredience: Těsto: 200 g zakysané smetany 90 g cukru krupice 2 vejce 100 g másla 200 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Na obložení: ovoce (dle chuti) Drobenka: 70 g polohrubé mouky 70 g cukru moučky 70 g másla 1 lžička mleté skořice 1 hrst mandlových lupínků Na přípravu formy: tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu o průměru 22 cm vymažeme máslem a...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek krystalového cukru 1 hrnek oleje 1 hrnek studeného mléka 2 vejce 2 lžíce kakaa 1 čokoládový pudink 1 prášek do perníku Dále: tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání moučkový cukr nebo čokoládová poleva na povrch
Postup: Všechny ingredience smícháme v míse dohromady do hladkého těsta.Těsto vlijeme do předem vymaštěného a vysypaného pekáče a dáme péct na 180...
Ingredience: 400 g hladké mouky 350 g cukru 3 lžíce oleje skořice 2 lžíce kakaa 1,5 lžičky jedlé sody 2 vejce 250 ml mléka 2 lžíce povidel nebo džemu
Postup: Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný plech /nebo pečící papír/ a pečeme cca při 190, zkusíme špejlí, když se těsto nelepí je hotovo. Vychladlý perník rozkrojím napůl, potřu džemem (nejlepší je rybízový nebo malinový), znovu spojím a navrch...
Ingredience: 150 g bílého jogurtu 350 ml mléka 2 vejce 1 lžíce kokosového oleje 250 g hladké mouky 6 g prášku do pečiva
Postup: Do misky odvážíme mouku, přidáme kypřící prášek do pečiva a metličkou promícháme.Kokosový olej trochu rozpustíme (pokud už nemáme tekutý).Vezmeme druhou mísu, popřípadě plastový šejkr, do nichž dáme jogurt, vejce, kokosový olej a dobře rozmícháme.Tuto směs přidáme do mouky a...
Ingredience: hladká mouka vajíčko prášek do pečiva sůl mléko
Postup: Uděláme si z mouky, mléka a vajíčka s troškou soli těstíčko, které smažíme na lívanečníku a zdobíme kiwim.
Ingredience: 1/4 l mléka 10 g droždí (1/4 kostky) 1 špetka soli 1 špetka cukru 1 vejce 100 g mouka hladká olej
Postup: Mléko zahřejeme, přidáme do něj špetku soli , špetku cukru, droždí, vejce a za stálého míchání přisypáváme mouku. Podle potřeby můžeme těsto zředit (mlékem) a nebo naopak zahustit (moukou) tak , aby se nám těsto dobře lilo na pánev. Hotové těsto necháme na teplém místě asi tak 3/4 hodiny...
Ingredience: Lívanečky: 2 hrnky hladké mouky 3 lžíce cukru 2 vejce 1 hrnek mléka 1/2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 2 lžíce oleje 1 lžíce rumu Ostatní: 12 ks cuketových květů ze zahrádky 400 g měkkého tvarohu z vaničky 1 lžíce pudinkového prášku za studena cukr moučka dle chuti vanilka dle chuti rozinky dle chuti mletá skořice dle chuti olej na smažení ovoce na ozdobu dle chuti
Postup: Mouku...
Ingredience: 1 plát listového těsta (lze koupit už vyválené) 4-5 lžic nutelly broskvový kompot nebo meruňkový kompot rozšlehané vajíčko na potření
Postup: Plát listového těsta potřeme nutellou, na delší kraj naskládáme tenké plátky kompotovaného ovoce a zavineme jako roládu tak, aby ovoce bylo uprostřed. Okraje zahrneme. Roládu přeneseme na plech s pečícím papírem, ohneme do tvaru podkovy a potřeme celý...
Ingredience: 12,5 dkg másla 2 žloutky 25 dkg jemné mouky 3 dkg loupaných strouhaných mandlí 1,5 dkg droždí na kvásek vanilkový cukr na obalování
Postup: 12,5 dkg másla utřeme do pěny s 2 žloutky, přidáme 25 dkg jemné mouky, 3 dkg loupaných strouhaných mandlí a 1,5 dkg droždí, které jsme nechali v trošce mléka vzejít.Těsto dobře vypracujeme a ihned tvoříme malé věnečky. Klademe na pomaštěný plech, necháme...
Ingredience: Těsto na základnu: 320 g hrubé mouky 210 g másla 100 g cukru 5 žloutků Bílková čepice: 280 g moučkového cukru (lze i méně podle chuti) 200 g mletých vlašských ořechů 5 bílků Na promazání: rybízová marmeláda (či jiná pikantní)
Postup: Troubu zapneme na 180 °C.Vypracujeme těsto na základnu. Utřeme máslo s cukrem a žloutky. Do utřeného přidáme hrubou mouku. Zpracované těsto vyválíme na pečicím...
Ingredience: 3 balení Lotus sušenek (250 g) 80 g másla 4 PL moučkového cukru malé balení piškotů ananas nebo jiné ovoce dle vlastních preferencí 2 smetany ke šlehání (33%) 1 zakysaná smetana 1 mascarpone (250 g)
Postup: V mísce jsem rozbila cca půl - 1 balení Lotus sušenek (podle toho, jak velkou máte formu a jak vysoký chcete základ), máslo jsem pomalu rozpustila v hrnci a vlila ho do sušenek.. Po...
Ingredience: 350 g sušenek Lotus 100 g másla 500 g tvarohu (v kostce) 1 vanilkový cukr 75 g cukru moučka šťáva z půlky citronu
Postup: 250 g sušenek nadrtíme (ručně nebo v robotu) a smícháme je s rozpuštěným máslem. Hmotu napěchujeme na dno dortové formy a dáme na chvíli do chladu. Formu můžeme vyložit pečicím papírem nebo potravinářskou fólií, ale není to nutné.Připravíme náplň. V misce smícháme tvaroh,...
Ingredience: 280 g karamelových sušenek Lotus 80 g změklého másla Smetanová náplň: 200 g mascarpone 1 lžíce zakysané smetany půl lžičky vanilkového extraktu 1 vejce Jablečná náplň: 3 jablka půl lžičky skořice špetka muškátového oříšku Na drobenku: 1/4 hrnku třtinového cukru 1/4 hrnku polohrubé mouky 1/4 hrnku ovesných vloček 50 g změklého másla
Postup: Troubu předehřejeme na 170°C, dno formy vyložíme pečicím...
|< 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz