Ingredience: Těsto: 5 vajec 20 dkg cukru 100 ml vody 100 ml oleje 25 dkg polohrubé mouky prášek do pečiva Krém: 1 l mléka 3 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr 4 polévkové lžíce cukru 2 zakysané smetany trochu moučkového cukru 2 smetany ke šlehání ztužovače Dále: ovoce (jahody, borůvky) čokoláda nebo kakao na dozdobení
Postup: Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva....
Ingredience: 4 vejce 1 špetka soli 180 gramů mandlové mouky sladidlo (steviol, erythritol) 1 kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 250 ml smetany ke šlehání 1 lučina 500 g jahod citronová kůra
Postup: Troubu zapněte na 180 °C. Oddělte bílky od žloutků. Plech vyložte papírem na pečení.Ušlehejte sníh z bílků se špetkou soli. Žloutky společně se sladidlem šlehejte do pěny až "zbělá" a přidejte k nim...
Ingredience: Piškot - můžete si upéct svým oblíbeným způsobem Nálev: 300 g cukru krystal 250 ml vody rum citronová šťáva Potravinářské barvivo (červené a žluté) Marmeláda Poleva: moučkový cukr citronová šťáva rum čokoláda
Postup: Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru moučka...
Ingredience: Těsto: 650 g hladké mouky 400 g másla 2 vejce 150 ml vody 30 ml vodky (nebo koňaku) 10 ml 8% octa 1 špetka soli Krém: 4 žloutky 180 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 50 g hladké mouky 800 ml mléka 250 g másla Na dokončení: 2 lžíce moučkového cukru 150 g pražených mandlových lupínků
Postup: Troubu vyhřejeme na 180 °C.Mouku nasypeme na vál, přidáme špetku soli a nožem ve směsi rozsekáme tuhé máslo...
Ingredience: 250 ml mléka 20 g droždí 60 g cukru krystal 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 1 žloutek 1 špetka soli 60 g změklého sádla 100 g medu šťáva z 1 citronu 1 vejce na potření před pečením
Postup: Ve vlažném mléku rozmícháme droždí, lžíci cukru a lžíci mouky. Necháme vzejít kvásek.Do velké mísy nasypeme obě mouky a cukr, zamícháme a přilijeme kvásek.Přidáme žloutek se solí a vše spojíme v...
Ingredience: 1/2 l smetany 1 lžíce sypaného černého čaje Earl Grey 180 g cukru 5 žloutků malý panák rumu (necelý)
Postup: Smetanu svaříme s cukrem a nasypeme do ní čaj.Necháme přejít varem, odstavíme a do horkého zašleháme žloutky jeden po druhém.Po zchladnutí přecedíme, vmícháme rum a necháme pořádně vychladit. Pak mrazíme ve zmrzlinovém strojku.
Ingredience: 3 hrušky 8 lžic hrubé mouky 8 lžic mléka 4 lžíce cukru 2 lžíce rozpuštěného másla 1 vajíčko 1/2 sáčku prášku do pečiva tuk a hrubá mouka na vysypání formy Drobenka: 100 g moučkového cukru 100 g polohrubé mouky 2 lžíce rozpuštěného másla
Postup: Oloupané hrušky rozkrojíme na polovinu a opatrně vyndáme jadřinec. Jsou-li velké, pokrájíme je na několik silnějších plátků.Do mísy dáme mouku, přilijeme...
Ingredience: 30 lžic hrubé mouky vanilkový cukr 30 lžic mléka citronová kůra 15 lžic tuku 13 lžic cukru prášek do pečiva 3 vejce špetka soli ovoce
Postup: Smíchat, dát na plech, poklást ovocem a posypat drobenkou.
Ingredience: Těsto: 20 lžic polohrubé mouky 20 lžic mléka 10 lžic rozehřátého tuku 10 lžic cukru (nebo medu) 1 prášek do pečiva 1 cukr vanilka (nemusí být) Náplň: třešně 5 plátků želatiny 1 pomeranč (pouze kůra) 400 ml zakysané smetany 250 ml bílého jogurtu 80 ml růžového sirupu 2 hrsti okvětních plátků růží
Postup: Nejdříve uděláme náplň: smetanu s jogurtem rozmícháme dohladka, připravíme želatinu podle...
Ingredience: Pudink: 2 čokoládové pudinky 800 ml mléka 4-6 polévkových lžic cukru Těsto: 250 g hladké mouky 250 g cukru 100 ml vody 100 ml oleje 5 vajec 1 prášek do pečiva kakao Krém: 250 ml smetany ke šlehání 1 ztužovač 2 vanilkové cukry 500 ml zakysané smetany tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu
Postup: Uvaříme pudink a necháme vychladnout.Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme...
Ingredience: Těsto: 3 žloutky 125 g krupicového cukru 50 ml oleje 50 ml vody 125 g hladké mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 3 bílky 1 lžíce kakaa mouka na vysypání plechu máslo na vymazání plechu Pudink: 400 ml mléka 2-3 lžíce krupicového cukru 1 vanilkový pudink Na potření: 1 smetana na šlehání (min. 33%) 1 vanilkový cukr 1 lžíce moučkového cukru 200-250 ml zakysané smetany Na dozdobení: kakao
Postup: Přede...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 500 g medu 200 g mletých lískových oříšků 1/2 prášku do pečiva 1 lžíce rumu 4 vejce 1 žloutek 1 lžičku skořice 1/2 lžičky mletého hřebíčku 100 g loupaných celých mandlí 1 lžíci smetany 2 lžíce mletých mandlí
Postup: Med mírně povaříme a přimícháme mouku. Necháme vychladnout. V rumu rozpustíme prášek do pečiva, přidáme oříšky, vejce, hřebíček a skořici a umícháme medovou...
Ingredience: 1,5 l mléka 6 vajec 15 dkg cukru 2 polévkové lžíce mouky 2 kdoule (nebo 1 velké jablko, nebo 10 sušených švestek) 1 sáček vanilkového cukru špetka soli
Postup: Z bílků, soli a 5 dkg cukru ušleháme tvrdou pěnu. Dáme vařit do široké nádoby asi 1/3 mléka. Když se mléko mírně vaří, z pěny vykrajujeme malou lžičkou noky, které vaříme v mléce asi 1-1,5 min, poté je otočíme a vaříme znovu 1 min....
Ingredience: 350 g hladké mouky 150 g třtinového cukru 150 ml melasy 8 g sody 1 špetka soli 1 pomeranč 1 citron 1 panák portského vína (či griotky) 100-125 g sádla 100-125 g másla 2 lžíce směsi mletého koření (anýz, fenykl, zázvor, nové koření, hřebíček, pepř, skořice) 1 hrst rozinek (či sušených švestek) trochu alkoholu (nejlépe portské) kandovaná citrusová kůra (nemusí být) 1 hrst loupaných mandlí...
Ingredience: 2 vejce 70 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 150 g hladké mouky 80 g rozpuštěného vlahého másla kůra z citronu 1 lžíce šťávy z citronu trochu prášku do pečiva špetka soli
Postup: V elektrickém šlehači ušleháme vejce a oba cukry do husté pěny. Pak přidáme opatrně prosátou mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru i šťávu, špetku soli a pomaličku vlijeme za stálého opatrného promíchávání...
Ingredience: 125 g másla 125 g třtinového cukru (mně osobně to bylo už moc sladké, příště dám o cca 20 g méně) 1 vejce špetku soli 5 g vanilkového cukru (kdo to chce zdravější, vydlabe trošku vanilky) 80 g sekaných mandlí (se slupkou) 80 g ovesných vloček 80 g špaldové celozrnné mouky 20 g strouhaného kokosu 1 lžička prášku do pečiva
Postup: Máslo, cukr a vejce utřeme do pěny, přidáme ostatní suroviny a...
Ingredience: 4 vejce 200-250 g cukru krupice - dle chuti 1 ks vanilkového cukru 1 dl vody vařící nebo uvařené kávy 1 sklenice majonézy 250 g 100 g ořechů mletých 250 g polohrubé mouky 1 balíček prášku do pečiva
Postup: Žloutky s cukry utřeme, přimícháme opatrně vařící vodu (lze použít i horkou kávu), majolku, ořechy a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto dáme do máslem...
Ingredience: 3 vejce 1 vanilkový cukr 160 g cukru krupice 100 g mletých vlašských ořechů 150 g majonézy 60 ml vařící vody nebo kávy 250 g polohrubé mouky 1 necelý prášek do pečiva Dále dle chuti: moučkový cukr čokoládová poleva sekané ořechy
Postup: Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přisypeme mleté ořechy, promícháme, přidáme vodu nebo kávu, opět promícháme, přidáme majonézu, promícháme, přisypeme mouku s...
Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 250 ml mléka 40 g droždí 100 g majolky 100 ml oleje lžíce rumu 1 vejce 2 lžíce cukru špetka soli skořicový cukr na posypání vejce na mazání Na plnění: povidla cukr skořice - smíchat 200 g mletého máku 200-250 ml mléka citronová kůra skořice 100 g mletého cukru
Postup: Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Spojíme s ostatními surovinami...
Ingredience: 2 hrnky hladké mouky (popř. 1 hrnek hladké+1 hrnek polohrubé mouky) 1 hrnek cukru 2-3 vejce 100 g majonézy 1/2-1 hrnek mléka 1 kypřicí prášek 1 vanilkový cukr kakao (pouze do části těsta) Volitelně: mletá skořice rozinky Dále: tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy
Postup: Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.V míse smícháme mouku s...
|< 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady