Ingredience: nízký piškot nebo na dno rozložíme dětské piškoty, taky se hodí řezy z piškotové rolády Na vrchní hmotu: 4 dcl podmáslí 1 zakysaný krém - hustý Rama Cremefine, může se nahradit krémovitou zakysanou smetanou zhruba 70 g moučkového cukru 1 dcl mléka 20 g práškové želatiny 300 g borůvek šlehačka trochu borůvek nahoru na ozdobu
Postup: Do mléka teplého zhruba 50 - 55°C dáme rozpustit želatinu,...
Ingredience: Těsto: 5 vajec 150 g másla (jiného tuku na pečení) 150 g krupicového cukru 230 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Pudink: 1 l mléka 2 sáčky vanilkového pudinku 1 vanilkový cukr krupicový cukr (dle chuti) Ovoce: meruňky (jahody, banány...) Dále: tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji...
Ingredience: 5 vajec 200 g moučkového cukru 200 g polohrubé mouky 5 lžic oleje Pudink: 500 ml mléka 2 sáčky vanilkového pudinku cukr (podle chuti) 50 g másla rum Ovoce: 450 g mraženého lesního ovoce (nebo čerstvého) cukr (podle chuti) 1 lžička solamylu Na povrch: 400 g kysané smetany granko na posyp
Postup: 5 bílků šleháme s moučkovým cukrem, pak po jednom za stálého šlehání přidáváme žloutky, dále přidáme...
Ingredience: piškot 200 g polohrubé mouky 4 vejce 200 g cukru 4 lžíce horké vody (pudink krém) 500 ml mléka 2 pudinky 4 lžíce cukru vanilkový cukr 1 hera 1 tvaroh šlehačka v prášku čokoláda
Postup: Ušleháme cukr a žloutky, přidáme vodu, mouku a nakonec sníh. Upečeme. Uvaříme pudink (mléko, cukr, pudinky), po vychladnutí zašleháme tvaroh a heru. Namažeme na korpus, na pudinkový krém namažeme šlehačku...
Ingredience: - 6 vajec - 10 lžíc vlažné vody - 7 lžic cukru moučky - 8 lžic polohrubé mouky - 3 lžíce mletého kokosu - 1 lžíce mletých ořechů - špetka soli - pikantní marmeláda - 2 smetany ke šlehání - 2 lžíce cukru moučky - 2 ztužovače šlehačky - 1 měkký tvaroh - kompotované broskve
Postup: Bílky ušleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s 10 lžícemi vlažné vody, postupně...
Ingredience: Piškot: 6 vajec 120 g cukru moučka 120 g polohrubé mouky 1 PL prášku do pečiva Krém: 500 g polotučného tvarohu 100 g cukru moučka 250 g másla Poleva: 200 ml vysokoprocentní smetany 200 g hořké čokolády
Postup: Polovinu cukru ušlehejte se žloutky, přidejte ušlehaný sníh a zamíchejte, přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a druhou polovinu cukru. Pečte na 170 stupňů Celsia cca 15 minut.Když...
Ingredience: Korpus: 225 g cukru krupice 120 g hladké mouky 30 g hrubé mouky 6 vajec 75 g oleje Náplň: 1 smetana ke šlehání 1 ztužovač šlehačky 1 malý bílý jogurt Hollandia jahody
Postup: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Oddělíme žloutky od bílků.Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček).V další míse si vyšleháme...
Ingredience: 1 světlý piškotový korpus (asi 2 cm vysoký) 250 g kokosu 1 malý balíček želatiny trocha cukru 1 balíček rozinek rybízová marmeláda Poleva: 6 žloutků 300 g práškového cukru 2 lžíce oleje
Postup: Piškótu upečieme klasicky ako sme zvyknutí. Vychladnutú potrieme tenkou vrstvou ríbezľového lekváru. 2 dl vody uvaríme s trochou cukru a rozpustíme v nej želatínu. Vmiešame kokos, hrozienka a dobre...
Ingredience: 4 vejce 4 lžíce cukru 4 lžíce polohrubé mouky 4 lžíce oleje 100 g čokolády máslo na vymazání hrnků
Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku a nakonec ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.Hrníčky vymažeme máslem, do každého dáme trochu těsta, posypeme malými kousky čokolády a přidáme další vrstvu těsta.Hrnky...
Ingredience: 5 celých vajec 4 žloutky 5 bílků 175 g cukru 65 g cukru 50 g hladké mouky 13 g maizeny - kukuřičný škrob 25 g zeleného čaje (matcha v prášku) 30 ml mléka
Postup: Celá vejce vyšleháme společně se žloutky a 175 g cukru do husté pěny, tak že zdvojnásobí svůj objem. Z bílků a 65 g cukru vyšleháme tuhý sníh. Jemnými pohyby spojíme žloutky a bílky. Mouku, maizenu a čaj společně prosejeme a...
Ingredience: 120 g bezlepkových piškotů 4 lžíce rostlinného mléka 80 g másla 100 g jahodové marmelády 120 g bezlepkových piškotů 800 ml kokosového mléka 120 g kokosového cukru 80 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk 1 želatinový ztužovač (Dr. Oetker) 500 g jahod + 12 ks na ozdobu 200 ml rostlinné smetany ke šlehání
Postup: Piškoty (120g) si slepíme marmeládou a necháme hodinu stranou. Zbytek piškot...
Ingredience: 100 g piškotů 100 g bílé čokolády 200 g smetany 33% tuku 160 g malin 2 lžíce cukru 1/2 balení červené želatiny
Postup: Piškoty nasekáme na menší kousky, vyšleháme smetanu do tuha a čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Pak necháme čokoládu chladit, ale musíme stále promíchávat, aby byla tekutá.Po vychladnutí vmícháme čokoládu do smetany, smícháme s piškoty a plníme do skleniček. Na vršek...
Ingredience: 200 g cukru 4 vejce 1 dcl vlahé vody 1 dcl oleje 200 g hladké mouky 1 prášek do pečiva
Postup: Vyšleháme cukr s celými vejci, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme do formy na bábovku a pečeme zhruba 3/4 hodiny na 170 stupňů.
Ingredience: 5 vajec 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 4 lžíce oleje špetka soli citronová kůra vanilkový cukr Na vymazání formy: olej hrubá mouka
Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem, pak přidáme olej a citronovou kůru. Z bílků ušleháme sníh.Poté do utřených žloutků přidáme postupně mouku smíchanou s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.A...
Ingredience: 4 vejce 240 g polohrubé mouky 200 g krupicového cukru 10 lžic horké vody 6 g kypřícího prášku 1 špetka soli 1 lžíce kakaa tuk na vymazání formy strouhanka na vysypání formy
Postup: Formu na bábovku vymažeme dobře máslem a vysypeme strouhankou. Včas dáme nahřívat troubu na 180 °C.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.V míse ušleháme žloutky s cukrem, postupně k...
Ingredience: 4 vejce 80 g cukru 80 g hrubé mouky 10 g tuku na vymaštění plechu 3 lžíce pikantní zavařeniny (malinové, rybízové)
Postup: V misce dobře ušleháme bílky a vešleháme lžíci cukru. Nemůžeme-li našlehat starší bílky nebo bílky s naložených vajec, přidáme do nich trochu citrónové šťávy a šleháme trochu déle než obvykle. Pak vmícháme ostatní cukr a žloutky postupně a nakonec lehce vsypeme do těsta...
Ingredience: 4 vejce 5 lžic horké vody 200 g cukru 200 g hrubé mouky + na obalení višní 1/2 prášku do pečiva sklenice kompotovaných višní lžička solamylu na omáčku Na ozdobu: šlehačka pikao v tubě
Postup: Žloutky zalijeme vřelou vodou a šleháme je do pěny. Pak přidáme dvě třetiny odváženého cukru a šleháme, až pěna přechází v hustší krém.Zvlášť ušleháme pevný sníh z bílků, do kterého zašleháme zbylý...
Ingredience: 4 vejce 80 g třtinového cukru 115 g pšeničné celozrnné mouky
Postup: Nejdříve vymažeme a vysypeme formu. Do jedné mísy dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky a třtinový cukr do tuhého krému. Do ušlehaných žloutků přidáme 1/4 sněhu, mouku a prošleháme. Naposledy lehce vmícháme zbytek sněhu.Těsto rozetřeme do formy dlouhé 32 cm, široké 24 cm a poklademe jahodami a...
Ingredience: 6 vajec 300 g cukru krupice 250 g polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 7 lžic vlažné vody tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu
Postup: Troubu předehřejeme na 170 °C.Připravíme si plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou.Celá vejce šleháme do světlé pěny s cukrem (cukr přidáváme postupně) a s vlažnou vodou.Do pěny pozvolna vmícháme polohrubou mouku.Těsto vylijeme na vymazaný a...
Ingredience: 4 vejce 240 g cukru 240 g polohrubé mouky 10 lžic horké vody 1/2 balení prášku do pečiva 2 jablka skořice jahody marmeláda tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu
Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme společně s jahodami na plátky.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s...
|< 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz