Ingredience: Suroviny na formu o průměru 18 cm: 250 g krému Nutspread z vlašských ořechů slazeného 400 ml kokosového mléka 3 vejce 2 lžičky perníkového koření
Postup: Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Oddělíme si 150 g krému Nutspread, smícháme jej s vejcem a lžičkou koření do perníku a rozprostřeme na dno formy. (Podle potřeby lze přidat trochu vody.) Dáme do vyhřáté trouby a předpečeme cca 20 minut. Na...
Ingredience: Drobenka: 100 g bezlepkových ovesných vloček 100 g rýžové mouky 50 g kokosové mouky 4-5 lžic třtinového cukru 100 g másla 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva Tvarohová náplň: 250 g tvarohu v kostce 2 lžíce mléka 1 vejce 1 lžíce třtinového cukru trocha vanilkového extraktu 1 a 1/2 vanilkového cukru Ovocná vrstva: 4-5 řapíků rebarbory 1 plechovka jahodového kompotu (nebo cca 10 čerstvých...
Ingredience: 120 g pohankové mouky (+ na vysypání formy) 100 g rýžové mouky 1/2 prášku do pečiva 180 g třtinového cukru (+ lžíce na drobenku) 150 g strouhaného kokosu (z toho 30 g na drobenku) 3 vrchovaté (hodně) lžíce bílého jogurtu 200 g změklého másla (+ na vymazání formy a 30 g na drobenku) 60 ml kokosového oleje (nemáte-li, dejte jenom 240 g másla) 4 vejce 400 g rybízu
Postup: Předehřejeme troubu na 160...
Ingredience: 1/2 kg vypeckovaných třešní 5 vajec 1 hrnek javorového sirupu 3/4 hrnku pohankové mouky 1 hrnek (a ještě trošku navíc kokosového mléka nebo smetany) 3 lžíce kokosového oleje špetka soli máslo a třtinový cukr na vymazání formy moučkový cukr na posypání
Postup: Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem (anebo krystalem). Rovnoměrně do formy vyskládáme třešně. Do mísy rozklepneme...
Ingredience: 1,5 želatinového plátu 400 ml smetany 20 g cukru 50 ml sirupu z bezových květů 1 lžíce vanilkového cukru nastrouhaná kůra z 1/2 citronu šťáva z 1/2 citronu 1 špetka soli
Postup: Želatinu nechejte změknout v chladné vodě.Smetanu, cukr a bezový sirup přiveďte v hrnci k varu. Přidejte vymačkanou nabobtnalou želatinu, sůl, vanilkový cukr a citron. Lehce povařte.Hmotu nechejte trochu zchladnout,...
Ingredience: Na panna cottu: 10 bezových květů 400 ml smetany ke šlehání (2 kelímky 31% a více) 100 ml plnotučného mléka 2 lžičky práškové želatiny cukr dle chuti semínka z jedné poloviny vanilkového lusku Na omáčku: 200 g rebarbory 1/2 sklenice kompotovaných švestek 1 špetka skořice
Postup: Bezové květy zlehka omyjte proudem vody, ale jen opravdu opatrně - tak, abyste se zbavili případné nečistoty či...
Ingredience: 4-6 květů černého bezu (dle velikosti) 100 g cukrového sirupu - dle potřeby 1 lžička citronové šťávy 150 g hustého krémového jogurtu 5% tuku
Postup: Květy prohlédneme a zbavíme případných nečistot. Nasbírané v čistém prostředí je není třeba oplachovat. Do nádoby menšího sekáčku potravin odstřihneme z celého květenství jen drobné kvítky bez stopky. Přidáme cukrový sirup, citronovou šťávu a...
Ingredience: Korpus: 150 g máslových sušenek 60 g másla Krém: 10 květů černého bezu 200 ml smetany ke šlehání 500 g tučného tvarohu 100 g krémového sýru 100 g moučkového cukru 3 vejce 1 žloutek sirup z květů černého bezu limetka
Postup: Bezové květy opatrně zbavte nečistot, pyl zbytečně neotřepávejte. Do misky otrhejte jen horní kvítka bez tuhých stopek a zalijte je smetanou. Misku zakryjte potravinářskou...
Ingredience: Perník: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek krystalového cukru 1 prášek do perníku 1 lžíce kakaa 1/4 hrnku oleje mléko Poleva: 1 čokoláda na vaření 100 g 50-100 g másla
Postup: Z mouky, cukru, prášku do perníku, kakaa, oleje a mléka vypracujeme řidší těsto.Nalijeme jej na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme na 185 °C cca 30 minut.Poleva: Do většího hrnce dáme vodu, na to posadíme menší hrnec tak,...
Ingredience: 4 ks vajec 100 g polohrubá mouka 120 g práškového cukru špetka soli lžička oleje Marmeláda nebo džem
Postup: 1./ 4ks žloutků a práškový cukr našleháme do pěny a vsypeme mouku,přidáme olej a dobře promícháme. 2./ z bílků se šp.soli uděláme tuhý sníh. 3./ Sníh postupně vmícháme do těsta, které rozetřeme na plech s namaštěným pečícím papírem. 4./ Pečeme v předehřáté troubě na 175 - 180°C...
Ingredience: Testo: 500 ml hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 250 ml cukru 300 ml hrnek mléka 125 ml hrnku oleje 2 lzicky vanilkoveho extraktu (nebo vanilkoveho cukru) Drobenka: 50g masla 5 vrchovatych lzic cukru 6 vrchovatych lzic hladke mouky Dale: jahody
Postup: Mouku smichame s praskem do peciva a potom pridame ostatni ingredience. Testo nalijeme do vymasteneho a moukou vysypaneho pekace, pridame na...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 200 g majonézy 250 ml mléka 2 lžíce cukru 3/4 kostky droždí citronová kůra vejce na potření sůl Náplně: povidlová tvarohová maková plátky mandlí
Postup: Z vlahého mléka, trošky cukru a droždí uděláme kvásek a necháme 10 minut vykynout. Do mísy dáme prosáté mouky, majolku, cukr, kůru, sůl a kvásek. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a...
Ingredience: 4 vejce (sníh) 250 g moučkového cukru 250 g polohrubé mouky 4 PL teplé vody 1/2 prášku do pečiva mandlové lupínky máslo cukr kystal 2 šlehačky (250 ml) 1 pudink bez vaření dr. Oetker kakaový
Postup: Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a 4 lžícemi teplé vody do pěny. Pak přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a ušlehaným sněhem z bílků. Opatrně smícháme a dáme na plech vyloženým pečícím...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 200 g cukru moučka 200 g studené Hery (másla) 2 vejce 1/2 prášku do pečiva rybízová marmeláda 1-2 lžíce rumu Náplň: 2 tvarohy 100 g cukru 2 vejce 1/2 l mléka 1 vanilkový pudink
Postup: Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny přísady na náplň...
Ingredience: 180 g bílé čokolády 2 lžíce vodky 2 lžíce likéru Tía María 2 vejce 1 lžička vanilkového extraktu 250 ml smetany na šlehání
Postup: Společně s vodkou a likérem rozehřejeme nad párou na kousky nalámanou čokoládu.Nádobu s rozehřátou čokoládou sundáme z ohně a necháme pět minut stát.Přidáme žloutky a dobře promícháme. Přidáme vanilkový extrakt, promícháme a směs necháme vystydnout na pokojovou...
Ingredience: 200 g bílků (asi 7 ks dle velikosti) 100 g másla 70 g moučkového cukru 20 ml rumu 150 g nutelly 150 ml mléka 200 g hladké mouky 30 g kukuřičného škrobu 1/2 sáčku prášku do pečiva 30 g mletých mandlí Dále: sádlo na vymazání formy hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání formy
Postup: Troubu vyhřejeme na 170 °C. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou či strouhankou. Z bílků vyšleháme...
Ingredience: Těsto: 250 g bílků (cca z 8 vajec) 160 g hrubé mouky 160 g moučkového cukru 80 g rozpuštěného másla 200 g sušeného ovoce (mango, ananas, banán, fíky, brusinky...) 1 hrst nasekaných ořechů 2-3 lžíce mandlových lupínků Dále: máslo na vymazání formy (nebo sádlo) hrubá mouka na vysypání Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření (nebo 2 čokoládové tyčinky Ledové kaštany) 30 g másla
Postup: Bílky...
Ingredience: 1 bílek 10 lžic moučkového cukru (mírně navršených) 1 lžička citronové šťávy 1 lžička bramborového škrobu
Postup: Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho "poutek". Prosejeme co nejjemnějším sítkem cukr, přidáme citron a šleháme co nejvyšší rychlostí, až bílek zhoustne.Pak do směsi prosejeme škrob a mícháme do pevné hmoty. Pokud máme větší bílek, přidáme cukr, pokud je směs příliš hustá, přidáme...
Ingredience: Těsto: 6 bílků 1/2 hrnku mletých lískových oříšků 1/2 hrnku polohrubé mouky lžička prášku do pečiva 3/4 hrnku cukru moučkový cukr na posypání tuk na vymazání Náplně: 250 ml smetany na šlehání 2 tyčinky- Ledové kaštany 4 dkg čokolády na vaření 250 ml smetany 1 ztužovač
Postup: Den předem svaříme smetanu a čokoládu a dáme do lednice.Těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého...
Ingredience: 270 g bílků (cca 9 ks) 170 g cukru 70 g mletých ořechů 80 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 250 ml.33% šlehačky 1 PL moučkového cukru 1 ztužovač šlehačky marmeláda na potření
Postup: Upečeme 1 bílkový plát: 270 g bílků (cca 9 ks) + 170 g cukru vyšleháme, přidáme 70 g mletých ořechů + 80 g hladké mouky + 1/2 prášku do pečiva. Upečeme na 180 °C dozlatova. Po vychladnutí plát namažeme libovolnou...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz