Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Povidlový perník 2

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 230 g moučkového cukru 70 g rozpuštěného másla (82% tuku) 1 vejce 500 ml mléka 1 prášek do perníku 10 g kakaa 150 g švestkových povidel 1 PL citronové šťávy 1 PL rumu 1 KL sody jedlé Na dokončení: čokoládová poleva

Postup: Sypké suroviny v míse promícháme, přidáme vše ostatní a dobře vymícháme těsto, které nalijeme na plech (38 cm x 26 cm) vyložený pečicím...

 
Povidlový perník bez vajec

Ingredience: NEZBYTNÉ: 400 g mouky (polohrubá nebo hladká) 1 kypřící prášek do perníku 1 PL skořice 2 vrchovaté PL holandského kakaa 1 PL sody 200 g cukru 500 ml mléka 160 g povidel 3 PL oleje MŮŽETE PŘIDAT: kandované ovoce nebo různé oříšky, rozinky, kousky čokolády, vločky, kokos, kůru i šťávu z citrusů, trochu rumu

Postup: Troubu předehřejeme na 180 stupňů.V míse smícháme všechny sypké...

 
Povidlový perník s banánovým pyré

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek pískového cukru 2 vejce 1 prášek do perníku 2 lžíce kakaa 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka povidla 2 přezrálé banány

Postup: Předehřejeme si troubu na 180°C. Sypké ingredience smícháme, přidáme mléko, vejce, olej a dobře promícháme (můžeme použít ruční šlehač) a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný strouhankou. Poklademe malými...

 
Povidlový šnek

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 30 g čerstvého droždí 150 ml mléka 1 lžíce cukru krupice 1 vejce 125 ml oleje 1 špetka soli citronová kůra Dále: 400 g povidel rum (možno vynechat) 50 g sekaných ořechů olej na formu a potření (nejlépe olivový) Volitelně na povrch: máslo trocha moučkového cukru

Postup: Na vál nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, posypeme cukrem a...

 
Prababiččin perník

Ingredience: 1 l hladké mouky 1/2 l cukru 1/2 l mléka 1 vejce med 1 prášek do perníku 1 prášek do pečiva (nemusí být) 3 lžíce kakaa 1 sklenička oleje navrch podle chuti oříšky strouhaný kokos

Postup: Ingredience smícháme dohromady. Med dáváme dle chuti (klidně i více, ale nepřehnat to). Pečeme zhruba na 180 stupňů, pomocí špejle poznáme, kdy je moučník hotový. Přeji dobrou chuť.

 
Prababiččin štrúdl

Ingredience: 30 dkg hladké mouky 20 dkg polohrubé mouky prášek do pečiva 2 vejce (oddělíme, žloutek použijeme) 8 lžic mléka 20 dkg Hery 25 dkg cukru písek

Postup: Těsto zpracujeme, rozdělíme na 4 stejné díly, vyválíme pláty (já si udělám válec, ten jen rozválím do stran, ne do délky), přeneseme na pečící papír, těsto posypeme strouhankou, do středu poklademe strouhaná jablíčka, posypu skořicí. Kdo...

 
Prababiččina buchta

Ingredience: Rozvar: 250 g másla nebo Hery 2 hrnky cukru 2 lžíce kakaa 1 hrnek vody Těsto: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 4 vejce zbytek svařené hmoty (rozvaru)

Postup: Máslo, cukr, kakao a vodu vaříme 5 minut. Hrnek hmoty odložíme na polevu. Zbytek hmoty dáme vychladit.Ostatní suroviny zamícháme se zbytkem vychlazené hmoty.Pečeme ve vymazaném a vysypaném...

 
Prajzské koláče - nekynuté

Ingredience: 50 dkg hladké mouky 2 kostky kvasnic trochu soli 9 dkg cukru 1,5 dcl oleje 2 dcl mléka 2 žloutky povidla Posypka: máslo polohrubá mouka cukr Nádivka: tvarohová či maková nebo i jablková

Postup: Mouku promícháme s cukrem a solí, necháme vzejít kvasnice v troše teplého mléka s cukrem - vytvoříme kvásek.Žloutky rozmícháme ve zbytku teplého mléka a vlijeme do mísy s moukou.Přidáme olej a kvásek a...

 
Pralinky

Ingredience: 200 g hořké čokolády kvalitní - (ne polevy) 120 ml smetany mandlové aroma cca 5 kapek 1 balení sušených brusinek Na obalení: pražené mandlové lupínky holandské kakao kokosové lupínky čokoládové zdobení

Postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou, přidáme sušené brusinky, dáme do mrazáku na 15 minut.Vyndáme a vytvarujeme z hmoty kuličky.Obalíme v některé z navrhovaných posypek.

 
Pralinky plněné ovocně-likérovou ganáží ve varném mixéru

Ingredience: 400 g čokolády (70% kakaa) 80 g kandované pomerančové kůry, manga, višní 60 g smetany ke šlehání 30 g likéru (pomerančový, griotka, limetka...) 1 lžíce kokosového tuku (nebo kakaového másla)- podle kvality použité čokolády

Postup: Čokoládu v kouscích necháme rozsekat ve varném mixéru najemno 15 sekund při rychlosti 8. Odložíme do misky.Kandované ovoce a kůru rozsekáme nahrubo 5 sekund na...

 
Prasečí ouška

Ingredience: 1 balení listového těsta ( cca 500 g ) 1 vejce asi 150 g mletých ořechů 100 cukru Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření plátek másla

Postup: Těsto rozdělíme na dva díly a každý plát rozválíme do tvaru obdélníku. Plát potřeme rozšlehaným vajíčkem a stejnoměrně po celé ploše posypeme směsí ořechů s cukrem, které jsme dobře promíchali. Naznačíme střed a z obou delších stran těsto s náplní...

 
Práškový koláč

Ingredience: 300 g polohrubé mouky půl sáčku prášku do pečiva 100 g moučkového cukru 100 g rostlinného tuku 1 vejce mléko podle potřeby ztužený tuk na plech

Postup: Mouku rozmícháme s práškem a prosijeme na vál. Přidáme cukr bez hrudek a rozemneme tuk. Pomocí vejce a trochy mléka rychle zpracujeme vláčné těsto. Těsto je vhodné k různému použití. Obvykle je rozdělujeme na dva díly a plníme nádivkou z jednoho...

 
Práškový štrúdl

Ingredience: 60 dkg hladké mouky 25 dkg mletého cukru 25 dkg Hery 2 vejce (žloutky) 1 celé vejce prášek do pečiva vlašské ořechy skořice cukr jablka

Postup: Umícháme cukr, vejce a tuk.Pak přidejte mouku a prášek do pečiva. Z těsta jsou 4 štrůdle.Těsto rozválejte a dejte na něj jablka.Posypte skořící, cukrem a vlašskými ořechy. Buď ho normálně zabalte nebo si odeberte trocju těsta a místo toho,...

 
Pravá drážďanská štóla

Ingredience: Těsto: 450 g polohrubé mouky 200 g másla 120 g cukru 125 ml mléka 42 g droždí 180 g rozinek naložených v rumu 6 lžic rumu 100 g mletých mandlí 100 g kandovaného ovoce (citronátu) marcipán 1 špetka soli Na posypání: 4 lžíce másla 1 vanilkový cukr 4 lžíce moučkového cukru

Postup: Do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.Do mísy nasypeme mouku, cukr, změklé a...

 
Pravá francouzská brioška

Ingredience: 500 g hladké mouky 160 g polohrubé mouky 8 vajec 16 g soli 70 g cukru krupice 17 g suchého droždí 440 g másla (pokojové teploty) 70 ml teplé vody

Postup: Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v domácí pekárně.Do mísy nasypeme mouku a po jednom přidáváme vejce, mícháme na nízkou rychlost (v pekárně pochopitelně nelze ovlivnit), až jsou vajíčka zapracovaná, přidáme cukr a...

 
Pravá vanilková zmrzlina

Ingredience: 250 ml mléka 150 g cukru 500 ml šlehačky špetka soli 1 vanilkový lusk rozřízlý napůl 6 žloutků 3/4 lžičky vanilkového extraktu

Postup: 1) Ohřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a špetku soli. Až bude směs teplá, vyškrábneme vanilkový lusk a po vyškrábnutí přidáme i lusk. Odstavíme, přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat. 2) Zbylých 250 ml šlehačky dáme do větší mísy, přes kterou dáme...

 
Pravé americké cookies

Ingredience: 500 g Polohrubé mouky 250 g cukru krupice 1/2 kypřícího prášku do pečiva 250 g Hery 2 vejce 40 g vlašských ořechů 250-300 g čokolády na vaření ( Podle chuti ) špetka soli

Postup: Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Čokoládu a ořechy nasekáme na malé kousky a přisypeme do směsi. Důkladně promícháme a z těsta vytvoříme menší placičky, které...

 
Pravé americké muffiny

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky (necelé) 1/3 hrnky cukru krystal (může být méně) 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku oleje 2 zralé banány 1/2 lžičky sody 2 lžičky prášku do pečiva 2 celá vejce borůvky (nemusí být) papírové košíčky

Postup: 2 celá vejce rozšleháme se všemi cukry. Pak přidáváme olej a dále šleháme. Přidáme rozmačkané banány, znovu šleháme. Nakonec přidáme mouku se sodou a prášek do pečiva....

 
Pravé francouzske croissanty

Ingredience: 500 g hladké mouky 10 g soli 50 g krystalového cukru 20 g čerstvého droždí 125 g mléka 125 g studené vody 50 g změklého másla 300 g studeného másla ( minimálne 80% tuku) 1 vajíčko na potření

Postup: Hladkú múku si preosejeme buď na pracovnú dosku alebo do pekárničky. Ak nemáme robot, cesto budeme musieť miesiť ručne. Takže s múkou šup na pracovnú plochu alebo do pekárničky, v strede vytvoriť...

 
Pravé italské tiramisu

Ingredience: 5 lžic cukru krupice 5 vajec 500 g mascarpone 2 malé panáky Amaretta 50-60 ml dvojitého silného espressa (doppio) 1 balení piškotů Savoiardi (cukrářské piškoty) 1 lžíce kakaa

Postup: Mascarpone vyjmeme z ledničky, aby nabylo pokojovou teplotu.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.Do žloutků přidáme cukr a ušleháme do pevné světlé pěny.Mascarpone přimícháme do žloutkové pěny a pak do...

 

|<   419   420   421   422   423   424   425   426   427   428   429   430   431   432   433   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz