Ingredience: 5 žloutků 200 g práškového cukru 1,2 vanilkového cukru 1 smetana na šlehání
Postup: Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem třeme asi 15 minut. Pak plníme asi do poloviny vymazaných rakvičkových formiček a dáme do trouby sušit. Pak vyklopíme a vychladnutí stříkáme ušlehanou smetanou.
Ingredience: 2,5 hrnku moučkového cukru 1 lžička amonia (cukrářské droždí) 3 lžíce hladké mouky 5 žloutků tuk šlehačka
Postup: V míse utřeme do pěny žloutky, polovinu cukru a amonium. Necháme přes noc v chladničce.Další den přidáme zbylou polovinu cukru, mouku a smícháme, aby vzniklo těsto.Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3 mm. Z něj vykrajujeme proužky (cca 1,5 x 8 cm), které umístíme na vymazaný plech nebo...
Ingredience: Rasgullas: 1 litr plnotučného mléka 2 - 3 lžíce citronové šťávy 350 g cukru 1,25 litru vody látka k vymačkání vody Ras Malai: 0,75 l plnotučného mléka 2,5 lžíce cukru 1 lžíce sekaných mandlí 1 lžíce sekaných pistácií 0,25 lžičky mletého kardamomu
Postup: Nejprve připravíme rasgullas. Dáme vařit plnotučné mléko, mícháme. Jakmile začne vřít, pomalu (asi na třikrát) přidáváme citronovou šťávu a...
Ingredience: 1 kg polohrubé mouky 400 ml mléka 60 g droždí 6 žloutků 2 dcl rumu 250 g moučkového cukru 250 g Hery 200 g rozinek 200 g mandlí špetka badyánu lžička soli lžička citronové kůry Na cukrovou polevu: 5 bílků 500 g mletého cukru 2 lžíce citronové šťávy zdobení podle vlastní fantazie
Postup: Rozinky namočíme den předem do rumu. Z droždí, mléka, mouky, cukru a ostatních surovin...
Ingredience: 2 hrnky vlašských ořechů 2,5 hrnku medjool datlí (příp. jiných čerstvých masitých datlí) 1 hrnek (raw fairtrade) kakaa 1 vanilkový lusk 1 hrnek mandlí špetka soli
Postup: Ořechy spolu s vlašskými ořechy rozmixujte v mixéru, resp. food processoru (vanilkový lusk pro jistotu mixuju v elektrickém mlýnku na koření, který je menší). Přidejte kakao a špetku soli a párkrát zapulujte mixérem, dokud se...
Ingredience: Korpus: 200 g mandlí 300 g datlí bez pecky Krém: 400 g ořechů kešu 1 plechovka kokosového mléka 3 lžíce sirupu (javorový, agávový...) 2. krém: 200 g arašídového másla 5 lžic sirupu 50 g hořké čokolády
Postup: Ořechy namočím den předem do vody, aby změkly. Mandle rozmixuji na moučku, přidám datle a mixuji, aby se vytvořilo lepkavé těsto. Korpus namačkám do dortové formy o průměru 26 cm a...
Ingredience: Korpus: 1 hrnek mletých mandlí 1 hrnek mletých raw ovesných vloček ( můžete dát i jiná semínka či opět mandle) 1 lžička vanilky 2 lžíce kokosového oleje 2 plnější lžíce medu špetka soli kulatá forma průměr 22 cm strečová folie na vystlání formy Na ozdobu: jahoda, lístky máty a meduňky Jahodová náplň: 250 g jahod 1 vyzrálý banán šťáva z 1/2 limetky 3 lžíce chia semínek 2 lžíce tekutého...
Ingredience: Na korpus : 1 a půl hrnku slunečnicových semínek 1/2 hrnku karobu 1 menší cuketa 2-3 lžíce Agáve nebo med Na náplň : 2 hrnky černého rybízu 1 šálek strouhaného kokosu
Postup: Slunečnici rozmixujeme, nahrubo nastrouháme cuketu a vše promícháme s ostatními ingrediencemi. Vznikne vlhká hmota.Menší dortovou formu vysteleme fólií a urovnáme dovnitř těsto.Rybíz nahrubo rozmixujeme ponorným...
Ingredience: Korpus: 2 hrnky umletých raw ovesných vloček nebo mandlí 3 lžíce nepraženého kakaa 3 plnější lžíce medu 2 lžíce kokosového oleje špetka soli Krém: 4 ks hodně zralých banánů 4 lžíce kokosového oleje špetka soli 1 banán nakrájený na kolečka Drobenka na dort: 1/2 hrnku umletých raw vloček či mandlí 1/2 hrnku strouhaného kokosu 2 lžíce medu 2 lžíce nepraženého kakaa 1/2...
Ingredience: 1/3 datlové pasty (značka Bombus ) hrst vlašských ořechů hrst kešu ořechů 1 lžička skořice 1 lžička acai prášku kakao na obalení
Postup: Ořechy posekáme nebo rozmixujeme na moučku a přidáme k datlové pastě. Následně přidáme skořici, acai prášek a vše zpracujeme rukama, dokud nevznikne lepivé těsto.Ruce namočíme do vody a tvarujeme kuličky. Část obalujeme v kakau. Kuličky dáme ideálně přes noc do...
Ingredience: 250 g mletého máku 100 g mletého sušeného strouhaného kokosu 100 g cukety 4-5 hrstí libovolných ořechů, semínek, sušeného ovoce nahrubo nasekané 2 lžičky skořice špetka soli oblíbené sladidlo, med, agáve sirup, javorový sirup....
Postup: Cuketu omyjeme, neloupeme, nastrouháme nahrubo a všechny ingredience spojíme sladidlem ve vláčné těsto. Napěchujeme do formy a necháme v mrazáku trochu...
Ingredience: Korpus: 120 g mletého máku 120 g datlové pasty špetka soli 11 silikonových košíčků o průměru 7 cm Krém: 1 hrnek ostružin (170 g) 1 přezrálý banán 3/4 hrnku změklého kokosového oleje 2 plnější lžíce medu lžička mleté skořice špetka soli ostružiny na dozdobení
Postup: Na korpus vše smícháme na tvárné těsto. Pokud se hmota drolí, přidáme lžíci teplé vody, rozdělíme do košíčků a do...
Ingredience: 1 šálek mletých mandlí 1 šálek mletých lískových ořechů 2 šálky mletých slunečnicových semínek 1 a 1/2 lžice perníkového koření 1 lžička skořice 2 lžíce agáve sirupu 2 lžíce kakaa datlová pasta či med na spojení těsta voda dle potřeby ořechy a semínka na posypání Čokoládová poleva: 4 lžíce rozehřátého kokosového oleje 3 lžíce nepraženého kakaa med či jiné sladidlo na dochucení polevy
Postup: Vš...
Ingredience: Těsto: hrnek strouhaného kokosu hrnek vloček střední mrkev citronová kůra z celého citronu sůl lžička medu Meruňkový džem: hrst rozinek hrst cca na půl hodiny namočených sušených meruněk Maková náplň : šálek máku půlka jablíčka skořice med Povidla : hrst na cca půl hodiny namočených sušených švestek med skořice
Postup: Kokos a vločky umeleme, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a vše ostatní....
Ingredience: 334 velké stonky rebarbory 2 sáčky ibiškového čaje (nebo 2 lžíce ibiškových květů) 200 g cukru 400 ml vody Šlehačka: 250 ml smetany ke šlehání 1 vanilkový lusk 2 tobolky kardamomu 1-2 lžičky moučkového cukru Krokant: 50 g mandlových lupínků 50 g másla 50 g cukru 50 g polohrubé mouky
Postup: Do smetany přidáme kardamom, semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku a dobře promícháme. Smetanu necháme v...
Ingredience: 600 g rebarbory 150 g krupicového cukru (podle potřeby i více) Těsto: 100 g másla 200-250 g krupicového cukru 3 vejce 125 ml mléka (podle potřeby) 500 g hladké mouky 1 špetka soli 1 prášek do pečiva Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání Na povrch: trocha vanilkového cukru trocha skořicového cukru (po upečení)
Postup: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kostičky (zhruba 1 cm) a...
Ingredience: 200 g rebarbory 100 g třtinového cukru 200 ml kokosového mléka (nebo jiného rostlinného mléka) 100 g mletých vlašských ořechů 100 g sušených brusinek 2 lžíce citronové šťávy mletá vanilka 50 ml oleje 100 g bramborového škrobu 100 g pohankové mouky 100 g celozrnné špaldové mouky 2 lžičky kypřícího prášku 1/2 lžičky jedlé sody
Postup: V míse smícháme vlašské ořechy s brusinkami, zalijeme kokosovým...
Ingredience: 500 g (mladých řapíků) rebarbory 100 g hnědého cukru 1 kousek celé skořice 1 vanilkový lusk 100 ml bílého vína Dále: 6-8 jahod máta K podávání: hustá krémová zakysaná smetana cukrářské piškoty
Postup: Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k ní cukr, víno, skořici a podlijeme trošku vodou. Vanilkový lusk rozpůlíme, vyškrábneme semínka a semínka i prázdný lusk přidáme k...
Ingredience: 1/2 balení listového těsta (popř. křehkého těsta) 200-250 g bílého jogurtu (podle potřeby) 1 vejce 1 lžíce cukru (podle chuti) 1 citron Náplň: 1 rebarbora jahody 1 lžíce cukru 1 snítka meduňky (nebo máty)
Postup: Těsto vyválíme dotenka a vyložíme jím formičky až po okraj.Rebarboru nakrájíme na kousky, vložíme spolu s cukrem a meduňkou do kastrůlku, přidáme cca 3 lžíce vody a vaříme. Nesmí se...
Ingredience: listové těsto rebarbora cukr 2 žloutky Mascarpone vanilkový extrakt sníh ze 2 bílku
Postup: Rebarboru dame do pekacku, pridame trochu vody a pocukrujeme. Dame do trouby dokud neni rebarbora mekka. Vyndame listove testo, vyvalime a vykrojime obdelnicky (cca 10x15 cm). Do stredu obdelnicku dame rebarboru, okraje pomazeme stavou z pecacku, ve kterem jsme pekli rebarboru a dame do trouby cca na 30...
|< 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz