Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Palačinky z tvarohu s kokosem

Ingredience: 400 ml mléka 100 ml perlivé minerálky (klidně slazené) 125 g tučného tvarohu z kelímku 1 vejce 2-3 lžíce cukru+ vanilkový 1 lžíce oleje 1 lžíce rumu 8-9 plných lžic hladké mouky 1 plná lžíce jemného kokosu špetka soli olej

Postup: Z mléka, vody, vejce, cukru a zbytku surovin metličkou vyšleháme hladké řidší těstíčko. Mouku přidáváme postupně do požadované hustoty. Těstíčko necháme pár...

 
Paleo zmrzlina

Ingredience: mražené ovoce chlazené kokosové mléko med

Postup: Pokud se chystáme čerstvé ovoce zmrazit, tak ho nakrájíme na drobnější kousky. Dáme do lednice vychladit servírovací misky. Mražené ovoce necháme chvilku „povolit“. V mixeru provedeme krátkou homogenizaci ovoce a mléka. Případné kousky ovoce nejsou ku škodě výsledného produktu. Podáváme bez zbytečného otálení, ale při výrobě většího množství,...

 
Palmiers - Palmové listy

Ingredience: listové těsto cukr krystal popřípadě šlehačka - pravá, prosím

Postup: Listové těsto rozválíme, posypeme cukrem a zaválíme ho citlivě do těsta. Otočíme a totéž uděláme na druhé straně. Naznačíme si střed a od obou konců těsto složíme směrem ke středu.Dáme ztuhnout do chladna, pak ostrým nožem nakrájíme asi 1 cm široké dílky, které řeznou plochou pokládáme na plech vyložený papírem nebo fólií na...

 
Pamlsek p. mistrové

Ingredience: Těsto: 3 vejce 1 hrnek moučkového cukru 1 střední ananasový kompot 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku mletých či sekaných ořechů Krém: 2 pomazánková másla po 200 g 1/2 hrnku moučkového cukru 1 prášek vanilkového pudingu čokoláda na ozdobu

Postup: Vejce umícháme s moučkou do pěny a postupně přidáme ostatní suroviny. Dáme upéct. Krém umícháme a rozetřeme na...

 
Pan de coco - kokosové vdolky

Ingredience: Těsto: 2 šálky polohrubé mouky 1/3 šálku cukru 3/4 šálku vlažného mléka 1/4 šálku rostlinného oleje 1/4 lžičky soli 1 lžička instantního sušeného droždí Náplň: 1/2 šálku vody 1/2 šálku třtinového cukru 2 lžíce másla 1,5 šálku čerstvého strouhaného kokosu 1 lžička vanilkového extraktu - volitelné Ostatní: 1 malé vejce

Postup: Ve velké míse prosejte mouku s cukrem a solí. Poté přisypte instantní...

 
Panamský dezert "Průplav" (Canal Cake)

Ingredience: 1 šálek hladké mouky 1/2 šálku rozpuštěného másla 1/2 šálku nasekaných ořechů (vlašských nebo pekanových) 1 šlehačka 1 šálek moučkového cukru 1 ricotta 2x 1/2 l mléka 1 balíček čokoládového pudinku 1 balíček vanilkového pudinku mleté ořechy a granko na posypání

Postup: Smícháme mouku, máslo, ořechy a rozprostřeme na pekáči.Pečeme v předehřáté troubě (200°C) po dobu 15 minut nebo dokud těsto...

 
Panda cookies

Ingredience: 120 g másla, pokojové teploty 50 g cukru 1 žloutek 90 g hladké mouky 80 g hladké mouky + 10 g kvalitního kakaa

Postup: 1) Vyšleháme spolu máslo a cukr, poté přidáme žloutek. A rozdělíme na 2 díly. 2) Mouky si dáme do dvou misek. Do každé přidáme díl másla. A vypracujeme těsta. 3) Podle fotek si vytvoříme špalík z válečků (cca 20 cm dlouhý), ze kterého nám vznikne panda. 4) Hotový špalík...

 
Panda muffiny s mandarinkami

Ingredience: Těsto: 1 hrnek (200 ml) polohrubé mouky 1/2 hrnku pískového cukru 1/2 hrnku vlažného mléka 1 vejce 1 plnější lžička prášku do pečiva 1,5 cm proužek másla (po rozehřátí je to asi 1/4 hrnku) špetka soli špetka citronové kůry mandarinkový kompot Krém: 50 g másla lžíce cukru moučka 50 g bílé čokolády Ozdoby: kukuřičné lupínky 2 vanilkové cukry čokoládové čočky čokoládová rýže

Postup: Mouku...

 
Pandesal - filipínské pečivo

Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 1/4 hrnku cukru 1 lžička soli 1 hrnek vlažného mléka 1 vejce 2 lžíce rozpuštěného másla (nebo margarínu) 7,5 g instantního sušeného droždí (3/4 sáčku) 1/4 šálku strouhanky olej

Postup: Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Zalijte vlažným mlékem, rozšlehaným vejcem a rozpuštěným máslem. Několikrát promíchejte, dokud se vše dobře nesmíchá. Mléko musí být vlažné, ne...

 
Panna Cotta

Ingredience: 1 l 33% sladké smetany 6 ks plátkové želatiny 3 lžíce cukru krupice 24 g vanilkového cukru (3 sáčky, nebo 6 lžic cukru krupice) 4 vanilkové lusky (není nutné)

Postup: Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr a cukr krupice a smícháme. Do směsi můžeme přidat také čerstvě vyškrábaná zrnka z vanilkového lusku a vanilkové lusky.Vaříme na velmi mírném ohni za stálého míchání. Směs nesmí...

 
Panna cotta - italský dezert

Ingredience: Smetana: 500 ml 33% smetany 100 g cukru krupice 1 vanilkový lusk (nebo vanilkový cukr) 2 plátky želatiny (dle typu) Omáčka: 400 ml červeného vína citronová šťáva 1 plátek želatiny (dle typu) 300 g malin

Postup: Želatinu namočíme do vody a necháme chvíli nabobtnat.Do hrnce nalijeme smetanu a přidáme polovinu množství cukru.Přidáme vanilkový cukr, popř. vanilkový lusk (rozřízneme na půl,...

 
Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny

Ingredience: 1 l smetany ke šlehání 160 g cukru 9 bílků 1/2 vanilkového lusku špetka soli

Postup: V kastrolu krátce povaříme smetanu, cukr, sůl a z podélně rozříznuté vanilky semínka i lusk.Necháme vychladnout. Jen krátce našlehné bílky smícháme se smetanou.Směs přecedíme a nalejeme do formiček (nejlépe silikonových) nebo do formy na chlebíček předem lehce potřené máslem.Formy dáme na hluboký plech (nebo do...

 
Panna cotta s broskvovým pyré

Ingredience: Na panna cotta: 355 ml plnotučného mléka 120 ml smetany ke šlehání 31% 7 g želatiny 75 g krystalového cukru 1/2 KL vanilkového extraktu Na broskvové pyré: 300 g broskví (oloupaných a nakrájených na kostičky) 1 PL likéru (broskvového nebo volitelně) 2 – 4 PL krupicového cukru (podle sladkosti broskví)

Postup: panna cotta: 1. ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou....

 
Panna cotta s chutí tiramisu

Ingredience: 4 plátky želatiny 200 ml smetany ke šlehání 200 ml mléka 1 vanilkový lusk 2 lžičky instantní kávy 2 lžíce cukru krystal 100 g mascarpone 1 lžička holandského kakaa Na ozdobu: borůvky máta

Postup: Plátky želatiny namočíme do trošky vody a necháme nabobtnat.V hrnci smícháme smetanu s mlékem, přidáme zrníčka z vanilkového lusku, kávu a cukr. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut.Pak odstavíme...

 
Panna cotta s jahodami

Ingredience: 2 plátky želatiny 200 ml smetany ke šlehání 200 ml plnotučného mléka 80 g cukru 200 g jahod 1 sáček dortového želé

Postup: Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme dortovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku, a necháme ztuhnout.Plátkovou želatinu namočíme ve studené vodě a necháme nabobtnat.Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a hned odstavíme z ohně.Za...

 
Panna Cotta s jahodovou omáčkou

Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 50 ml mléka 50 g cukru krupice 1 balíček želatinového ztužovače 250 g jahod (můžou být i z konzervy)

Postup: Do hrnce nalijeme smetanu, mléko a přisypeme cukr. Zahřejeme pod varu.Přimícháme želatinový ztužovač a za stálého míchání metlou provaříme, stačí tak 2-3 minuty.Směs nalijeme do formy (pokud není forma stačí hrníček a naplníme ho jen asi do čtvrtiny, aby dezert...

 
Panna cotta s jahodovou omáčkou (DlabemeZdrave)

Ingredience: 6 plátků želatiny 500 ml obilné smetany ke šlehání 1 vanilkový lusk 300 g bílého jogurtu 50 g obilného sladu 200 g jahod 2 lžíce moučkové fruktozy

Postup: Želatinu dáme nabobtnat do studené smetany. Poté přivedeme téměř k bodu varu, přidáme oslazený jogurt (musí mít pokojovou teplotu) a dřeň z vanilky. Směs rozlijeme do 6 formiček a přes noc necháme v lednici ztuhnout. Druhý den opatrně...

 
Panna cotta s jahodovým rozvarem

Ingredience: 2 plátky želatiny 150 ml mléka 200 ml 33% smetany ke šlehání 50 g cukru pár kapek vanilkového extraktu Rozvar: 150 g jahod 50 g cukru 1 lžička kyseliny citronové čerstvá máta na ozdobení

Postup: Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat.Do rendlíku dáme mléko, smetanu, cukr a pár kapek vanilkového extraktu. Promícháme a necháme dojít těsně pod bod varu, stáhneme z plamene.Následně...

 
Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem

Ingredience: 500 ml šlehačky 50 g cukru 1/2 vanilkového lusku (nebo 1 lžička vanilkového extraktu) 3 lžičky práškové želatiny (nebo 3 plátky plátkové želatiny) 45 ml vody (studené nebo 500 ml na plátkovou želatinu) Karamelová omáčka: 1/2 hrnku hnědého cukru 1/4 hrnku šlehačky 1/2 lžičky mleté skořice 1 lžička vanilkového extraktu Čerstvé ovoce: borůvky maliny ostružiny jahody

Postup: Šlehačku s cukrem...

 
Panna cotta s malinovou omáčkou

Ingredience: 500 ml 33% smetany ke šlehání 1 vanilkový lusk 300 g malin 30 g citronu 100 g cukru krupice 3 plátky želatiny

Postup: Želatinu vložíme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme změknout.Do hrnce nalijeme smetanu a přidáme polovinu cukru.Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a jeho obsah vyškrábneme do smetany. Přidáme i zbytek lusku a přivedeme k varu.Když se začne smetana vařit, odstavíme ji,...

 

|<   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz