Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Posvícenské koláče à la frgál

Ingredience: 60 g droždí 300 g cukru 500 ml mléka 500 g hladké mouky 500 g polohrubé mouky 4 vejce 300 g másla Nádivka: tvarohová, maková,...

Postup: Z droždí, trochy cukru, mléka a 2 lžic hladké mouky připravíme kvásek.Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, vejce, teplé mléko, máslo, cukr a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme je kynout.Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky,...

 
Posvícenské koláče z jemného těsta (těsto nejen na koláče)

Ingredience: Těsto: 1 kg polohrubé mouky (nebo 0,5 kg hladké a 0,5 kg hrubé mouky) 4 žloutky 50 g droždí 150 g tuku (například Hera) 130 g cukru krupice 1 vanilkový cukr kůra z 1/2 citronu 1/2 lžičky soli 1/2 l mléka muškátový oříšek Náplně do koláčů: mák tvaroh ořechy švestková povidla (nebo jablková, hrušková) Drobenka: 100 g Hery (nebo másla) 140 g hrubé mouky (nebo polohrubé) 100 g cukru...

 
Posvícenské koláčky

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 1 špetka soli 3 žloutky 250 g tuku 250 ml mléka 25 g droždí Maková nádivka: 120 g mletého máku 375 ml mléka 40 g cukru 10 g másla 30 g strouhaného perníku skořice trocha medu 1 žloutek Ořechová nádivka: 70 g mletých ořechů 35 g cukru trochu mléka 1 lžíce strouhanky skořice hřebíček Tvarohová nádivka: 100 g tvarohu 1 lžíce cukru 1 lžička vanilkového pudinku 1...

 
Posypané švestkové muffiny

Ingredience: 1/2 hrnku másla rozpuštěného 1 hrnek cukru 2 vejce 1,5 lžičky vanilkového extraktu 2 hrnky hladké mouky 2 lžičky pečícího prášku 1/2 lžičky soli 1/2 hrnku 33% smetany 1,5 hrnku nakrájených švestek TOPPING: 3 lžíce hnědého cukru 2 lžíce hladké mouky 1 lžička skořice 1 lžíce másla rozpuštěného 1 lžíce bílého cukru

Postup: 1) V míse smícháme másla s cukrem. Přidáme vejce, vanil. extrakt a...

 
Posýpátková buchta

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek mletého cukru 1 máslo 1 vanilkový cukr trochu mléka 2 vejce 1 prášek do pečiva

Postup: Z mouky, cukru, vanilkového cukru a másla uděláme drobenku. Odebereme menší hrnek a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, nahoru dáme ovoce (jahody, jablka nebo meruňky) a posypeme zbytkem drobenky. Dáme péct.

 
Pošírovaná hruška s mascarpone a ořechy v karamelu (z Prostřeno)

Ingredience: 3 hrušky 2 hrnky džusu pomeranč 250 g mascarpone 100 g lískových ořechů 1 špetka citronové kůry 5 hřebíčků 1 celá skořice 1 badyán 1 hrnek cukru

Postup: Rozkrojíme hrušky, neloupeme, jen vybereme jadřinec a vložíme do hrnce. Přilejeme 2 hrnky pomerančového džusu, přidáme koření a vaříme tak, aby nebyly ani tvrdé, ale ani úplně měkké.Potom hrušky vyndáme stranou, přidáme do džusu hrnek cukru a...

 
Pošírovaná hruška s vanilkovou omáčkou a domácím karamelem

Ingredience: 2 tvrdé hrušky 200 g cukr krystal 0,3 l voda 0,3 l bílé víno 3 kousky skořice 10 hřebíčků voda a víno podle velikosti hrušek a kastrolku aby byly potopené. Na omáčku: 4 žloutky 250 ml smetany 33% 50 g. cukru 1 vanilkový lusk Na karamel: 200 g cukr krystal 120 g másla podle potřeby smetanu pečící papír Na dozdobení borůvkovou nebo jakoukoliv zavařeninu rozmíchanou s trochou cukrového...

 
Pošírovaná hruška v bílém víně s čajem

Ingredience: 2 hrušky bílé víno (aby byly hrušky potopené) 8 sáčků černého čaje 200 g cukru krupice 3 hřebíčky 3 badyány 1 celá kůra skořice

Postup: Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáme je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod bodem varu. Přidáme čaj a držíme v této teplotě, dokud hrušky nezměknou. Doba je závislá na...

 
Potěšení líné ženy :-)

Ingredience: 2 balíčky kakaové BeBe sušenky piškoty káva rum ledové kaštany zdobení Rama ke šlehání Krém: 1/2 másla 1 vanilkový pudink ze 1/4 l mléka 1/2 konzervy karamelizované Salko rum

Postup: Na každý kousek je potřeba 3 Bebe sušenky, 2 piškoty Na první Bebe sušenku dáme krém, 2 piškoty vykoupané v kávě s rumem, Bebe sušenku, šlehačku, Bebe sušenku..potřeme rozpuštnými ledovými kaštany a sypeme...

 
Pouťové koláčky

Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 30 g kvasnic 1 dl mléka 100 g cukr krupice 150 g másla 150 g Hery 3 vejce strouhaná citronová kůra sůl Vejce na potření okolků Náplň tvaroh mak povidla švestková rozinky (Drobenka) 100 g hrubé mouky 100 g cukr krupice 50 g másla nebo Hery

Postup: Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, navrch rozdrobíme kvasice, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít...

 
Pouťové řezy

Ingredience: Těsto: 5 vajec 1 hrnek krupicového cukru 8 lžic oleje 8 lžic vody 1,67 hrnku polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa 1 čokoládový pudink (uvařený dle návodu a vychlazený, se 30% kakaa od Dr.Oetkera) 1 velká konzerva broskví zavařené brusinky 500 ml pařížské šlehačky ztužovač šlehačky strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup: Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a...

 
Povidláčci z tvarohového těsta

Ingredience: 250 g netučného tvarohu 250 g Hery 300 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1/2 vanilkového cukru Náplň: povidla (nejlépe zn. NOVA, jsou s podílem jablek) Rumová poleva: 100 g cukr moučka rum 1/4 lžičky skořice

Postup: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto a dáme asi na 1/2 hod. vychladit. Pak ho rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme na obdélník asi 20x30 cm, pomažeme povidly, svineme...

 
Povidláčky s ořechy

Ingredience: 300 g hladké mouky 150 g cukru moučka 1 vejce 2 lžíce rumu 2 lžíce medu 2 lžíce mléka 1/2 prášku do pečiva Náplň: povidla ořechy vejce na potření

Postup: Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme odpočinout v chladu nejlépe přes noc, ale stačí i hodina. Rozválíme a nařežeme pruhy asi 6 cm široké. Těsto potřeme uprostřed silnější vrstvou povidel a pokladme ořechy. Podle toho, jak chceme mít...

 
Povidloň

Ingredience: Těsto: 250 ml vody 50 g másla 1 špetka soli 100 g hladké mouky 2 velká vejce Náplň: 1 vanička polotučného tvarohu 20 g domácího vanilkového cukru 200 ml smetany ke šlehání 1 sáček ztužovače šlehačky 125 g povidel 30 ml rumu tuzemáku moučkový cukr na posypání máslo na vymazání plechu

Postup: Nejprve si připravíme odpalované těsto.V hrnci přivedeme k varu 250 ml vody, máslo a špetku...

 
Povidloň KATY

Ingredience: sušenky Katy (Kaufland) 500 g měkkého tvarohu 400 g zakysané smetany 1 šlehačka Rama Cremefine 1 vanilkový cukr švestková povidla rum kokos čokoláda (na strouhání)

Postup: Krém: smícháme tvaroh, zakys. smetanu a vyšlehanou šlehačku s jedním vanilk. cukrem. V misce si rozmícháme povidla s trochou rumu. Pekáček (nebo peč. plech) vyložíme folií (nebo alobalem, ale z folie se to lépe vykrajuje...

 
Povidloň z vaflí

Ingredience: Těsto: 100 g másla 70 g cukru 1 sáček vanilkového cukru 2 vejce 150 g hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku do pečiva 100 ml mléka Náplň: 400 ml smetany ke šlehání švestková povidla strouhané oříšky nebo čokoláda na ozdobu

Postup: Změklé máslo prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, až vznikne krém. Pak po jednom zašleháme vejce, šleháme nejméně 2-3 minuty, až krém hodně nabyde. Pak...

 
Povidloně

Ingredience: Těsto: 1/2 l vody 1 špetka soli 100 g másla 230 g hrubé mouky 5 vajec 1/2 lžičky prášku do pečiva Krém: 2 tvarohy (po 250 g) 200 ml zakysané smetany 1 vanilkový cukr 2 lžíce moučkového cukru 4 lžíce rozpuštěného másla 1 ztužovač šlehačky (nemusí být) Dále: 200 g povidel (podle chuti)

Postup: Vodu ze solí a tukem necháme přejít varem a za stálého míchání přisypáváme mouku, až uvaříme hustou...

 
Povidlová bábovka

Ingredience: 3-4 vejce 150 g másla 2 vrchovaté lžíce povidel 120 g cukru 1 vanilkový cukr 200 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva hrstka nasekaných ořechů

Postup: Ze žloutků, povidel, másla a cukrů ušleháme hustý krém, pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka sníh z bílků a nasekané ořechy. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě.

 
Povidlová bábovka s kokosem

Ingredience: 180 g povidel 2 vejce 150 g cukru 4 lžíce oleje 1 lžička jedlé sody 250 g mouky polohrubé 50 g kokosu 3 lžičky kakaa 250 ml mléka 1/2 lžičky skořice mleté tuk a hrubá mouka na formu

Postup: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny.Do pěny přidáme olej, prošleháme a následně postupně přidáváme i další suroviny, tedy povidla, mouku promíchanou se sodou, kakao, kokos, skořici a nakonec přilijeme...

 
Povidlová buchta kynutá

Ingredience: 1 kg hladké mouky 200 g cukr krupice 100 g rozpuštěného másla 4 žloutky 60 g droždí špetka soli 500 ml mléka povidla dle potřeby, tak 1,5 kelímku (velký) olej na vymazání pekáče a buchet

Postup: V míse rozetřeme droždí s cukrem, 4 lžícemi mouky a 8 lžícemi mléka a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout (já to dávám do peřinky :-D ). Poté přidáme mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl a žloutky....

 

|<   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426   427   428   429   430   431   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz