Ingredience: 1 mandarinkový kompot 1 kostka tvarohu 1 lžíce cukru 3 plátky želatiny 1 balení kakaových sušenek BeBe 60 g másla 1 šlehačka - 33% 100 g čokolády na vaření (mám vyzkoušenou Orion, nedělá hrudky)
Postup: Sušenky rozdrobíme do misky a přelijeme rozpuštěným máslem, promícháme a rozdělíme do pohárů. Pak ušleháme tvaroh s cukrem a konzervou mandarinek ( mandarinky i se šťávou ), jen několik...
Ingredience: 1/2 litru mléka vanilkový pudingový prášek cukr dle chuti vaječný likér zakysaná smetana cca 500 g jahod šlehačka
Postup: Uvaříme si puding a do něho zašleháme vaječný likér. Na každém záleží, kolik si ho tam dá.Zakysanou smetanu smícháme s cukrem, jahody krátce povaříme s cukrem a necháme vychladit.Do pohárků pak vršíme puding, smetanu, vychladlé jahody a zdobíme šlehačkou, strouhanou...
Ingredience: 1 pudink bez vaření (dr.Oetker) 300 ml mléka 1 vanilkový cukr 200 g zakysaná smetana 150 g ovocný jogurt (např.jahodový) víčko rumu (vánoční) cukroví - suché: linecká kolečka vanilkové rohlíčky (ovoce čerstvé či kompotované, mražené): hrozny šlehačka
Postup: Pudink ušleháme s mlékem a vanilkovým cukrem podle návodu to tuhého krému, všleháme zakysanou smetanu, rum a ovocný jogurt. Do poháru...
Ingredience: 350 g 16% zakysané smetany 1 sáček pudinku bez vaření Crème Olé vanilka 150 ml 3,5% mléka 1/2 Margot tyčinky mandarinka (nebo jiné ovoce)
Postup: Do vyšší nádoby dáme 150 ml studeného mléka.Do mléka pomalu vsypáváme obsah sáčku a elektrickým ručním šlehačem šleháme 2 minuty při nejvyšších otáčkách.Poté přidáme zakysanou smetanu a opět při nejvyšších otáčkách šleháme další 2 minuty.Vyšlehanou...
Ingredience: 1 pudink (podle chuti) 400 ml mléka Ovoce (podle chuti): rybíz černý rybíz červený rybíz bílý maliny jahody josta krystalový cukr (podle chuti) 1 vanilkový cukr 1 smetana ke šlehání Smetafix čokoláda ovoce či jiná sladká ozdoba
Postup: Nejdřív si uvaříme pudink z mléka a cukru, vylijeme ho do vypláchlých pohárů studenou vodou, necháme ho vychladnout. Pak si ušleháme smetanu se Smetafixem a...
Ingredience: 1 pomazánkové máslo mletý cukr jahody piškoty mléko
Postup: Do mísy dáme pomazánkové máslo bez příchutě, přidáme mletý cukr a trochu mléka a prošleháme elektrickým šlehačem.Do sklenice dáme na dno piškoty a jahody, přidáme krém a takhle to střídáme až nahoru.Vrch ozdobíme piškoty a přelijeme jahodami. Podáváme vychlazené.
Ingredience: Bezé: 50 g bílků 135 g cukru krupice 1 špetka soli 1 lžička citrónové šťávy 30 g mletých ořechů Želé: 0,5 balení mraženého manga 10 kousků kumquatu 2 sáčky citrusového želé (Galaretka) 800 ml džusu Krém: 400 g mascarpone 250 ml smetany ke šlehání (33% tuku) 2-3 lžíce pudinku bez vaření (v sypkém stavu) 2 lžíce citrónové šťávy 1 lžička vanilkového extraktu cukr moučka dle chuti Na...
Ingredience: 1 tvaroh v kostce 250 ml smetany na šlehání 1 hrst rozinek 4 lžíce pomerančové šťávy 2 lžíce rumu 1 vanilkový cukr moučkový cukr 1/2 hrnku jemných ovesných vloček plátek másla Granko na posypání
Postup: Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme vločky, opražíme je a necháme vychladnout. Do misky dáme spařené rozinky, polijeme je rumem, pomerančovou šťávou, promícháme a necháme chvilku...
Ingredience: Rozvar: 300 g rebarbory 60 g hnědého třtinového cukru 100 ml portského vína 1 lžíce rozinek 1 lžíce sušených brusinek 1/2 lžičky skořice Krém: 250 g mascarpone 200 ml smetany ke šlehání 2 lžíce moučkového cukru Navíc: 2 lžíce mandlových lupínků 8 dětských piškotů 2 lžíce portského
Postup: Rebarboru zbavíme tuhých vláken a nakrájíme na kousky.Kousky dáme do kastrolku se silným dnem, přisypeme...
Ingredience: 0,5-1 hrnek karamelizovaného mléka 1/4 hrnku kešu natural namočených na 1 hodinu 1 balení Silken Tofu (Extra Firm nebo minimálně Firm, nikoli Lite) 1 plechovka kokosového mléka Albert (případně jiné, které dobře tuhne a je z něj hodně smetany) přes noc uchované v lednici 2 lžíce čerstvé citronové šťávy 1/2 lžíce cukru špetka soli ovoce sušenky BeBe ořechy k podávání (co se sušenek týče,...
Ingredience: Krém: 200 g 30% zakysané smetany (nebo mascarpone, tvarohu) 2 lžíce pudinku bez vaření (nebo rozpuštěnou bílou čokoládu) 2 čerstvé fíky 3 půlky vlašských ořechů Sirup: 3 lžíce cukru krupice 2 lžíce vody snítka čerstvé máty sušenku (nebo kousky čokolády)
Postup: Fíky dobře omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. V misce smícháme krém podle chuti, ze zakysanky, mascarpone nebo tvarohu s cukrem a...
Ingredience: 4 dlouhé piškoty (upečené nebo koupené) 250 g mascarpone 200 g šlehačky 33 % 4 lžíce borůvek (i mražených) 2 lžíce ostružin cukr dle chuti 100 ml kávy filtrované 25 ml irské whiskey K dokončení: šlehačka ořechy v karamelu ostružiny čerstvé (i mražené) 1 kousek máty
Postup: Na dno poháru umístíme přepůlené piškoty a zakapeme irskou kávou. Tu připravíme z kávy a whisky smícháním.Ušleháme šlehačku,...
Ingredience: 250 g mascarpone 250 ml smetany ke šlehání 33% cukr podle chuti 3-4 lžíce jemných ovesných vloček půl balíčku sušenek Koka jahody čokoládové jazýčky
Postup: Mascarpone ušleháme se smetanou a cukrem. Přidáme ovesné vločky a promícháme.Sušenky nadrobíme do 4 pohárků a na ně dáme krém, urovnáme a poklademe jahodami, ozdobíme mátou a čokoládovými jazýčky.Necháme v ledničce uležet nejlépe do druhého...
Ingredience: 1 velký bílý Selský jogurt - 500 ml 200 ml borůvek stévie na oslazení podle každého 100 ml červeného rybízu 1 PL chia semínka 1 PL ovesných vloček
Postup: Do sklenice dáme jogurt smíchaný se stévií, vločkami a chia semínky. Nasypeme omyté borůvky, opět nalijeme jogurt, nasypeme propláchlý rybíz, pak zase jogurt a končíme vrstvou ovoce. Na léto jsou tyto poháry velmi příjemné a zdravé.
Ingredience: 1 velký selský bílý jogurt 1 měkký tvaroh 3 lžíce Lučiny (nebo mascarpone) 2,5 lžíce moučkového cukru (nebo stévie) 1 vanilkový cukr 2 lžíce vaječného likéru (pro děti dáváme puding) 6 jahod (nebo jiného ovoce) rozvar z ovoce (nebo ovocný a čokoládový toping) 12 piškotů meduňka na ozdobu
Postup: Suroviny smícháme a ušleháme jogurt, tvaroh, cukr, a Lučinu do hladkého krému.Do poháru vložíme na...
Ingredience: 250 g másla 200 g moučkového cukru 200 g mletých ořechů 150 g hrubé mouky 6 bílků Poleva: 6 žloutků 300 g moučkového cukru
Postup: Nejdříve rozpustíme máslo, vlijeme ho do mísy a přidáme cukr, ořechy a mouku. Nakonec přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.Vše zlehka smícháme na jemné těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15-20 minut. Na...
Ingredience: 170 g hladké mouky 1 vejce 1 vanilkový cukr 250 ml mléka (podle potřeby) sádlo na smažení (nebo olej) moučkový cukr na posypání
Postup: V misce metličkou vymícháme těsto, mléko přidáváme postupně, aby vzniklo řídké těstíčko asi jako na palačinky.Na smažení potřebujeme vyšší vrstvu rozpáleného tuku, nejlépe sádla. Já použil fritovací hrnec a nastavil teplotu na 170 °C.Formičku - tvořítko v tuku...
Ingredience: 750 ml mléka 200 g polohrubé mouky 200 g cukru moučka 1 dcl oleje 1 dcl vody 2 zakysané smetany 2 čokoládové pudinky 1 skořicový cukr prášek do pečiva vanilkový cukr 4 vejce
Postup: Z mléka a pudinku uvaříme čokoládový pudink. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vodu, olej, 4 žloutky a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme sníh a přidáme do těsta. Vše pořádně promícháme a těsto nalijeme na...
Ingredience: Na srdíčka: 1 hrnek instantní polenty 2 hrnky vody špetka soli 1 lžíce javorového sirupu (případně sirupu z agave nebo med) 1 lžíce másla (na opečení srdíček) Na čokoládový krém: 1 avokádo (zralé) 1 hrst mletých lískových oříšků 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku 1 lžíce javorového sirupu
Postup: Polentu uvaříme v lehce osolené vodě na hustou kaši, vmícháme do ní sirup a na pekáček vyložený...
Ingredience: 100 g instatní polenty 30 g rozinek 30 g sekaných mandlí nebo jiné ořechy 40 g cukr krupice 40 g másla 1 vejce 5 PL polohrubé mouky 5 PL mléka 1/2 KL kypřící prášek do pečiva pomerančová kůra olej na smažení moučkový cukr vanilkový cukr na posypání
Postup: Polentu uvaříme podle návodu, přidáme do ní máslo, mléko, vejce a promícháme.Dále přidáme mouku, prášek do pečiva, cukr, pomerančovou kůru,...
|< 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz