Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Předvánoční "zbytkové" triffle

Ingredience: miska rozlámaného cukroví - linecké, pracny, perníčky apod. (prostě "nepodarky") 200 g Mascarpone 190 g 12% zakysané smetany 1 vrchovatá PL želatinového ztužovače za studena (Oetker) 1 vanilkový cukr 2 dl pomerančové šťávy (ev. 100% džusu) 3 plátky želatiny 1 vanilkový pudink (použila jsem Oetker s "pravou vanilkou") 4 dl mléka ovoce - maracuja, granátové...

 
Předvánoční koláč plný vůně

Ingredience: 23 dkg cukru moučka 0,5 kg polohrubé mouky 20 dkg Hery (nebo másla) 2 vejce 1/4 mléka 1 prášek do pečiva špetka soli Těsto: 5 větších jablek skořice Posypka na jablka: 5 dkg másla 15 dkg polohrubé mouky 15 dkg moučkového cukru

Postup: Všechny suroviny smícháme, postupně a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto dáme nakrájená jablka se skořicí a posypeme připravenou posýpkou. Pečeme v...

 
Překládané sladké mušle

Ingredience: Těsto: 250 g měkkého tvarohu 100 g másla 250 g hladké mouky 1 sáček prášku do pečiva Na dohotovení: krupicový cukr moučkový cukr

Postup: Tvaroh utřeme se změklým máslem, vyklopíme na vál kde již máme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Uložíme do lednice asi na 30 minut, než těsto ztuhne.Pak na pomoučeném válu vyválíme placku asi tak 3-4 mm silnou a vykrajujeme...

 
Přesňáky od babičky z Kyjova

Ingredience: 800 g vařených brambor 200-300 g hrubé mouky 1 lžička škrobové moučky sůl hladká mouka na vál 200 g povidel 100 g mletého mák cukr moučka (podle potřeby) 50 g másla (nebo sádla) olej na smažení

Postup: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, přidáme trošičku soli, škrobovou moučku a postupně podle potřeby hrubou mouku, abychom získali tužší těsto.Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát asi...

 
Přesnídávkové řezy

Ingredience: 3 vejce 1/2 hrnku oleje hrnek mléka hrnek cukru 2 hrnky polohrubé mouky kypřící prášek do pečiva kompotované meruňky 2 meruňkové přesnídávky 2 zakysané smetany trocha cukru granko na posypání

Postup: Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.Pak přidáme olej, mléko a moučnou směs, nakonec vyšlehaný sníh.Pekáček vymažeme a vysypeme moukou. Nalijeme na něj těsto a posypeme nakrájenými...

 
Přesnídávkový moučník

Ingredience: 1 tyčinka Margot (90 g) 3 přesnídávky (po 190 g) 200 ml oleje 1 vanilkový cukr 300 g cukru moučky 400 g polohrubé mouky 3 vejce 1 lžička sody 1 lžíce kakaa marmeláda na potření Rybízová poleva: 1 vanilkový pudink 400 ml mléka 1 želatina

Postup: Do mísy nastrouháme Margotku, přidáme přesnídávky a vyšleháme. Při šlehání přidáváme postupně ostatní suroviny.Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený...

 
Převalované vdolečky

Ingredience: Těsto: 245 ml mléka 2 lžíce rumu 50 g sádla 1 lžíce oleje 1/2 lžičky soli 2 lžíce cukru 2 žloutky 500 g hladké mouky (nebo polohrubá + hladká) 1/2 čerstvého droždí Na převalování: 250 g másla 1 hrst hladké mouky Náplň: 1 kg tvarohu (vytuženého) 2 žloutky citronová kůra rozinky cukr 1 lžíce másla Dále: povidla Drobenka: 50 g polohrubé mouky 40 g cukru krupice 40 g másla

Postup: Suroviny na těsto...

 
Převrácený ananasový koláč

Ingredience: 4 vejce 1/2 hrnku cukru krupice 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek ananasové štávy 250 g másla 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva ananas v plechovce (kolečka) třešně pár kousků (kompot) hnědý cukr máslo na vymazání plechu

Postup: Menší plech vymažeme máslem a vysypeme hnědým cukrem. Ananas scedíme, necháme pořádně okapat a štávu necháme. Máslo necháme rozpustit v kastrůlku. Troubu zapneme na...

 
Převrácený cheesecake

Ingredience: Drobenka: 30 g (2 lžíce) změklého másla 50 g (1/2 hrnku) drobků z máslových sušenek Borůvky: 200-250 g (1 vanička) borůvek 2 zarovnané lžíce moučkového cukru Tvaroh: 200 g (1 hrnek) plnotučného tvarohu najemno nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu 2 zarovnané lžíce moučkového cukru 3-4 lžíce mléka máta na ozdobu

Postup: Troubu rozehřejte na 180°C. Do rozdrcených sušenek vmíchejte máslo a směs...

 
Převrácený jablečný koláč

Ingredience: 1 máslo 1 a půl hrnku cukru krystal 3 vejce 1 lžička rumu (na dochucení) 1/2 hrnku mléka 1 a půl hrnku mouky 1 lžička pečícího prášku 1/4 lžičky soli 1 lžička skořice nebo skořicového cukru 1 hrnek třtinového cukru hrst brusinek (já použila přibližně 18 brusinek) 2 jablka šlehačka na ozdobu (já použila šlehačku ve spreji)

Postup: V míse smícháme 3/4 másla, cukr krystal, vejce, rum,...

 
Převrácený jáhelník

Ingredience: 130 g jáhel 250 g tvarohu (lepší je použít tvaroh v kostce, ten ve vaničce má řidší konzistenci) 2 vejce třtinový cukr - med nebo sirup dle vlastní chuti cca 500 g očištěných a rozkrojených jahod balsamikový sirup Hrst sekaných bylinek: mátu meduňku bazalku tymián

Postup: Jáhly několikrát propláchněte vroucí vodou, aby ztratily hořkost a pak uvařte podle návodu. Já vařím jáhly ve vodě v poměru...

 
Psaníčka - máslové těsto z tvarohu (Retro)

Ingredience: 25 dkg másla 25 dkg tvarohu 25 dkg polohrubé mouky 1 vanilkový cukr

Postup: 25 dkg másla nebo tuku chvíli třeme, přidáme 25 dkg prolisovaného tvarohu a ještě třeme asi 10 minut.Nakonec vmícháme 25 dkg prosáté mouky a balíček vanilkového cukru.Těsto necháme přes noc stát, ráno je slabě vyválíme, přeložíme 2-3krát. A necháme v klidu asi hodinu odpočinout.To opakujeme ještě dvakrát, těsto rozpůlíme...

 
Ptačí mléko

Ingredience: 8 dl mléka 6 lžic práškového cukru 2/3 sáčku vanilkového cukru 2 vejce 2 lžíce maizeny

Postup: Povařte mléko se čtyřmi lžícemi cukru a s vanilkovým cukrem. Nenechte ho vykypět, jen povařte. U vajec oddělte bílky od žloutků. Z bílků a dvou lžic cukru ušlehejte tuhý sníh. Jak mléko začne vřít, tak do něho ponořte lžičkou malé halušky ze sněhu. Na slabém ohni asi minutu povařte. Potom je...

 
Ptačí mléko se špetkou skořice

Ingredience: 3 bílky 800 ml mléka 50 g cukru krupice 1 vanilkový pudink 1 špetka skořice

Postup: Z bílků a 10 g cukru vyšleháme tuhý sníh. Můžeme do něj přidat také špetku skořice.V menší části mléka rozmícháme vanilkový pudinkový prášek a zbytek cukru. Zbylé mléko přivedeme k varu.Kávovou lžičkou vykrojíme z bílkového sněhu nočky a krátce je ze všech stran povaříme v mléce. Získají tak na svém objemu....

 
Puding s tvarohem a třešněmi

Ingredience: 1 vanilkový puding 250 ml mléka 1 lžíce hroznového cukru 250 g měkkého tvarohu ve vaničce vypeckované třešně (nebo jiné ovoce) máta na ozdobení

Postup: V mléce uvaříme puding s cukrem.Hned do horkého zašleháme tvaroh.Do pohárů vrstvíme střídavě s ovocem a navrch ozdobíme mátou. Necháme dobře vychladit.

 
Puding ze sladké brambory

Ingredience: 1 kg sladkých brambor 850 ml mléka 175 g cukru pár nakrájených mandlí na ozdobu

Postup: 1) Ostrým nožem okrájejte sladké brambory. Opláchněte je a nakrájejte na plátky. 2) Plátky sladkých brambor dejte do velkého kastrolu. Zalijte je 600 ml mléka a pomalu nechejte vařit, dokud nejsou sladké brambory měkké natolik, aby šly rozšťouchat. 3) Sundejte sladké brambory z hořáku a šťouchejte,...

 
Pudingoš bez kynutí podle Markéty v troubě

Ingredience: Těsto: 200 ml mléka 42 g čerstvého droždí 460 g hladké mouky 80 g cukru moučka 60 g másla 1 vejce 1 špetka soli Náplň: 1 sáček čokoládového pudinku (prémiový) 4 lžíce holandského kakaa 300 ml mléka 150 g cukru krupice 150 g másla Na potření: 1 lžíce rumu rozpuštěné máslo

Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Nejprve připravíme náplň, aby stihla vychladnout. V nepřilnavém rendlíku rozmícháme v...

 
Pudingová Bábovka

Ingredience: 3 sáčky pudinku 1 l mléka 10 lžic cukru balík dětských piškotů zavařenina

Postup: Piškoty slepíme zavařeninou. Uvaříme pudink. Polovinu pudinku na lijeme do formy na bábovku. Dáme piškoty na lijeme zbytek pudinku a necháme tak 3hodiny ztuhnout v lednici a může se poávat!

 
Pudingová bábovka2

Ingredience: 1 ks pudinku-vanilkový 500 ml mléka 4 lžičky cukru 5 lžiček krupice

Postup: Uvaříme dětskou krupicovou kaši, dle návodu. Když je kaše hotová, přidáme puding, rozmícháme v trošsce mléka a vaříme 2minuty. Směs osladíme a horkou vlijeme do bábovkové formy, kterou jsme vypláchli ve vodě. Přidáme ovoce či oplatky a necháme bábovku vychladnout.

 
Pudingová bublanina z 1 vejce

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 1 Zlatý klas (nebo vanilkový puding) 1,5 hrnku mléka 0,5 hrnku oleje 1 vejce citronová kůra (nebo i šťáva) 700 g třešní či jiného ovoce kokos na vysypání plechu olej na vymazání plechu

Postup: Připravíme hlubší plech, potřeme ho olejem a vysypeme kokosem. Rozpálíme troubu na 180 °C.V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový...

 

|<   423   424   425   426   427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz