Ingredience: 280 g rebarbory 10 bílků 250 g rozpuštěného másla 170 g mletých mandlí 190 g moučkového cukru 100 g hladké mouky 60 g plátků mandlí
Postup: Plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.V míse lehce prošleháme bílky (není potřeba šlehat sníh).Přimícháme rozpuštěné máslo, mleté mandle, cukr a mouku....
Ingredience: 4 vejce 2+1/2 hrnku hladké mouky 1 hrnek pískového cukru 1 hrnek mletých mandlí 1 prášek do pečiva 1 hrnek mléka 1 hrnek oleje 2 lžíce kakaa rybíz olej a strouhanka na vymazání plechu
Postup: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Postupně přidáváme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mleté mandle. Polovinu těsta odlijeme do jiné misky a obarvíme kakaem. Do...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky výběrové s vysokým obsahem lepku 200-250 ml mléka vlažného 1 kostka čerstvého droždí (42 g) 125 g krupicového cukru 50 g mletých loupaných mandlí 140 g změklého másla 1/4 lžičky soli kůra z 1/2 biocitronu 3 žloutky 1 vejce 50 g pokrájených oloupaných mandlí (ořechů) 50 g rozinek namočených 1,5 sáčku kypřicího prášku 1 hrst spařených oloupaných mandlí 1 hrst...
Ingredience: - 1 mango - hrst máty - mandlové mléko - recept na stránkách - několik lžic chia semínek (seženete ve zdravé výživě) - kokosový cukr nebo agáve
Postup: Mango rozmixujte s mátou a odložte stranou. Na pudink si vytvořte mandlové mléko podle receptu a asi do 1 šálku přidejte tak 3 lžíce chia semínek. Pravidelně promíchávejte v průběhu 30 minut, a pokud se vám bude zdát pudink stále moc tekutý,...
Ingredience: 500 ml teplého mléka 200 g mandlové mouky 5 plátku želatiny 90 g cukru 400 ml smetany ke šlehání 4 kiwi 200 g jahod
Postup: Do mandlové moučky nalijeme mléko a směs na 10 min. odstavíme. Potom přecedíme přes jemnou utěrku a dobře vymačkáme. Želatinu dáme do trochy vody nabobtnat, vymačkáme a rozpustíme ve vlažném mandlovém mléce s cukrem. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Směs...
Ingredience: 4 vejce 200 g hnědého třtinového cukru 1 sáček vanilkového cukru 200 g másla 2 lžíce rumu 180 g oloupaných mletých mandlí 100 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva 60 g vlašských ořechů 280 g rebarbory
Postup: Rebarboru očistíme, lehce sloupneme tužší vlákna a nakrájíme na centimetrové kousky.V míse prošleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, po chvíli přišleháme...
Ingredience: 50 g rozinek 3 lžíce rumu 3 vejce 250 g krupicového cukru 300 g hladké mouky 200 ml smetany ke šlehání 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva 50 g mandlí tuk na vymazání formy hrubá mouka (na vysypání formy)
Postup: Rozinky opláchneme, osušíme a namočíme alespoň na hodinu do rumu.Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přilijeme smetanu a spojíme ji s vaječnou pěnou.Mouku promícháme s kypřicím práškem a...
Ingredience: 200 g lískových oříšků 150 g datlí 6 lžic kokosového oleje (roztopeného) 3 zralá manga 3 jablka 250 ml vody 3 lžíce agaru špetka kardamomu špetka skořice
Postup: Lískové oříšky a datle umixujeme v opravdu výkonném mixéru. Kdo nemá, může pomlít. Přidáme kokosový olej, pořádně smícháme a propracujeme. Hmotu vysteleme do koláčové formy, uplácáme, aby držela pohromadě a dáme na...
Ingredience: Korpus: 1,5 hrnku hladké mouky 1 kypřící prášek / půl sáčku 1 hrnek cukru 3 lžíce kakaa /2 lžíce špetka soli 1 hrnek vody 1/3 hrnku oleje slunečnicového 1 lžička vanilkové esence / půl lžičky 2 lžičky octa /1 lžička Krém - na velký plech dvojnásobně: 250 g mascarpone 250 g jemného tvarohu 1 vanilkový cukr Dále: 1 zralé mango 1 lžička citronové šťávy 1 sáček čirého dortového želé 1...
Ingredience: 1 zralé mango 2 šlehačky ke šlehání 80 g moučkového cukru 1/2 sáčku želatiny (používám želatinu Varoma) 5 lžic vody
Postup: Želatinu spolu s vodou necháme v kastrůlku nabobtnat (asi tak 10 min). Oloupeme mango a spolu s cukrem je rozmixujeme. V druhé misce vyšleháme obě šlehačky. Šlehačku lehce vmícháme do rozmixovaného manga. Želatinu v kastrůlku lehce rozehřejeme a přidáme k ní asi...
Ingredience: mražený banán mražené kostky manga strouhaný kokos mléko
Postup: Ingredience rozmixuji dohladka.
Ingredience: 1 zralé mango 1 dl vody 300 g bílého choceňského jogurtu 3 lžíce medu
Postup: Mango dáme do mixéru, zalijeme vodou a rozmixujeme do hladka. Přidáme jogurt a tekutý med. Znovu rozmixujeme, aby se suroviny spojily. Dáme alespoň na 3 hodiny vychladit do lednice.Dále připravujeme podle návodu, který máme uvedený na zmrzlinovači. Já používám ruční zmrzlinovač od Tescomy a jsem velice spokojená....
Ingredience: Na piškot: 3 vejce (z bílků tuhý sníh) 80 g cukru 100 g hladké mouky marmeláda na potření Na krém: 150 g tvarohu 100 ml smetany na šlehání 50 g moučkového cukru 1 vanilinový cukr citronová šťáva z 1/2 citronu citronová kůra z 1/2 citronu 1 mango 10 g práškové želatiny dortové želé
Postup: V misce do pěny ušleháme cukr se žloutky, přimícháme sníh a pak prosátou mouku.Těsto urovnáme na menší...
Ingredience: 100 g lepkavé rýžové mouky 30 g škrobu 45 g krystalového cukru 180 ml mléka 20 ml kokosového oleje škrob k pomoučnění válu Náplň 1: 250 g mascarpone 80 ml smetany moučkový cukr kokos dle chuti Náplň 2: mražené mango cukr krupice
Postup: V míse smícháme mascarpone, smetanu, moučkový cukr a strouhaný kokos. Takhle připravenou první náplň dáme stranou.Na druhou náplň svaříme v kastrůlku mražené...
Ingredience: Na těsto: 4 vejce 3 lžíce cukru 4 lžíce polohrubé mouky 1/2 kypřícího prášku lžíce oleje 2 lžíce kakaa Na mangovou náplň: 2 manga 2 lžíce cukru 10 plátků želatiny 200 ml ušlehané smetany Na čokoládovou náplň : 2 tabulky čokolády 4 žloutky 1 dcl mléka 1 dcl smetany 3 lžíce cukru 5 plátků želatiny 210 ml ušlehané smetany
Postup: Nejprve upečeme korpus. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme...
Ingredience: Pro 6 osob: 1 kus manga vanilkový lusk 20 g krystalového cukru 10 g másla citronová šťáva z 1/2 citrónu 4 vajíčka 120 g krystalového cukru 400 g mascarpone piškoty máslové sušenky
Postup: Ja čistím mango na tzv. anglický spôsob za pomoci polievkovej lyžice. Mango narežeme po obvode od horného stredu ku dolnému, polievkovú lyžicu vopcháme do škáry od hornej špičky a lyžicou postupne oškrabávame...
Ingredience: 1 mango 200 ml kysané smetany 1 lžička moučkového cukru nebo medu 1 lžička sezamových semínek 1 lžička lněných semínek
Postup: Mango olúpeme a zbavíme kôstky. Narežeme na kúsky.Kúsky manga s cukrom a smotanou rozmixujeme dohladka. Nalejeme do pohára a necháme dobre vychladiť.Semienka nasucho na panvici opražíme. Mangový krém posypeme smienkami a podávame.
Ingredience: 2 velká zralá manga 130 g cukru 160 ml studené vody 2 citrony (4 lžičky citronové šťávy) 1 lžíce rumu (nemusí být) špetka soli 5 lístků máty
Postup: 1) Mango si pořádně okrájíme od pecky, dáme do mixéru, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. 2) Rozmixovanou směs nalijeme do zmrzlinovače a uděláme jak jsme zvyklí.
Ingredience: 200 g cukru moučka 100 g sušeného mléka 1 lžička světlého medu 4 lžičky vody (podle potřeby)
Postup: Všechnoo smíchejte dohromady a na plech nebo na pečicí papír vytvořte požadovaný tvar.
Ingredience: 270 g změklého másla 110 g hladké mouky 110 g marcipánu 100 g moučkového cukru 80 g solamylu 5 vajec 1 vanilkový cukr 50 ml amaretta 7 g prášku do pečiva 1 lžice kakaa
Postup: Oddělíme si bílky od žloutků.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přišleháme 2/3 cukru. Máslo,najemno nastrouhaný marcipán,zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme do pěny.Postupně zašleháme žloutky.Mouku,solamyl,prášek do pečiva...
|< 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady