Ingredience: 250 g másla 240 g moučkový cukru 2 vanilkové cukry 8 žloutků 500 g měkkého tvarohu 8 lžic mléka 6 lžic hrubé mouky sníh z 8 bílků jahody asi tak kilo Na posypku: 40 g másla 3 lžíce cukru 4 lžíce hrubé mouky trochu oleje na vymazání plechu mouka na vysypání
Postup: Ušleháme máslo s mouč. cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašleháváme 8 žloutků a nakonec přidáme dva tvarohy a opět...
Ingredience: 2-3 hrnky ovoce podle chuti 3/4 hrnku polohrubé mouky 1/4 hrnku hnědého cukru lžička prášku do pečiva 1/2 lžičky soli 70-100 g másla 4 zavařovací skleničky ovoce(obsah cca 250 ml) zakysaná smetana (nebo tvarohový slazený krém - cokoliv podle sladkosti ovoce)
Postup: Ovoce, pokrájené na kousky, promíchané, nasypeme do skleniček. Lepší jsou větší kousky, já měla i lesní jahody, ostružiny, to je...
Ingredience: Přísady na těsto: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku hrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1 prášek do pečiva 2 celá vejce 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje Dále: 1 šlehačka ke šlehání vanilkový cukr jakékoliv ovoce marmeládu čokoládu na vaření Také se může pokrýt želé: 2 dl štávy z kompotu 2 dl vody 1 vanilkový puding
Postup: Přísady všechny na těsto smícháme nalijeme do formy nezapomenem formu...
Ingredience: Těsto: 200 ml bílého jogurtu 100 g hladké mouky 80 g hrubé mouky 100 g krupicového cukru 2 vejce 3 žloutky 2 vanilkové cukry 5 lžic oleje 1/2 prášku do pečiva Drobenka: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku moučkového cukru 8 lžic másla Dále: ovoce - rebarbora, broskve
Postup: Do mísy dáme jogurt, cukr, 1 vanilkový cukr, 2 vejce a 3 žloutky. Vše promícháme a přidáme olej, obě mouky s práškem do...
Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru moučka 3/4 hrnku oleje 300 g bílého jogurtu 2 vejce 1 prášek do pečiva ovoce (jahody, meruňky apod.) Drobenka: máslo mouka cukr Dále: tuk na vymazání plechu strouhanka na vysypání plechu
Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Troubu včas rozpálíme na 180 °C.Smícháme mouku, cukr, olej, jogurty a vejce. Prohněteme a úplně nakonec přidáme prášek...
Ingredience: 15 dkg polohrubé mouky 15 dkg moučkového cukru 15 dkg Hera 3 dcl podmáslí 3 lžíce mléka 3 vejce 1 vanilkový cukr strouhaná kůra z citronu 2 lžičky prášku do pečiva
Postup: Ušleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, podmáslí, vmícháme mouku s práškem do pečiva, změklý tuk a vanilkový cukr s citronovou kůrou a vypracujeme hladké těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a...
Ingredience: 400 g jahod (nebo jiného ovoce) 100 g cukru na prosypání ovoce 1 lžíce škrobu 200 g polohrubé mouky 200 g hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 180 g krupicového cukru 1 vejce 250 ml podmáslí 125 ml oleje Na drobenku: 250 g hrubé mouky 100 g másla 250 g krupicového cukru
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C.V míse utřeme cukr a vejce. Obě mouky promícháme s...
Ingredience: 4 vejce 1 vanilkový cukr citronová kůra, dle chuti cca 180 g cukru krupice, dle sladkosti ovoce 320 g polohrubé mouky prášek do pečiva (necelý) 1 dl oleje 1 dl mléka cca 600 g sezónního nebo kompotovaného ovoce cca 250 g drobenky
Postup: Ovoce omyjeme, dle použitého druhu vypeckujeme, odstopkujeme, odstraníme jádřince... Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo...
Ingredience: 1 kelímek zakysané smetany (měla jsem 190 g od Kunína) 1 kelímek polohrubé mouky 1 kelímek celozrnné mouky 1 kelímek mléka 0,5 kelímku rostlinného oleje 0,5 prášku do pečiva 1 lžička citronové kůry 3 lžíce kakaa 2 vejce ovoce drobenka
Postup: Do mísy dáme zakysanou smetanu, kelímek umyjeme a nadále používáme jako "měřidlo". Postupně pomocí něj "odvážíme" polohrubou i celozrnnou mouku, mléko a...
Ingredience: 5 vajec 250 g moučkového cukru 250 g měkkého tvarohu (polotučného) 100 ml oleje 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 konzervy kompotovaných půlených meruněk (či broskví) Granko
Postup: Žloutky vymíchejte s moučkovým cukrem do pěny, pak postupně za stálého míchání přidávejte tvaroh a olej, až vytvoříte hladkou hmotu.Přisypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmíchejte tuhý...
Ingredience: Roláda: 5 vajec 150 g cukru 1 lžíce oleje 100 g polohrubé mouky Náplň: vanička (od ceresu) rozmixovaného ovoce 1 šlehačka 2 kysané smetany 2 želatinové ztužovače cukr dle chuti marmeláda
Postup: Roláda: vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, přešleháme a lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při 180°C. Hlídáme, abychom piškot...
Ingredience: Na korpus: 6 vajec 6 lžic cukru 6 lžic hladké mouky 1 lžíce prášku do pečiva 2 lžíce oleje 2 lžíce vlašských ořechů 1 vanilkový pudink cca 8 velkých jahod 2 banány jahodový džem želatina
Postup: Z oddělených bílků ušleháme hustý sníh. Smícháme si dohromady cukr, žloutky, olej, vlašské ořechy, mouku a prášek do pečiva. Tuto směs přidáme do ušlehaných bílků a lehce vmícháme. Vylijeme do...
Ingredience: 500 g hladké mouky 100 g majolky 3 vejce 4 lžíce cukru 1/2 kostky droždí (cca 20 g) 2 dcl mléka Náplň: 1/2 l mléka 3 lžíce cukru 1 vanilkový pudink 250 g měkkého tvarohu (raději kostka) Drobenka: máslo polohrubá mouka cukr ovesné vločky ovoce
Postup: Z vlažného mléka, droždí a trošky cukru uděláme kvásek, pak vypracujeme se zbývajícími surovinami na těsto a necháme vykynout.Připravíme drobenku...
Ingredience: 1,5 kg polohrubé mouky 2 vajíčka (jedno do těsta, druhé na potírání krajů lejance) 1 Hera moučkový cukr 4 banány (lze i jiné ovoce) 1 l mléka 1 kostka kvasnic sůl
Postup: Do zadělávací mísy dáme 1 kg polohrubé mouky, děláme to, abychom mohli mouku už jenom přidávat. Doprostřed uděláme dolíček a do dolíčku dáme kvasnice. Navrch kvasnic dáme trochu moučkového cukru, aby nám kvasnice...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 2 lžíce cukru krupice 60 g cukru moučka 30 g droždí 250 ml mléka 125 g másla 2 žloutky špetka soli drobenka tvaroh strouhaná jablka a hrušky, ovocný džem (každý dle chuti) vejce na potření
Postup: Z poloviny mléka, cukru krupice a droždí připravíme kvásek. Rozpustíme máslo a necháme zchladit. Poté ho přidáme do mouky. Přidáme dva žloutky a kvásek, špetku soli, vypracujeme...
Ingredience: 20 dkg polohrubé mouky 3 vajička 12 dkg moučkového cukru 2 dcl oleje 2 dlcl mléka (může být i více, záleží na mouce) prášek do pečiva
Postup: Žloutky ušlehat s cukrem, přidat ostatní přísady a nakonec sníh.
Ingredience: 2,5 hrnku polohrubé mouky 3 lžíce ovesných vloček 1 lžička jedlé sody 3 vejce 3 lžíce horké vody 1,5 lžíce třtinového cukru 3 lžíce mletého máku 1 lžíce Caro kávy 200 ml bílého jogurtu 200 ml oleje mirabelky
Postup: Vejce ušleháme s cukrem, postupně s horkou vodou. Přitom zašleháme postupně olej a jogurt.Mouku smícháme se sodou, mákem, vločkami a Caro kávou. Pomalu přisypáváme pramínkem sypkou...
Ingredience: čerstvé ovoce - mix cukr želatina v prášku (na 1/2 l tekutiny)
Postup: Můžeme použít jakoukoliv formu, já jsem použila formu Amaroun od Tupperware. Vypláchneme ji studenou vodou, připravíme želatinu dle návodu. Necháme ji trochu chladnout a mezitím si nakrájíme ovoce. Do formy nalijeme zčásti vychladlou želatinu a do ní vkládáme ovoce. Necháme nejlépe do druhého dne ztuhnout.
Ingredience: Těsto: 200 g polohrubé mouky 80 g cukru krystalu 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 1 vejce 2 lžíce oleje 120-150 ml mléka 1 špetka citrónové kůry Tvarohová nádivka: 1 vanička tvarohu 1 malý kelímek zakysané smetany 1 vanilkový pudink - prášek 1 lžička skořice meruňky červený rybíz olej na vymazání pekáčku kokos na vysypání
Postup: Všechny ingredience na těsto smícháme a dobře spojíme....
Ingredience: Těsto: 2 vejce 160 g cukru krupice (podle sladkosti ovoce) 220 g polohrubé mouky 1 prášek do perníku 1 plnější lžíce kakaa 80 ml oleje 100 ml mléka máslo na vymazání hrubá mouka na vysypání Déle: švestky (nebo ovoce dle sezóny - jablka, hrušky, mirabelky, slívy...) 1 hrnek drobenky (možno dochutit skořicí nebo hrstí mletých ořechů)
Postup: Koláčovou formu nebo remosku o průměru cca 30 cm...
|< 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz