Ingredience: Těsto: 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 100 g krystalového jemného cukru 100 g hladké mouky 1 lžíce oleje Krém: karamelový pudink 300 ml mléka 1 vanilkový cukr 1 lžíce krystalového cukru 125 g (1/2 kostky) másla nebo Hery 1 vrchovatá lžíce sypké tmavé rozpustné kávy
Postup: Z karamelového pudinkového prášku, mléka, vanilkového a krystalového cukru si uvaříme pudink a dáme si ho...
Ingredience: 6 bílků 270 g cukru krupice 1 balíček vanilkového cukru 1 lžička škrobu 1 lžička octu 600 ml smetany ke šlehání ovoce
Postup: Z bílků vyšleháme sníh. Postupně do něj přidáváme cukry, škrob a ocet - sníh musí být stále tuhý.Sníh nandáme na plech (viz. fotka), můžou být i jiné tvary.Vložíme do předehřaté trouby na 120 °C a sušíme přibližně 1,5 hodiny. Necháme v troubě vychladnout, to, že nám...
Ingredience: 180 g bílků (přibližně 6 kusů) 360 g cukru krupice (nebo krystal) 15 ml citronové šťávy 1 lžička vanilkového extraktu
Postup: Předehřejeme troubu na 120 °C. Bílky šleháme při střední rychlosti do částečného zpevnění. Jakmile tvoří tzv. měkké špičky, začneme postupně přidávat cukr.Zvýšíme rychlost a šleháme, dokud není sníh krásně hladký, pevný a lesklý. Špičky se nesmí ani pohnout, ale pozor, ať...
Ingredience: 8 bílků 350 g cukru moučka 1,5 lžička vanilkového aroma 1,5 lžičky vinného octa 1 PL škrobu (kukuřičný) 500 ml šlehačka na šlehání jahody (bedýnka) nebo jiné ovoce
Postup: Ušleháme bílky do tuha (začneme pozvolna a přidáváme na mixéru rychlost postupně) a po ušlehání přidáváme po částech cukr.Vmícháme za prvé lžičku vinného octa, za druhé lžičku vanilkového aroma a naposledy lžíci škrobu.Tuhou...
Ingredience: 1 pevná hruška 2 lžíce třtinového cukru 1/2 limetky 1 lžička mleté skořice oříšek másla
Postup: Hrušku oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme jadřinec. Pokapeme šťávou z limetky. Smícháme cukr a skořici a v této směsi obalíme půlky hrušek. Přidáme oříšek (plátek) másla a hrušky k sobě přitiskneme.Dáme do alobalu a pevně uzavřeme.Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20-30 minut. Na posledních...
Ingredience: jablka med sekané ořechy špetka skořice
Postup: Jablká omyjeme, očistíme, ak sa nám nechce, neočistíme od šupky, jadrovník opatrne vyberieme. Naplníme zmesou medu, škorice, orechov (príp. nejaký likér nemôže byť na škodu).Dáme na pečiaci papier a pomaly pečieme, kým nezmäknú (cca 45 minút).
Ingredience: Množství dle počtu strávníků: jablka marmeláda (rybízová, višňová) kousek másla vanilkový cukr cukr krupice trochu vody vanilkový puding mléko cukr trochu rumu (pro děti bez rumu) smetana na šlehání vanilkový cukr čokoláda na ozdobení
Postup: Jablka omyjeme, vyndáme jadřinec. Do máslem vymaštěného pekáčku je narovnáme jedno vedle druhého, otvor od jadřince vyplníme marmeládou,...
Ingredience: Množství dle počtu strávníků: hrušky jablka Lotus sušenky ořechy nebo mandle máslo, rum, likér skořice - mletá nebo skořicový cukr citronová šťáva
Postup: Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, která se brzo rozpékají nebo rozváří, loupat nebudeme nebo jen částečně, aby se při pečení nerozpadla, pouze jim...
Ingredience: 8 středně velkých jablek šťáva z půlky citronu 2 lžíce medu 1/4 lžičky mleté skořice 2 hrsti nahrubo nasekaných vlašských ořechů 1 lžíce kokosu tenký plátek másla Pudinkový krém: 650 ml mléka 1 balíček vanilkového pudinku 1 lžíce rumu cukr podle chuti Na ozdobu: ořechy
Postup: Jablka vydlabeme, zbavíme jadřinců a vnitřek nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme...
Ingredience: 2 velká jablka 4 lžíce ostružinového džemu Drobenka: 2 lžíce hladké mouky 3 lžíce másla 3 lžíce cukru 5 lžic ovesných vloček ¼ lžičky skořice
Postup: Zo všetkých uvedených prísad urobíme drobenku.Jablká rozrežeme na polovice, vykrojíme opatrne jaderník a tým urobíme jamku. Každú jamku naplníme lyžicou džemu.Navŕšime drobenku, jemne ju k džemu pritlačíme.Jablká dáme na vymastený pekáčik a v rúre...
Ingredience: 4 větší jablka cca 100 g perníku na strouhání 2 lžíce medu, dle sladkosti jablek 1,5 lžíce pikantní marmelády - malinová, brusinková, rybízová 1 lžička mleté skořice 3 lžíce másla hnědý rum nebo citronová šťáva citronová šťáva opražené ořechy a rozinky dle chuti - nejsou nutné moučkový cukr
Postup: Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla...
Ingredience: 4 jablka 250 g tvarohu 4 lžíce lískových ořechů trochu mandlí 4 lžíce rozinek 4 lžíce sušených švestek citronová kůra z 1 citronu trocha skořice máslo (na potření)
Postup: Jablka opláchneme, odřízneme jim vršky, nožem odstraníme jádřince a lehce vydlabeme. Švestky nakrájíme.V míse smícháme tvaroh, nasekané oříšky, mandle, rozinky, sušené švestky, nastrouhanou citronovou kůru a skořici. Touto...
Ingredience: 2 banány rybíz nebo jakékoliv jiné ovoce hrnek ovesných vloček špetka soli třtinový cukr nebo med 0,5 sáčku prášku do pečiva 2 lžičky skořice hrnek mléka vajíčko oříšky
Postup: Dno pekáčku vysteleme na kolečka nakrájeným banánem a zasypeme rybízem. Osladíme cca 2 lžícemi cukru a dáme péct na 15 minut při 200°C. Mezitím si v jedné míse smícháme všechny sypké ingredience-vločky, prášek do...
Ingredience: 2 šálky ovesných vloček 1/2 šálku jemné ovesných vloček s klíčky 1/2 šálku rozinek 1/3 šálku kokosu 1/2 šálku ořechů 1 lžička skořice 1 lžička kypřicího prášku 1 a 3/4 šálku mléka 1 sklenička jablečné přesnídávky (190 g) 1 vejce 1 lžíce oleje 1 lžíce cukru 1 banán 1 jablko kousky čokolády tuk a mouka (nebo kokos) na přípravu formy
Postup: V jedné míse smícháme všechny suché suroviny. Kdo má rád...
Ingredience: 200 g ricotty 2 vejce 2 zralé banány 1 lžíce mandlových lupínků 1 lžíce sušených brusinek 2 lžíce šťávy z pomeranče
Postup: Oloupané banány nakrájíme na plátky. V misce prošleháme ricottu s vejci a pomerančovou šťávou, pak vmícháme nakrájené banány, oprané okapané brusinky a mandlové lupínky.Zapékací misku o hraně 20 cm vyložíme papírem na pečení, vlijeme připravené těsto a pečeme asi 30...
Ingredience: 4 větší jablka 8 lžic ovesných vloček 1 lžíce mleté skořice 4 lžíce nasekaných lískových ořechů 100 g lískooříškového másla Nutspread 4 lžíce medu
Postup: Jablka omyjeme, rozřízneme napůl a každý vnitřek jablka vydlabeme. Dávejte pozor, ať slupku úplně neprotrhnete. Vydlabanou hmotu pak můžete použít do jiného dezertu.Do mixéru vhodíme ostatní suroviny a rozmixujeme na hrubší hmotu. Tou pak...
Ingredience: 4 velké banány 40 g másla 2 lžíce medu šťávu z 1 citronu malý kelímek zakysané smetany
Postup: Oloupej banány a podélně je rozkroj na poloviny. Troubu zahřej na 240 stupňů. Zapékací misku vymaž máslem a poskládej do ní banány. Navrch dej několik vloček másla.Banány přelij medem a citronovou šťávou. Misku vlož do trouby a banány peč 40 minut.Misku vyjmi z trouby a postav ji na podložku....
Ingredience: Šátečky: 400 g listového těsta 4 banány 80 g hnědého cukru 50 g mandlí 2 lžíce Granka 1 vejce mouka na vál Omáčka: 250 ml smetany 50 g krupicového cukru 80 g hořké čokolády
Postup: Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále nebo na pečicím papíru na tenký plát. Nakrájíme je na čtverečky (celkem by jich mělo vzniknout 16). Jednotlivé kusy pomažeme rozšlehaným vejcem.Banány oloupeme, odkrojíme jim...
Ingredience: 5 blum 1 lžíce balzamikového octa 5 lžic javorového sirupu špetka perníkového koření Na drobenku: 3 lžíce třtinového cukru 3 lžíce polohrubé mouky 1 lžíce měkkého másla 1 lžíce ovesných vloček Na krém: 3 lžíce mascarpone 1 lžíce zakysané smetany 1 vanilkový cukr pár kapek vanilkového extraktu
Postup: Do mísy dáme balzamikový ocet, javorový sirup, perníkové koření a řádně promícháme. Blumy...
Ingredience: 400 g hladké mouky 1 špetka soli 1 vejce 50 g másla 220 ml mléka 2 lžíce rumu 30 g cukru 20 g droždí Medové hrušky: 4-5 hrušek 3 lžíce medu 1/2 lžičky skořice kostka tvrdého tvarohu na posypání
Postup: Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, uděláme důlek, do důlku rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a zalijeme trochou vlažného mléka.Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 15-20...
|< 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady