Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Makový závin

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 30 g droždí 60 g cukru 250 ml mléka 60 g tuku 1 vejce 1 špetka soli Náplň: 100 g moučkového cukru 100 ml mléka 150 g mletého máku 1 hrst rozinek 1 lžička skořice Dále: 1 žloutek (na potření)

Postup: Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.Na plnku zvaríme mlieko, vsypeme ostatné ingrediencie a krátko za stáleho miešania...

 
Makový závin

Ingredience: 350 g polohrubé mouky (nebo hladké mouky) 1/2 kostky droždí 50 g cukru 150 ml mléka špetka soli 1 žloutek 60 g tuku Maková náplň: 150 g mletého máku asi 100 ml mléka lžíce cukru 1 vanilkový cukr 1 rovná lžička skořice citronová příchuť (nebo rum) 2 lžíce strouhaného kokosu

Postup: Mouku dáme do mísy, přidáme rozdr droždí, cukr, 2 lžíce mléka, s trochou mouky rozmícháme a necháme vzejít kvásek....

 
Makový závin de luxe

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 20 g čerstvého droždí 200 ml mléka 80 g cukru kůra ze 1/4 citronu 0,5 lžičky soli 1 vejce 100 g pokrájeného másla Náplň: 120 g mletého máku 150 ml mléka 50 g cukru 60 g sekaných mandlí 50 g citronátu (nebo kandované pomerančové kůry či ovoce) 50 g rozinek namočených v rumu Na potření: 60 g másla 40 g moučkového cukru

Postup: Z mléka a droždí necháme vykynout kvásek,...

 
Makový závin hrnkový

Ingredience: Těsto: 3 hrnky hladké mouky 3 lžíce cukru 1/2 hrnku rozpuštěného másla 1 žloutek 1/2 kostičky droždí 1 hrnek mléka 1 bílek na potření (nebo máslo) Náplň: 400 ml mléka 1 a 1/2 hrnku mletého máku 3 lžíce cukru skořice

Postup: Připravíme si mísu, kam dáme mouku, zlehka osolíme a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a přidáme 50 ml vlažného mléka a dáme...

 
Makový závin se švestkami

Ingredience: 250 g hladké mouky 40 g krupicového cukru 100 ml mléka mléko na potření 10 g čerstvých kvasnic 40 g másla 10 g sádla 1 vejce 1 vejce na potření špetka soli Náplň: 100 g mletého máku 40 g krupicového cukru 110 ml mléka citronová kůra švestky

Postup: Ve vlažném mléce rozmíchejte lžičku cukru, rozdrobte do něj čerstvé kvasnice a nechte vzejít kvásek.Máslo a sádlo rozpusťte a nechte zchladnout.V...

 
Makový závin z kynutého cuketového těsta

Ingredience: 400 g polohrubé mouky 150 g cukety 2 žloutky 2 lžíce cukru 100 ml smetany ke šlehání 100 ml mléka 50 ml oleje 40 g droždí sůl citronová kůra vejce na potření Náplň: 200 g máku 150 ml mléka 1-2 lžíce povidel 2 lžíce strouhaného perníku cukr skořice citronová kůra

Postup: Nejdříve nastrouháme oloupanou cuketu najemno. Lehce ji osolíme, necháme 15 minut vypotit. Poté ji pořádně vymačkáme, nejlépe v...

 
Makový závin z tvarohového těsta

Ingredience: Těsto: 250 g polohrubé mouky 125 g másla 125 g tučného tvarohu Maková náplň: 125 g makové náplně 80-90 g moučkového cukru 0,5-1 sáček vanilkového cukru (dle chuti) 1 špetka citronového cukru 70 ml mléka

Postup: V míse smícháme mouku, máslo a tvaroh a uhněteme kompaktní těsto.V míse smícháme mák, cukry a vroucí mléko a necháme odstát.Mezitím těsto rozkrojíme na půl, na pomoučené ploše vyválíme...

 
Makový závin ze špaldové mouky

Ingredience: 200 g špaldové mouky 200 ml šlehačky špetka soli 100 g mletého máku 3 lžíce hnědého cukru švestky, višně nebo rybíz - dle možnosti a chuti (ovoce může být čerstvé, mražené nebo kompotované) může se přidat vanilkový cukr 50 g másla na potírání

Postup: Z mouky, šlehačky a soli uděláme v misce těsto, které necháme 20 min odpočinout. Zatím připravíme ovoce, čerstvé, mražené nebo kompotované...

 
Makronky

Ingredience: Korpusy (asi 64 ks): 100 g bílků (3 bílky) 30 g cukru krupice 120 g loupaných mandlí 210 g moučkového cukru barvivo (nemusí být) Krém (asi 300 g) dle výběru: mascarpone (ochucené, případně obarvené, např. malinovou nebo jahodovou zavařeninou, kávou, likéry - Amaretto, Eiercognac) pařížský krém máslové krémy ochucené máslo čokoládové krémy na bázi šlehačky (i ochucené bylinkami,...

 
Makronky Danča

Ingredience: Těsto: 105 g bílků 105 g cukru krupice 138 g mletých mandlí 125 g cukru moučka potravinářské barvivo Krém na vanilkovou náplň: 250 g smetany 250 g bílé čokolády

Postup: Oddělte bílky od žloutků. Dejte však pozor, aby měly pokojovou teplotu. Odvažte mandle a moučkový cukr, nasypte do robota a pomelte na jemno. Prosejte přes síto, máte-li více jak 2-3 lžíce kousků, které se přes síto...

 
Maláj s třešněmi

Ingredience: 350 g kukuřičné mouky 150 g cukru 6 lžíc oleje půl lžíčky sody bikarbony 500 ml mléka 2 třešňové kompoty (jen třešně)

Postup: Do mísy dáme suroviny na těsto(kromě třešní). Zamícháme. Přidáme třešně. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 220°C asi 40-45 minut.

 
Malé bochánky

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 100 g cukru krystal 3 žloutky 200-250 ml mléka 1 špetka soli 150 ml oleje 1 sáček sušeného droždí Ostatní: 250 g tvarohu (z vaničky) 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku 150 g Nutelly cukr moučka (podle chuti) 2 banány mandlové lupínky (nebo slunečnicová semínka, podle potřeby) 1 vejce na potření

Postup: Do mísy prosejeme mouku, přidáme droždí, olej, cukr, žloutky,...

 
Malé cheesecaky s granátovým jablkem

Ingredience: 200 g kakaových máslových sušenek 100 g másla 3 žloutky 100 g cukru moučka 350 g mascarpone (nebo Lučiny) 100 ml smetany ke šlehání (31-33 %) 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku 4 plátky želatiny 1 granátové jablko 150 ml šťávy z granátového jablka (džusu) 80 g cukru krupice

Postup: Máslové sušenky vložíme do sáčku a rozdrtíme na jemné drobečky. Máslo necháme rozpustit a zapracujeme do...

 
Malé jahodové dortíky

Ingredience: Těsto: 150 g máslových sušenek 40 g másla 2 lžíce mléka 1 lžička kakaa Tvarohová část: 300 g tvarohu 150 g jahod cukr moučka (dle chuti) 150 ml mléka 10 g želatiny na vaječnou tlačenku Na ozdobu: 150 ml šlehačky 4 jahody

Postup: Sušenky rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo, kakao, mléko a vypracujeme těsto.Těsto rozdělíme na dno formiček a dobře stlačíme.Do mléka přimícháme želatinu, po 10...

 
Malé mazance, třeba pro koledníky

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 2 žloutky 100 g cukru krystal 100 g změklého másla 200-250 ml vlažného mléka 1 sáček sušeného droždí 1 špetka soli 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku citronová kůra vanilka Ostatní: 1 hrst mandlových lupínků 10 kousků Toffifee 100 g rozinek vajíčko na potření

Postup: Těsto: Ze všech suroviny vypracujeme vláčné těsto (mléko přidáváme podle potřeby, postupně),...

 
Malinová bublanina

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 3 vejce 1 kypřicí prášek do pečiva vanilka (podle chuti) citronová kůra (podle chuti) 350 g malin

Postup: V míse smícháme mouku, cukr a kypřicí prášek do pečiva.V druhé míse prošleháme vejce, mléko, vanilku, nastrouhanou citronovou kůru, olej a tuto směs vlijeme k mouce a vymícháme hladké těsto.Těsto nalijeme do formy...

 
Malinová dokonalost

Ingredience: 4 vejce 3 dl cukru 1 dl oleje 2 dl mléka 6 dl polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva mistička čerstvých malin Krém: 2 pomazánková másla 1 smetana na šlehání cukr moučka do krému (dle chuti)

Postup: Vejce ušlehat s cukrem, přidat olej, mléko mouku a prdopeč. Upéct na vymazaném plechu. Mezitím ušlehat krém. Nejdříve vyšlehat šlehačku a pak do ní dát cukr a pomazánkové máslo a šlehat...

 
Malinová granita

Ingredience: 160 g čerstvých malin 100 g vody 80 g cukrového sirupu (podle chuti i více) 1 lžička citronové šťávy (možno vynechat)

Postup: Pokud nemáme, tak sirup připravíme tak, že krátce svaříme stejné množství vody a krupicového či krystalového cukru a necháme zchladnout. Doporučuji udělat více, třeba z 300 g cukru a 300 g vody. Je pak stále v chladničce k dispozici a dají se s ním sladit i studené...

 
Malinová mistička

Ingredience: 130 g malin 200 ml jogurtu 1 lžíce chia semínek 3 lžíce ovesných vloček 2 lžíce sekaných ořechů

Postup: Jogurt premiešame s chia semienkami.Do misky vrstvíme: polovicu jogurtu, cca 2/3 malín, posypeme vločkami a dáme zvyšok jogurtu.Povrch ozdobíme zvyšnými malinami a posypeme sekanými orechami.Necháme niekoľko hodín v chladničke, až potom podávame.

 
Malinová omáčka

Ingredience: 1 mražený malinový protlak nebo hrnek rozmačkaných malin 1 lžička solamylu 2 lžíce cukru 1 lžíce smetany 2 lžíce vody Jahodová omáčka: 1 mražený jahodový protlak nebo hrnek rozmačkaných jahod 1 lžička solamylu 2 lžíce cukru 1 lžíce smetany 2 lžíce vody

Postup: Ovoce podlijeme vodou a podusíme. Ve smetaně rozmícháme Solamyl, směs přimícháme do ovoce, promícháme a necháme přejít varem....

 

|<   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz