Ingredience: Piškot: 6 vajec 120 g cukru moučka 120 g polohrubé mouky 1 PL prášku do pečiva Krém: 500 g polotučného tvarohu 100 g cukru moučka 250 g másla Poleva: 200 ml vysokoprocentní smetany 200 g hořké čokolády
Postup: Polovinu cukru ušlehejte se žloutky, přidejte ušlehaný sníh a zamíchejte, přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a druhou polovinu cukru. Pečte na 170 stupňů Celsia cca 15 minut.Když...
Ingredience: Korpus: 225 g cukru krupice 120 g hladké mouky 30 g hrubé mouky 6 vajec 75 g oleje Náplň: 1 smetana ke šlehání 1 ztužovač šlehačky 1 malý bílý jogurt Hollandia jahody
Postup: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Oddělíme žloutky od bílků.Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček).V další míse si vyšleháme...
Ingredience: 1 světlý piškotový korpus (asi 2 cm vysoký) 250 g kokosu 1 malý balíček želatiny trocha cukru 1 balíček rozinek rybízová marmeláda Poleva: 6 žloutků 300 g práškového cukru 2 lžíce oleje
Postup: Piškótu upečieme klasicky ako sme zvyknutí. Vychladnutú potrieme tenkou vrstvou ríbezľového lekváru. 2 dl vody uvaríme s trochou cukru a rozpustíme v nej želatínu. Vmiešame kokos, hrozienka a dobre...
Ingredience: 4 vejce 4 lžíce cukru 4 lžíce polohrubé mouky 4 lžíce oleje 100 g čokolády máslo na vymazání hrnků
Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku a nakonec ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.Hrníčky vymažeme máslem, do každého dáme trochu těsta, posypeme malými kousky čokolády a přidáme další vrstvu těsta.Hrnky...
Ingredience: 5 celých vajec 4 žloutky 5 bílků 175 g cukru 65 g cukru 50 g hladké mouky 13 g maizeny - kukuřičný škrob 25 g zeleného čaje (matcha v prášku) 30 ml mléka
Postup: Celá vejce vyšleháme společně se žloutky a 175 g cukru do husté pěny, tak že zdvojnásobí svůj objem. Z bílků a 65 g cukru vyšleháme tuhý sníh. Jemnými pohyby spojíme žloutky a bílky. Mouku, maizenu a čaj společně prosejeme a...
Ingredience: 120 g bezlepkových piškotů 4 lžíce rostlinného mléka 80 g másla 100 g jahodové marmelády 120 g bezlepkových piškotů 800 ml kokosového mléka 120 g kokosového cukru 80 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk 1 želatinový ztužovač (Dr. Oetker) 500 g jahod + 12 ks na ozdobu 200 ml rostlinné smetany ke šlehání
Postup: Piškoty (120g) si slepíme marmeládou a necháme hodinu stranou. Zbytek piškot...
Ingredience: 100 g piškotů 100 g bílé čokolády 200 g smetany 33% tuku 160 g malin 2 lžíce cukru 1/2 balení červené želatiny
Postup: Piškoty nasekáme na menší kousky, vyšleháme smetanu do tuha a čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Pak necháme čokoládu chladit, ale musíme stále promíchávat, aby byla tekutá.Po vychladnutí vmícháme čokoládu do smetany, smícháme s piškoty a plníme do skleniček. Na vršek...
Ingredience: 200 g cukru 4 vejce 1 dcl vlahé vody 1 dcl oleje 200 g hladké mouky 1 prášek do pečiva
Postup: Vyšleháme cukr s celými vejci, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme do formy na bábovku a pečeme zhruba 3/4 hodiny na 170 stupňů.
Ingredience: 5 vajec 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 4 lžíce oleje špetka soli citronová kůra vanilkový cukr Na vymazání formy: olej hrubá mouka
Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem, pak přidáme olej a citronovou kůru. Z bílků ušleháme sníh.Poté do utřených žloutků přidáme postupně mouku smíchanou s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.A...
Ingredience: 4 vejce 240 g polohrubé mouky 200 g krupicového cukru 10 lžic horké vody 6 g kypřícího prášku 1 špetka soli 1 lžíce kakaa tuk na vymazání formy strouhanka na vysypání formy
Postup: Formu na bábovku vymažeme dobře máslem a vysypeme strouhankou. Včas dáme nahřívat troubu na 180 °C.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.V míse ušleháme žloutky s cukrem, postupně k...
Ingredience: 4 vejce 80 g cukru 80 g hrubé mouky 10 g tuku na vymaštění plechu 3 lžíce pikantní zavařeniny (malinové, rybízové)
Postup: V misce dobře ušleháme bílky a vešleháme lžíci cukru. Nemůžeme-li našlehat starší bílky nebo bílky s naložených vajec, přidáme do nich trochu citrónové šťávy a šleháme trochu déle než obvykle. Pak vmícháme ostatní cukr a žloutky postupně a nakonec lehce vsypeme do těsta...
Ingredience: 4 vejce 5 lžic horké vody 200 g cukru 200 g hrubé mouky + na obalení višní 1/2 prášku do pečiva sklenice kompotovaných višní lžička solamylu na omáčku Na ozdobu: šlehačka pikao v tubě
Postup: Žloutky zalijeme vřelou vodou a šleháme je do pěny. Pak přidáme dvě třetiny odváženého cukru a šleháme, až pěna přechází v hustší krém.Zvlášť ušleháme pevný sníh z bílků, do kterého zašleháme zbylý...
Ingredience: 4 vejce 80 g třtinového cukru 115 g pšeničné celozrnné mouky
Postup: Nejdříve vymažeme a vysypeme formu. Do jedné mísy dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky a třtinový cukr do tuhého krému. Do ušlehaných žloutků přidáme 1/4 sněhu, mouku a prošleháme. Naposledy lehce vmícháme zbytek sněhu.Těsto rozetřeme do formy dlouhé 32 cm, široké 24 cm a poklademe jahodami a...
Ingredience: 6 vajec 300 g cukru krupice 250 g polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 7 lžic vlažné vody tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu
Postup: Troubu předehřejeme na 170 °C.Připravíme si plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou.Celá vejce šleháme do světlé pěny s cukrem (cukr přidáváme postupně) a s vlažnou vodou.Do pěny pozvolna vmícháme polohrubou mouku.Těsto vylijeme na vymazaný a...
Ingredience: 4 vejce 240 g cukru 240 g polohrubé mouky 10 lžic horké vody 1/2 balení prášku do pečiva 2 jablka skořice jahody marmeláda tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu
Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme společně s jahodami na plátky.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s...
Ingredience: Těsto: 6 vajec 110 g moučkového cukru 150 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Krém: 250 g másla 375 g měkkého tvarohu 200 g moučkového cukru 2 lžíce rumu Želé: 800 ml 100% džusu pomeranč 2 sáčky vanilkového pudinku 1 vanilkový cukr 1 pomeranč Dále: tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu
Postup: Troubu zapneme na 170 °C. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do...
Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 150 g cukru moučka 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 100 ml oleje 100 ml mléka 4 vejce Náplň: 3 zakysané smetany 1 vanilkový cukr skořice (na posypání)
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Smícháme vejce, mléko, olej a oba cukry. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme těsto.Těsto nalijeme na plech a...
Ingredience: 3 žloutky 3-4 bílky 100 g pískového cukru 2 lžíce kakaa 120 g polohrubé mouky na špičku nože prášku do pečiva Jahodová šlehačka: 1 kelímek smetany ke šlehání 2 lžíce moučkového cukru 1 vanilinový cukr 1 sáček ztužovače šlehačky 200-300 g zmrazených jahod Dále: tuk na vymazání papíru mouka na vysypání moučkový cukr jahody na ozdobu
Postup: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Vejce rozdělíme na bílky a...
Ingredience: 200 g mletých piškotů 100 g moučkového cukru 150 g másla 1 vejce 2 lžíce rumu Krém: 100 g másla 100 g moučkového cukru 3 lžičky kakaa 1 žloutek vařený a nastrouhaný
Postup: Ze surovin propracujeme těsto, které vyválíme na pocukrovaném pergamenovém papíru nebo potravinové folii na placku 5 mm silnou a urovnáme jí do tvaru obdélníku.Na krém vyšleháme máslo s cukrem, přidáme kakao a nastrouhaný...
Ingredience: 4 vejce 180 g moučkového cukru 180 g polohrubé mouky 1 lžička peč. prášku 1 vanilkový cukr 5 lžic horké vody
Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem ( část necháme do sněhu z bílků),při šlehání postupně přidáváme po lžících horkou vodu. Do vyšlehaných žloutků s cukem přidáme mouku smíchanou s peč. práškem, na závěr lehce vmícháme sníh ze zbylých bílků a odložené části cukru. Těsto nalijeme a...
|< 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady