Ingredience: Korpus: 2 vejce 90 g cukru 100 ml mléka 40 g hladké mouky 90 g polohrubé mouky ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (Dr. Oetker) – 6 g 12 g kakaa Krém: 400 g zakysané smetany 400 g smetany ke šlehání 50 g moučkového cukru 30 g práškové želatiny do krémů – 1,5 balíčku (Dr. Oetker) Na dohotovení: 2 pomeranče 3 lžíce cukru 1 dortové želé – žluté (Dr. Oetker)
Postup: Troubu předehřejte na 180 ˚C....
Ingredience: Korpus: 130 g másla 250 g drcených máslových sušenek 10 g kakaa Krém: 300 ml pomerančového džusu (pomerančové šťávy) 120 g cukru krystal 10 g škrobu 250 g měkkého polotučného tvarohu (ve vaničce) 3 ks žloutků 9 g práškové želatiny 150 g mascarpone 130 g moučkového cukru 150 ml smetany ke šlehání Dohotovení: 5 plátků pomeranče na půlky
Postup: Korpus: V igelitovém sáčku...
Ingredience: 4 lžíce máku 3 lžíce pomerančové šťávy 125 g jogurtu 185 g změklého másla 1 kypřící prášek do pečiva 2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry 220 g moučkového cukru 3 vejce 250 g polohrubé mouky
Postup: Smíchejte pomerančovou šťávu s mákem a jogurtem. Máslo našlehejte s pomerančovou kůrou, až je směs krémová a nadýchaná. Přidávejte postupně cukr, po jednom vejce. Dále střídavě přidávejte mouku...
Ingredience: 2 pomeranče 3 vejce necelý hrnek cukru 1,5 hrnku polohrubé mouky 2 lžíce másla mandle rozinky kypřící prášek
Postup: Připravíme formu na chlebíček - vymažeme ji a vysypeme. Rozmixujeme pomeranč (kdo chce, může, pokud má bio, i s kůrou). Přendáme do mísy a přidáme vejce, cukr, rozměklé máslo a zamícháme. Nasypeme rozinky, mandle a můžeme přidat i rum. Zaděláme moukou a kypřícím práškem....
Ingredience: 100 g cukr krystal 120 g másla 3 vejce 1 KL kypřícího prášku do pečiva 220 g polohrubá mouka 1 KL citronové kůry 1 KL pomerančové kůry 8 PL pomerančové šťávy 2 PL citrónové šťávy pár kapek pomerančové esence 1 PL pomerančového likéru ( nemusí být) a kdo má rád tak může přidat 1 KL kandované pomerančové kůry špetka soli (do bílků)
Postup: Máslo třeme s cukrem a žloutky do pěny, pak postupně...
Ingredience: 2 celé pomeranče 2 vejce 150 g bílého jogurtu 100 g cukru 250 g hladké mouky 150 g Hery (nebo másla) 1/2 sáčku prášku do pečiva 1 sáček vanilkového cukru 1 špetka soli tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy Na dokončení: 1 krémový jogurt 10% šlehačka zmrzlina
Postup: Heru necháme v pokojové teplotě změknout. Formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Pomeranče omyjeme a...
Ingredience: 1 pomeranč - bio 1/2 hrnku vody 1 kypřící prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru 2 vejce 125 g změklého másla 2 hrsti rozinek 2 hrsti vlašských ořechů
Postup: Pomeranč opláchneme, pokud nemáme bio, tak dobře očistíme kartáčkem a nakrájíme na kousky. Rozsekáme v mixéru (já použila takový ten sekáček, co je u tyčového mixéru).V míse smícháme sypké přísady,...
Ingredience: 6 vajec (žloutky a bílky oddělíme) 180 g moučkového cukru 1 celý středně velký pomeranč (nejlépe bio) 3 lžíce bílého rumu 80 g nastrouhaných lískových oříšků 100 g hrubé mouky 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva K podávání: trochu pomerančové marmelády 250 ml smetany ke šlehání
Postup: Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Pomeranč pečlivě vydrhneme pod tekoucí vodou, odstraníme případný...
Ingredience: 1 pomeranč zbavený slupky a pecek 200 g krupicového cukru 150 g hladké mouky 70 g mandlové mouky 125 g rozpuštěného másla šťávu z půlky citronu 2 velká vejce 2 lžíce medu Sirup: 200 ml čerstvé pomerančové šťávy 100 g krupicového cukru 1 celá skořice trochu kůry z pomeranče
Postup: Do food procesoru nebo mixéru dejte pomeranč zbavený slupky a pecek, krupicový cukr, šťávu z citronu,...
Ingredience: 5-6 velkých pomerančů ( 600 ml šťávy ) 4 žloutky 60 g solamylu 150 g cukru 1 smetana
Postup: Pomeranče vymačkáme, potřebujeme z nich 600 ml šťávy, přidáme cukr, žloutky a solamyl, vše ušleháme metlou a za stálého míchání svaříme do zhoustnutí .Necháme vychladnout a pak vmícháme smetanu. Dobře promícháme .Nalijeme do skleniček a dáme vychladit .
Ingredience: 3 velké pomeranče 200 g mascarpone 250 ml smetany ke šlehání 33% cukr podle chuti
Postup: Pomeranče rozpůlíme, vydlabeme a dužninu zbavíme semínek. Trochu si necháme na ozdobu.Ostatní rozmixujeme. Zvlášť ušleháme mascarpone a šlehačku. Oboje ušlehané smícháme a vmícháme i rozmixovanou hmotu pomerančů. Podle chuti dosladíme.Vydlabané pomeranče ozdobně okrájíme a naplníme krémem, ozdobíme kousky...
Ingredience: 4 vejce 2 lžíce pomerančové kůry 50 g moučkového cukru 80 g dětské krupičky 125 ml čerstvě vylisované pomerančové šťávy 100 g hladké mouky Na sirup: 125 ml pomerančové šťávy 70 g cukru moučka
Postup: Ušleháme 4 žloutky se dvěma lžícemi pomerančové kůry a 50 g moučkového cukru do husté pěny, vmícháme dětskou krupičku a 125 ml pomerančové šťávy. Necháme 15 minut odstát.Mezitím ušleháme z bílků...
Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 75 g Solamylu 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva 1 vanilinový cukr 125 g moučkového cukru 3 vejce 125 g změklého másla nebo Hery 5 polévkových lžic pomerančové šťávy nastrouhaná pomerančová kůra z 1 pomeranče Náplň: 500 g měkkého tvarohu 250 g zakysané smetany 2 vanilinové cukry 1 vanilkový puding v prášku 2 vejce 2-3 polévkové lžíce moučkového cukru 3...
Ingredience: 400 g polohrubé mouky 200 g cukru krupice 50 g medu 250 ml mléka 1 větší pomeranč (šťáva a kůra) 2 lžíce pomerančové marmelády 1 vejce 10 lžic oleje 1 lžíci kakaa 1/2 lžičky mleté skořice 1 kypřící prášek do perníku Poleva: 1 lžíce másla 100 g bílé čokolády 3 lžíce smetany
Postup: Do mísy prosejeme mouku a přidáme cukr, prášek do perníku, skořici, kakao, pomerančovou kůru a marmeládu....
Ingredience: 250 g hladké mouky 1,5 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva 150 g změklého mála kůra z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče 3 velká vejce 150 ml mléka šťáva ze dvou pomerančů (cca 90-100 ml) 140 g cukru krupice (nebo přiměřeně stevie ) tuk a mouka na formu Na ozdobu : 2 PL pomerančové marmelády (dál viz poznámka) 1 pomeranč - chemicky neošetřený 100 g cukru (nebo trochu...
Ingredience: Těsto: 42 g droždí 450 g polohrubé mouky 100 ml vlažného mléka 75 g cukru 1 velký pomeranč 200 g tvarohu 1 vejce Na potření: 1 žloutek 2 lžíce vody Dále: tuk na vymazání formy 125 g moučkového cukru (na polevu)
Postup: Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Droždí do něj rozdrolíme, zalijeme teplým mlékem, posypeme cukrem a necháme vzejít. Pomeranč důkladně omyjeme kartáčkem v horké...
Ingredience: šťáva z 1-1 a 1/4 kg pomerančů, tedy dvou velkých a jednoho menšího 200 ml vody 210 g cukru krystal 1/8 lžičky soli 1 lžičku sušené citronové kůry šťáva z 1/2 citronu 1/2 lžičky vanilkového extraktu 165 ml kokosového mléka s obsahem tuku 17-19%
Postup: Cukr dobře smícháme s vodou, měl by se zcela rozpustit. Pak zahřejeme a vaříme asi 5 minut. Při vaření už nemíchejte. Je to vlastně klasický...
Ingredience: Na těsto: 350 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 1 špetka soli 70 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 230-240 ml mléka 1 žloutek 80 g másla (nebo jiného tuku) 21 g čerstvého droždí Na potření povrchu před pečením: 1 vejce 1 lžíce mléka Na potření povrchu po upečení: 25 g másla 3 lžíce tuzemáku
Postup: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první...
Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 100 g másla 2 žloutky 90 g cukru moučka 230 ml vlažné vody 42 g čerstvé droždí Krém: 1 sáček vanilkový pudinkový prášek 100 ml zakysaná smetana 100 g vanilkové pomazánkové máslo rozinky dle chuti kakao
Postup: Náplň: Smíchám prášek se zakysanou smetanou (nevařím jej) a s vanilkovým pomazánkovým máslem, krém jsem nechala v lednici. ...
Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 2 lžíce cukru 42 g droždí trocha polohrubé mouky 500 g hladké mouky 1 kypřící prášek špetka soli špetka muškátového květu 3 žloutky 200 ml oleje Náplň: 2 měkké tvarohy 100 g cukru krupice 2 žloutky trocha rozinek povidla na náplň (podle potřeby) 2 vejce na potření
Postup: Z mouky, mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a vlijeme ho do mouky, smícháme se solí a práškem a...
|< 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz