Ingredience: 275 g listového těsta 1 malé vejce Krém: 100 g mascarpone 100 g čerstvého sýra 2 lžíce smetany 31 % 2 lžíce pudinku bez vaření 1-2 lžíce lotus krému K dokončení: 1 lžíce lotus krému 3 rozdrcené sušenky lotus
Postup: Zapneme troubu na 190 ° C a plech vyložíme papírem na pečení. Listové těsto překrojíme rádýlkem nebo nožem podél na tři pruhy a svisle na 6-8 obdélníčků. V hrnečku vidličkou...
Ingredience: Korpus: 130 g Lotus sušenek 70 g másla Náplň: 250 g mascarpone 250 g tvarohu z vaničky 100 g zakysané smetany 2 lžíce agávového sirupu 1/2 lžičky mleté vanilky / aroma 2 vejce Ořechové máslo - použila jsem Slaný karamel
Postup: Sušenky rozmixujeme najemno a smícháme je s rozpuštěným máslem. Směs plníme na dno silikonových košíčků na muffiny a nebo do formy na muffiny. A dáme do lednice,...
Ingredience: 2 balení Lotusek 2x250 g 250 g mascarpone 250 g tučného tvarohu 200 g zakysané smetany 100 ml smetany ke šlehání 2 vanilkové cukry 2 banány lžička rumu
Postup: Připravíme vhodnou formu (27x18 cm) a vysteleme ji potravinářskou folií.Vyšleháme mascarpone, tvaroh a smetany do nadýchaného krému a dochutíme cukrem a rumem.Banány nakrájíme na cca 1 cm kolečka.Začneme ukládat vrstvy: sušenky, krém,...
Ingredience: Lotus sušenky 1/2 hrnku Lotus másla 2 hrnky smetany na šlehání 1 hrnek uvařené silné instantní kávy 250 g mascarpone 2 lžíce třtinového cukru 1 špetka soli skořice holandské kakao
Postup: Mascarpone smícháme s Lotus máslem, prošleháme. Přidáme cukr, skořici, špetku soli a smetanu ke šlehání. Vyšleháme do velmi hustého krému.Uvaříme silnou kávu a do ní namáčíme sušenky, které dáme naspod...
Ingredience: sušenky Lotus 250 g mascarpone 2 lžíce zakysané smetany 1-2 vanilkové cukry + cukr podle chuti bílá poleva nebo rozpuštěná bílá čokoláda
Postup: Mascarpone smícháme se smetanou a osladíme. Naplníme stříkací pytlík se špičkou. Na jednotlivé sušenky nastříkáme krém a přikryjeme druhou sušenkou.Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a předěláme do jednorázového pytlíku. Odstřihneme malinkatou...
Ingredience: 200 g Lotus keksů 100 g rozpuštěného másla 400 g mascarpone 250 ml smetany ke šlehání (33%, vychlazená) 120 g krystalového cukru 40 ml citronové šťávy strouhaná citrónová kůra 180 g Lotus biscoff pomazánky ze sušenek
Postup: Rozdrvíme sušienky, pridáme k nim rozpustené maslo a premiešame. Zmes vložíme do mini tortových formičiek do výšky cca 0,5 cm a utlačíme. Dáme do chladničky, kým pripravíme...
Ingredience: 120 g mléka 150 g bílého jogurtu 60 g oleje 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky půl rovné lžičky soli 2-3 lžíce cukru 8-10 g čerstvého droždí
Postup: V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice. Použít se dá už za několik hodin, ale lépe až druhý den. V lednici by těsto mělo...
Ingredience: 400 g hladké mouky 40 g cukru 70 g másla 1 vanilkový cukr 25 g droždí 180 ml mléka 1 žloutek špetka soli citronová kůra vejce na potření mák (nebo mandlové lupínky) na posypání tuk na vymazání plechu
Postup: Nejprve uděláme kvásek z droždí, lžičky cukru, pár lžic mouky a trochy vlažného mléka. Necháme ho asi 20 minut kynout.Rozpuštěné vlahé máslo a vykynutý kvásek smícháme s ostatními...
Ingredience: 350 ml mléka 1 lžička soli 140 g másla 800 g hladké mouky 80 g moučkového cukru 2 balíčky vanilkového cukru 2 žloutky 7 g sušeného droždí strouhaná citronová kůra bílky na potření mák na posypání
Postup: Ze všech surovin zaděláme těsto, které necháme 1 hodinou kynout.Poté vytvarujeme rohlíčky (lépe válečky), dáme na plech, potřeme bílkem, posypeme mákem a dáme péct na 180°C.
Ingredience: Těsto: 250 ml vlažného mléka 60 g roztopeného sádla 60 g krystalového cukru 30 g droždí 1 žloutek 300 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky 0,5 kl soli 2 PL medu
Postup: Uděláme kvásek z trošky vlažného mléka, kvasnic a lžičky cukru. Do mísy prosejeme mouky, přidáme ostatní suroviny. Med a sádlo rozpustíme, ale nelijeme horké do mouky. Přidáme vzešlý kvásek a mícháme v robotu na pomalé otáčky...
Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 1 vanilkový cukr 1-2 lžíce cukru krupice 2 žloutky 1 hrnek vlažného mléka 1/2 kvasnic (21g) kůra z půlky citronu 1 špetka soli 83 g másla (rozpuštěného) cukr na posypání vejce na potření
Postup: Ohřejeme hrnek mléka. Do části mléka dáme 1 lžíci cukru a rozdrobíme půl kostky kvasnic a necháme vzejít kvásek. Do velké mísy dáme zbytek mléka, lžíci cukru, citronovou kůru,...
Ingredience: 200 ml mléka vlažného 50 g Hery (roztopit v mikrovlnce nebo hrnci) 5 lžic krupicového cukru 1 lžička soli 1 vanilkový cukr 1 bílý jogurt 1/2 kostky droždí 500 g hladké mouky 1 žloutek citronová kůra žloutek na potření
Postup: Kvásek - mléko do toho kvasnice, přidat Heru, žloutek, jogurt, cukr, sůl a nakonec nastrouhanou citr. kůru a mouku. Necháme nakynout. Poté tvarujeme rohlíčky,...
Ingredience: 1 listové těsto 2 čokoládové pudinky v prášku 1/2 l mléka 7-8 lžic cukru vanilkový cukr vejce na potření
Postup: Z mléka, cukru a pudingových prášků uvaříme velmi hustý pudink.Listové těsto vyválíme, nařežeme na trojúhelníčky, na každý dáme trošku pudinku a zavineme tak, aby vznikl loupáček.Potřeme vejcem a v předehřáté troubě na 180 °C upečeme.
Ingredience: Těsto: 475 g hladké mouky 60 g cukru krupice 7 g sušeného droždí 5 g soli 50 g změklého másla 1 vejce 150 ml mléka plnotučného Tang zhong: 25 g hladké mouky 125 g mléka
Postup: Nejdříve připravte tangzhong. V kastrolku promíchejte metličkou mouku s mlékem, na mírném ohni směs za stálého míchání zahřívejte na teplotu 65 °C, asi tak 2-3 minuty. Směs by měla zhoustnout a připomínat bílý...
Ingredience: Těsto: 175 ml mléka 1 žloutek 70 g povolené Hery špetka soli citronová kůra 400 g hladké mouky 40 g cukru 1 vanilkový cukr 1/4 kostky droždí
Postup: Suroviny dáme v uvedeném množství do pekárny a zapneme program Těsto.Po vykynutí vyndáme z pekárny a rozdělíme na 12 kousků. Na vále vyválíme válečky, ohneme do tvaru loupáčků, přendáme na plech a necháme dalších 10 minut kynout.Potom potřeme vejcem...
Ingredience: 600 g hladké mouky 300 ml vody 100 ml rozpuštěného másla (oleje) 100 g cukru 1 lžička soli 1 vejce 1,5 lžičky sušeného (20 g čerstvého) droždí 1 žloutek na potření mléko na potření mák na posyp
Postup: Suroviny zpracujeme v těsto, které necháme vykynout.Po vykynutí vypracujeme asi 16 bochánků, které vyválíme na placičky a srolujeme do rohlíků.Na plechu s papírem na pečení nebo teflonovou fólií...
Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 1,5 hrnku cukru 1/2 hrnku oleje 1 prášek do perníku 1,5 hrnku mléka 3 žloutky sníh ze 3 bílků kakao
Postup: Suché suroviny smícháme, přidáme olej, žloutky a mléko a utřeme do hladkého těsta.Přidáme sníh z bílků a pečeme na 180°C.Můžeme promazat marmeládou a posypat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou.
Ingredience: Těsto: 100 g kokosové mouky 2 vejce 1 polo nebo plnotučný tvaroh 1 lžíce skořice (nemusí být) sladidlo Náplň: 2 zakysané smetany borůvky sladidlo
Postup: Suroviny na těsto smícháme a natlačíme do formy na koláč 24cm. Propícháme vidličkou a dáme péct při 170°C na cca 25 min., až bude korpus zlatavý. Necháme korpus vychladnout. Mezitím připravíme náplň.Na vychladlý korpus naneseme náplň a dáme...
Ingredience: 250 g Lučiny (termizovaného sýra) 1 banán 1 velké jablko šťáva z půlky citronu moučkový cukr (med) podle potřeby
Postup: Banán nakrájíme, jablko oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.Dáme do mixéru, přidáme citronovou šťávu, Lučinu a rozmixujeme dohladka.Ochutnáme, podle potřeby osladíme a znovu rozmixujeme.Podáváme vychlazené a ozdobené tenkými plátky jablka.
Ingredience: 100-150 g sýru Lučina 3 lžíce medu 65 g hořké čokolády na vaření 50 ml mléka 4 lžíce instantního kakaa 2 lžíce rozinek 1 žloutek 1 hrst lískových oříšků (burské, kešu, vlašské)
Postup: Kakaový prášek šleháme ve studeném mléce a necháme rozpustit. Potom přidáme Lučinu a ušleháme na jemný krém.Čokoládu nastrouháme na jemno. Žloutek smícháme s medem, vmícháme 1 žloutek k němu jemně nasekané...
|< 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz