Ingredience: Těsto: 280 g hladké mouky 280 g másla 3 pl cukru 1/2 čl citronová kůra špetka soli Sněhové kopečky: 280 g práškového cukru 3 bilky meruňkový džem (na slepování koleček)
Postup: Vymiesime cesto z uvedených surovín, rozvaľkáme ho a formičkou s priemerom 3-4 cm vykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie alebo na silikónovú fóliu a na každé koliesko nastriekame špičku z...
Ingredience: 1 kg hladké mouky 150 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky soli 2 lžičky kardamomu 1 balíček sušeného droždí 150 g másla 1/2 l mléka puding (z 1/2 litru mléka) 150 g cukru moučky trocha vody kokos na dozdobení 1 vejce v případě, že nebudete zdobit cukrovou polevou a kokosem
Postup: Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny...
Ingredience: Korpus: 6 vajec 180 g cukru krupice 180 g hladké mouky 1,5 lžičky kypřicího prášku Na vymazání a vysypání formy: máslo hrubá mouka Dále: 4 lžíce borůvkové marmelády 2 lžíce vody 500 ml 33% smetany 1 vanilkový cukr 1 lžíce cukru moučka 300 g čerstvých borůvek
Postup: Vejce a cukr šleháme šlehačem do husté světlé pěny asi 8 minut. Hladkou mouku smícháme s kypřicím práškem a opatrně vmícháme do...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 30 g droždí 60 g cukru 250 ml mléka 60 g tuku 1 vejce špetka soli Náplň: 150 g mletého máku 100 g moučkového cukru 1 dl mléka hrst rozinek 1 lžička skořice Dále: 1 žloutek bílková poleva (bílek + cukr) čokoládová poleva
Postup: Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások a necháme vykysnúť. Potom z múky, kvásku, vajca, štipky soli a rozpusteného tuku vypracujeme cesto a...
Ingredience: 6-8 mandarinek (těch pravých vánočních s tenkou slupkou) 300 ml vody 100-120 g cukru 2 špetky šafránu 2 kousky celé skořice 2-3 hvězdičky badyánu K podávání: vanilková zmrzlina
Postup: Mandarinky oloupeme a snažíme se opatrně odstranit co nejvíce bílých vláken.Vodu spolu s cukrem dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Vložíme všechno koření a asi 10-15 minut povaříme, až tekutina začne houstnout...
Ingredience: 220 g hladké mouky 250 g měkkého tvarohu 80 g měkkého másla cukr krupice lžička vanilkového cukru skořice
Postup: Z mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které necháme chvilku odležet v chladu. Připravíme si dvě mističky, do jedné dáme trochu cukru smíchaného se skořicí, do druhé misky si připravíme cukr smíchaný se lžičkou vanilkového cukru. Připravené těsto vyválíme na...
Ingredience: 350 g listového těsta Náplň: 3 vejce 100 g másla hrst rozinek 500 g jemného tvarohu 300 g polévkových nudlí 150 g krystalového cukru 1 lžíce citronové šťávy 1 vanilkový cukr
Postup: Niťovky (nudle) uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme dobre odkvapkať. Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom do peny. Pridáme uvarené niťovky a premiešame. Vmiešame hrozienka, vanilkový cukor, tvaroh a...
Ingredience: 1 roláda s nugátovou náplní (kupovaná) 1 velký nugátový jogurt (380 g) 1 bílý smetanový jogurt (150 g) 1 smetana na šlehání (250 g) 1 ztužovač šlehačky (Smetafix) 1 želatinový ztužovač za studena cukr dle chuti dětské piškoty
Postup: Roládu nakrájíme na tenké plátky. Mísu o objemu cca 1-1,5 l vyložíme potravinovou fólií a poklademe plátky rolády. Šlehačku se Smetafixem vyšleháme.Jogurty...
Ingredience: 3 vejce 120 g cukru sůl 1 vanilka 45 g hl. mouky 45 g škrobu 1/2 prášek do pečiva 250 g nutelly 2 lžíce kakaa
Postup: Ušleháme bílky, sůl a 3 lžíce vody. Během šlehání přisypeme cukry. Na konec vmícháme žloutky, mouku, škrob, a pr. do peč. Dáme na plech a upečeme (200°C) 10 min. Upečené srolujeme. Po vychladnutí plníme nugátovým krémem (nutellou).
Ingredience: 200 g másla 250 g cukru 2 vejce 400 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky soli 150 g čokoládových vloček 200 g mouky na zpracování 200 g oříškového nugátu
Postup: 1. Troubu zahřejeme na 200 ˚C. Plech vyložíme papírem na pečení. 2. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a solí. Po lžících je zapracujeme do těsta a dobře...
Ingredience: TĚSTO: 1 hrnek hl. mouky 3/4 hrnku cukru 4 vejce (bílky-žloutky) 4 lžíce horké vody 1 lžička prášku do pečiva pár kapek citronové šťávy NÁPLŇ: 1,5 sáčku namletých piškotů 1 hrnek mléka 3/4 kostky másla 1/2 hrnku cukru moučky 100 g mléčné čokolády (dala jsem klasickou na vaření) 3 lžíce rumu 2 lžíce kakaa
Postup: Z vajec oddělíme bílky, přidáme pár kapek citronové šťávy a vyšleháme sníh. Žloutky...
Ingredience: 2 balíčky dětských piškotů 10 dkg moučkového cukru 10 dkg másla 10 dkg tuku Hera 4 dcl horkého mléka 6 lžic kokosové moučky 4 lžíce rozinek 4 lžíce rumu
Postup: Rozmixujeme změklé máslo s tukem, cukrem, kakaem a mlékem. Nalijeme do mísy, přidáme kokosovou moučku, rozinky a přilijeme rum. Do směsi zamícháme piškoty a lehce promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, naplníme směsí,...
Ingredience: 6 vajec 180 g moučkového cukru 150 g polohrubé mouky Krém: 150 ml mléka 2 lžíce kakaa 200 g másla 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr Poleva: 100 g čokolády na vaření 80 g ztuženého tuku
Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku a zašleháme tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péci. Vychladlý potřeme krémem a polijeme...
Ingredience: Těsto: 6 vajec 6 lžic cukru moučka 1 vanilkový cukr 4 lžíce horké vody 8 lžic polohrubé mouky 1 špetka kypřicího prášku do pečiva Dále: rybízová marmeláda (podle potřeby) 1 bílá poleva v pytlíku čokoládová poleva (nemusí být) 80 g tuku Omega Náplň: 200 g piškotů 4 lžíce rumu 4 lžíce vody 250 g másla 100 g cukru moučka tuk a hrubá mouka na přípravu plechu
Postup: Vejce oddělíme zvlášť na bílky a...
Ingredience: Těsto: 170 g rostlinného tuku 180 g moučkového cukru 220 g polohrubé mouky 1,5 lžičky prášku do pečiva 5 vajec Krém: 250 ml mléka 2 balíčky piškotů - namletých 2 lžíce holandského kakaa 200 g másla 100 g moučkového cukru rum či rumové aroma na ovonění Na polití poleva z čokolády
Postup: Z bílků ušleháme nejdříve sníh.Žloutky s tukem a moučkovým cukrem utřeme do pěny a přidáváme mouku s práškem...
Ingredience: 400 ml mléka 150 g nugátu 150 g bílého jogurtu 1 PL třtinového cukru 150 ml neslazeného kondenzovaného mléka
Postup: Mléko mírně ohřejeme, aby se rozpustil cukr a nugát.Po vychladnutí přidáme jogurt a kondenzované mléko. Metličkou vyšleháme a necháme přes noc v pokojové teplotě. Je to takový polotuhý krém, který můžete proložit piškoty a ovocem.
Ingredience: kynuté těsto 2-3 PL Nutella sekané mandle
Postup: V DP připravíme kynuté těsto, které rozválíme na vále do obdélníkového tvaru. Namažeme ho nutellou (nebo jinou levnější čok.pomazánkou) a posypeme sekanými mandlemi. Stočíme do rolády, kterou spojíme do kruhu. Nařízneme (nedořízneme) na proužky, které pak otočíme o 180°. Pomašlujeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30...
Ingredience: Těsto: 1 hrnek hladké mouky 3/4 hrnku cukru krystal 4 vejce 4 lžíce horké vody 1/2 balíčku prášku do pečiva Náplň: 240 g mletých piškotů 1 hrnek mléka 2 lžíce kakaa 200 g másla 3 lžíce rumu cukr moučka Poleva: 1 tabulka čokolády kousek ztuženého tuku
Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně do nich přidáváme horkou vodu, šleháme až se vytvoří pěna. Přidáme mouku s...
Ingredience: 1 zralé avokádo 1 banán 3-4 lžíce hořkého kakaa 2 lžíce fruktózy (popřípadě medu)
Postup: Zralé, měkké avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a avokádo nakrájíme do misky na kousky. Přidáme kakao, banán, fruktozu, popřípadě med a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.Natíráme na pečivo
Ingredience: 200 g lískových oříšků 1 Salko (slazené kondenzované mléko) 200 g mléčné čokolády 6 lžic medu 2 lžíce kakaa
Postup: Nejdříve upražíme lískové ořechy a zbavíme je slupek. Buď je za stálého míchání opražíme na suché teflonové pánvi, nebo je dáme na 15 minut, rozprostřené na plechu, do trouby vyhřáté na 200 °C. Pozor, hlídáme je, velmi rychle se pálí.Pak je horké vysypeme do utěrky a dobře...
|< 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady