Ingredience: 250 g povidel 250 g cukru krystal 250 g hladké mouky 150 g másla 4 vejce --- 2 šlehačky 2 ztužovače šlehačky
Postup: Nejdříve rozpustíme máslo a metličkou spojíme s povidly. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Do ušlehaných vajec pomalu přimícháme máslo s povidly a mouku.Směs nalijeme na plech s vyšším okrajem a pečícím papírem. Pečeme na 190 st. cca 15 - 20 minut.Šlehačku vyšleháme a...
Ingredience: švestková nebo hrušková povidla rum mletá skořice vanilkový cukr cukr (podle chuti) citronová kůra strouhaný perník
Postup: Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a jsou-li povidla nepřislazovaná, můžeme do nich přidat i trochu cukru (podle chuti).Na frgál natíráme...
Ingredience: 350 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 2 žloutky 250 ml mléka 2 lžíce cukru 3 lžíce perlivé minerálky 1 plná lžíce změklého sádla 4 lžíce oleje 1 kostka droždí citronová kůra 1/2 lžičky soli Maková náplň: mák vařící mléko cukr skořice Povidlová náplň: povidla cukr skořice Dále: vejce na potření
Postup: Zaděláme kvásek s vlahým mlékem, trochou cukru a droždím. Do mísy přesijeme mouku, přidáme...
Ingredience: Těsto: 500 g hladké špaldové mouky Babiččina volba 30 g droždí 60 g cukru 240 ml vlažného mléka 1 vanilkový cukr špetka soli 2 žloutky kůra z jednoho citronu 120 g rozpuštěného másla (+ 20 g na dno pekáče) Náplň: 350 g povidel ze švestek 75 ml rumu 50 g perníku na strouhání
Postup: Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem.Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné...
Ingredience: 650 g hladké mouky + na podsypání 1 lžička prášku do pečiva 2 lžíce krupicového cukru 2 lžíce sušeného mléka špetka soli půl kostičky droždí 250 ml vody 150 g kelímek bílého jogurtu půl kelímku oleje 50 g rozpuštěného másla 1 vejce povidla na plnění + 50 g másla a 1 lžíci oleje na potření buchet
Postup: Droždí rozpustíme v teplé vodě, přidáme jogurt, olej, máslo. Do mísy prosejeme...
Ingredience: Těsto: 400 g polohrubé mouky 1 špetka soli 45 g moučkového cukru 0,5 vanilkového cukru 190 g mléka 60 g másla, (Hery, nebo jiného tuku) 1 žloutek 21 g čerstvého droždí citronová kůra Náplň: 320 g švestkových povidel (dle potřeby) Na promaštění boků buchet a povrchu: 60 g másla (Hery, nebo jiného tuku)
Postup: Kynuté těsto zaděláme pro nás běžným způsobem. Nejjednodušší je použít domácí pekárnu,...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 1 žloutek 2 lžíce roztopeného másla (popřípadě oleje, Hery) 1/4 kostičky droždí 2 lžíce cukru do těsta + 1 lžička do kvásku 200 ml mléka 1 špetka soli máslo na potření buchet povidla moučkový cukr na posypání
Postup: Do hrnku nalijeme mléko, které mírně ohřejeme, přidáme lžičku cukru, droždí, přikryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek.Do misky nasypeme mouku, přidáme...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek hladké mouky 150 ml bílého smetanového jogurtu 150 ml mléka 100 ml oleje 30 g droždí 2 lžíce cukru 1 špetka soli 1 lžíce rumu citronová kůra Dále: vejce na potření Náplň: povidla skořice cukr Drobenka: 150 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 100 g másla 1 vanilkový cukr
Postup: Nejdříve do vlažného mléka dáme trochu cukru a droždí a necháme chvíli...
Ingredience: 450 g hladké mouky špetka soli 1 změklé máslo 200 g zakysané smetany
Postup: Ze všech surovin vypracujeme těsto.(nelepí se,perfektně se s ním pracuje)a rozdělíme ho na 6 částí.Každý díl vyválíme na placku a nožem ho rozdělíme na osminy.Potom na okraj naneseme povidla a smotáme tak,aby nám nápln nevytekla.Rohlíčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem(můžeme potřít vajíčkem)a upečeme v...
Ingredience: 500 g hladké mouky + mouka na podsypání 250 g másla 2 PL práškového cukru + cukr na posypání 10 PL studené vody 1 kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker 440 g švestkových povidel
Postup: Toto cesto sa mi najlepsie robi v robote so sekacimi nozmi. Takze do mixera dame maslo s mukou a praskom do peciva. Pridame praskovy cukor a pustime rychle otacky. Sekame dovtedy kym nam nevznikne cesto ako hruba...
Ingredience: Vanilkové těsto: 20 dkg hladké mouky 10 dkg moučkového cukru 1 vejce 1 prášku do pečiva 100 g másla Ořechové těsto: 6 vajec 20 dkg cukru krupice 20 dkg mletých ořechů 1 lžíce kakaa Krém: 20 dkg másla 20 dkg moučkového cukru 2 lžíce kávy i s logrem povidla na namazání
Postup: Suroviny na vanilkové těsto si zpracujeme a vyválíme na vymazaný a vysypaný plech. Povidla si rozděláme s rumem a...
Ingredience: Povidlové řezy - obrázek Suroviny: I. těsto: 300 g hladké mouky 150 g mletého cukru 150 g másla (Hery) 1/2 prášku do pečiva II. těsto: 6 vajec 200 g mletých ořechů 200 g mletého cukru 2 polévkové lžíce kakaa Krém: 250 g másla 150 g mletého cukru 2 žloutky 6 polévkových lžic uvařené zrnkové kávy Povidla čokoláda
Postup: Postup: Suroviny na I. těsto zpracujeme, roztlačíme na plech a...
Ingredience: Těsto : 400 g polohrubé mouky 200 ml mléka 60 g cukru 100 g tuku (másla nebo Hery) 21 g droždí 2 žloutky citronová kůra sůl mouka na vál Náplň : povidla trochu rumu vajíčko na potření mandlové lupínky na ozdobu
Postup: Suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme dokulata 4 placky, jednu namažeme povidlovou náplní, přiklopíme druhou...
Ingredience: 1 kg hladké mouky 2 ks sušeného droždí 4 lžíce oleje špetka soli 8 lžic cukru 1 třtinový rumový cukr 1 dl mléka 2 vejce 1 povidla
Postup: Mouku nasypat do mísy, přidat špetku soli, cukr, vejce, mléko, rumový cukr, droždí a olej. Vše důkladně promíchat a nechat vykynout.Po vykynutí lžící namočenou ve studené vodě, aby se těsto nelepilo, vykrajovat kousky a dávat na pomoučený vál. Kousky mírně...
Ingredience: 300 g hladké mouky 250 g másla 30 g cukru moučka 1 vejce 1 kostka kvasnic (42 g) nebo 2 sáčky sušeného droždí 5 lžic mléka špetka soli 1 vejce na potření povidla Drobenka: 20 g másla (plátek asi 1 cm) 3 lžíce cukru písek 5 lžic polohrubé mouky
Postup: Do mísy prosejeme mouku, po okraji posolíme, uprostřed vytvoříme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným...
Ingredience: 1 listové těsto (vyválené) 200 g povidel 2 lžíce mletých rumových perníčků skořice vanilkový cukr hrst hrubě mletých ořechů (vlašské) rum rozšlehané vejce na potření
Postup: Povidla ochutíme cukrem, skořicí a rumem. Přisypeme perníčky a pokud budou moc hustá, trochu je naředíme třeba lžící smetany nebo ovocné šťávy.Těsto potřeme povidly a posypeme ořechy. Smotáme a nakrájíme na 2 cm kolečka....
Ingredience: 1/4 l mléka 1 kostka droždí 1 balíček vanilkového cukru 3 vejce 80 g cukru 500 g hladké mouky 100 g másla 1/2 citronu 1 špetka soli 50 g tuku na vymazání Nádivka : 250 g tvarohu 3 lžíce mléka 50 g cukru moučka 1 vejce 1/2 citronu 1 balíček vanilkového cukru 50 g másla
Postup: Necelý čtvrtlitr mléka ohřejeme tak, aby bylo mléko vlahé. Z poloviny mléka, droždí, lžíce cukru a asi dvou lžic mouky...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 10 g droždí 5 lžic mléka 2 lžičky cukru 2 lžičky jedlé sody 160 g másla 2 žloutky špetka soli Povidlovo-maková náplň: 250 g švestkových povidel 100 g mletého máku 1 vanilkový cukr 1 lžička mletého hřebíčku 1 lžička mleté skořice rum Na obalení: sníh ze 2 bílků 100 g mandlových plátků moučkový cukr vanilkový cukr
Postup: Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme...
Ingredience: 300 g hladké mouky 200 g mletého cukru 1 vejce 2 polévkové lžíce rozpuštěného medu 2 polévkové lžíce rumu 1-5 polévkových lžíc mléka 1/2 prášku do pečiva Náplň: povidla jádra vlašských ořechů
Postup: Z uvedených surovin zpracujeme těsto, rozdělíme na 8 dílů.Každý díl rozválíme tence jako na závin, šířka asi 5-6 cm, střed potřeme povidly po celé délce, poklademe ořechovými jádry a...
Ingredience: 150 g povidel 250 g cukru 1/2 l mléka 1/2 kg polohrubé mouky 1 vejce 1 lžíce rumu 1 lžíce kakaa hrst rozinek 1 prášek do perníku 1 lžička jedlé sody 1 lžíce citronové šťávy
Postup: Všechny přísady promícháme až vznikne husté licí těsto a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Po upečení krájíme na šikmé řezy a sypeme cukrem.
|< 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz