Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Pravé valašské frgály

Ingredience: Těsto: 700 g polohrubé mouky 120 g másla (nebo hery) 80 g cukru 3 žloutky 250 ml mléka 1 špetka soli 21-25 g droždí Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu moučkový cukr vanilkový cukr vanilkový pudink Povidlová náplň: povidla cukr pro doslazení mléko na rozředění (kdyby byla povidla příliš hustá) Drobenka: mouka máslo cukr Dále: máslo na potření rum (možno vynechat) vejce na potření...

 
Pravěký perník

Ingredience: 500 g hladké mouky (pokud chcete, aby byl opravdu jako v pravěku, tak nějakou hrubší) cca 5 pl medu 5 čl pepře (pokud chcete perník sladší, přidejte cukr) (pokud je medu málo, přidejte trochu vody)

Postup: Mouku prosejte do mísy nebo na vál, uprostřed udělejte důlek a vlijte med. Vypracujte tuhé těsto a potom zapracujte pepř.Z těsta udělejte placky a dejte je na vymazaný plech péct při...

 
Pravý dýňový koláč s mandlemi

Ingredience: 280 g polohrubé mouky 120-150 g moučkového cukru špetka soli 2 žloutky 250 g dýně 100 g pískového cukru 50 g másla 1-2 lžíce medu mletá skořice mandlové lupínky

Postup: Smícháte prosátou mouku, žloutky, cukr, vanilkový cukr, sůl, změklé máslo. Vše zpracujte v těsto, které nechte v chladu 6 až 8 hodin odležet. Poté jej vtlačíte do koláčové formy. V kastrole na másle, cukru, medu a špetce mleté...

 
Pravý poctivý valašský frgál

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 100 g cukru 125 g sádla 2 žloutky citronová kůra Kvásek: 2 lžíce cukru krupice kostka droždí (pokojová teplota!) 250 ml teplého mléka (na kvásek stačí trocha, zbytek do těsta) Náplně - pamatujte, že musí být jednou takové množství, než těsta Maková nádivka na dva koláče: 200 g mletého máku 1/2 vanilkového cukru 1 lžíce povidel 1 lžíce rumu krupicový cukr...

 
Pražské gule

Ingredience: Na buflery (piškoty): 6 vajec 170 g cukru 180 g hladké mouky 70 g škrobové moučky (Gustin...) Na slovenský krém: 500 g másla 300 g cukru 100 ml vody lžička octa 2 PL kakaa Na dokončení: 400 g cukru (na cukrový sirup) 100 ml vody (na cukrový sirup) 250 g nesolených loupaných arašídů 250 g čokolády na vaření

Postup: Najprv upecieme buflerky: Oddelime zltky od bielkov. Do bielkov pridame 3/4...

 
Pražské koláče

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 1 špetka soli 100 g cukru 2 žloutky 250 ml mléka 30 g droždí 150 ml oleje Dále: 1 vejce na potření povrchu Drobenka: máslo cukr hrubá mouka vanilkový cukr mletá skořice (do 1/3 drobenky) Vanilkový krém: 1 l mléka 4 vanilkové pudinky 6 lžic cukru 250 g másla rum

Postup: Připravíme kvásek z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít.Do...

 
Pražské koláče od Terezky

Ingredience: Těsto: 1/2 kg hladké mouky špetka soli 10 dkg cukru 2 žloutky 1/4 l mléka 5 dkg droždí 1,5 dcl oleje Drobenka: máslo cukr hrubá mouka vanilkový cukr skořice Žloutkový krém: 1 l mléka 4 vanilkové pudinky 6 lžic cukru 1 tvaroh 1 smetana ke šlehání

Postup: Těsto: připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl,...

 
Pražské koláče podle Mirky

Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 1 špetka soli 30 g droždí 150 ml vlahého mléka 4 lžíce vody 1 vejce 250 ml majonézy 3 lžíce cukru Drobenka: 80 g hrubé mouky 40 g másla 40 g moučkového cukru Krém: 200 ml mléka 1 vanilkový cukr 3 lžíce moučkového cukru 1 lžíce škrobu 100 g másla 500 ml smetany na šlehání

Postup: Droždí rozdrobíme do mísy a rozmícháme s cukrem. Vlahé mléko smícháme s...

 
Pražské koláče s karamelovou náplní

Ingredience: 300 g hladké mouky 300 g polohrubé mouky 150 g zakysané smetany 18% 100 g majonézy 2 žloutky kostka droždí 3 lžíce cukru 150 ml mléka 3 lžíce rumu 2 špetky soli Náplň: 500 ml mléka 100 g másla 2 karamelové pudinky 2 lžíce karamelového salka 500 ml šlehačky 2 ztužovače šlehačky Drobenka: 200 g polohrubé mouky 120 g másla 120 g moučkového cukru 1 skořicový cukr vejce na potření

Postup: Nejdříve...

 
Pražský koláč

Ingredience: TĚSTO: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 1 droždí 1 vejce 1 vejce na potření 4 lžíce cukru 1-2 dcl mléka 2 dcl kysané smetany špetka soli NÁPLŇ: 1 šlehačka 1 ztužovač do šlehačky 1 tvaroh 1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka cukr podle chuti DROBENKA: polohrubá mouka cukr Hera skořice

Postup: Z mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Ten pak přidáme do mísy, kde jsme...

 
Preclíkové čokoládové koláčky

Ingredience: 60 g sušenek Lotus 60 g slaných preclíčků 100 g másla Náplň: 200 g čokolády na vaření 150 ml smetany na šlehání 2 lžíce likéru typu Baileys

Postup: Sušenky i preclíky pomocí mixeru nebo robotu rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs natlačte do formy nebo formiček (bylo akorát na tři tartaletky) tak, abyste pokryli dno i boky asi centimentrovou vrstvou. Připravené...

 
Preclíky, bulky se skořicí z dýňového těsta

Ingredience: 500 g dýně Hokkaido 300 g polohrubé mouky + na pomoučení špetka soli 4 lžíce krupicového cukru 3 g sušeného droždí 1 lžička jedlé sody máslo na potření krystalový cukr na obalení mletá skořice

Postup: Dýni důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 20 minut doměkka. Upečenou dýni poté...

 
Prezidentská roláda

Ingredience: Těsto : 6 vajec 50 g nastrouhané čokolády na vaření 50 g nastrouhaných vlašských ořechů 100 g moučkového cukru 80 g polohrubé mouky 1 lžíce rumu Náplň : 2 šlehačky 33 % 2 ztužovače do šlehačky 2 banány 1 lžíce moučkového cukru 1 nastrouhaná Margot čokoláda Na posypání : 50 g nastrouhané čokolády na vaření

Postup: Nejdříve předehřejeme troubu na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do mísy dáme...

 
Prezidentská bábovka

Ingredience: 30 dkg polohrubé mouky 30 dkg moučkového cukru 20 dkg másla 5 dkg hořké čokolády (nastrouhané) 10 dkg ořechů (mletých, lískových nebo vlašských) 1/4 litru smetany 1 kypřící prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 6 vajec (6 žloutků, sníh ze 6 bílků - přidá se až nakonec)

Postup: Cukr, vanilkový cukr, máslo a žloutky ušleháme. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh...

 
Prezidentská bábovka II.

Ingredience: 6 vajec 20 dkg cukru 20 dkg másla nebo Hery 20 dkg polohrubé mouky 10 dkg různých druhů ořechů 5 dkg strouhané čokolády 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva hrubá mouka tuk na vymazání formy

Postup: Oddělíme žloutky od bílků,žloutky utřeme s cukrem a máslem, vanilkovým cukrem.Přidáme mouku a prášek do pečiva, smícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta.Nahrubo nastrouhanou...

 
Pribináček

Ingredience: 2 tvarohy 100 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 1 šlehačka

Postup: Tvaroh a cukr vymícháme do hladka, přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.

 
Pribináček trochu dietněji

Ingredience: 2 nízkotučné tvarohy ve vaničce 1 zakysaná smetana 12% vanilkový pudink v prášku 2 lžíce cukru 200 ml mléka Jablko pomeranč

Postup: Připravíme si klasicky vanilkový pudink, ale v menším množství mléka jak je zvyklé, při vaření přidáme 2 lžíce cukru. Do větší mísy dáme 2 tvarohy, zakysanou smetanu a připravený pudink /já jsem nechala jen trochu vychladnout/ vše dohromady šleháme šlehačem cca 2...

 
Pribiňáčkové řezy

Ingredience: Těsto: 4 ks vajec 100 g másla - změklého 150 g cukru krupice 2 lžíce kakaa 180 g polohrubé mouky 2 lžíce teplé vody 1,5 lžičky prášku do pečiva Krém: 4 dl mléka 1 ks vanilkového pudinku 50 g másla 500 g měkkého tvarohu 2 balíčky vanilkového cukru 100 g cukru krupice

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, vodu, kakao, mouku s kypřidlem a řádně promícháme....

 
Pribináčkové řezy II.

Ingredience: Těsto: 150 g polohrubé mouky 1 sáček kypřícího prášku do pečiva 4 vejce 150 g krupicového cukru 1 sáček vanilkového cukru 120 ml slunečnicového oleje 3 lžíce kakaa 80 g mletých vlašských ořechů Krém: 250 g měkkého tvarohu 250 ml smetany ke šlehání 1 sáček ztužovače šlehačky (Smeta fix) 2 kelímky tvarohového smetanového krému Pribináček 4 lžíce moučkového cukru 1 sáček vanilkového...

 
Pribiňákové koblížky

Ingredience: 2 vanilkové Pribiňáky 2 vejce 150-170 g hladké mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva nebo jedlé sody 1 lžíce rumu skořicový cukr olej nebo sádlo na smažení

Postup: Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Vejce promícháme s pribináčkem, přidáme suché suroviny a vše krátce promícháme metličkou. V širším kastrolku nebo ve fritéze rozehřejeme sádlo nebo olej na 170°C, hladina tuku musí být...

 

|<   420   421   422   423   424   425   426   427   428   429   430   431   432   433   434   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz