Ingredience: 1,5 želatinového plátu 400 ml smetany 20 g cukru 50 ml sirupu z bezových květů 1 lžíce vanilkového cukru nastrouhaná kůra z 1/2 citronu šťáva z 1/2 citronu 1 špetka soli
Postup: Želatinu nechejte změknout v chladné vodě.Smetanu, cukr a bezový sirup přiveďte v hrnci k varu. Přidejte vymačkanou nabobtnalou želatinu, sůl, vanilkový cukr a citron. Lehce povařte.Hmotu nechejte trochu zchladnout,...
Ingredience: Na panna cottu: 10 bezových květů 400 ml smetany ke šlehání (2 kelímky 31% a více) 100 ml plnotučného mléka 2 lžičky práškové želatiny cukr dle chuti semínka z jedné poloviny vanilkového lusku Na omáčku: 200 g rebarbory 1/2 sklenice kompotovaných švestek 1 špetka skořice
Postup: Bezové květy zlehka omyjte proudem vody, ale jen opravdu opatrně - tak, abyste se zbavili případné nečistoty či...
Ingredience: 4-6 květů černého bezu (dle velikosti) 100 g cukrového sirupu - dle potřeby 1 lžička citronové šťávy 150 g hustého krémového jogurtu 5% tuku
Postup: Květy prohlédneme a zbavíme případných nečistot. Nasbírané v čistém prostředí je není třeba oplachovat. Do nádoby menšího sekáčku potravin odstřihneme z celého květenství jen drobné kvítky bez stopky. Přidáme cukrový sirup, citronovou šťávu a...
Ingredience: Korpus: 150 g máslových sušenek 60 g másla Krém: 10 květů černého bezu 200 ml smetany ke šlehání 500 g tučného tvarohu 100 g krémového sýru 100 g moučkového cukru 3 vejce 1 žloutek sirup z květů černého bezu 1 limetka
Postup: Bezové květy opatrně zbavte nečistot, pyl zbytečně neotřepávejte. Do misky otrhejte jen horní kvítka bez tuhých stopek a zalijte je smetanou. Misku zakryjte potravinářskou...
Ingredience: 2 hrnky hladké mouky (300 g) 1 hrnek cukru krystal (200 g) 1 kypřicí prášek do perníku 1 lžíce kakaa 1/4 hrnku oleje (100 g) 1,5 hrnku mléka (350 ml, podle potřeby) tuk (na vymazání) hrubá mouka (na vysypání) Poleva: 100 g čokolády na vaření 50-100 g másla (podle potřeby)
Postup: Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.Mouku...
Ingredience: 4 ks vajec 100 g polohrubá mouka 120 g práškového cukru špetka soli lžička oleje Marmeláda nebo džem
Postup: 1./ 4ks žloutků a práškový cukr našleháme do pěny a vsypeme mouku,přidáme olej a dobře promícháme. 2./ z bílků se šp.soli uděláme tuhý sníh. 3./ Sníh postupně vmícháme do těsta, které rozetřeme na plech s namaštěným pečícím papírem. 4./ Pečeme v předehřáté troubě na 175 - 180°C...
Ingredience: Testo: 500 ml hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 250 ml cukru 300 ml hrnek mléka 125 ml hrnku oleje 2 lzicky vanilkoveho extraktu (nebo vanilkoveho cukru) Drobenka: 50g masla 5 vrchovatych lzic cukru 6 vrchovatych lzic hladke mouky Dale: jahody
Postup: Mouku smichame s praskem do peciva a potom pridame ostatni ingredience. Testo nalijeme do vymasteneho a moukou vysypaneho pekace, pridame na...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 200 g majonézy 250 ml mléka 2 lžíce cukru 3/4 kostky droždí citronová kůra vejce na potření sůl Náplně: povidlová tvarohová maková plátky mandlí
Postup: Z vlahého mléka, trošky cukru a droždí uděláme kvásek a necháme 10 minut vykynout. Do mísy dáme prosáté mouky, majolku, cukr, kůru, sůl a kvásek. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru moučka 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 1 vanilkový cukr 1/2 kypřicího prášku do pečiva borůvky (nebo jiné čerstvé ovoce) Drobenka: 50 g másla pokojové teploty 80 g krystalového cukru 70 g hrubé mouky
Postup: Plech s vyšším okrajem vysteleme pečicím papírem a troubu zapneme na 180 °C.Všechny suroviny na drobenku dáme do misky a nejlépe rukou z nich...
Ingredience: 4 vejce (sníh) 250 g moučkového cukru 250 g polohrubé mouky 4 PL teplé vody 1/2 prášku do pečiva mandlové lupínky máslo cukr kystal 2 šlehačky (250 ml) 1 pudink bez vaření dr. Oetker kakaový
Postup: Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a 4 lžícemi teplé vody do pěny. Pak přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a ušlehaným sněhem z bílků. Opatrně smícháme a dáme na plech vyloženým pečícím...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 200 g cukru moučka 200 g studené Hery (másla) 2 vejce 1/2 prášku do pečiva rybízová marmeláda 1-2 lžíce rumu Náplň: 2 tvarohy 100 g cukru 2 vejce 1/2 l mléka 1 vanilkový pudink
Postup: Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny přísady na náplň...
Ingredience: 180 g bílé čokolády 2 lžíce vodky 2 lžíce likéru Tía María 2 vejce 1 lžička vanilkového extraktu 250 ml smetany na šlehání
Postup: Společně s vodkou a likérem rozehřejeme nad párou na kousky nalámanou čokoládu.Nádobu s rozehřátou čokoládou sundáme z ohně a necháme pět minut stát.Přidáme žloutky a dobře promícháme. Přidáme vanilkový extrakt, promícháme a směs necháme vystydnout na pokojovou...
Ingredience: 200 g bílků (asi 7 ks dle velikosti) 100 g másla 70 g moučkového cukru 20 ml rumu 150 g nutelly 150 ml mléka 200 g hladké mouky 30 g kukuřičného škrobu 1/2 sáčku prášku do pečiva 30 g mletých mandlí Dále: sádlo na vymazání formy hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání formy
Postup: Troubu vyhřejeme na 170 °C. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou či strouhankou. Z bílků vyšleháme...
Ingredience: 8 bílků 150 g moučkového cukru 200 g polohrubé mouky 100 ml oleje 1 sáček karamelového pudinku (není nutné) Na formu: tuk mouka
Postup: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Pokud nepoužijeme silikonovou formu na bábovku, je třeba ji dobře vymazat tukem a vysypat moukou.Připravíme hlubší mísu, šlehač a vychlazené bílky. Bílky vložíme do mísy a šleháme do té doby, než je z nich tuhý sníh. To poznáme,...
Ingredience: Těsto: 250 g bílků (cca z 8 vajec) 160 g hrubé mouky 160 g moučkového cukru 80 g rozpuštěného másla 200 g sušeného ovoce (mango, ananas, banán, fíky, brusinky...) 1 hrst nasekaných ořechů 2-3 lžíce mandlových lupínků Dále: máslo na vymazání formy (nebo sádlo) hrubá mouka na vysypání Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření (nebo 2 čokoládové tyčinky Ledové kaštany) 30 g másla
Postup: Bílky...
Ingredience: 1 bílek 10 lžic moučkového cukru (mírně navršených) 1 lžička citronové šťávy 1 lžička bramborového škrobu
Postup: Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho "poutek". Prosejeme co nejjemnějším sítkem cukr, přidáme citron a šleháme co nejvyšší rychlostí, až bílek zhoustne.Pak do směsi prosejeme škrob a mícháme do pevné hmoty. Pokud máme větší bílek, přidáme cukr, pokud je směs příliš hustá, přidáme...
Ingredience: Těsto: 6 bílků 1/2 hrnku mletých lískových oříšků 1/2 hrnku polohrubé mouky lžička prášku do pečiva 3/4 hrnku cukru moučkový cukr na posypání tuk na vymazání Náplně: 250 ml smetany na šlehání 2 tyčinky- Ledové kaštany 4 dkg čokolády na vaření 250 ml smetany 1 ztužovač
Postup: Den předem svaříme smetanu a čokoládu a dáme do lednice.Těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého...
Ingredience: 270 g bílků (cca 9 ks) 170 g cukru 70 g mletých ořechů 80 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 250 ml.33% šlehačky 1 PL moučkového cukru 1 ztužovač šlehačky marmeláda na potření
Postup: Upečeme 1 bílkový plát: 270 g bílků (cca 9 ks) + 170 g cukru vyšleháme, přidáme 70 g mletých ořechů + 80 g hladké mouky + 1/2 prášku do pečiva. Upečeme na 180 °C dozlatova. Po vychladnutí plát namažeme libovolnou...
Ingredience: 5 bílků 5 lžic cukru moučka (na každý bílek 1 lžíce cukru) 2 lžíce kakaa 1 lžička skořice 1 špetka soli 200 g smetany ke šlehání 1 ztužovač (Smeta-fix) namleté lískové oříšky kakao na poprášení rolády
Postup: Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh.Přidáváme postupně cukr, dál šleháme a nakonec zašleháme k bílkům i dvě lžíce kakaa smíchané se skořicí.Ušlehané těsto nalijeme na plech s...
Ingredience: 8 bílků 250 g cukr moučka 200 g kokosu 100 g polohrubé mouky Krém: 250 g 100% tuku (Omega, Lando, Iva) 300 g čokolády na vaření rum (dle chuti) Poleva: 250 g 100% tuku (Omega, Lando, Iva) 100 g čokolády na vaření 50 g kakaa
Postup: Bílky a cukr ušleháme dohusta, přidáme kokos, mouku a lehce zamícháme. Včas předehřejeme troubu na 160 °C.Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a upečeme...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady