Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Nanukové řezy

Ingredience: Těsto: 5 vajec 200 g cukru moučka 100 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 100 g mletých ořechů Krém: 250 ml mléka 2 lžíce hladké mouky 200 g másla 200 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 1-2 lžičky rumu Dále: čokoláda na vaření

Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, ořechy a nakonec sníh z...

 
Nanukové řezy mojí maminky

Ingredience: Těsto: 200 g cukru krupice 4 žloutky 5 lžic horké vody 7 lžic uvařené silné černé kávy 150 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Na vymazání a vysypání plechu: tuk mouka Krém: 1/4 l mléka 3 lžíce polohrubé mouky 250 g cukru krupice 250 g másla vanilka (nebo vanilkový cukr) 100 g namletých vlašských ořechů 3 lžíce rumu Dále: čokoládová poleva

Postup: Cukr, žloutky, vodu a kávu ušleháme do...

 
Nanuky z ostružin

Ingredience: 500 g zmrzlých ostružin 100 g cukru krupice pár lístků máty 100 ml studené vody

Postup: V hrnci svaříme vodu společně s cukrem na hustý sirup. Poté přidáme lístky máty a necháme vychladnout.V míse rozmixujeme ostružiny a postupně přidáváme sirup bez lístků máty.Sorbet vlijeme do formiček a dáme do mrazničky vychladit, nejlépe přes noc.

 
Náplň do koláčů a buchet - jablečná

Ingredience: 1,5 kg jablek 1 skořicový cukr 1 vanilkový pudink trochu strouhané citronové kůry 1 lžíce cukru (nebo pár kapek citronu, podle kyselosti jablek) 1 špetka mletého hřebíčku

Postup: Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme vše mimo pudinku a necháme přejít varem.Pak v minimálním množství vody rozmícháme pudinkový prášek, zalejeme jablka a trochu povaříme.Jablka jsou většinou dost sladká, takže netřeba...

 
Náplň do koláčů a buchet - tvarohovo-pudinková

Ingredience: 1 tvaroh 1 vanilkový cukr 1/4 l mléka 1 vanilkový pudink pár kapek citronu

Postup: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme, dle návodu, vanilkový pudink.Ochutíme vanilkovým cukrem a můžeme přidat i další cukr dle chuti.Uvařený pudink necháme vychladnout.Po zchladnutí zašleháme tvaroh a případně dochutíme citronovou šťávou.

 
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková

Ingredience: 150 g máku 450 ml mléka 90 g cukru krupice 90 g hrubé krupice 50 g hery 1 vejce 1 cukr vanilka 1 špetka mletého hřebíčku skořice trochu strouhané citronové kůry 1 lžíce pikantního džemu (není nutné)

Postup: Mák a krupici přelijeme vlažným mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem.Pak odstavíme z plotny a vmícháme vše ostatní.Necháme vychladit.Použijeme do buchet nebo na koláče.

 
Náplň do koláčů a buchet - ze syrových jablek

Ingredience: Jablka skořicový cukr rozinky naložené v rumu

Postup: Oloupaná jablka - nejlépe Jonagold - nastrouháme na hrubším struhadle a velmi mírně posypeme skořicovým cukrem. Tak na 5 jablek potřebujeme asi 1/4 sáčku. Na koláče nebo do buchet pak přidáme rozinky které jsme přes noc naložili do rumu.

 
Náplň na koláče z máku a švestek

Ingredience: Mák švestky cukr moučka

Postup: Mletý mák smícháme s cukrem asi v poměru 3:1, nebo dle chuti. Na každý připravený koláč dáme malou lžičku této směsi, na to dáme polovinu švestky, kterou jsme ozdobně nařízli ze všech stran až ke středu a povrch znovu zasypeme makovou směsí nebo drobenkou. Mák není třeba předem vařit. Při pečení pustí švestka šťávu a mák se upeče až v troubě a dodatečně zvlhne.

 
Napoleonkovy poháry

Ingredience: 150 ml silné rozpustné kávy 50 ml rumu 12 dlouhých cukrářských piškotů 300 g pokrájených jablek hrst rozinek kakao na posyp 125 g tvarohu 1 kostka Lučiny (62,5 g) 1 smetana ke šlehání 1 x smetana fix 30 g moučkového cukru skořice

Postup: Nejdříve si uvaříme silnou kávu, kterou po zchladnutí ji smícháme s rumem. Vyšleháme si Lučinu s tvarohem a cukrem, v jiné míse vyšleháme šlehačku se ztužovačem...

 
Napoleonské řezy

Ingredience: 500 g listového těsta 1 salko 1 hera hladká mouka mleté ořechy

Postup: Listové těsto rozdělíme na čtyři kusy, vyválíme na pomoučněné /hl. mouce/, dáme na plech a propícháme vidličkou-4 placky, každá zvlášť. Péct do růžova a nechat vychladnout. krém: klasika- salko a heru promixujem do krému. Moje inovace-do půlky krému dám kakao a nebo ho zkaramelizuji /povařit 2h v hrnci s vodou/. Položím...

 
Narozeninové pařížské muffinky

Ingredience: 2 vejce 90 g cukr krupice 80 g polohrubé mouky 3 lžíce oleje 20 g kakaa 1 lžička prášku do pečiva špetka soli (do bílků na sníh) Pařížský krém: 2 kelímky minimálně smetany 33% ke šlehání 1 tabulka hořké čokolády 30 g kakaa 3 lžíce cukr krupice pikantní marmeláda na promazání

Postup: Nejprve a nejlépe den dopředu připravíme postupně krém na zdobení. Do kastrůlku nalijeme smetanu, vsypeme...

 
Narozeninové řezy

Ingredience: TĚSTO: 30 dkg hladké mouky 15 dkg másla 4 dkg moučkového cukru 3 žloutky 1 kávová lžička amonia (nebo pr.do.peč) 1 marmeláda dle chuti NÁDIVKA: 21 dkg moučkového cukru 3 bílky 16 dkg mletých vlašských ořechů 2 lžíce kakaa

Postup: TĚSTO: ze všech surovin udělámě těsto, které rozválíme na plech a pečeme asi 10.min na 180°C, pak vyndáme a těsto namažeme nejdřív marmeládou a nakonec nádivkou....

 
Nashi koláč s mascarpone a mandlemi

Ingredience: Těsto: 150 g hladké mouky 120 g vychlazeného másla nasekaného na kousky 3-4 lžíce ledové vody (ideálně z rozpuštěného ledu) 2 lžíce vychlazeného zeleninového vývaru (můžete nahradit vodou) špetka soli špetka moučkového cukru Náplň: 90 g cukru krupice 250 g mascarpone 2 vejce 2 lžíce hladké mouky 3 zralé hrušky 50 g plátků mandlí citrónová šťáva (na případné pokapání ovoce, aby nezhnědlo)

Postup:

 
Náš cuketový perník (hrnkový)

Ingredience: 2 hrnky nastrouhané cukety (okapané) 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek špaldové celozrnné mouky 3/4 hrnku erythritolu 1/2 hrnku řepkového oleje 2 vejce 1 PL holandského kakaa 1 kypřící prášek do perníku 1 lžička skořice

Postup: Všechny suroviny smícháme a pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.

 
Naše propadlá buchta

Ingredience: 2 sklenky špaldové mouky 1 sklenka erythritolu/cukr 1/2 sklenky oleje 1/2 sklenky vody 3 vejce 1 prášek do pečiva 1 lžíce holandského kakaa 1 lžíce skořice Náplň: 1 vanička tvarohu 1/2 vanilkového pudinku 1 žloutek 2 lžíce čekankového sirupu

Postup: Smícháme všechny suroviny na těsto. Nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem.Zdobíme smíchanými surovinami na náplň.Pečeme v předehřáté...

 
Neapolský koláč

Ingredience: 300 g hladké mouky 150 g změklého másla 80 g cukru moučky 3 žloutky špetka soli šťáva z půlky citronu 1 lžička prášku do pečiva 2 lžíce mléka Náplň: 500 g tučného tvarohu 200 g uvařených krup 150 g cukru 500 ml mléka 10 g skořice 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť 4 lžíce hladké mouky kůra z jednoho citronu

Postup: Z hladké mouky, másla, cukru, žloutků, citronové šťávy, prášku a mléka vypracujeme...

 
Nebe v hubě

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 200 g cukru moučka 2 vejce 200 g másla 2 lžíce medu 2 lžičky sody 2 lžičky mléka (smícháme se sodou) Směs: 250-350 g nasekaných ořechů 80 g cukru 120 g másla 3 lžíce medu Krém: 300 ml mléka 1,5 lžíce hladké mouky 1,5 lžíce Solamylu 100 g cukru 250 g másla 1 vanilkový cukr Na vymazání a vysypání formy: tuk hrubá mouka

Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou...

 
Nebeská "máňa"

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 500 g výběrové mouky 200 g cukru krupice 4 žloutky 1 kostka droždí 1 lžička soli rum (dle chuti) 200 g rozpuštěného tuku (nebo 1:1:1 máslo, sádlo, majonéza) 400-500 ml vlažného mléka Nádivka: 2 tvarohy (250 g ve staniolu + 1 vanička) 400 ml mléka 1 vanilkový puding 4 lžíce cukru 1 vanilkový cukr 1 vajíčko rum (dle chuti) rozinky (namočené v rumu) mléko (dle...

 
Nebeská Máňa

Ingredience: Těsto: 200 g polohrubé mouky 200 g cukru moučka 4 vejce 10 lžic oleje 10 lžic vody (horké) 1 kypřící prášek Krém: 750 ml mléka 3 vanilkové pudinky 200 g cukru moučka 3 zakysané smetany 1,5 baleni piškotů 1 hrnek instantní kávy (uvařené) trochu rumu (ale nemusí být) granko (nebo nastrouhanou čokoládu)

Postup: V mléce uvaříme pudingy s cukrem. Necháme vychladnout a poté postupně...

 
Nebeská Máňa

Ingredience: Těsto: 5 vajec 200 g cukr krupice 200 g hladké mouky 5 lžic oleje Krém: 750 ml mléka 3 sáčky vanilkového prášku 200 g moučkového cukru 3 kelímky zakysané smetany 2 lžíce kapucina v prášku kakao na posypání piškoty šálek uvařené kávy s rumem

Postup: Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku.Těsto rozetřeme na plech, vyložený papírem a...

 

|<   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz