Ingredience: ovoce-cukr-voda OVOCNÁ OMÁČKA: 200 g borůvek (nebo lesních jahod nebo malin nebo ostružin) 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 1/2 lžíce citronové šťávy 1 lžíce ovocného likéru
Postup: Ovoce uvedeme s vodou do varu. Přidáme cukr, citronovou šťávu a likér a krátce povaříme, aby se alkohol odpařil.
Ingredience: 2 vejce 2 rovné lžíce vanilkového pudinku 3 lžíce mléka nebo smetany 1 banán špetka skořice a soli cukr podle chuti citronová šťáva plátky mandlí brusinková marmeláda (nemusí být) kapka oleje na pánev
Postup: Vejce prošleháme metličkou s mlékem, pudinkem, skořicí, solí a cukrem. Banán nakrájíme na tenká kolečka a pokapeme citronem.Rozehřejeme pánev a směs na ni nalijeme. Poklademe banánem a...
Ingredience: Na těsto: 5 žloutků 230 g cukr krupice 6 lžic vřelé vody 170 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 2 PL kakaa sníh z 5 bílků Krém: 1,5 sklenice mléka 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce Solamylu 100 g cukru krupice 250 g másla rum Šlehačkový krém: 1/2 litru mléka 200 g 100% tuku (Iva, Omega) 100 g másla 1 vanilkový cukr 1 žloutek 2 ztužovače šlehačky
Postup: Korpus : Vyšleháme žloutky s cukrem...
Ingredience: 12 banánů 50 g másla 2 zelené citrony 100 g cukru 20 cl vody
Postup: Vymačkáme zelené citrony. V kastrůlku zahřejeme 10 cl vody a cukr. Až se utvoří karamel, přidáme zbytek vody a povaříme 2 minuty. Stáhněte z ohně a přidáme šťávu z citronů. Dáme stranou. Na másle vymaštěné pánvi pak opékáme banány asi 5 minut a neustále je obracíme.Opečené banány pak naaranžujeme na talíře, na které jsme předem...
Ingredience: Těsto na opékance: 500 g hladké mouky sůl 2 vejce 2 PL oleje Na kvásek: 250 ml vlažného mléka 30 g droždí 1 KL cukru Na posyp: mletý mák vanilkový cukr máslo Těsto 2x: 4 vejce 4 PL krystalového cukru 4 PL hladké mouky 1 KL prášek do pečiva Krém: 400 ml mléka 2 Zlaté klasy 1 PL moučkového cukru 50 g másla Kromě toho: 100 ml dřínkového džemu 1 KL máku celého Navrch: 300 ml šlehačky 36 % 2...
Ingredience: 200 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky špetka soli 15 g kvasnic 40 g cukru krupice 50 g másla 1 vejce 100 ml vlažné vody 50 ml mléka 1 lžíce rumu Poleva: 100 g másla 110 g třtinového cukru 2 lžíce mléka 1 rovná lžička skořice 70 g oloupaných nasekaných mandlí
Postup: V míse smícháme obě mouky a špetku soli, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a zalijeme vlažným...
Ingredience: Těsto: 450 g hladké mouky 100 g másla 50 g cukru 1/2 lžičky soli 1,5 lžíce sušeného droždí 300 ml teplé vody Na posypání: 3 lžíce cukr krupice nebo krystal citronová kůra z 1/2 citronu Na polevu: 3 lžíce moučkového cukru citronová šťáva z 1/2 citronu Na potření: 3 lžíce rozpuštěného másla
Postup: Smícháme suché suroviny, přidáme rozehřáté máslo a vodu a vypracujeme těsto. Pokud děláme v robotu,...
Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru moučka 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek makové směsi (viz foto) 1 kypřicí prášek do pečiva 1 vanilinový cukr 4 celá vejce 1 hrnek oleje 1 hrnek mléka 10 dkg rozinek 80 ml Punče 3 čajové lžičky rumového aroma Na vysypání a vymazání formy: tuk mouka
Postup: Rozinky namočíme do punče a necháme min. hodinu marinovat. Bábovkovou formu pečlivě...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky hrnek mletého cukru 1/2 hrnku oleje 1 vejce 3 lzice perníkového kořeni 2 lžice kakaa panak rumu 1/2 balíčku prášku do pečiva
Postup: Vse smichame, nalejeme na vymazany plech a peceme asi 15min na 150°C. Jakmile mame upeceno, nechame vychladnout, z mouckoveho cukru udelame trochu polevy, pocakame a nechame ztuhnout.
Ingredience: 400 g hladké mouky 42 g čerstvých kvasnic 1 láhev bílého vína 50 g cukru 150 g změklého másla 1 žloutek 1 špetka soli citronová kůra vanilkový cukr 200 g rozinek 100 g hrubě sekaných loupaných mandlí 120 g (nebo více) marcipánu práškový cukr na obalení štoly
Postup: Rozinky dopředu namočíme v troše vína. Ve 100 ml vlažného vína rozmícháme kvasnice. Smícháme prosátou mouku s cukrem, vanilkou,...
Ingredience: 2 banány 2 lžičky třtinového cukru 1 lžíce másla Čokoládová poleva: 6 lžic mléka 4 lžíce cukru 4 lžíce kakaa 100 g čokoládových bonbónů Krém: 2 Creme olé puding vanilka 600 ml mléka 4 panáky vaječného likéru ušlehaná šlehačka
Postup: Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme banány pokrájené na kousky, zasypeme cukrem a orestujeme. Dáme stranou vychladit. Ve vodní lázni rozpustíme bonbóny s mlékem,...
Ingredience: 2 banány 1 hrst rozinek 80 ml vaječného koňaku citrónová šťáva 2 vanilkové pudinky Crème Olé (puding bez vaření od Dr. Oetkera) 600 ml mléka cukr 50 g čokolády na vaření 50 g smetany ke šlehání 33% tuku
Postup: Na dno pohárů rozdělíme rozinky.Banány nakrájíme na kolečka, čtyři kousky necháme stranou na ozdobu a zbytek rozdělíme na čtyři hromádky.Z každé hromádky polovinu banánů naskládáme do...
Ingredience: 175 g hladké mouky 100 g hnědého cukru¨ 150 g másla (Hery) 50 g ořechů nebo mandlí 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva 2 jablka 50 g rozinek namočených v rumu
Postup: Na lžíci másla opražíme nahrubo sekané ořechy nebo mandle a necháme vychladnout.Zbylé máslo utřeme s cukrem (nerozpustí se ), přidáme vejce a našleháme do pěny. Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, vejce, ořechy,...
Ingredience: 500 g jablek 200 g polohrubé mouky 2 vejce 3 lžíce krupicového cukru 200 ml červeného vína olej skořicový cukr brusinkový kompot
Postup: Oloupaná jablka nastrouháme na velké slzy, přidáme mouku, vejce, cukr a víno a zamícháme na těsto. Lívanečník nebo pánev potřeme olejem a smažíme malé placičky. Podáváme je posypané skořicovým cukrem a ke každé porci přidáme trochu brusinkového kompotu....
Ingredience: 220 g moučkového cukru 220 g másla (nebo Hery) 120 g polohrubé mouky 1 lžíce kakaa 6 vajec 1/2 prášku do pečiva Nádivka: 250 g moučkového cukru 300 g mletých vlašských ořechů rum (dle chuti) Poleva: 100 g čokolády na vaření 250 g tuku 100% (Omega) 50 g kakaa
Postup: Troubu vyhřejeme na 170 °C.Cukr, žloutky, tuk a kakao a vyšleháme do hladké kaše. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva...
Ingredience: Těsto: 220 g másla 220 g cukru moučka 6 vajec 120 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1,5 lžíce kakaa Náplň: 220 g mletých ořechů 150 g cukru moučka 1 sklenička rumu Poleva: 1-2 tabulky čokolády na vaření
Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.Máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao a ušlehaný sníh. Smícháme a dáme péct do vyhřáté...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 150 g moučkového cukru 150 g másla 70 g hrubé mouky 1 lžíce kakaa 120 g mletých ořechů 1 prášek do pečiva Ořechová náplň: 200 g mletých ořechů 4 lžíce moučkového cukru 1 vanilkový cukr 150 ml rumu Čokoládová náplň: 200 g krystalového cukru 250 g másla 4 vejce 3 lžíce kakaa Poleva: 100 g čokolády na vaření 100 g ztuženého tuku (IVA) Dále: rybízová marmeláda tuk na...
Ingredience: Na korpus: 6 žloutků 150 g másla (Hery) 180 g cukru moučka 100 g mletých vlašských ořechů 2 lžíce kakaa 5 lžic hrubé mouky 1 špetku kypřícího prášku 6 bílků rybízová marmeláda (dle potřeby) Krém: 150 ml šlehačky 150 g cukru moučka 100 g kakaa 250 g másla 50 g cukru moučka Ořechová směs: 200 g umletých vlašských ořechů 200 ml rumu Navrch: 1 čokoláda na vaření 50 g 100% tuku
Postup: Přípravu na...
Ingredience: 650 g jablek šťáva z 1 citronu 2 lžíce rozinek 5 lžic rumu 180 g polohrubé mouky 1 lžička kypřícího prášku 120 g másla 1 sáček vanilkového cukru 120 g cukru krupice 2 vejce
Postup: Rozinky posypeme cukrem a přelijeme rumem. Necháme je přes noc uležet. Minimálně 5 hodin.Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Kousky jablek ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.Mouku smísíme s kypřícím...
Ingredience: 500 g jahod 1 pomeranč 4 lžíce vodky 3 lžíce moučkového cukru 150 g smetany ke šlehání 1 vanilkový cukr 200 g měkkého tvarohu 5 lžic mléka
Postup: Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Z pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme ji s vodkou a moučkovým cukrem. Přelijeme přes pokrájené jahody a na 1 hodinu uložíme do chladničky.Smetanu osladíme vanilkovým cukrem a ušleháme. Do tvarohu rozetřeme...
|< 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz