Ingredience: 350 g polohrubé mouky (nebo hladké mouky) 1/2 kostky droždí 50 g cukru 150 ml mléka špetka soli 1 žloutek 60 g tuku Maková náplň: 150 g mletého máku asi 100 ml mléka lžíce cukru 1 vanilkový cukr 1 rovná lžička skořice citronová příchuť (nebo rum) 2 lžíce strouhaného kokosu
Postup: Mouku dáme do mísy, přidáme rozdr droždí, cukr, 2 lžíce mléka, s trochou mouky rozmícháme a necháme vzejít kvásek....
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 20 g čerstvého droždí 200 měl mléka 80 g cukru 0,5 lžičky soli 1 vejce 1/4 citronové kůry 100 g pokrájeného másla Náplň: 120 g mletého máku 150 ml mléka 50 g cukru 60 g sekaných mandlí 50 g citronátu (sekaného, kandované pomerančové kůry nebo kandovaného ovoce) 50 g rozinek namočených v rumu Na potření: 60 g másla 40 g moučkového cukru
Postup: Z mléka a droždí necháme...
Ingredience: Těsto: 3 hrnky hladké mouky 3 lžíce cukru 1/2 hrnku rozpuštěného másla 1 žloutek 1/2 kostičky droždí 1 hrnek mléka 1 bílek na potření (nebo máslo) Náplň: 400 ml mléka 1 a 1/2 hrnku mletého máku 3 lžíce cukru skořice
Postup: Připravíme si mísu, kam dáme mouku, zlehka osolíme a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a přidáme 50 ml vlažného mléka a dáme...
Ingredience: 250 g hladké mouky 40 g krupicového cukru 100 ml mléka mléko na potření 10 g čerstvých kvasnic 40 g másla 10 g sádla 1 vejce 1 vejce na potření špetka soli Náplň: 100 g mletého máku 40 g krupicového cukru 110 ml mléka citronová kůra švestky
Postup: Ve vlažném mléce rozmíchejte lžičku cukru, rozdrobte do něj čerstvé kvasnice a nechte vzejít kvásek.Máslo a sádlo rozpusťte a nechte zchladnout.V...
Ingredience: 400 g polohrubé mouky 150 g cukety 2 žloutky 2 lžíce cukru 100 ml smetany ke šlehání 100 ml mléka 50 ml oleje 40 g droždí sůl citronová kůra vejce na potření Náplň: 200 g máku 150 ml mléka 1-2 lžíce povidel 2 lžíce strouhaného perníku cukr skořice citronová kůra
Postup: Nejdříve nastrouháme oloupanou cuketu najemno. Lehce ji osolíme, necháme 15 minut vypotit. Poté ji pořádně vymačkáme, nejlépe v...
Ingredience: 200 g špaldové mouky 200 ml šlehačky špetka soli 100 g mletého máku 3 lžíce hnědého cukru švestky, višně nebo rybíz - dle možnosti a chuti (ovoce může být čerstvé, mražené nebo kompotované) může se přidat vanilkový cukr 50 g másla na potírání
Postup: Z mouky, šlehačky a soli uděláme v misce těsto, které necháme 20 min odpočinout. Zatím připravíme ovoce, čerstvé, mražené nebo kompotované...
Ingredience: Korpusy (asi 64 ks): 100 g bílků (3 bílky) 30 g cukru krupice 120 g loupaných mandlí 210 g moučkového cukru barvivo (nemusí být) Krém (asi 300 g) dle výběru: mascarpone (ochucené, případně obarvené, např. malinovou nebo jahodovou zavařeninou, kávou, likéry - Amaretto, Eiercognac) pařížský krém máslové krémy ochucené máslo čokoládové krémy na bázi šlehačky (i ochucené bylinkami,...
Ingredience: Těsto: 105 g bílků 105 g cukru krupice 138 g mletých mandlí 125 g cukru moučka potravinářské barvivo Krém na vanilkovou náplň: 250 g smetany 250 g bílé čokolády
Postup: Oddělte bílky od žloutků. Dejte však pozor, aby měly pokojovou teplotu. Odvažte mandle a moučkový cukr, nasypte do robota a pomelte na jemno. Prosejte přes síto, máte-li více jak 2-3 lžíce kousků, které se přes síto...
Ingredience: 350 g kukuřičné mouky 150 g cukru 6 lžíc oleje půl lžíčky sody bikarbony 500 ml mléka 2 třešňové kompoty (jen třešně)
Postup: Do mísy dáme suroviny na těsto(kromě třešní). Zamícháme. Přidáme třešně. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 220°C asi 40-45 minut.
Ingredience: 4 vejce 3 dl cukru 1 dl oleje 2 dl mléka 6 dl polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva mistička čerstvých malin Krém: 2 pomazánková másla 1 smetana na šlehání cukr moučka do krému (dle chuti)
Postup: Vejce ušlehat s cukrem, přidat olej, mléko mouku a prdopeč. Upéct na vymazaném plechu. Mezitím ušlehat krém. Nejdříve vyšlehat šlehačku a pak do ní dát cukr a pomazánkové máslo a šlehat...
Ingredience: 160 g čerstvých malin 100 g vody 80 g cukrového sirupu (podle chuti i více) 1 lžička citronové šťávy (možno vynechat)
Postup: Pokud nemáme, tak sirup připravíme tak, že krátce svaříme stejné množství vody a krupicového či krystalového cukru a necháme zchladnout. Doporučuji udělat více, třeba z 300 g cukru a 300 g vody. Je pak stále v chladničce k dispozici a dají se s ním sladit i studené...
Ingredience: 130 g malin 200 ml jogurtu 1 lžíce chia semínek 3 lžíce ovesných vloček 2 lžíce sekaných ořechů
Postup: Jogurt premiešame s chia semienkami.Do misky vrstvíme: polovicu jogurtu, cca 2/3 malín, posypeme vločkami a dáme zvyšok jogurtu.Povrch ozdobíme zvyšnými malinami a posypeme sekanými orechami.Necháme niekoľko hodín v chladničke, až potom podávame.
Ingredience: 1 mražený malinový protlak nebo hrnek rozmačkaných malin 1 lžička solamylu 2 lžíce cukru 1 lžíce smetany 2 lžíce vody Jahodová omáčka: 1 mražený jahodový protlak nebo hrnek rozmačkaných jahod 1 lžička solamylu 2 lžíce cukru 1 lžíce smetany 2 lžíce vody
Postup: Ovoce podlijeme vodou a podusíme. Ve smetaně rozmícháme Solamyl, směs přimícháme do ovoce, promícháme a necháme přejít varem....
Ingredience: 2 lžičky želatiny (jemně mleté) 500 ml smetany ke šlehání 40 g prosátého moučkového cukru 1 vanilkový lusk maliny máta
Postup: Vanilkový lusk rozpůlíme a vyškrábeme.Do mističky nalijte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala.Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkovým luskem (včetně vyškrábané dřeně) a zahřívejte na středním plameni. Za...
Ingredience: 2 bílky z čerstvých vajec 200 ml malin 1 lžíce cukru moučka (nebo podle chuti)
Postup: Z bílků a cukru šleháme sníh.Než je sníh úplně tuhý, přisypeme maliny a vyšleháme do hladké husté pěny.Můžeme podávat nazdobené čerstvými malinami.
Ingredience: Těsto: 5 vajec 6 lžic studené vody 15 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 100 g hladké mouky 25 g škrobové moučky 25 g kakaa 1 lžička prášku do pečiva Náplň: 400 g šlehačky 1 lžíce kakaa 200 g malin 3 lžičky ztužovače šlehačky 2 lžíce cukru krupice
Postup: Vejce, vodu, cukr, vanilkový cukr a špetku soli vyšleháme. Mouku, škrobovou moučku, kakao a prášek do pečiva smícháme v misce, prosyjeme a...
Ingredience: 4 vajíčka 100 g pískového cukru 100 g polohrubé mouky 2 lžíce oleje 1 lžíce citronové šťávy Krém: 200 g másla 200 g moučkového cukru 1 žloutek 1/2 čajového hrnku mražených malin (nebo kompotované, odkapané, ale i jakékoliv jiné ovoce) kokos na obalení rolády
Postup: Vajíčka, cukr, olej a citronovou šťávu ušleháme do husté pěny, pak přidáme mouku a opatrně promícháme.Pečící papír si mírně potřeme...
Ingredience: 150 g malin (+ asi 30 plodů na závěrečné vmíchání do hotové směsi) 100 g salka sníh ze dvou bílků 2 žloutky 2 lžíce cukru krystal 400 g zakysané smetany 100 ml smetany na vaření
Postup: Žloutky ušleháme s cukrem do husté bílé pěny, pak přidáme salko, smetanu na vaření a zakysané smetany. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme - podle toho, jak sladké jsou maliny. Z bílků ušleháme tuhý sníh...
Ingredience: Korpus (z těsta na staročeské linecké): 2 žloutky 250 g másla 1 vanilkové cukry 350 g hladké mouky 120 g moučkového cukru kůra z půlky citronů Malinová omáčka: 700 g malin 200 g cukru 1 dl vody želatina Čokoládová pěna: 500 ml smetany (33 % tuku) 250 g bílé čokolády
Postup: Ze surovin na korpus uděláme těsto (spojíme všechny ingredience) a necháme přes noc odležet. Po odležení těsto rozdělíme...
Ingredience: 250-500 g malin/jahod 2 tvarohy ve vaničce tj. 500 g 80 g čekankového sirupu 200 ml smetany ke šlehání
Postup: Veškeré ingredience rozmixujeme a nalijeme do silikonových formiček nebo plastové krabičky (900 ml).Mrazíme přes noc.
|< 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz