Ingredience: •200 ml čerstvého mléka •125 g másla •20 g kakao •30 g cukr krupice
Postup: Mléko přivedeme skoro k varu a v mixeru do něj po částech vmícháme povolené máslo rozkrájené na kousky. Mixujeme 2–3 minuty.Pak přidáme kakao smíchané s cukrem a už jen krátce protočíme, aby se cukr rozpustil.Po vychlazení v lednici lze "smetanu" ušlehat běžným způsobem.
Ingredience: Těsto: 3 vejce 1 sklenka cukru krupice 1 sklenka mléka 1/2 sklenky oleje 2 sklenky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 3 lžíce kakaa Pařížská šlehačka: 2 smetany 33% 2 lžíce cukru moučkového 2 lžíce kakaa 1 vanilkový cukr strouhaná čokoláda na posypání (nebo Granko)
Postup: Den předem připravíme pařížskou šlehačku. Smetanu dáme do rendlíku a přisypeme cukr. Do směsi přidáme kakaový...
Ingredience: Těsto: 150 g Hery 150 g cukru moučka 150 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1-2 lžíce kakaa 4 vejce Pařížská šlehačka: 2 smetany ke šlehání 50 g bílé čokolády 50 g tmavé čokolády (nejlépe tyčinka Ledové kaštany) 2 plátky másla (pokud máte šlehačku o tučnosti vyšší než 33 % není potřeba máslo přidávat) pikantní džem
Postup: Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za...
Ingredience: Na těsto: 2 skleničky (hrnky) polohrubé mouky 1 sklenička (hrnek) cukru 1/2 skleničky oleje 1 sklenička vlažného mléka 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 3 vejce Na pařížský krém: 2 smetany ke šlehání 2 tyčinky Ledové kaštany Na posypání: 1 čokoláda Margot tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu
Postup: Den předem svaříme smetanu spolu s kaštany. Necháme zchladnout a dáme do druhého...
Ingredience: Těsto světlé: 440 ml polohrubé mouky 220 ml moučkového cukru 110 ml oleje 220 ml mléka 1 prášek do pečiva 3 vejce Těsto tmavé: 440 ml polohrubé mouky 220 ml moučkového cukru 110 ml oleje 220 ml mléka 1 prášek do pečiva 3 vejce 2-3 lžíce kakaa Krém: 2 šlehačky v krabičce 2 čokoládové tyčinky Kaštany (nebo 1 čokoláda na vaření) 1 velká tyčinka Margot
Postup: V míse smícháme všechny sypké suroviny,...
Ingredience: Na těsto: 120 g cukru moučka 80 g hrubé mouky 50 g másla 3 vejce 2 žloutky 20 g kakaa 2 bílky 1 balíček vanilkového cukru Na krém: 1/2 litru husté sladké smetany 2 žloutky 150 g čokolády
Postup: Cela vejce, zloutky, cukr a vanilkovy cukr v kastrulku dame do varici vody a slehame tak dlouho, az zacne smes houstnout. Pak ji vyjmeme z vody, nechame vychladnout a primichame mouku, kakao, rozpustene...
Ingredience: Korpus: 1,5 hrnku polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 3/4 hrnku oleje 1 hrnek vody 4 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva Krém: 3 šlehačky 2 tyčinky ledových kaštanů 1/2 čokolády na vaření Na posyp: nastrouhané ořechy
Postup: Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak už...
Ingredience: Korpus: 1,5 hrnku polohrubé mouky 0,75 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 0,75 hrnku oleje 1 hrnek vody 4 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva Krém-pařížská šlehačka: 3 šlehačky 2 tyčinky Ledových kaštanů 0,5 čokolády na vaření Dále: rum pikantní marmeláda Na posypání: tyčinka Margot Na vymazání a vysypání plechu: olej a kokos
Postup: Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do...
Ingredience: 220 g másla 220 g cukru 6 vajec 2 lžíce kakaa 120 g polohrubé mouky 1/2 sáčku kypřícího prášku Meruňkový džem (Krém - viz Pařížský krém jednoduchý:) 0,5 l šlehačky 150 g cukru krupice 5 pl kakaa 200 g čokolády na vaření 250 g másla 2 velké sklenice meruněk 200 g mletých ořechů 150 g cukru rum 2 tmavé čokoládové polevy
Postup: Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme mouku s práškem a...
Ingredience: Korpus: 4 vejce 100 g cukru 1 vanilkový cukr 50 g hrubé mouky 20 g kakaa (1 plná lžíce) marmeláda nebo džem (nejlépe višňová) Bešamel: 70 g másla 30 g hladké mouky 250 ml mléka Pěna: 100 g másla 100 g cukru 50 g kakaa 1 vejce (není nutné) Zdobení: šlehačka čokoláda na vaření ztužený tuk
Postup: Na korpus nejprve ušleháme z bílků tuhý sníh a na chvíli ho odložíme. Potom ušleháme do pěny...
Ingredience: Korpus: 4 vejce 2 lžíce horké vody 1/2 kypřícího prášku 180 g polohrubé mouky 180 g cukru 3 lžíce kakaa Náplň: 1 smetana ke šlehání 30 g cukru 30 g čokolády na vaření 1 ztužovač šlehačky Na ozdobu: šlehačka hořká čokoláda
Postup: Den předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. ...
Ingredience: 500 ml smetany ke šlehání 150 g cukru krupice 5 lžic prosátého kakaa 200 g čokolády na vaření 250 g másla
Postup: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.Vše společně důkladně promícháme a po krátkém povaření směs odstavíme.V horké směsi rozmícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.Uložíme do lednice a necháme vychladit a odležet...
Ingredience: 12 dkg moučkového cukru 4 dkg kakaa 3 lžíce mléka 25 dkg másla 4 žloutky
Postup: Cukr, kakao a mléko smícháme, prohřejeme, aby se všechno krásně spojilo a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme se žloutky a vešleháme kakaovou hmotu. Můžeme přidat rum.
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 350 g cukru krystal 100 g kakaa 500 g másla Při plnění speciálních moučníků dáme do krému k máslu ještě: 100 g ztuženého tuku
Postup: Smotanu s cukrom privedieme do varu. Musi regulérne vrieť a cukor musí byť rozpustený.Kastról odložíme zo zdroja tepla a hneď do horúcej smotany vysypeme kakao.Metličkou ho poriadne zamiešame a vymiešame hladký krém.Uvarený parížsky...
Ingredience: 0,5 litru 33% smetany ke šlehání 150 g sušené třtinové šťávy nebo jiné sladidlo 4 - 5 lžic nepraženého kakaa 200 g kvalitní čokolády 150 g másla 100 g kakaového másla
Postup: Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao, nenecháme vařit. Po spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout....
Ingredience: 4 žloutky 300 g práškového cukru 150 ml vody 150 ml oleje 200 g polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1 lžíce kakaa 4 bílky na sníh Náplň: 4 šlehačky 300 g hořké čokolády rybízový džem na potření kakao na posypání
Postup: Deň vopred si pripravíme krém.Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.Na druhý deň vyšľáháme jemný krém.Suroviny na cesto spolu...
Ingredience: 600 g polohrubé mouky 250 g vařených brambor 30 g droždí 120 g cukru 100 g rozpuštěného másla 1 vejce kandované ovoce špetka soli 1 lžička strouhané citrónové kůry mléko
Postup: V troche mlieka rozmiešame droždie a spolu s múkou, strúhanými zemiakmi, cukrom, soľou, vajcom a kôrou vypracujeme dobre cesto. Mlieka dávame podľa potreby toľko, aby cesto bolo pevné, nie riedke. Nakoniec zapracujeme do...
Ingredience: Těsto: 300 g mouka hladká 200 g máslo 150 g cukr mletý 2 ks žloutek citronová kůra strouhaná Náplň: 200 g ječných krup (č.7) 250 ml mléko strouhaná kůra z 1 citronu 1 PL cukru špetka soli 500 g tvaroh měkký, propasírovaný 350 g cukr 40 g vanilkový cukr (2 sáčky) 5 ks vajec 150 g kandovaná pomerančová a citronová kůra, ovocný chlebíček 4 KL pomerančového aroma (má být voda z...
Ingredience: 3 vejce 100 g hnědého cukru 125 ml oleje 150 ml mléka 1 špetka soli vanilkový extrakt 50 g mletých ořechů 1 mrkev 1 pastinák 250 g hladké mouky 50 g sójové mouky 1 sáček kypřicího prášku 1 lžíce kvalitního kakaa Na formu: tuk mouka
Postup: Mrkev i pastinák očistíme a nastrouháme. Formu na bábovku dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu včas rozpálíme na 175 °C.Vyšleháme žloutky s cukrem....
Ingredience: Listové těsto vejce na potření Krém: Crema pasticcera : (viz poznámka nebo jiný krém ze žloutků) 6 žloutků 400 ml mléka 100 ml smetany 140 g cukru krupice 45 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk 250 ml tekuté šlehačky moučkový cukr dle chuti Náplň: lesní jahody nebo jiné ovoce raději drobnější nebo nakrájené na malé kousky
Postup: Nejdříve si uvařím crema pasticcera (viz poznámka) a nechám...
|< 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady