Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Lučinová pěna s likérem a ovocem

Ingredience: 200 g čerstvého sýru typu lučina pokojové teploty (lépe se pak šlehá) 200 ml vychlazené smetany ke šlehání; používám tučnější, neb mi víc chutná cca 2 lžíce (nebo i více) prosátého moučkového cukru, nejlépe vanilkového cca 4 lžičky prosátého kakaového prášku holandského typu 2 a více ks grahamových sušenek (nebo jiných vašich oblíbených, třeba i piškoty) přiměřené množství vašeho...

 
Lukyho jablko-kakaová buchta

Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g cukr krupice 3 vejce 1,5 dcl olej 1/2 prášku do pečiva 1 vanilkový cukr 3-4 na jemno nastrouhaná jablka 2 lžíce kakaa

Postup: Vše smícháme, dáme péci do předem vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Já pekla cca 40 minut.

 
Lupínky v čokoládě

Ingredience: 100 g - polotovary na smažení 100 g - čokoláda na vaření 20 g - máslo 100 ml - mléko

Postup: Nejdříve si připravíme lupínky ke smažení. Tyto polotovary poté usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvičce při teplotě 180 – 200 °C. Pokud po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, tak má olej správnou teplotu. Nabereme hrst snacků a opatrně je vhodíme do rozpáleného oleje....

 
Lussekatter

Ingredience: 500 g hladké mouky 100 g másla 200 ml mléka 50 ml smetany ke šlehání 1 vejce 100 g cukru krupice 1 kostka droždí šafrán mletý kardamom špetka soli rozinky na ozdobu 1 vejce na potření

Postup: Připravíme si kvásek - do vlažného mléka rozdrobíme kostku droždí a přidáme asi 2 lžíce cukru. Lžící utřeme dohladka a necháme kvásek 10 minut odpočívat v teple. Mezitím smícháme šafrán se...

 
Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta

Ingredience: Suroviny: 550 g hladké mouky 280 g mléka 90 g rozpuštěného másla 70 g krupicového cukru 22 g čerstvého droždí 1 vejce 1/2 lžičky soli marmeláda nebo jiná náplň voda na potření žloutek na potření kousek másla na potření

Postup: Do nádoby od pekárny nalijte vlahé mléko, přidejte vejce a rozpuštěné máslo. Přisypte hladkou mouky, rozdrobené droždí, krupicový cukr do jednoho rohu a sůl do druhého...

 
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)

Ingredience: 400 g polohrubé mouky 20 g droždí 70 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 200 ml mléka 100 g rozpuštěného a vychladlého másla nebo sádla 3 žloutky 1 špetka soli citronová kůra z 1 citronu 2 hrsti rozinek rum na namočení rozinek sekané mandle do těsta 1 vejce na potření 1 lžíce rumu na potření mandlové lupínky na posypání mazance

Postup: Do mísy nasypeme polohrubou mouku a uděláme do ní prstem...

 
Luxusní a rychlý makovník

Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 1,5 hrnku cukru 1 kypřicí prášek 1 vanilkový cukr 1 vejce 1 hrnek oleje 2 hrnky mléka 1,5 hrnku mletého máku 2 lžíce marmelády Na vymazání plechu: tuk hrubá mouka

Postup: Plech vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Smícháme dohromady všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté a důkladně promícháme.Těsto rozetřeme na připravený plech, vložíme...

 
Luxusní brownies

Ingredience: 100 g másla 4 vejce 1 prášek do pečiva 200 g čokolády na vaření 100 g hladké mouky 200 g cukru krystal 30 g kakaa

Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Nalámanou čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Poté do těsta vmícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem.Dáme do vymazaného menšího plechu a pečeme cca 25-35...

 
Luxusní bublanina s třešněmi

Ingredience: 200 g cukru 4 vejce 200 ml kysaného mléka (kefíru) 200 ml oleje 400 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 6 kapek ananasové tresti ovoce dle sezony

Postup: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.Utřeme cukr se žloutky, mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přimícháváme do utřených žloutků.Přilejeme olej, tresť, kefír a ušleháme bílky do pevného sněhu, který opatrně vmícháme do...

 
Luxusní čokoládové trojhránky

Ingredience: Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 4 vejce 1/2 prášku do pečiva 1 hrnek mléka 3/4 hrnku oleje 2 lžíce kakaa Krém: 2 kostky tvarohu (500 g) 250 g másla 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena) 4 lžíce mletého cukru Čokoládová poleva: 2 čokolády na vaření 100 ml smetany 50 g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)

Postup: Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C. Žloutky...

 
Luxusní jablečný koláč s karamelem

Ingredience: 300 g hladké mouky 0,5 sáčku prášku do pečiva 1 vejce 100 g másla (pokojové teploty) 50 g cukru Náplň: 4 jablka 0,5 karamelového Salka 1 lžíce třtinového cukru 0,5 lžičky skořice tuk na vymazání formy

Postup: Troubu předehřejeme na 190 °C. Formu na koláč vymažeme máslem.Do mísy prosejeme mouku společně s kypřícím práškem. Přidáme vajíčko, máslo, cukr a pečlivě zpracujeme těsto.Formu naplníme...

 
Luxusní ovocné řezy

Ingredience: Těsto: 5 vajec 20 dkg cukru 100 ml vody 100 ml oleje 25 dkg polohrubé mouky prášek do pečiva Krém: 1 l mléka 3 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr 4 polévkové lžíce cukru 2 zakysané smetany trochu moučkového cukru 2 smetany ke šlehání ztužovače Dále: ovoce (jahody, borůvky) čokoláda nebo kakao na dozdobení

Postup: Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva....

 
Luxusní piškotová roláda bez mouky

Ingredience: 4 vejce 1 špetka soli 180 gramů mandlové mouky sladidlo (steviol, erythritol) 1 kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 250 ml smetany ke šlehání 1 lučina 500 g jahod citronová kůra

Postup: Troubu zapněte na 180 °C. Oddělte bílky od žloutků. Plech vyložte papírem na pečení.Ušlehejte sníh z bílků se špetkou soli. Žloutky společně se sladidlem šlehejte do pěny až "zbělá" a přidejte k nim...

 
Luxusní punčák z "Recepty.cz" od TheKacabi

Ingredience: Piškot - můžete si upéct svým oblíbeným způsobem Nálev: 300 g cukru krystal 250 ml vody rum citronová šťáva Potravinářské barvivo (červené a žluté) Marmeláda Poleva: moučkový cukr citronová šťáva rum čokoláda

Postup: Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru moučka...

 
Luxusní řezy Napoleon

Ingredience: Těsto: 650 g hladké mouky 400 g másla 2 vejce 150 ml vody 30 ml vodky (nebo koňaku) 10 ml 8% octa 1 špetka soli Krém: 4 žloutky 180 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 50 g hladké mouky 800 ml mléka 250 g másla Na dokončení: 2 lžíce moučkového cukru 150 g pražených mandlových lupínků

Postup: Troubu vyhřejeme na 180 °C.Mouku nasypeme na vál, přidáme špetku soli a nožem ve směsi rozsekáme tuhé máslo...

 
Luxusní velikonoční jidáše

Ingredience: 250 ml mléka 20 g droždí 60 g cukru krystal 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 1 žloutek 1 špetka soli 60 g změklého sádla 100 g medu šťáva z 1 citronu 1 vejce na potření před pečením

Postup: Ve vlažném mléku rozmícháme droždí, lžíci cukru a lžíci mouky. Necháme vzejít kvásek.Do velké mísy nasypeme obě mouky a cukr, zamícháme a přilijeme kvásek.Přidáme žloutek se solí a vše spojíme v...

 
Luxusní zmrzlina pro dospělé

Ingredience: 1/2 l smetany 1 lžíce sypaného černého čaje Earl Grey 180 g cukru 5 žloutků malý panák rumu (necelý)

Postup: Smetanu svaříme s cukrem a nasypeme do ní čaj.Necháme přejít varem, odstavíme a do horkého zašleháme žloutky jeden po druhém.Po zchladnutí přecedíme, vmícháme rum a necháme pořádně vychladit. Pak mrazíme ve zmrzlinovém strojku.

 
Lžícový hruškový koláč s drobenkou

Ingredience: 3 hrušky 8 lžic hrubé mouky 8 lžic mléka 4 lžíce cukru 2 lžíce rozpuštěného másla 1 vajíčko 1/2 sáčku prášku do pečiva tuk a hrubá mouka na vysypání formy Drobenka: 100 g moučkového cukru 100 g polohrubé mouky 2 lžíce rozpuštěného másla

Postup: Oloupané hrušky rozkrojíme na polovinu a opatrně vyndáme jadřinec. Jsou-li velké, pokrájíme je na několik silnějších plátků.Do mísy dáme mouku, přilijeme...

 
Lžícový koláč

Ingredience: 30 lžic hrubé mouky vanilkový cukr 30 lžic mléka citronová kůra 15 lžic tuku 13 lžic cukru prášek do pečiva 3 vejce špetka soli ovoce

Postup: Smíchat, dát na plech, poklást ovocem a posypat drobenkou.

 
Lžičková buchta

Ingredience: Těsto: 20 lžic polohrubé mouky 20 lžic mléka 10 lžic rozehřátého tuku 10 lžic cukru (nebo medu) 1 prášek do pečiva 1 cukr vanilka (nemusí být) Náplň: třešně 5 plátků želatiny 1 pomeranč (pouze kůra) 400 ml zakysané smetany 250 ml bílého jogurtu 80 ml růžového sirupu 2 hrsti okvětních plátků růží

Postup: Nejdříve uděláme náplň: smetanu s jogurtem rozmícháme dohladka, připravíme želatinu podle...

 

|<   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz