Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Pařížský hřbet

Ingredience: Korpus: 4 vejce 2 lžíce horké vody 1/2 kypřícího prášku 180 g polohrubé mouky 180 g cukru 3 lžíce kakaa Náplň: 1 smetana ke šlehání 30 g cukru 30 g čokolády na vaření 1 ztužovač šlehačky Na ozdobu: šlehačka hořká čokoláda

Postup: Den předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. ...

 
Pařížský krém

Ingredience: 500 ml smetany ke šlehání 150 g cukru krupice 5 lžic prosátého kakaa 200 g čokolády na vaření 250 g másla

Postup: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs odstavíme.Do horkého zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.Poté dáme do lednice, nejlépe do druhého dne tzv. uzrát.Pak to...

 
Pařížský krém jednoduchý

Ingredience: 12 dkg moučkového cukru 4 dkg kakaa 3 lžíce mléka 25 dkg másla 4 žloutky

Postup: Cukr, kakao a mléko smícháme, prohřejeme, aby se všechno krásně spojilo a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme se žloutky a vešleháme kakaovou hmotu. Můžeme přidat rum.

 
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů

Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 350 g cukru krystal 100 g kakaa 500 g másla Při plnění speciálních moučníků dáme do krému k máslu ještě: 100 g ztuženého tuku

Postup: Smotanu s cukrom privedieme do varu. Musi regulérne vrieť a cukor musí byť rozpustený.Kastról odložíme zo zdroja tepla a hneď do horúcej smotany vysypeme kakao.Metličkou ho poriadne zamiešame a vymiešame hladký krém.Uvarený parížsky...

 
Pařížský krém trošku zdravěji

Ingredience: 0,5 litru 33% smetany ke šlehání 150 g sušené třtinové šťávy nebo jiné sladidlo 4 - 5 lžic nepraženého kakaa 200 g kvalitní čokolády 150 g másla 100 g kakaového másla

Postup: Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao, nenecháme vařit. Po spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout....

 
Pařížský šlehačkový zákusek

Ingredience: 4 žloutky 300 g práškového cukru 150 ml vody 150 ml oleje 200 g polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1 lžíce kakaa 4 bílky na sníh Náplň: 4 šlehačky 300 g hořké čokolády rybízový džem na potření kakao na posypání

Postup: Deň vopred si pripravíme krém.Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.Na druhý deň vyšľáháme jemný krém.Suroviny na cesto spolu...

 
Paska ( mazanec ) z bramborového těsta

Ingredience: 600 g polohrubé mouky 250 g vařených brambor 30 g droždí 120 g cukru 100 g rozpuštěného másla 1 vejce kandované ovoce špetka soli 1 lžička strouhané citrónové kůry mléko

Postup: V troche mlieka rozmiešame droždie a spolu s múkou, strúhanými zemiakmi, cukrom, soľou, vajcom a kôrou vypracujeme dobre cesto. Mlieka dávame podľa potreby toľko, aby cesto bolo pevné, nie riedke. Nakoniec zapracujeme do...

 
Pastiera Napoletana po česku

Ingredience: Těsto: 300 g mouka hladká 200 g máslo 150 g cukr mletý 2 ks žloutek citronová kůra strouhaná Náplň: 200 g ječných krup (č.7) 250 ml mléko strouhaná kůra z 1 citronu 1 PL cukru špetka soli 500 g tvaroh měkký, propasírovaný 350 g cukr 40 g vanilkový cukr (2 sáčky) 5 ks vajec 150 g kandovaná pomerančová a citronová kůra, ovocný chlebíček 4 KL pomerančového aroma (má být voda z...

 
Pastináková bábovka

Ingredience: 3 vejce 100 g hnědého cukru 125 ml oleje 150 ml mléka 1 špetka soli vanilkový extrakt 50 g mletých ořechů 1 mrkev 1 pastinák 250 g hladké mouky 50 g sójové mouky 1 sáček kypřicího prášku 1 lžíce kvalitního kakaa Na formu: tuk mouka

Postup: Mrkev i pastinák očistíme a nastrouháme. Formu na bábovku dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu včas rozpálíme na 175 °C.Vyšleháme žloutky s cukrem....

 
Paštičky s krémem a ovocem

Ingredience: Listové těsto vejce na potření Krém: Crema pasticcera : (viz poznámka nebo jiný krém ze žloutků) 6 žloutků 400 ml mléka 100 ml smetany 140 g cukru krupice 45 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk 250 ml tekuté šlehačky moučkový cukr dle chuti Náplň: lesní jahody nebo jiné ovoce raději drobnější nebo nakrájené na malé kousky

Postup: Nejdříve si uvařím crema pasticcera (viz poznámka) a nechám...

 
Patrové řezy s karamelovo-kávovým krémem

Ingredience: Těsto: 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 100 g krystalového jemného cukru 100 g hladké mouky 1 lžíce oleje Krém: karamelový pudink 300 ml mléka 1 vanilkový cukr 1 lžíce krystalového cukru 125 g (1/2 kostky) másla nebo Hery 1 vrchovatá lžíce sypké tmavé rozpustné kávy

Postup: Z karamelového pudinkového prášku, mléka, vanilkového a krystalového cukru si uvaříme pudink a dáme si ho...

 
Pavlova

Ingredience: 6 bílků 270 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 1 lžička škrobu 1 lžička octu 600 ml smetana na šlehání ovoce

Postup: Z bílků vyšleháme sníh, postupně přidáváme cukry, škrob a ocet - sníh musí být stále tuhý.Sníh nandáme na plech (viz. fotka), můžou být i jiné tvary.Vložíme do předehřaté trouby na 120 °C a pečeme cca hodinu a půl. Necháme v troubě vychladnout, to, že nám pavlova spadne nevadí,...

 
Pavlova, křehké mini dortíky s dokonalou chutí

Ingredience: 8 bílků 350 g cukru moučka 1,5 lžička vanilkového aroma 1,5 lžičky vinného octa 1 PL škrobu (kukuřičný) 500 ml šlehačka na šlehání jahody (bedýnka) nebo jiné ovoce

Postup: Ušleháme bílky do tuha (začneme pozvolna a přidáváme na mixéru rychlost postupně) a po ušlehání přidáváme po částech cukr.Vmícháme za prvé lžičku vinného octa, za druhé lžičku vanilkového aroma a naposledy lžíci škrobu.Tuhou...

 
Pečená hruška

Ingredience: 1 pevná hruška 2 lžíce třtinového cukru 1/2 limetky 1 lžička mleté skořice oříšek másla

Postup: Hrušku oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme jadřinec. Pokapeme šťávou z limetky. Smícháme cukr a skořici a v této směsi obalíme půlky hrušek. Přidáme oříšek (plátek) másla a hrušky k sobě přitiskneme.Dáme do alobalu a pevně uzavřeme.Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20-30 minut. Na posledních...

 
Pečená jablíčka

Ingredience: jablka med sekané ořechy špetka skořice

Postup: Jablká omyjeme, očistíme, ak sa nám nechce, neočistíme od šupky, jadrovník opatrne vyberieme. Naplníme zmesou medu, škorice, orechov (príp. nejaký likér nemôže byť na škodu).Dáme na pečiaci papier a pomaly pečieme, kým nezmäknú (cca 45 minút).

 
Pečená jablíčka s pudinkem a šlehačkou

Ingredience: Množství dle počtu strávníků: jablka marmeláda (rybízová, višňová) kousek másla vanilkový cukr cukr krupice trochu vody vanilkový puding mléko cukr trochu rumu (pro děti bez rumu) smetana na šlehání vanilkový cukr čokoláda na ozdobení

Postup: Jablka omyjeme, vyndáme jadřinec. Do máslem vymaštěného pekáčku je narovnáme jedno vedle druhého, otvor od jadřince vyplníme marmeládou,...

 
Pečená jablka / hrušky s karamelovou náplní

Ingredience: Množství dle počtu strávníků: hrušky jablka Lotus sušenky ořechy nebo mandle máslo, rum, likér skořice - mletá nebo skořicový cukr citronová šťáva

Postup: Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, která se brzo rozpékají nebo rozváří, loupat nebudeme nebo jen částečně, aby se při pečení nerozpadla, pouze jim...

 
Pečená jablka s ořechy

Ingredience: 8 středně velkých jablek šťáva z půlky citronu 2 lžíce medu 1/4 lžičky mleté skořice 2 hrsti nahrubo nasekaných vlašských ořechů 1 lžíce kokosu tenký plátek másla Pudinkový krém: 650 ml mléka 1 balíček vanilkového pudinku 1 lžíce rumu cukr podle chuti Na ozdobu: ořechy

Postup: Jablka vydlabeme, zbavíme jadřinců a vnitřek nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme...

 
Pečená jablka s ostružinovým džemem a vločkovou drobenkou

Ingredience: 2 velká jablka 4 lžíce ostružinového džemu Drobenka: 2 lžíce hladké mouky 3 lžíce másla 3 lžíce cukru 5 lžic ovesných vloček ¼ lžičky skořice

Postup: Zo všetkých uvedených prísad urobíme drobenku.Jablká rozrežeme na polovice, vykrojíme opatrne jaderník a tým urobíme jamku. Každú jamku naplníme lyžicou džemu.Navŕšime drobenku, jemne ju k džemu pritlačíme.Jablká dáme na vymastený pekáčik a v rúre...

 
Pečená jablka s perníkovým srdcem

Ingredience: 4 větší jablka cca 100 g perníku na strouhání 2 lžíce medu, dle sladkosti jablek 1,5 lžíce pikantní marmelády - malinová, brusinková, rybízová 1 lžička mleté skořice 3 lžíce másla hnědý rum nebo citronová šťáva citronová šťáva opražené ořechy a rozinky dle chuti - nejsou nutné moučkový cukr

Postup: Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla...

 

|<   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz