Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Loupáčky s tangzhongem

Ingredience: Těsto: 475 g hladké mouky 60 g cukru krupice 7 g sušeného droždí 5 g soli 50 g změklého másla 1 vejce 150 ml mléka plnotučného Tang zhong: 25 g hladké mouky 125 g mléka

Postup: Nejdříve připravte tangzhong. V kastrolku promíchejte metličkou mouku s mlékem, na mírném ohni směs za stálého míchání zahřívejte na teplotu 65 °C, asi tak 2-3 minuty. Směs by měla zhoustnout a připomínat bílý...

 
Loupáčky z domácí pekárny

Ingredience: Těsto: 175 ml mléka 1 žloutek 70 g povolené Hery špetka soli citronová kůra 400 g hladké mouky 40 g cukru 1 vanilkový cukr 1/4 kostky droždí

Postup: Suroviny dáme v uvedeném množství do pekárny a zapneme program Těsto.Po vykynutí vyndáme z pekárny a rozdělíme na 12 kousků. Na vále vyválíme válečky, ohneme do tvaru loupáčků, přendáme na plech a necháme dalších 10 minut kynout.Potom potřeme vejcem...

 
Loupáky

Ingredience: 600 g hladké mouky 300 ml vody 100 ml rozpuštěného másla (oleje) 100 g cukru 1 lžička soli 1 vejce 1,5 lžičky sušeného (20 g čerstvého) droždí 1 žloutek na potření mléko na potření mák na posyp

Postup: Suroviny zpracujeme v těsto, které necháme vykynout.Po vykynutí vypracujeme asi 16 bochánků, které vyválíme na placičky a srolujeme do rohlíků.Na plechu s papírem na pečení nebo teflonovou fólií...

 
Lovely vláčný perník

Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 1,5 hrnku cukru 1/2 hrnku oleje 1 prášek do perníku 1,5 hrnku mléka 3 žloutky sníh ze 3 bílků kakao

Postup: Suché suroviny smícháme, přidáme olej, žloutky a mléko a utřeme do hladkého těsta.Přidáme sníh z bílků a pečeme na 180°C.Můžeme promazat marmeládou a posypat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou.

 
Low carb borůvkový koláč

Ingredience: Těsto: 100 g kokosové mouky 2 vejce 1 polo nebo plnotučný tvaroh 1 lžíce skořice (nemusí být) sladidlo Náplň: 2 zakysané smetany borůvky sladidlo

Postup: Suroviny na těsto smícháme a natlačíme do formy na koláč 24cm. Propícháme vidličkou a dáme péct při 170°C na cca 25 min., až bude korpus zlatavý. Necháme korpus vychladnout. Mezitím připravíme náplň.Na vychladlý korpus naneseme náplň a dáme...

 
Lučina s banánem a jablkem

Ingredience: 250 g Lučiny (termizovaného sýra) 1 banán 1 velké jablko šťáva z půlky citronu moučkový cukr (med) podle potřeby

Postup: Banán nakrájíme, jablko oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.Dáme do mixéru, přidáme citronovou šťávu, Lučinu a rozmixujeme dohladka.Ochutnáme, podle potřeby osladíme a znovu rozmixujeme.Podáváme vychlazené a ozdobené tenkými plátky jablka.

 
Lučina s medem, oříšky a čokoládou pro děti i dospělé

Ingredience: 100-150 g sýru Lučina 3 lžíce medu 65 g hořké čokolády na vaření 50 ml mléka 4 lžíce instantního kakaa 2 lžíce rozinek 1 žloutek 1 hrst lískových oříšků (burské, kešu, vlašské)

Postup: Kakaový prášek šleháme ve studeném mléce a necháme rozpustit. Potom přidáme Lučinu a ušleháme na jemný krém.Čokoládu nastrouháme na jemno. Žloutek smícháme s medem, vmícháme 1 žloutek k němu jemně nasekané...

 
Lučinová pěna s likérem a ovocem

Ingredience: 200 g čerstvého sýru typu lučina pokojové teploty (lépe se pak šlehá) 200 ml vychlazené smetany ke šlehání; používám tučnější, neb mi víc chutná cca 2 lžíce (nebo i více) prosátého moučkového cukru, nejlépe vanilkového cca 4 lžičky prosátého kakaového prášku holandského typu 2 a více ks grahamových sušenek (nebo jiných vašich oblíbených, třeba i piškoty) přiměřené množství vašeho...

 
Lukyho jablko-kakaová buchta

Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g cukr krupice 3 vejce 1,5 dcl olej 1/2 prášku do pečiva 1 vanilkový cukr 3-4 na jemno nastrouhaná jablka 2 lžíce kakaa

Postup: Vše smícháme, dáme péci do předem vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Já pekla cca 40 minut.

 
Lupínky v čokoládě

Ingredience: 100 g - polotovary na smažení 100 g - čokoláda na vaření 20 g - máslo 100 ml - mléko

Postup: Nejdříve si připravíme lupínky ke smažení. Tyto polotovary poté usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvičce při teplotě 180 – 200 °C. Pokud po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, tak má olej správnou teplotu. Nabereme hrst snacků a opatrně je vhodíme do rozpáleného oleje....

 
Lussekatter

Ingredience: 500 g hladké mouky 100 g másla 200 ml mléka 50 ml smetany ke šlehání 1 vejce 100 g cukru krupice 1 kostka droždí šafrán mletý kardamom špetka soli rozinky na ozdobu 1 vejce na potření

Postup: Připravíme si kvásek - do vlažného mléka rozdrobíme kostku droždí a přidáme asi 2 lžíce cukru. Lžící utřeme dohladka a necháme kvásek 10 minut odpočívat v teple. Mezitím smícháme šafrán se...

 
Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta

Ingredience: Suroviny: 550 g hladké mouky 280 g mléka 90 g rozpuštěného másla 70 g krupicového cukru 22 g čerstvého droždí 1 vejce 1/2 lžičky soli marmeláda nebo jiná náplň voda na potření žloutek na potření kousek másla na potření

Postup: Do nádoby od pekárny nalijte vlahé mléko, přidejte vejce a rozpuštěné máslo. Přisypte hladkou mouky, rozdrobené droždí, krupicový cukr do jednoho rohu a sůl do druhého...

 
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)

Ingredience: 400 g polohrubé mouky 20 g droždí 70 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 200 ml mléka 100 g rozpuštěného a vychladlého másla nebo sádla 3 žloutky 1 špetka soli citronová kůra z 1 citronu 2 hrsti rozinek rum na namočení rozinek sekané mandle do těsta 1 vejce na potření 1 lžíce rumu na potření mandlové lupínky na posypání mazance

Postup: Do mísy nasypeme polohrubou mouku a uděláme do ní prstem...

 
Luxusní a rychlý makovník

Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 1,5 hrnku cukru krupice (nebo moučka) 1 kypřicí prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 vejce 1 hrnek oleje 2 hrnky mléka 1,5 hrnku mletého máku 2 lžíce marmelády (nebo povidel) Na vymazání plechu: tuk hrubá mouka

Postup: Plech vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Smícháme dohromady všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté a důkladně...

 
Luxusní brownies

Ingredience: 100 g másla 4 vejce 1 prášek do pečiva 200 g čokolády na vaření 100 g hladké mouky 200 g cukru krystal 30 g kakaa

Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Nalámanou čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Poté do těsta vmícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem.Dáme do vymazaného menšího plechu a pečeme cca 25-35...

 
Luxusní bublanina s třešněmi

Ingredience: 200 g cukru 4 vejce 200 ml kysaného mléka (kefíru) 200 ml oleje 400 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 6 kapek ananasové tresti ovoce dle sezony

Postup: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.Utřeme cukr se žloutky, mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přimícháváme do utřených žloutků.Přilejeme olej, tresť, kefír a ušleháme bílky do pevného sněhu, který opatrně vmícháme do...

 
Luxusní čokoládové trojhránky

Ingredience: Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 4 vejce 1/2 prášku do pečiva 1 hrnek mléka 3/4 hrnku oleje 2 lžíce kakaa Krém: 2 kostky tvarohu (500 g) 250 g másla 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena) 4 lžíce mletého cukru Čokoládová poleva: 2 čokolády na vaření 100 ml smetany 50 g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)

Postup: Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C. Žloutky...

 
Luxusní jablečný koláč s karamelem

Ingredience: 300 g hladké mouky 0,5 sáčku prášku do pečiva 1 vejce 100 g másla (pokojové teploty) 50 g cukru Náplň: 4 jablka 0,5 karamelového Salka 1 lžíce třtinového cukru 0,5 lžičky skořice tuk na vymazání formy

Postup: Troubu předehřejeme na 190 °C. Formu na koláč vymažeme máslem.Do mísy prosejeme mouku společně s kypřícím práškem. Přidáme vajíčko, máslo, cukr a pečlivě zpracujeme těsto.Formu naplníme...

 
Luxusní míša řezy

Ingredience: Korpus: 4 vejce 75 g cukru krupice 2 lžíce oleje 90 g polohrubé mouky 16 g kakaa Krém: 250 ml mascarpone 190 ml zakysané smetany 250 ml tvarohu 250 ml smetany ke šlehání 33% 2-3 lžíce moučkového cukru Poleva: 20 g hořké čokolády 250 ml smetany ke šlehání 33%

Postup: Bílky s cukrem vyšleháme do tuha. Přidáme žloutky a lehce vmícháme. Poté stěrkou zapracujeme olej a mouku s kakaem.Až se vše spojí,...

 
Luxusní mrkvové řezy s pomerančem

Ingredience: 4 vejce 200 g třtinového cukru 200 ml oleje 280 g hladké mouky 1 sáček kypřicího prášku 340 g mrkve šťáva z 1 pomeranče 120 g mletých vlašských ořechů Krém: 200 g pomazánkového másla bez příchuti moučkový cukr 125 g másla Dále: kandovaná pomerančová kůra (na ozdobu)

Postup: Mrkev očistíme a nastrouháme najemno.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Troubu včas...

 

|<   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz