Ingredience: 1 vejce 200 g pískového cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce kakaa 2 plné lžíce zavařeniny (třeba starší cukernaté) 400 g hladké mouky 1/4 l mléka (i více) 6 lžic rozpuštěného másla 1/2 prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody Krém: 200 g másla 50 g Hery 100-150 g práškového cukru Pudink: 3,5 dl mléka 1 vanilkový pudink 1 lžíce polohrubé mouky Poleva: 1 čokoládová poleva tmavá Dr.Oetker 50 g...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 150 g cukru krupice 30 g oleje 270 ml mléka 230 g hladké mouky 1/2 kypřicího prášku do perníku 1 lžíce kakaa Krém: 800 ml mléka 2 lžíce cukru 130 g marcipánu 1 lžička citronového aroma 2 sáčky krémového prášku Zlatý klas 60 g másla Na dokončení: 1 sáček tmavé polevy 1 sáček bílé polevy
Postup: Troubu předehřejeme na 180 ˚C. Hluboký plech vyložíme pečicím papírem tak, aby okraje...
Ingredience: 250 g hladké mouky 120 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2 lžíce medu 2 vejce 1/2 lžičky jedlé sody lžička mleté skořice citronová kůra 100 g sekaných vlašských ořechů 50 g hrozinek hrst kandovaného ovoce švestková povidla
Postup: Z mouky, obou cukrů, medu, vajec, sody, skořice a citronové kůry vypracujeme těsto. Není ho mnoho, proto použijeme menší plech. Na pomoučněném válu vyválíme z...
Ingredience: 350 g krupicového cukru 350 ml mléka 320 g polohrubé mouky 145 g hladké mouky 100 ml oleje 40 g kakaa 3 vejce 3 lžíce marmelády 1 prášek do perníku Pudink: 500 ml mléka 80 g krupicového cukru 2 sáčky vanilkového pudinku 1 vanilkový cukr 125 g změklého másla 40 g moučkového cukru 250 ml smetany ke šlehání kakao nebo nastrouhaná čokoláda
Postup: Nejprve podle návodu na...
Ingredience: 250 g Hery nebo másla 2 celá vejce 1,75 hrnku moučkového cukru 3 hrnky hladké mouky 2,5 lžičky perníkového koření 3 lžičky prášku do pečiva několik kapek mandlové esence (nemusí být) sůl sezamová semínka
Postup: Rozpustíme si tuk a počkáme, až trochu zchladne. Mezitím si v míse smícháme všechny sypké suroviny - kromě sezamu. Pak k nim přidáme rozpuštěný tuk a nakonec vajíčka s mandlovou...
Ingredience: 1 listové těsto (350 g) 250 g rumových perníčků nebo obyčejných 4-5 polévkových lžic mléka 2 lžíce rumu 80 g hrubě sekaných vlašských ořechů 80 g sušených nakrájených švestek vajíčko na potření
Postup: Perníčky nastrouháme, nebo nasekáme na robotu a smícháme v misce s mlékem a rumem (když nemáme rumové perníčky, ubereme mléko a přidáme více rumu), směs by měla být jako hustější...
Ingredience: Těsto: 400 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru necelý prášek do perníku skořice mletá, cca půl lžičky špetka soli 21 g droždí (půl kostky) 1 vejce 2 lžíce rumu cca 130 ml mléka 100 ml oleje Déle: 30 g rozpuštěného másla 80-100 g cukru krupice skořice mletá švestková povidla pokud nechceme skořicovou náplň
Postup: Mouku smícháme v míse se skořicí, solí, cukrem a práškem do perníku....
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1 Hera 2 vejce 1 hrnek mléka 2 lžíce kakaa 1 lžička jedlé sody 1 hrnek strouhaného perníku 2 kostky tvarohu 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink 6 lžic mléka rozinky cukr dle chuti olej na vymazání plechu
Postup: Polohrubou mouku, cukr a Heru smícháme v míse dohromady, jako drobenku. 1 hrnek této drobenky oddělíme bokem na finální posypání...
Ingredience: 1/2 Hery zakysaná smetana 200 g špetka prášku do pečiva 250 g hladké mouky 150 g strouhaného perníku 3 lžíce kokosu cukr na posypání
Postup: Z uvedených surovin zpracujeme těsto. Necháme 1/2 hodiny odležet a tvarujeme kytičky, či jiné tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlaté barvy. Do těsta jsem nedávala žádný cukr, bohatě stačí upečené kytičky pocukrovat.
Ingredience: 100 g pohanky lámanky 100 g vlašských ořechů 1 lžíce lněných semínek 1 lžíce koření do perníku 100 ml kokosového mléka 220 g sýra typu Ricotta 1 vejce citronová šťáva z 1/2 citrónu Na oslazení: cukr stévie med
Postup: Pohanku namočíme do vody spolu se lněným semínkem a necháme nabobtnat. Čím déle, tím lépe – semínka pak budou dobře lepit. V den pečení si předehřejeme troubu na 200 stupňů....
Ingredience: 350 g polohrubé mouky 180 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 150 g změklého másla 100 g mletých mandlí nebo ořechů 200 ml mléka 1 prášek do perníku 1 lžička perníkového koření 1 lžička kakaa 1 lžička citronové kůry
Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do mísy dáme změklé máslo, cukr a žloutky a ušleháme.Pak za stálého šlehání přidáváme po částech...
Ingredience: 300 g celozrnné špaldové mouky 300 ml mléka 150 g čekankového sirupu (můžete nahradit např. sirupem z agáve) 100 ml slunečnicového oleje 30 g kakaa 2 lžičky perníkového koření 1/2 sáčku prášku do pečiva 3 nahrubo nastrouhaná jablka
Postup: V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření a kakao.V jiné míse promíchejte mléko, olej a sirup.Sypkou směs smíchejte s tekutou směsí. Nakonec...
Ingredience: Těsto: 1/2 hrnku mletých vlašských ořechů 1/2 hrnku hladké mouky 1/2 hrnku hrubé mouky 1/2 hrnku cukru krupice (nebo krystal) 1/3 hrnku oleje 120 g bílého jogurtu 1 vejce 1/2 sáčku kypřicího prášku do perníku 1 lžička jedlé sody 2 lžíce rybízové marmelády (nebo švestková povidla) 2 lžíce rumu 2 lžíce kakaa Poleva: 2 lžíce citronové šťávy 150 g cukru moučky
Postup: V míse pečlivě smícháme všechny...
Ingredience: Těsto: 3 vejce 80 g cukru krupice 50 g oleje 100 g hladké mouky 0,5 sáčku kypřícího prášku 2 lžičky kakaa 1 lžička perníkového koření Náplň: 3 jablka 1 lžíce třtinového cukru 0,5 lžičky perníkového koření Krém: 3 lžíce mascarpone 3 lžíce zakysané smetany 0,5 lžičky citronové šťávy moučkový cukr (podle chuti)
Postup: Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V míse žloutky vyšleháme s cukrem do jemné...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 75 g cukru 100 ml oleje 200 g polohrubé mouky 1 prášek do perníku 150 ml bílého jogurtu 2 lžíce rumu 1 špetka mleté skořice Dále: čerstvé třešně
Postup: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Formu vyložíme papírem na pečení.Všechny suroviny smícháme v řidší těsto, rozetřeme ho do koláčové formy a hustě poklademe třešněmi.Koláč pečeme při 180 °C po dobu asi 30 minut. Upečený zchladlý...
Ingredience: 350 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody špetka soli 1 lžíce koření do perníku 1 vrchovatá lžíce medu 150 g moučkového cukru 80 g rozehřátého másla 1 vejce mléko podle potřeby (asi 1/2 šálku) pikantní marmeláda (nejlépe domácí z černého rybízu) 2 hrsti nahrubo nasekaných vlašských ořechů 1 vejce na potření
Postup: Do mouky vmícháme sodu, sůl, koření, med, cukr, máslo, vejce a mléko podle potřeby...
Ingredience: 3 hrníčky polohrubé mouky 2 hrníčky cukru krupice 1 hrníček mletého máku 1 hrníček mléka 1 hrníček oleje 4 vajíčka 1 kypřící prášek do perníku 2 lžíce kakaa tuk na vymazání formy trochu krupičky na vysypání formy
Postup: Mouku smícháme s cukrem, kypřícím perníkovým práškem, kakaem a mákem. Přidáme mléko, olej a vejce. Vše dobře promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a...
Ingredience: 3 vejce 2 hrnky rýžové mouky (nebo polohrubé mouky) ½ hrnku třtinového cukru ¾ hrnku zakysané smetany 1 hrnek mléka ½ hrnku oleje 1 PL perníkového koření 2 PL kakaa 1 prášek do pečiva + mouka máslo na vymazání formy
Postup: Perníkové koření s kakaem smícháme v trošce vody. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce ušleháme s cukrem. Přidáváme pramínkem olej.Zašleháme zakysanou smetanu a mouku...
Ingredience: 3 vejce 2 lžíce pískového cukru 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce strouhaného perníku 1 hrst strouhaného tvarohu 2 hrsti ovoce (meruňky, rybíz, maliny) olej na vymazání plechu strouhanka na vysypání plechu
Postup: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Opatrně vmícháme mouku a strouhaný perník.Nakonec do těsta vmícháme strouhaný tvaroh a na kousky nakrájené libovolné ovoce.Do olejem vymazaného a...
Ingredience: 1 vejce 100 g třtinového cukru 1/2 lžičky jedlé sody 5 lžic oleje 250 ml mléka 1 lžička perníkového koření 250 g polohrubé mouky hrst ořechů Překvapení = náplň: 2 hrsti strouhaného perníku 2 lžíce povidel rum Poleva: moučkový cukr citrónová šťáva
Postup: vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.Do mouky přidáme sodu a perníkové koření. Do vyšlehaného cukru s vejcem přidáme olej,...
|< 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz