Ingredience: 1 hrnek krupice 1 hrnek kokosu 1 hrnek kokosoveho krému 0,25-0,5 hrnku mléka 70 g másla 1 lžička prášku do pečiva Sirup: 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek vody trocha šťávy z citronu růžová voda (esence) Dále: mandle na ozdobu
Postup: Cukr, vodu a ruzovou vodu smichame, privedeme k varu, zakapneme citronem a svarime na sirup, cca 10 - 15 minut.Krupici, kokos a prasek do peciva promichame, prilijeme...
Ingredience: Těsto: 1/2 kg polohrubé mouky 15 dkg cukru 15 dkg másla 1 vejce 1 žloutek 1/2 prášku do pečiva 1/2 skleničky mléka Jablka-povidla: 2 kg jablek cukr skořice vanilkový cukr
Postup: Nakrájet jablka na kostičky, poté dát vodu do poloviny hrnce, do hrnce jablka a počkat, až se utvoří povidla a dát vychladnout. Těsto zpracovat rukama do hladka a udělat jako bochník. Dát vychladit. Potom na pekáče...
Ingredience: 4 větší batáty (necelé 1 kg) malinko octa sůl 2 vejce 100 g krupice 100 g polohrubé mouky (lze i 200 g jen mouky nebo krupice) 100 g cukru 1/2 l mléka na doředění 50 g rozpuštěného másla (lze i jiný tuk) 1 prášek do pečiva borůvky nebo jiné ovoce
Postup: Očištěné batáty uvaříme v lehce osolené a okyselené vodě do měkka ( aby nezčernaly) Nastrouháme najemno, přidáme veškeré další přísady a...
Ingredience: 1 menší batát (cca 250 g) 200 g polohrubé mouky 0,5 sáčku kypřícího prášku do pečiva 1 lžička skořice špetka soli 100 g moučkového cukru 2 vejce 80 ml oleje (dala jsem olivový) hrstka vlašských ořechů nasekaných na hrubo
Postup: Mouku smícháme se solí, prdopečem a skořicí.Vejce ušleháme s cukrem a přišleháme olej.Oloupaný batát nastrouháme na jemno a přidáme k vyšlehanému vejci.Přisypeme...
Ingredience: 350 g nastrouhaných batátů – 2 střední velikosti 350 g špaldové mouky 1 limetka 1 pomeranč – šťáva z nich hrst neslaných arašídů (lze vynechat) 1/2 prášku do perníku 4 vejce 400 g smetany na šlehání 100 g moučkového cukru (nebo 25 g diasladidla) 1 PL skořice špetka soli jahody i jiné ovoce
Postup: Batáty nastrouháme na jemném struhadle, ihned zakápneme limetkovou a pomerančovou šťávou. Mouku...
Ingredience: 180 g batátu 100 g celozrnné špaldové mouky 100 g hladké mouky 90 g rozpuštěného másla 1 velká lžíce bílého jogurtu (40 g) 1 lžička vanilkového extraktu švestková povidla
Postup: Oloupaný kus batátu nastrouháme najemno do misky, přidáme obě mouky, jogurt a rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Zpracujeme pružné těsto.Hotové těsto vyválíme na toušťku asi 2 mm, rádýlkem nakrájíme na čtverečky o...
Ingredience: Na těsto: 400 g vařených batátů 400 g špaldové mouky (nebo polohrubé mouky) 100 g cukru krupice nebo fruktozy pro diabetiky 3 vejce 200 g Hery (lze i máslo) 1 prášek do pečiva špetka soli 1/2 limetky Na náplň: 500 g tvarohu (já měla Farmářský, lze polotučný) 1 sáček pistáciového pudinku (lze citronový, vanilkový…) 3 žloutky ½ limetky 100 g cukru krupice nebo 50 g fruktozy pro...
Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 60 g másla 65 g moučkového cukru 20 g droždí 1 vejce 1 žloutek 2 lžíce rumu 1 lžíce strouhané citronové kůry 1/2 lžičky soli Nahoru: 250 g tvarohu 200 g smetany ke šlehání cukr (podle chuti) švestková povidla (nebo marmeláda) Na smažení: 250-300 g sádla
Postup: Z uvedeného množství vlažného mléka odebereme 2 lžíce vlažného mléka, lžičku cukru, 2 lžíce...
Ingredience: 300 g vařených brambor 350-400 g hladké mouky (špaldové) 100 g mléka 2 žloutky 20 g cukru 7 g sušeného droždí olej na smažení povidla tvaroh
Postup: V míse promícháme mléko s droždím a cukrem. Necháme 10 minut odležet.Uvařené a oloupané brambory propasírujeme nebo rozmačkáme. K mléku s droždím přidáme brambory, žloutky a mouku. Důkladně hněteme, alespoň 5 minut. Těsto je lepivé, tak je vhodné na...
Ingredience: 450 g polohrubé mouky 2 žloutky 1 vejce kvásek z 20 g droždí 150-200 ml mléka 2 lžíce rumu 1 rovná lžička soli 100 g másla 50 g moučkového cukru olej na smažení jahodový džem 200 ml smetany ke šlehání 1 lžíce moučkového cukru 50 g tvarohu na strouhání
Postup: Máslo třeme v míse s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, vejce, sůl a citrónovou kůru a dobře vymícháme. Do mísy prosejeme...
Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky (podle potřeby) 200 g polohrubé mouky (podle potřeby) 25 g čerstvého droždí 40 g krupicového cukru 250 ml mléka 30 g másla 2 vejce 1 špetka soli 4 lžíce rumu olej na smažení Na povrch: povidla 500 g tvarohu z vaničky 3-4 vanilkové cukry
Postup: Do mísy od robota prosijeme hladkou a polohrubou mouku. Do mouky uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí. Droždí zasypeme...
Ingredience: 275 g hladké mouky 1/2 čajové lžičky soli 1vejce 2 lžíce rozpuštěného másla 1 lžíce octa 100 ml vlažné vody Náplň: 8-10 uvařených jablek 3 lžíce cukru 4 lžíce nadrcených piškotů 1 vanilkový cukr skořice 50 g másla 1 zakysaná smetana 15 % rozinky mandle vlašské ořechy mléko na potírání
Postup: Do mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, ocet, vlahou vodu a hněteme na robotu ...
Ingredience: 1 vanilkový lusk 125 g cukru krupice 4 žloutky 1/4 l mléka 1 sáček čiré želatiny v prášku 250 ml smetany ke šlehání 150 g borůvek moučkový cukr na doslazení borůvek
Postup: Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme dřeň.Cukr utřeme se žloutky do pěny.Vanilkovou dřeň rozmícháme v mléce a dáme zahřát. Těsně pod bod varu.Žloutkovou hmotu vmícháme metlou na sníh do mléka. Když se začne hmota...
Ingredience: Těsto: 150 g změklého másla 125 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 5 vajec 150 g hladké mouky 75 g škrobu 1/2 lžičky kypřicího prášku 3-4 řapíky rebarbory Sníh: 1 špetka soli 175 g cukru krupice 50 g mletých mandlí 1 lžíce citronové šťávy
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C.Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.Máslo, moučkový a vanilkový cukr...
Ingredience: 1 svazek bazalky (15 g bazalkových lístků) 70 g cukru 500 ml smetany na šlehání 250 g Mascarpone 300 ml silné kávy 75 ml mandlového likéru (Amaretto) 150-200 g cukrářských piškotů Na dokončení: 180 g jahod (můžou být i mražené) + na ozdobení (nemusí být) moučkový cukr strouhaná čokoláda
Postup: Připravíme si kávu.Bazalkové lístky, cukr a 50 ml smetany rozmixujeme.Mascarpone smícháme...
Ingredience: 250 g malin 20 velkých lístků bazalky 5 polévkových lžic cukru krupice 125 g Mascarpone 200 ml smetany ke šlehání čokoládové tyčinky na dozdobení
Postup: V hmoždíři rozmělníme cukr s bazalkovými listy. Pokud nemáme hmoždíř, vystačíme si s miskou a naběračkou. Nemixujeme, bazalka ztratí barvu. V misce promícháme mascarpone se smetanou a dvěmi lžícemi bazalkového cukru. Vyšleháme do hladkého,...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 100 g panely (nebo klasického cukru) 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů cca 10 lístků bazalky citronový cukr vanilkové aroma (podle chuti) špetka soli šťáva z 1/2 citronu 200 ml rostlinného mléka (nebo kravského) 80 g másla Krém: 100 g mascarpone 100 ml smetany ke šlehání panela (podle chuti) 2-3 kapky citronového aroma
Postup: Nejprve si smíchám suché a v druhé míse...
Ingredience: citronová zmrzlina bazalka čerstvá máta čerstvá 2 dl sektu led
Postup: Zmrzlinu necháme povolit, vložíme do mixéru spolu s bylinkami, sektem a ledem a rozmixujeme. Ozdobíme bazalkou či mátou a podáváme. Je to luxus, svěží.
Ingredience: 300 g brambor 120 g hrubé mouky 40 g cukru krupice 30 g Hery 1 špetka soli 3 jablka skořicový cukr (dle chuti) rozinky (nemusí být) 50 g čokolády na vaření tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu (nebo kokos)
Postup: Vařené studené brambory nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme v míse moukou, cukrem a špetkou soli. Vidličkou promícháme, až nám vznikne žmolenka. Pak zakapeme...
Ingredience: 2 Bebe sušenky mléčné 2 Bebe sušenky kakaové 300 ml vody 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr 1 Hera 8 lžic cukru 1 žloutek kapka rumu kokos mleté oříšky Granko
Postup: Odměříme si 300 ml vody, do hrnce nasypeme vanilkový cukr, na něj 250 ml vody a dáme vařit. Ve zbytku vody (50 ml) si rozmícháme pudinkový prášek a když voda v hrnci vaří, vlejeme a uvaříme jako pudink. Necháme vychladnout. Do...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady