Ingredience: 4 vejce 1 hrnek třtinového cukru pár kapek vanilkové esence 2 hrnky polohrubé mouky 1 kypřící prášek špetka soli 1/4 hrnku oleje 2 hrnky jemně strouhané mrkve hrst hoblinek mandlí + na ozdobu půl lžičky nastrouhané kůry z pomeranče olej a kokos na vysypání Na krém: 1 mascarpone 1 smetana ke šlehání pár kapek vanilkové esence 1 lžíce vanilkového cukru 1 lžíce moučkového cukru Na...
Ingredience: 200 g Hery 300 g hladké mouky 300 g mrkve (strouhané) 1 prášek do pečiva 1 špetka soli cukr moučka (na ozdobu) marmeláda povidla
Postup: Mouku smícháme s Herou a přidáme sůl, prášek do pečiva a jemně nastrouhanou mrkev.Uhněteme těsto a necháme ho půl hodiny odpočívat.Pak těsto vyválíme pomocí válečku na tenkou placku.Vykrajujeme malá kolečka.Na každé kolečko dáme marmeládu nebo povidla.Kolečka...
Ingredience: Těsto: 350 g ovesných vloček (rozmixovaných) 300 g mrkve (nastrouhané) 150 g bílého jogurtu špetka soli + sladidlo dle chuti Náplň: kvalitní marmeláda, povidla nebo rozmixované ovoce (já použila lesní ovoce s kouskem banánu)
Postup: Rozmixujte vločky na jemnou moučku. Očistěte mrkve a nastrouhejte je na jemno. Do mísy přidejte jogurt, sůl a vámi zvolené sladidlo (med, rostlinný sirup, bílý cukr...
Ingredience: Těsto: 400 g polohrubé mouky 200 g najemno nastrouhané mrkve 250 g másla 1 prášek do pečiva Nádivka: 150 g vlašských ořechů 50 ml mléka 140 g cukru krupice 2 PL rumu strouhanka dle potřeby Na posypání: moučkový + vanilkový cukr
Postup: Nádivka: Mléko přivedeme k varu, přisypeme umleté ořechy, cukr, rum a povaříme do zahoustnutí. Dle potřeby můžeme přidat strouhanku a necháme vychladnout.Suroviny...
Ingredience: 450 g hladké mouky 250 g nastrouhané mrkve 250 g tuku - HERA prášek do pečiva špetka soli
Postup: Ze všech přísad uděláme těsto.Rozválíme a vykrajujeme větší kolečka.Dáme náplň dle vaší chuti (mák, povidla, marmeláda, tvaroh....). Přehneme a okraje stlačíme vidličkou. Pečeme při 180 stupních. Upečené pocukrujeme.
Ingredience: 100 g másla 200 g nastrouhané mrkve 100 g špaldové mouky celozrnné hladké 100 g špaldové mouky bílé hladké 3 g prášku do pečiva 1 špetka soli 300 g jablečných povidel
Postup: Z měkkého másla, mrkve, mouky, prášku do pečiva a soli vypracujeme těsto. Necháme chvíli odpočinout. Troubu vyhřejeme na 185 °C.Těsto vyválíme na plát 3mm silný. Vykrajujeme kolečka, která plníme povidly a pečlivě uzavřeme...
Ingredience: Kynuté těsto: 500 g hladké mouky (nebo směs hladké a polohrubé) cca 250 ml mléka 1 žloutek 2 lžíce rumu 80 g cukru krupice 1 vanilkového cukru 30 g droždí 80 g másla - rozpuštěného 2 špetky soli lžička citronové kůry Náplň: 500 g mrkve - hrubě strouhané 1 vanilkový cukr cukr krupice, dle sladkosti mrkve šťáva a kůra z 1 citronu skořice - mletá Dále: 5 lžic rumu 3...
Ingredience: 300 g jemně nastrouhané mrkve 180 g cukru 350 g polohrubé mouky 2 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 smetana 2 lžíce oleje špetka soli tuk na vymazání forem hrubá mouka na vysypání forem
Postup: Nejprve smícháme všechny sypké ingredience a pak přidáme ostatní. Důkladně promícháme. Vzniklé těsto nalijeme do formiček (nebo do jedné větší, třeba bábovkové) a pečeme zhruba 40 minut na...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 200 ml mléka 100 g másla 100 g cukru krupice 2 žloutky 35 g kvasnic 20 semen fenyklu špetka soli sádlo na potření plechu a mrkvanců Na náplň: 200 g mrkve 125 g cukru 50 g másla vanilkový cukr máslo na potření cukr moučka
Postup: Z kvasnic, vlažného mléka a trochy cukru zadělejte kvásek. Nechte vzejít na teplém místě. V hmoždíři...
Ingredience: 3 vejce 1 hrnek cukru 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 4 hrnky nastrouhané mrkve Na vymazání a vysypání formy: tuk hrubá mouka
Postup: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Ve větší míse smícháme oba cukry, přidáme...
Ingredience: 4 vejce 100 g cukru krystal 160 ml slunečnicového oleje 1/2 čajové lžičky skořice citronová kůra z 1 citronu muškátový oříšek - 3 "strouhnutí" 170 g hladké/polohrubé mouky (může se namíchat a nebo dát jen jedna, používal jsem i různé bezlepkové) 1 prášek do pečiva 2 hrsti vlašských ořechů 250 g jemně nastrouhané mrkve ingredience na vymazání a vysypání formy
Postup: Společně vyšleháme...
Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 1 lžíce sody 3 hrnky jemně strouhané mrkve 0,5 hrnku sekaných vlašských ořechů 3 vejce 0,5 hrnku oleje 1,5 hrnku cukru Dále: citronová poleva tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání
Postup: Troubu vyhřejeme a připravíme plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou.Mouku smícháme se sodou, strouhanou mrkví a sekanými ořechy.Vejce vyšleháme s cukrem a olejem a poté...
Ingredience: 1 jablko 3 velké mrkve 1/2 prášku do pečiva 1 lžička perníkovéjo koření 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 2 hrnky hl. mouky 1 hrnek pol. mouky 1,5 hrnku cukru 3 vejce Na polevu: 1 hrnek moučkového cukru 1 lžíce horké vody 3-4 lžíce šťávy z citronu (podle hustoty)
Postup: Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme nastrouhanou mrkev a jablko, mléko, dále přidáme mouku s práškem do pečiva a perník. koření,...
Ingredience: 4 vejce 350 g hladké mouky (může být i polohrubá) 200 g cukru 1 prášek do pečiva 1/2 lžičky soli 1 vanilkový cukr 2 lžičky skořice (skořicový cukr) 400-500 g mrkve 83 g másla 2 dcl mléka 1 lžíce oleje Na potření: 100 g lučiny 250 g moučkového cukru
Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, potom přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 200 g třtinového cukru prášek do pečiva 250 ml mléka (podle konzistence těsta – já to dělám od oka) 80 - 100 ml oleje 1 zakysaná smetana 3 vejce 1-2 lžičky skořice 4-5 větších nastrouhaných mrkví Na pomazání: rybízová marmeláda nebo jahodová marmeláda – můžete použít jakou chcete – nemusí být Krém: 2 tvarohy (500g) 1 - 2 lžíce rumu – nemusí...
Ingredience: 1 kg mrkve 1 l plnotučného mléka 1 hrnek cukru krystal (nebo 1,5 hrnku moučkového) 2 lžíce ghee (nebo másla, oleje) 5 zelených kardamomů možno přidat nakrájené ořechy (nebo polít čokoládovou polevou na dorty)
Postup: Do hrnce dáte vařit mléko a za častého míchání jej zcela vyvaříte, až vám úplně na dně hrnce zůstane hustá bílá hmota, které se v hindštině říká mawa nebo khoya. Mezitím, co se vám...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 3 hrnky strouhané mrkve 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 3 vejce 2 lžičky jedlé sody šťáva z 1 citronu 0,5 hrnku mletých ořechů 0,5 hrnku rozinek (či brusinek) 1-2 lžičky skořice (podle chuti) 1 špetka soli Dále: máslo na vymazání formy mouka na vysypání
Postup: V míse smícháme suché suroviny - mouku, cukr, sodu, ořechy, rozinky, skořici a sůl.Přidáme ostatní...
Ingredience: Těsto: 3 vejce 250 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 200 ml oleje 2-3 lžíce bílého jogurtu 3 lžíce mléka 1 lžička sody 1 lžička prášku do perníku 1 lžička prášku do pečiva špetka soli 100 g mletých mandli (nebo ořechů) 300 g polohrubé mouky 280-300 g strouhané mrkve Krém: 400 ml mléka 1 vanilkový pudink 2-3 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr 250 g tvarohu (z vaničky) 50 g...
Ingredience: 4 vejce (žloutky + bílky zvlášť) 100 g hnědého cukru 1 vanilkový cuzkr 140 g jemně nastrouhané mrkve 1 PL oleje špetka soli 120 g hladké mouky 1 lžička skořice 1/2 lžičky prášku do pečiva Krém: 250 g tvarohu (vanička) 190 g zakysané smetany 4 PL moučkového cukru sáček ztužovače za studena dr.Oetkera (připravit dle návodu na sáčku !)
Postup: Ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny, přidáme olej...
Ingredience: 95 g hladké mouky půl lžičky mleté skořice jedna lžička kypřícího prášku špetka soli špetka muškátového oříšku 3 vejce 100 g krupicového cukru 2 lžíce oleje 1 lžička vanilkového extraktu 150 g jemně nastrouhané mrkve hoblinky mandlí Na krém: 125 g moučkového cukru 200 g mascarpone 1 zakysaná smetana vanilkový cukr podle chuti
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C, klasický velký plech vyložíme...
|< 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz