Ingredience: Těsto: 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 250 g polohrubé mouky 3/4 prášku do pečiva 1 vanilkový cukr 100 g cukru krystal 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku vody Dále: tuk na vymazání plechu polohrubá mouka na vysypání plechu Náplň: 500 g tvarohu 2 vanilkové cukry moučkový cukr dle chuti kompotované ovoce Poleva: 1 vanilkový pudink 500 ml ovocné šťávy
Postup: Z bílků vyšleháme pevný sníh.Žloutky vyšleháme...
Ingredience: 3 větší vejce sklenici cukru 1/2 sklenky oleje 2 sklenice polohrubé mouky 1 prášek do pečiva sklenku teplého mléka 2 lžíce kakaa 1/2 sklenky kokosu
Postup: Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh.Ostatní suroviny důkladně smícháme v míse a nakonec přidáme sníh. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do růžova. Vychladlou placku potřeme rozmíchaným tvarohem do kterého...
Ingredience: cukr moučka rozmixované ovoce
Postup: Vše smícháme dohromady a na chvíli vložíme do mrazáku.
Ingredience: 4 banány 2-3 hrsti lesního ovoce (maliny, borůvky, jahody) 300 g řeckého jogurtu 50 ml mléka (dle potřeby) 1 sáček vanilkového cukru nahrubo nasekané pistácie čerstvé ovoce na ozdobu cukr dle chuti (nebo med)
Postup: Den předem oloupeme banány, nakrájíme je na kolečka a spolu s ostatním ovocem je dáme do mrazáku.Druhý den vložíme všechno ovoce do mísy, přidáme řecké jogurty, mléko, cukr a vše...
Ingredience: Těsto: 270 g hladké mouky 180 g másla 90 g cukru moučka 1 žloutek Krém: 500 g tvarohu 400 g zakysané smetany 1 smetana na šlehání (36%) 3 lžíce cukru aroma mandlové Dr. Oetker (pár kapek) libovolné ovoce želatina Dr. Oetker 100 g kvalitní hořké čokolády
Postup: Z mouky, změklého másla pokojové teploty, žloutku a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu v lednici...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 4 lžíce horké vody 1/2 hrnku cukru 1 hrnek hladké mouky 3 lžíce kakaa Náplň: 250 g mascarpone 200 ml smetany cukr dle chuti vanilka Ovoce: maliny rybíz borůvky jahody
Postup: Nejprve připravíme těsto. Ve vyšší misce vyšleháme bílky. V jiné nádobě vyšleháme žloutky s cukrem a vodou do husté pěny. Pak ke žloutkům přidáme mouku, kakao a vyšlehaný sníh z bílků.Menší pekáč (35x25 cm)...
Ingredience: Korpus: 2 vejce 2 PL cukru krupice 2 PL mouky polohrubé 2 PL kakaa 2 PL oleje 2 PL mléka 1 KL kypřícího prášku Náplň: 600 ml smetany ke šlehání 200 g slazeného kondenzovaného mléka 8 plátků želatiny 1 mango 250 g jahod malinový džem na potření korpusu jahody máta na dozdobení
Postup: Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé pěny. Přimícháváme olej, mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem...
Ingredience: Těsto 1: 1 prášek do pečiva 2 vrchovaté hrnky hladké mouky 3/4 hrnku krupicového cukru 1/2 hrnku vlahého mléka (podle potřeby i více) 1/2 hrnku oleje 3 vejce Těsto 2: 2 tvarohy (ve vaničce) 1 vanilkový cukr 1 hrnek moučkového cukru 1 vanilkový puding v prášku 2 vejce citrónová kůra ovoce - broskve, rybíz...
Postup: 1 těsto: 3 vajíčka si vyšleháme s 1 hrnkem krupic. cukru, přidáme ½ hrnku...
Ingredience: ...na těsto... 5 vajec 150 g cukru krupice 1/8 litru vody 1/8 litru oleje 250 g hladké mouky ...na ovocnou náplň... 1/2 litru malinového džusu 500 g propasírovaných malin 2 vanilkové pudinky v prášku 50 g cukru krupice ...na poslední vrstvu... 1 mascarpone 2 šlehačky 170 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 1 ztužovač šlehačky 1 balení sněhových indiánků -250g
Postup: Z bílků si vyšleháme tuhý...
Ingredience: 150 g hladké mouky 100 g solamylu 80 g cukru moučka 1 žloutek 140 g Hery 400 ml mléka 1 sáček vanilkového pudinkového prášku 1 sáček vanilkového cukru 100 ml vaječného likéru Ovoce: mandarinka kiwi jahody snítky máty na ozdobu
Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme solamyl, moučkový cukr, žloutek a Heru a vše zpracujeme na hladké těsto.Hotové těsto vyválíme, vykrojíme 8 koleček a kolečka...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 1 žloutek 100 g cukru moučka 200 g másla 1 lžíce rumu 1 lžička citronové kůry 1 sáček vanilkového pudinku Krém: 400 ml smetany ke šlehání 2 lžíce instantní kávy (pro děti alternativy kávy, např. Caro) rum dle chuti cukr moučka dle chuti 2 sáčky vanilkového cukru Na ozdobu: maliny jahody rybíz třešně červené dortové želé sirup (nebo ovocná šťáva)
Postup: Do mísy...
Ingredience: 500 g listového těsta meruňky jahody broskve 250 g měkkého tvarohu 2 žloutky 4 lžíce cukru 1 sáček vanilkového pudinku cukr moučka
Postup: Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem a pudink.práškem. Těsto rozpůlíme a každou polovinu rozválíme na obdélník o velikosti asi 32x24cm, rádýlkem rozdělíme na čtverce o straně asi 8cm. V každém čtverci vykrojíme uvnitř ještě jeden čtverec, který ale ve dvou...
Ingredience: 1 meruňkový kompot 1 jahodový kompot nebo jiný kompot (ovoce můžeme použít i mražené) 750 ml plnotučného mléka 150 g práškového cukru 2 balíčky vanilkového cukru 3 bílky citronová šťáva z 1 citronu asi 60 g želatiny
Postup: Želatinu necháme v troške vody nabobtnať a rozpustíme ju v 200 ml teplej šťavy z marhuľového kompotu. Necháme vychladnúť.Do vychladlej želatiny vmiešame prevarené...
Ingredience: listové těsto tvaroh zakysaná smetana cukr dle chuti jahody mango čokoládová poleva
Postup: Z listového těsta nakrájíme čtverce - obdélníky, které upečeme v troubě. Doprostřed čtverců uděláme důlek, do kterého dáme tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou a cukrem a zdobíme jahodami a čokoládovou polevou. Vychladnuté - nafouknuté obdelníky prořízneme . Spodní díl potřeme náplní, poklademe na...
Ingredience: Korpus: 2 vejce 70 g cukr krupice 2 lžíce oleje 80 g hladké mouky Krém: 2 vanilkové pudinky (může být i jiný) 6-8 lžic cukru 0,5 l mléka 1 máslo trocha rumu Tvaroh: 250 g tvarohu 50 g másla cukr moučka (dle chuti) rum Dále: marmeláda rum želatina Ovoce: mandarinky jahody hrozno mango
Postup: Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po lžicích vešleháme olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku....
Ingredience: 1 velká zakysaná smetana 2 vejce 2 lžíce oleje 1 kelímek (od smetany) polohrubé mouky 1/3 kelímku cukru 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 1/2 kelímku nahrubo pokrájených vlašských ořechů 1 kelímek ovoce (borůvky, švestky pokrájené)
Postup: Mouku smícháme s práškem do pečiva, s oběma cukry a ořechy.Do této sypké směsi přidáme smetanu, prošlehanou s vajíčky a olejem.Promícháme a nakonec zlehka...
Ingredience: 1 ovocná přesnídávka (190 g) 60 g zakysané smetany 16% tuku 10 g medu nebo moučkového cukru (dle chuti)
Postup: Všechny ingredience prošleháme a naplníme zmrzlinová tvořítka.Vložíme do mrazničky minimálně na 3 hodiny.Pak nanuky z formy vyjmeme a ihned konzumujeme.
Ingredience: 100 g jemně strouhaných jablek 100 g zralejšího banánu 80 - 100 g ostružin - propasírovat 100 g tvarohu v kostce 30 - 40 g tekutého medu - dle potřeby 50 g smetany na šlehání
Postup: Jablka oloupeme a jemně nastrouháme na menším slzičkovém struhadle. Zralejší banán rozmačkáme vidličkou, ostružiny propasírujeme přes síto. Přidáme tvaroh, med a vše ručním šlehačem prošleháme. Nakonec už...
Ingredience: 300 g malin 4 lžíce cukru krystal cukrářské piškoty 400 ml mléka 100 ml vaječného koňaku 1 sáček vanilkového pudinku 250 ml smetany ke šlehání Na ozdobu: 1 hrst nesolených pistácií 1 hrst borůvek mátové lístky
Postup: Maliny s 2 lžícemi cukru promícháme, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme 5-10 minut povařit. Mezitím nakrájíme cukrářské piškoty na malé kousky a připravíme pudink...
Ingredience: 1 balení Koka sušenek 5 mandarinek 300 ml jahodového džusu 2 lžíce cukru krupice 1 lžíce Solamylu 250 ml smetany ke šlehání 120 g tvarohu v kostce Na posyp: sekané ořechy Na ozdobu: trubičky
Postup: Sušenky rozdrtíme a polovinu nasypeme do čtyřech pohárů na dno. Poklademe nakrájenými mandarinkami.Džus s cukrem a Solamylem svaříme za stálého míchání do zhoustnutí.Nalijeme na mandarinky. Pak opět...
|< 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady