Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Biskupský beránek - opravdový biskupák

Ingredience: 130 g moučkového cukru 200 g másla 4 žloutky 260 g nasekaných ořechů 50 g rozinek 50 g kandovaného ovoce 7 bílků 130 g cukru krystal 360 g hladké mouky 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva Poleva: čokoláda na vaření Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy

Postup: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.Žloutky, máslo a moučkový...

 
Biskupský beránek II.

Ingredience: 220 g hladké mouky 150 g moučkového cukru 5 vajec 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva 130 g Hery 30 g másla 2 lžíce mletých ořechů 1/4 hrnku rozinek rum (dle chuti) čokoláda (dle chuti)

Postup: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Rozinky namočíme v rumu (tak, aby rozinky byly potopené).V další misce utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přidáme mouku,...

 
Biskupský hrnkový chlebíček

Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 0,5 hrnku cukru krupice 1 hrnek mléka (vlažného) 3 vejce 1 vanilkový cukr 1 kypřící prášek do pečiva 200 g másla (změklého) 1 špetka soli tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání Dle chuti: kandované ovoce mleté ořechy nasekaná čokoláda nasekané mandle sušené brusinky (nebo rozinky) Na dozdobení: čokoládová poleva (světlá či tmavá) ořechy (nebo mandle)

Postup: Vejce...

 
Biskupský chlebíček

Ingredience: 3 žloutky 150 g cukru krupice 240 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 125 ml mléka 30 g rozinek 20 g čokolády 50 g ořechů 30 g kandovaného ovoce 3 bílky 1 lžíce rozpuštěného másla tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy

Postup: Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s...

 
Biskupský chlebíček II

Ingredience: 120 g másla 100 g moučkového cukru 150 g hladké mouky 4 vejce 0,5 sáčku kypřícího prášku Dle chuti: kandované ovoce ořechy nasekaná čokoláda Dále: tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání čokoládová poleva na polití

Postup: Oddělíme bílky a žloutky. V míse utřeme žloutky, cukr a změklé máslo. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh, ovoce, ořechy a čokoládu.Těsto přendáme...

 
Biskupský chlebíček bez lepku

Ingredience: 200 g másla Moravia (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk) 160 g cukru moučka (nebo jiného sladidla) 240 g bezlepkové směsi samokypřící Doves Farm (modrá holubička) 200 g vajec (cca 4 vejce – zvlášť bílky a žloutky) špetka soli kandované ovoce rozinky čokoláda na vaření plátek ztuženého tuku

Postup: V míse nejdříve vyšleháme sníh z bílků, do kterého přidáme špetku soli.V další míse vyšleháme vejce s...

 
Biskupský chlebíček bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 1 kypřící prášek do pečiva (bezlepkový) 1 lžíce psyllia (nebo bramborové vlákniny Fibra) 1/2 lžičky xanthanu (nebo guaru) 120 g cukru krupice 4 lžíce oleje 1 hrst kandované kůry 30 g hořké čokolády (bez lepku, laktózy) 500 ml vody 1 citron

Postup: Kandovanou kůru nasekáme nadrobno. Hořkou čokoládu nasekáme nahrubo. Z citronu ostrouháme kůru a...

 
Biskupský chlebíček III.

Ingredience: 3 vejce 150 g cukru 1 vanilkový cukr 100 ml oleje 100 ml vlažné vody 1 lžíce rumu 1 lžíce citronové šťávy 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva kandované ovoce čokoláda

Postup: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny.Pak postupně zašleháváme rum, citronovou šťávu, olej a vlažnou vodu. Poté přidáme prosátou mouku...

 
Biskupský chlebíček podle Ivety

Ingredience: Těsto: 4 vejce 150 g moučkového cukru 120 g másla (změklého) 150 g hladké mouky 1/2 sáčku kypřícího prášku 100 g hořké čokolády 100 g rozinek 1 hrst ořechů (dle chuti) máslo na vymazání hrubá mouka na vysypání Poleva: 100 g hořké čokolády 100 ml smetany ke šlehání

Postup: Troubu předehřejeme na 160°C. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.Změklé máslo utřeme s cukrem do světlé pěny a zašleháme...

 
Biskupský chlebíček podle Mišky Kuličky

Ingredience: 200 g másla 50 g mléka 150 g moučkového cukru 4 vejce 200 g hladké mouky 1 kypřící prášek 100 g kandovaného ovoce (rozinky, kandovaná kůra) 150 g hořké čokolády (na polevu)

Postup: Máslo i vejce musí mít pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu vyložíme pečícím papírem, nebo můžeme klasicky vymazat tukem a vysypat moukou.Vejce spolu s cukrem důkladně vyšleháme do světlé pěny. Poté...

 
Biskupský chlebíček s čokoládovou polevou

Ingredience: 150 g hladké mouky 120 g moučkového cukru 120 g másla 4 vejce 1/2 bio kypřicího prášku 100 g hořké čokolády 100 g kandované pomerančové kůry 2 hrsti vlašských ořechů Na polevu: hořká čokoláda

Postup: Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme změklé máslo a vyšleháme.Přisypeme kousky čokolády, kandovaného ovoce i ořechy, promícháme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva.Z bílků ušleháme...

 
Biskupský chlebíček s kandovaným ovocem

Ingredience: 220 g měkkého másla 220 g cukru moučka 5 vajec 3/4 kypřicího prášku do pečiva 270 g hladké mouky 75 g kandovaného ovoce 1 hrst rozinek namočených v rumu 100 g čokolády 100 g loupaných mandlí tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy

Postup: Měkké máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a v mícháme pomalu do...

 
Biskupský chlebíček se sušeným ovocem

Ingredience: 200 g másla 350 g polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva 150 g moučkového cukru (nebo dle chuti) 1 vanilkový cukr 1 špetka soli 4 vejce 50 ml rumu 40 g vlašských ořechů 60 g rozinek 70 g sušeného ovoce (např. meruňky, švestky, třešně) citronová kůra (dle chuti) pomerančová kůra (dle chuti) 70 ml podmáslí (nebo mléka) Dále: máslo na vymazání formy hrubá mouka na vysypání 100 g...

 
Biskupský chlebíček z „Cukrářské technologie“ od Aleny Půlpánové z r. 1993

Ingredience: 1 kg moučkového cukru 1,2 kg hladké mouky 1 kg margarínu 1,04 kg vejce tekutá (cca 20 ks) 300 g rozinek 300 g ovoce (proslazené, směs) 15 g kypřícího prášku 80 g oleje na tvořítka 90 g hrubé mouky na tvořítka 650 g cukrářské kakaové polevy (ředěné)

Postup: Mírně nahřátý tuk třeme s moučkovým cukrem, po částečném zpěnění hmoty pomalu při neustálém šlehání zaléváme vejce a přitom dbáme, aby se...

 
Biskupský chlebík

Ingredience: 240 g krystalového cukru 240 g hrubé mouky 2 lžíce hrubé mouky (na sušené ovoce) 6 vajec 1 lžíce vanilkového cukru 1 lžíce kypřícího prášku 4 lžíce másla 275 g sušeného ovoce (rozinky, papája) 2 lžíce rumu (na namočení ovoce) ořechy (podle chuti) čokoláda (podle chuti) citronová kůra (podle chuti) máslo na vymazání hrubá mouka na vysypání čokoládová poleva (nebo moučkový cukr)

Postup: Vajcia...

 
Black & white cookies

Ingredience: 1 hrnek (o objemu 250 ml) celozrnné mouky (samozřejmě můžete použít obyčejnou hladkou mouku, pokud nemáte celozrnnou) 100 g rozehřátého másla nebo hodně změklého másla půl hrnku třtinového cukru 3 lžíce holandského kakaa 1 lžička skořice 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva v případě potřeby mléko (použila jsem 1 lžíci mléka) 100 g nalámané bílé čokolády

Postup: Do mísy vsypte veškeré "suché"...

 
Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty

Ingredience: (kus nepovedeného koláče, či buchty) Na čokoládový rozvar: 1/2 l mléka 1/2 hořké čokolády šťáva z citronu kůra z pomeranče 2 PL cukru Na těsto: 2 vejce 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku sodovky (limonády, bublinády) 1/2 hrnku cukru krupice 2 hrnky hladké mouky 1/2 prášku do pečiva Na polevu: 250 ml smetany ke šlehání 2 PL hořkého kakaa 150 g jemně nastrouhané hořké čokolády kůra z pomeranče

Postup: Na...

 
Bláznivá buchta

Ingredience: TĚSTO: 1 hrníček mléka 1 hrníček cukru 2 vajíčka 1 vanilkový puding 1 vanilkový cukr 2 hrníčky polohrubé mouky 100 g Hery 1 kypřící prášek do pečiva potravinářské barvivo (modrá) 1 konzerva jahod

Postup: Heru utřeme s cukry, poté přidáme mléko, mouku, vajíčka a ostatní ingredience. Do připraveného těsta vmícháme modré barvivo. Lijeme na již předem vymazaný pekáč, vzápětí zdobíme ovocem (jahody)...

 
Bláznivý koláč ke kafíčku

Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru 5 lžic kakaa 2 lžičky jedlé sody 3/4 hrnku oleje 2 hrnky studené vody 2 lžíce octa Na upečenou buchtu: 2 zakysané smetany 1 smetana ztužovač 2 vanilkové cukry čokoláda na postrouhání

Postup: Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré,důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.Mezitím si vyšleháme šlehačku se...

 
Blažené švestky ả la clafoutis

Ingredience: 1 šálek smetany na vaření 1 šálek polohrubé mouky 3/4 šálku hnědého cukru 4 celá vejce pár kapek mandlové esence 1 lžička skořice 2 lžíce čokoládového zdobení 20 ks vypeckovaných sušených švestek 150 ml kořeného vína (zde Kahor/Kagor) 1 lžíce hnědého cukru 2 lžíce másla

Postup: Švestky naložíme alespoň na 12 hodin do vína. Pak je i s vínem restujeme na pánvi nepřilnavým povrchem, dokud šťáva...

 

|<   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz