Ingredience: 1 hrníček vody 5 lžiček instantní kávy 1 hrníček medu 0,5 hrníčku cukru krupice 3 vejce 5 polévkových lžic oleje 3 hrníčky hladké mouky 1 prášek do pečiva 2 lžíce perníkového koření (kupovaná směs) 1 hrníček nasekaných vlašských ořechů 0,5 hrníčku rozinek kandované ovoce dle chuti
Postup: Uvaříme instantní kávu do hrníčku. Uvařenou kávu promícháme s medem a cukrem, necháme přejít varem a...
Ingredience: 200 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky 4 žloutky 6 lžic mléka 3 lžíce medu 180-200 g tuku 1/2 prášku do pečiva 100 g moučkového cukru 200 g cukru krupice
Postup: Tyto suroviny zpracujeme (bez cukru krupice) nejlépe v robotu na těsto, které na vymazaném a vysypaném plechu upečeme dorůžova. Dále si připravíme tuhý sníh ze 4 bílků, do kterého lehce vmícháme cukr krupici a 5 až 7,5 dl rybízu (hodí...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 2 vejce 2 PL rumu 1 PL medu 1 KL sody bikarbony 50 g másla Krém: 200 g másla 150 g moučkového cukru 1 l mléka 2 žloutky 4 PL polohrubé mouky 2 balení Zlatého klasu 1 až 2 PL rumu Šlehačka: 2 smetany ke šlehání 2 vanilkové cukry
Postup: Všetky suroviny na cesto premiešame. Cesto rozdelíme na dve polovice a rozvaľkáme. Na cesto priložíme plech, na...
Ingredience: 2 hrnky čerstvé meduňky 1,5 hrnku mléka 1,5 hrnku šlehačky 3/4 hrnku cukru 6 žloutků špetka soli
Postup: 1) Meduňkové listy ohřejeme s mlékem, 1/2 hrnkem šlehačky a cukrem. Necháme hodinu odležet. 2) Vyndáme lístky ze směsy a přes sítko pořádně vymačkáme. Směs znovu ohřejeme a pomalu přidáme smíchané žloutky. Mícháme neustále, dokud směs nezhoustne. 3) Zbytek šlehačky dáme do mísy, která je...
Ingredience: 3 lžíce čerstvých lístků meduňky nasekaných 1 lžíce citronové šťávy 1 lžička nastrouhané citronové kůry 250 g změklého másla 2/3 hrnku cukru 1 vejce 2,33 hrnku hladké mouky polohrubé mouky (cca půl na půl) 1/2 lžičky soli
Postup: 1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V míse smícháme citronovou šťávu, lístky meduňky a citronovou kůru. Lístky promačkáme vidličkou nebo lžící, aby se nám uvolnilo...
Ingredience: 110 g hladké mouky 20 g škrobové moučky (Solamyl, Maizena) 40 g cukrového sirupu 10 g medu 30 g oleje špetka soli skořice kakaa
Postup: Vše tekuté vymícháme až se spojí. Vylejeme do mouky kterou jsme promíchali s ostatním a vypracujeme těsto. Vyválíme na sílu asi 2 mm. Vykrajujeme medvídky, vložíme jim na bříško mandli nebo oříšek a tlapky jemně ohneme, aby mandličku přidržely. Špejlí...
Ingredience: 4 vejce 240 g moučkového cukru 250 g hladké mouky 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 150 ml oleje 100 ml vody borůvky
Postup: Celá vejce vyšleháme s cukrem dohromady, pak pomalu přilijeme olej a vodu.Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva.Do vymazané a vysypané formy naljieme těsto a střídavě sypeme borůvky.Pečeme na 160°C asi 45 minut. Občas zkontrolujeme špejlí.
Ingredience: Těsto: 1 hrnek cukru 0,5 hrnku oleje 1 vejce 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 2 hrnky polohrubé mouky 100 g čerstvého baby špenátu 1 balení kandovaného ovoce Krém: 2 zakysané smetany 1 smetana ke šlehání 33% 2 vanilkové cukry 1 lžíce rumu Dále: ovoce na ozdobu
Postup: Troubu vyhřejeme na 150 °C.Do mísy nalijeme hrnek mléka, ve kterém rozmixujeme baby špenát.Přidáme zbytek...
Ingredience: Jemné koláčové těsto: 500 g hladké mouky 100 g cukru (lze ubrat nebo přidat dle chuti) 125-130 g másla 250 ml mléka 2-3 žloutky 20-25 g droždí 1 špetka soli citronová kůra Tvarohová nádivka: 500 g měkkého tvarohu v kostce citronová kůra 4 lžíce cukru (i víc - dle chuti) 2 vanilkové cukry 1 špetička muškátového květu 2-4 lžíce mléka 2 žloutky rozinky nebo čerstvé ovoce - např. půlené...
Ingredience: 450 g hladké mouky 30 g čerstvého droždí 1 celé vejce 100 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 150 ml mléka kůra z jednoho citronu 1 špetka soli 60 ml rumu 80 g rozinek rum na namočení rozinek 1 špetka skořice 80 g másla 40 g mandlí Na potření: 1 vejce 2 lžíce rumu
Postup: Dva dny předem naložíme rozinky do rumu a špetky skořice.Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru a vlahého mléka. Promícháme...
Ingredience: 280 g hladké mouky 1 KL jedlé sody 1,5 KL kukuřičného škrobu 1/2 KL soli 3/4 hrnku (170 g) másla rozpuštěného 3/4 hrnku (150 g) hnědého třtinového cukru 1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru 1 vejce 1 žloutek 2 KL vanilkového extraktu 200 g mléčné čokolády (nakrájené na kousky)
Postup: 1. Ve velké míse smícháme mouku, jedlou sodu, kukuřičný škrob a sůl. Odložíme. 2. Ve středně velké míse metlou...
Ingredience: Těsto: 360 g hladké mouky 60 g cukru krupice 1 vejce 7 g sušeného droždí 50 g másla 180 g mléka 1/2 lžičky soli Náplň: 80 g cukru krupice 50 g másla 1 zarovnaná lžíce skořice 1/3 lžíce škrobu 1 špetka soli Dále: olej
Postup: V míse smícháme nejprve suché suroviny, tedy mouku, sůl, sušené droždí a cukr. Metličkou pořádně promícháme.Poté přilijeme teplé mléko, rozehřáté máslo a vajíčko. Vařečkou...
Ingredience: 500 g hladké mouky 2 žloutky 0,5 hrnku mléka 0,5 hrnku jogurtu 4 PL cukru 100 ml oleje sůl 21 g droždí
Postup: Připravíme kvásek z trošky mléka, lžičky cukru a droždí. Necháme vzejít na teplém místě.Jogurt rozmícháme v mléce, přidáme olej a žloutky. Přisypeme mouku se solí a přidáme kvásek. Vypracujeme vláčné a hladké těsto, které necháme v teple pod ubrouskem hodinu kynout.Z vykynutého...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukr krupice 4 vejce 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa
Postup: Mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce, olej a mléko dáme do mísy a zpracujeme těsto. Asi 2/3 vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do zbylého těsta přidáme 2 lžíce kakaa. Tmavé těsto nalijeme do proužků na světlé těsto a vidličkou ještě protáhneme.Pečeme ve...
Ingredience: 300 g dužiny vodního melounu 15-20 g cukrového sirupu (podle chuti) citronová šťáva (podle chuti)
Postup: Pokud nemáme, tak cukrový sirup připravíme tak, že krátce svaříme stejné množství vody a cukru a necháme vychladit. Můžeme připravit sirupu více, např. z 300 ml vody a 300 g cukru krupice a sirup budeme mít v chladničce vždy k dispozici. Sladí se s ním i studené nápoje.Dužinu vodního melounu...
Ingredience: 2 plátky melounu (pěkné nešizené měsíce) 1 sklenice nadrceného ledu pár kapek šťávy z limetky cukr (podle chuti a sladkosti melounu) Dále: kuličky z melounu malé řezy melounu (srpek) kousek čerstvé máty alkohol (možno vynechat)
Postup: Meloun pokrájíme na drobno, zbavíme peciček, přidáme limetkovou šťávu a v mixéru nebo pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Přidáváme cukr podle vlastní...
Ingredience: 1/4 hrnku vody 1/4 hrnku cukru 4 hrnky vodního melounu vypeckovaného 1 hrnek vanilkového jogurtu 1 lžíce limetkové šťávy
Postup: 1) Z vody a cukru si uvaříme sirup a dáme ho zchladit. 2) Rozmixujeme si meloun a poté přidáme jogurt, limetkovou šťávu a studený uvařený sirup. 3) Dáme do zmrzlinovače a máme hotovo.
Ingredience: 250 g hladké mouky 150 g cukru 75 g másla 10 cl mléka 1 žloutek 300 g žlutý meloun 2 pl voda z květů pomerančovníku 1 sáček kypřícího prášku
Postup: Zmaknute maslo vymiesame so zltkom a s cukrom dopenista. pridame maslo a mlieko. postupne do cesta zapracujeme preosiatu muku a prasok do peciva. nakoniec primiesame melon pokrajany da drobne kusky a vodu z pomarancovych kvetov. cesto vlejeme do...
Ingredience: 400 g melounové dužiny bez semínek 250 ml šlehačkové smetany 1 vanilkový cukr 1 lžička limetkové šťávy
Postup: Dužinu melónu rozmixujeme.Pridáme vanilkový cukor a smotanu a premiešame.Nalejeme do formičiek na nanuky a dáme do mrazničky zmraziť.
Ingredience: Na základ: krabice sušenek esíček máslo - asi 8 dkg (2-3 cm) Na krém: 1 vanička Mascarpone domácí Lučina (překapaná ze dvou velkých jogurtů) 1/4 melounu středně velkého, pokud možno bezsemenného pár lžic hnědého cukru 1 balení želatiny (z Lidlu) 1 balení želatinového ztužovače
Postup: Z rozmixovaných (rozdrcených) sušenek a másla zpracujte základ, který namačkejte do formy - mám formu velkou 26...
|< 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz