Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Beránek z majonézy - vláčný

Ingredience: Těsto: 4 vejce 250 g cukru krupice 100 ml vroucí vody 250 g majonézy 100 g mletých vlašských ořechů (nebo kokosu) 250 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva vanilkové aroma (nebo vanilkový cukr) Dále: 2 tyčinky ledových kaštanů (80 g) 2 rozinky (nebo buráky, lentilky, na oči beránka) tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy

Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Formu...

 
Beránek z ořechového těsta se sněhovou čepicí

Ingredience: Těsto: 8 vajec 8 lžic horké vody 170 g cukru krupice 190 g mletých ořechů 140 g hrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 1 špetka soli tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy Sněhová čepice: 3 bílky 80 g moučkového cukru šťáva z 1/2 citronu sůl Na dozdobení: plátky mandlí

Postup: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme špetku...

 
Beránek z pomazánkového másla

Ingredience: 2 vejce 150 g pomazánkového másla 200 g krupicového cukru (nebo 180 g pro méně sladší verzi) 4 lžíce mléka (podle potřeby) 200 g polohrubé mouky 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva Dále: máslo na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy

Postup: Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky oddělíme od bílků a z bílku vyšleháme tuhý sníh.Pomazánkové máslo vyšleháme s...

 
Beránek z třeného těsta

Ingredience: 250 g změklého másla 200 g krupicového cukru 2 vejce 400 g polohrubé mouky citronová kůra 2-3 lžíce rumu 250 ml mléka 1 sáček kypřicího prášku Na vymazání a vysypání formy: tuk mouka

Postup: Máslo dejte do mísy, přisypte cukr a důkladně utřete do nadýchané směsi.Přidejte vejce, mouku, kůru a rum. Přilijte mléko a ušlehejte v hladké těsto. Nakonec přisypte kypřicí prášek a promíchejte. Troubu...

 
Berounské koláče - staročeské

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 80-100 g cukru (dala jsem 100 g a na nás je to moc) 125-130 g změklého másla 250 ml mléka 2-3 žloutky 20-25 g droždí špetka soli citronová kůra vanilkový cukr sádlo 1 rozkvedlané vejce na potírání 1 zbylý bílek na potření makové náplně Maková náplň: 0,5 hrnku mletého máku 0,5 hrnku mléka skořice med Povidlová náplň: hustá povidla rum strouhaný...

 
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)

Ingredience: 1 hrnek hladké cizrnové mouky 1/2 hrnku cukru 1/4 hrnku vody 1/2 hrnku Ghee (přepuštěného másla) nebo rozpuštěného másla 1/2 lžičky mletého kardamomu sekané mandle nebo kešu ořechy na ozdobu

Postup: Nejdříve si připravíme cukrový sirup – rozpustíme cukr ve vodě a za občasného zamíchání vaříme, až než sirup zhoustne. Cizrnovou mouku nasypeme do kvalitní nepřilnavé pánve a za stálého míchání ji...

 
Bezé ořechová roláda se šlehačkou

Ingredience: Těsto: 250 g bílků (8 vajec) 200 g krupicového cukru 80 g hladké mouky 50 g jemně umletých vlašských ořechů moučkový cukr Náplň: 500 ml 40 % smetany ke šlehání moučkový cukr

Postup: Bílky vyšleháme v míse od robota za postupného přidávání cukru na pevný sníh.Do bílků zlehka zapracujeme mouku a ořechy. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.Poprášíme moučkovým cukrem...

 
Bezé roláda

Ingredience: Na roládu: 310 g cukru krystal 130 g hladké mouky 130 g arašídů (nesolené pražené buráky, musí být mleté) 490 g bílků Na naplň: 900 g šlehačky ke šlehání (nejlépe 33%) 100 g cukru moučka

Postup: Bílky vyšleháme za postupného zasypávání cukrem do pevného sněhu.Podzemnici smícháme s moukou a ručně zamícháme do sněhu.Rozetřeme na plech, vyložený papírem a pečeme nejlépe při 220 stupních asi 10...

 
Bezé roláda s banánem

Ingredience: 17 dkg cukru krupice 26 dkg bílků 7 dkg hladké mouky 7 dkg mletých ořechů - vlašské, nebo lískové cukr moučka 2 šlehačky 3 banány

Postup: Ušleháme z bílků tuhý sníh, přidáme cukr krupici a opět šleháme.Smícháme hladkou mouku s mletými ořechy a postupně lehce vmícháme do ušlehaného sněhu s cukrem.Plech vyložíme pečícím papírem a směs rovnoměrně rozetřeme na papír, lehce posypeme práškovým...

 
Bezé s ostružinovou šlehačkou

Ingredience: 260 g bílků 170 g cukru krupice 70 g hladké mouky 70 g mletých lískových oříšků 100 g cukru moučka 500 ml 33% smetany 250 g ostružin

Postup: Troubu včas vyhřejeme na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Bílky vyšleháme s cukrem do hustého sněhu, do kterého vmícháme mouku a oříšky.Těsto rozetřeme na plech na asi 1 cm vysokou vrstvu. Posypeme moučkovým cukrem a pečeme 6 minut.Po vychladnutí...

 
Bezlepková bábovka

Ingredience: 5 vajec 100 g krystalového cukru 100 g solamylu 50 g kukuřičné mouky 50 g mletých ořechů 30 g mletých slunečnicových semínek 1 lžička bio kypřicího prášku 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce kakaa tuk k vymazání formy kokos k vysypání formy

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme solamyl, kukuřičnou mouku, ořechy, olej a kypřicí prášek.Formu na bábovku nebo chlebíček vymažeme tukem a vysypeme...

 
Bezlepková citronová "Babeta"

Ingredience: 200 g Unimix bezlepkové mouky 100 g mouka Jizerka 250 g pískového třtinového cukru 4 vejce 1,5 dcl oleje 1 vanilkový cukr kůra a šťáva ze 2 citronů i s dužinou 1 KL vinného kamene 1 KL Xantanová guma 2 PL moučkového cukru

Postup: Ušlehat 4 bílky a na závěr přišlehat 2 PL moučkového cukru. Žloužky, cukr, olej, citronová kůra i šťáva, vanilkový cukr ušlehat do hustější hmoty - v robotu cca 10 min....

 
Bezlepková jogurtová ovocná buchta

Ingredience: Těsto: 1 velký bílý jogurt 1/2 kelímku krupicového cukru 1 kelímek polohrubé mouky Jizerka 3/4 kelímku mouky Unimix 160 ml oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva citrónová kůra rebarbora borůvky (nebo ovoce dle chuti) Drobenka: 100 g mouky Jizerka 55 g másla 50 g cukru krupice

Postup: Na těsto smícháme tekuté suroviny, přimícháme sypké suroviny a vymícháme těsto.Těsto vlijeme na plech vystlaný papírem...

 
Bezlepková kakaová roláda

Ingredience: 6 vajec 70 g moučkového cukru 2 lžíce kakaa Varianta 1: šlehačka Varianta 2: jogurt tvaroh želatina kokos nebo ořechy cukr - lehce ztuhlé (až želatina začne působit) Varianta 3: máslový krém

Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.Přes sítko vmícháme kakao a na...

 
Bezlepková krtkova roláda

Ingredience: Korpus: 6 vajec 80 g cukru krystal 3 lžíce holandského kakaa 2 lžičky kypřicího prášku 1 špetka soli Náplň: 500 g mascarpone 180 g zakysané smetany moučkový cukr (podle chuti) 2 banány

Postup: Troubu předehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Nejdříve upečeme korpus. Žloutky oddělíme do bílků a vmícháme do nich kakao.Z bílků a špetky soli pak vyšleháme pevný sníh, do kterého...

 
Bezlepková Margot buchta

Ingredience: 1 hrnek bezlepkové směsi Jizerka 1 hrnek kokosové mouky 1/2 hrnku třtinového cukru 1 prášek do pečiva 1 hrnek mléka 3/4 hrnku oleje 1 kelímek smetany na šlehání 2 vejce 2 tyčinky Margot (bezlepková varianta Brigit nebo Dolcezza tyčinka s kokos. příchutí)

Postup: Jemně nastrouháme Margot tyčinky a přidáme ostatní sypké suroviny - mouky, cukr a prášek do pečiva.Pak přidáme mléko, olej, vejce,...

 
Bezlepková meruňková buchta

Ingredience: 3 vejce 1 vanilkový cukr 150 ml oleje 250 g bezlepkové mouky (Jizerka) 1 prášek do pečiva meruňky 1 hrnek mléka (necelý) 150 g moučkového cukru

Postup: Žloutky s oběma cukry vyšleháme do světlé pěny, přiléváme tenkým praménkem olej, přisypeme mouku s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Nakonec přidáme sníh z ušlehaných bílků.Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe...

 
Bezlepková oříšková roláda

Ingredience: 4 vejce 70 g cukru krupice 70 g mletých ořechů 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva

Postup: Troubu předehhřejeme na 180 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem.Vejce rozdělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh.Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme oříšky, kypřicí prášek a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby....

 
Bezlepková ovocná buchta

Ingredience: Těsto: 250 g sójové mouky 70 g kokosové mouky 250 g tvarohu 65 g třtinového cukru 300 ml mléka 150 ml oleje 5 vajec 1 kypřicí prášek 1 vanilkový cukr Na těsto: ovoce dle sezóny Posypka: cukr máslo rýžová mouka

Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na plech.Na těsto poklademe ovoce, které posypeme posypkou.Buchtu pečeme na 200 °C asi 40 minut.

 
Bezlepková roláda

Ingredience: 6 vajec 120 g cukru krupice 40 g bezlepkové mouky Jizerka 40 g kakaa

Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a poloviny cukru vyšleháme pevný sníh.Druhou polovinu cukru ušleháme se žloutky do nadýchané pěny.Obě hmoty lehce, ale důkladně promícháme. Nakonec přidáme prosátou mouku a kakao a vymícháme hladké těsto.Těsto...

 

|<   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz