Ingredience: 5 bílků 5 lžic cukru moučka (na každý bílek 1 lžíce cukru) 2 lžíce kakaa 1 lžička skořice 1 špetka soli 200 g smetany ke šlehání 1 ztužovač (Smeta-fix) namleté lískové oříšky kakao na poprášení rolády
Postup: Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh.Přidáváme postupně cukr, dál šleháme a nakonec zašleháme k bílkům i dvě lžíce kakaa smíchané se skořicí.Ušlehané těsto nalijeme na plech s...
Ingredience: 8 bílků 250 g cukr moučka 200 g kokosu 100 g polohrubé mouky Krém: 250 g 100% tuku (Omega, Lando, Iva) 300 g čokolády na vaření rum (dle chuti) Poleva: 250 g 100% tuku (Omega, Lando, Iva) 100 g čokolády na vaření 50 g kakaa
Postup: Bílky a cukr ušleháme dohusta, přidáme kokos, mouku a lehce zamícháme. Včas předehřejeme troubu na 160 °C.Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a upečeme...
Ingredience: Těsto: 8-10 bílků 1 hrnek krupicového cukru 1/2 hrnku polohrubé mouky 1/3 hrnku rozdrcených mandlí 1/2 hrnku kokosové moučky špetka soli Krém: 250 ml mléka 1 vanilkový pudink 50 g moučkového cukru 1 lžíce kakaa 125 g másla Ostatní: čokoláda jakákoliv 1/3 hrnku malých kousků mandlí
Postup: Bílky dáme do mísy, přidáme špetku soli, cukr a vyšleháme dobře do tuha. Pak přidáváme po troškách mouku...
Ingredience: 5 bílků 3/4 l mléka 1 vanilkový pudink 1 lžička másla cukr rum
Postup: Z bílků ušleháme sníh, mléko uvedene do varu. V mléce uvaříme noky, které z ušlehaného bílku vykrajujemne lžící. Vařené noky dáme na dno hluboké porcelánové mísy. V mléce uvaříme vanilkový pudink, do kterého přidáme lžičku másla, cukr a rum. Tak vznikne pudinkový krém. Zalijeme jím bílkové noky. Bohatě pokapeme karamelem a...
Ingredience: 6 bílků 1 špetka soli 1 hrnek cukru krupice 0,5 hrnku polohrubé mouky 0,5 hrnku mletých ořechů Krém: 250 ml mléka 1 vanilkový pudink 125 g másla 60 g moučkového cukru hrubá mouka na vysypání plechu tuk na vymazání plechu moučkový cukr nebo čokoláda na dokončení
Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Máslo vyndáme z lednice a necháme změknout. Troubu předehřejeme na 180 °C.Bílky...
Ingredience: Těsto: 7 bílků 150 g cukru 150 g hrubé mouky 50 g rozinek 50 g strouhané čokolády 50 g kokosu 50 g strouhaných vlašských ořechů 80 g rozpuštěného másla Náplň: 1 šlehačka 120 g tvarohu 3 lžíce kokosu 3 lžíce medu 2 nastrouhaná jablka 30 g strouhaných vlašských ořechů 50 g rozinek
Postup: Bílky vyšleháme dotuha a postupně přidáváme cukr. Potom lehce vmícháme mouku, rozinky, čokoládu, kokos,...
Ingredience: 4 bílky 1 špetka soli 2 lžíce medu (nebo cukru) 1 rovná lžíce instantní kávy 250 ml smetany ke šlehání 1 lžička cukru Na ozdobu: čokoláda sekané ořechy
Postup: Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh.Během šlehání postupně přidáváme med nebo cukr a kávu.Na plech vyložený pečicím papírem poklademe lžící 12 hromádek.Vložíme do předehřáté trouby na 170 °C, pečeme asi 10- 15 minut.Vychladlé...
Ingredience: 160 g cukru moučka 160 g hrubé mouky 70 g rozpuštěné Hery 7 bílků 1 hrst sekané čokolády 1 hrst mandlí (oříšků) 1 hrst kandovaného ovoce tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy
Postup: Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme.Pak přidáme mouku (2 lžíce dáme stranou na obalení ovoce a mandlí) střídavě s...
Ingredience: 4 bílky 100 g cukru moučka 50 g hrozinek 50 g kandovaného ovoce 80 g vlašských ořechů 60 g polohrubé mouky 50 g čokolády na vaření
Postup: Ovoce nakrájíme, ořechy nasekáme. Čokoládu nakrájíme nadrobno nebo nahrubo nastrouháme.Bílky s cukrem ušleháme do tuhého sněhu.Přidáme v mouce zamíchané ořechy a ostatní suroviny. Zlehka vše smícháme dohromady.Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a...
Ingredience: 4 bílky 9 dkg mletého cukru 8 dkg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 4 dkg rozpuštěného tuku - Hera 8 dkg směsi kandovaného ovoce, hrozinek, ořechů, čokolády
Postup: Vyšleháme bílky do tuhého sněhu.Postupně přidáváme všechny přísady. Hera musí být vychladlá.Pečeme ve vymazané a vysypané formě.
Ingredience: Chlebíček: 8 bílků špetka soli 180 g cukr moučka 40 g máslo 100 g bramborový škrob amonium - na špičku nože 2 lžíce kakaa rozinky namočené - nemusí být. Hera hrubá mouka na formu Tvarohový krém: 250 g tvaroh měkký (i vaničkový), 40 g máslo cukr moučka - dle chuti, 1 vanilkový cukr 1/2 sáčku smetafix rum - lžička na vůni (nemusí být)
Postup: Chlebíčkovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou...
Ingredience: 160 g polohrubé mouky 160 g krupicového cukru 160 g směsi ořechů, kandovaného ovoce a čokolády 70 g másla 7 bílků 1 špetka soli Na vymazání: máslo hrubá mouka
Postup: Do bílků přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Potupně vešleháme cukr a pak rozpuštěné vlažné máslo. Pak pomalu zašleháme mouku a nakonec ručně vmícháme směs nasekaných ořechů, čokolády a kandovaného ovoce.Troubu včas...
Ingredience: 240 g bílků (cca 7 vajec) 170 g hladké mouky 170 g moučkového cukru 150 g mletého máku 125 g rozpuštěného másla 1 balení vanilkového cukru 1 balení prášku do pečiva Poleva: 180 g moučkového cukru 1 lžíce oleje 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce horké vody
Postup: Do mísy od robota nalijte bílky, množství odpovídá asi sedmi vejcím, záleží na velikosti vajec. Bílky šlehejte do pěny a pak přisypte oba...
Ingredience: 4 bílky 60 g hladké mouky 30 g fruktózy - každý dle chuti sušené ovoce - množství dle chuti arašídy čokoláda strouhaný kokos
Postup: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj vmícháme prosátou mouku a na závěr lehce vmícháme směs oříšků a ovoce. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 170st. Upečený chlebíček po vychladnutí potřeme rozpuštěnou čokoládou na...
Ingredience: 7 bílků 180 g cukru moučky 180 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 70 g rozpuštěného másla 1 hrst lískových ořechů 2 hrsti vlašských ořechů
Postup: Formu vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr, přisypáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáváme po lžících máslo. Poté už jen lehce stěrkou vmícháme ořechy.Vlijeme do...
Ingredience: 6 bílků 120 g cukru písek 50 g hrubé mouky 1/4 lžičky prášku do pečiva 1 lžíce kakaa 100 g mletých vlašských ořechů 60 g másla - rozpustit
Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak přišleháme polovinu cukru.Ostatní cukr a mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem, vmícháme zlehka do ušlehaného sněhu současně s ořechy a vlahým rozpuštěným máslem.Vyklopíme do vymazané a hrubou moukou...
Ingredience: Poměr surovin na 1 bílek: 1 bílek 1 dkg másla 2,5 dkg cukru 2,5 dkg hrubé mouky 1 lžička kakaa podle chuti kousky čokolády kandované ovoce ořechy, apod.
Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh.Opatrně vmícháme rozpuštěné vlažné máslo a ostatní suroviny.Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a upečeme. Na formu je potřeba 8-10 bílků.
Ingredience: Korpus: 7-8 bílků 210 g cukr krupice 90 g mleté oříšky 90 g polohrubé mouky trochu prášku do pečiva Krém: 400 ml mléka 2 ks vanilkového pudinku 2 lžíce instantní kávy 140 g cukr moučka 300 g másla (Hery) 2 lžíce rumu Želatina: 0,7 sklenka zavařené ostružiny 2 lžíce želatiny v prášku
Postup: Korpus:bílky s cukrem vyšleháme dohusta,jemně vmícháme oříšky promíchané s moukou a s práškem do peč.,...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 250 ml smetany ke šlehání 33% 4 vejce 1 vanilkový cukr 1 kypřící prášek do pečiva kůra z 1/2 citronu 1 hrst sekaných mandlí 1 hrst kandovaného ovoce 1 hrst čokolády tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý...
Ingredience: 130 g moučkového cukru 200 g másla 4 žloutky 260 g nasekaných ořechů 50 g rozinek 50 g kandovaného ovoce 7 bílků 130 g cukru krystal 360 g hladké mouky 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva Poleva: čokoláda na vaření Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy
Postup: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.Žloutky, máslo a moučkový...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz