Ingredience: 300 g hladké mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 100 g mletých lískových oříšků 4 vejce 125 g cukru citrónová kůra špetka soli 150 g oleje 250 g ricotty 100 ml mléka 80 g sušených brusinek 80 g celých lískových oříšků
Postup: V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a mletými oříšky. V jiné míse šleháme vejce s cukrem, citrónovou kůrou se špetkou soli asi 5 minut, dokud není směs hladká...
Ingredience: 1 větší citron 200 g hladké mouky 1 špetka soli 2 lžičky kypřicího prášku 1 vanilkový cukr (nebo pasta) 125 g změklého másla 150 g cukru krupice 250 g ricotty 3 vejce 125 g malin Na formu: tuk mouka
Postup: Na jemném struhadle nastrouháme kůru z dobře očištěného citronu a z půlky vymačkáme šťávu.Hladkou mouku smícháme se špetkou soli, kypřicím práškem do pečiva, vanilkovým cukrem (nebo trochou...
Ingredience: 200 g změklého másla 220 g cukru 1 vanilkový cukr 6 vajec 1 kg ricotty (nebo tvarohu v kostce) 120 g polohrubé mouky 1/2 kypřícího prášku
Postup: Ricottu nebo tvaroh necháme přes plátýnko vykapat a vymačkáme. Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Ricottu přidáme do pěny a šleháme, pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a šleháme na hladké těsto.Vlijeme do...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 125 g másla 75 g moučkového cukru 2 žloutky 1/4 l mléka 35 g droždí špetka soli citronová kůra z 1 citrónu
Postup: 1) Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu kvásek a ostatní suroviny. Necháme vykynout cca 3 hodiny. 2) Vykynuté těsto rozválíme do průměru cca 35 cm a vykrojíme kruh. Okraje frgálu se...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek hladké mouky 1,5 hrnku cukru 1 prášek do pečiva 1 prášek do perníku 1 lžíce kakaa 2 hrnky mléka 1 lžíce medu 1/2 hrnku oleje 2 vejce
Postup: Suché suroviny dobře promícháme.1 hrnek mléka ohřejeme, rozpustíme v něm med, přidáme zbytek surovin a opět dobře promícháme. Vlijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného hlubšího plechu. Pečeme zvolna při 180 st. 40-45...
Ingredience: Kvásek: 6 dkg droždí 7 lžic mléka Těsto: 50 dkg hladké mouky 1 hrst cukru 1 vejce 1 Héra (nebo máslo)
Postup: Zpracovat testo, rozdelit na 6 stejnych dilu a nechat 15 minut kynout. Potom rozvalet na kruh asi 1-2mm silny, rozkrajet na 8 dilu, naplnit a stocit zvenku kruhu dovnitr....trochu ohnout do tvaru rohlicku a dat pect...hotove posypat mouckovym cukrem mozno plnit tvarohem, makem,orechy...
Ingredience: 200 g másla (nebo Hery) 80 g cukru moučka 2 žloutky 2 vejce 500 g hladké mouky 1 sáček sušeného droždí 300 ml mléka Ořechová nádivka: 150 g mletých oříšků 6 lžic smetany (nebo mléka) 40 g medu 60 g piškotových drobků 80 g cukru moučka 1 sáček vanilkového cukru
Postup: Do misky dáme mouku a uděláme v ní důlek, do důlku dáme cukr a kvasnice, zalejeme vlažným mlékem, necháme vzejít kvásek.Máslo...
Ingredience: 120 ml vlažného mléka 1/2 kostky čerstvého droždí 40 g krupicového cukru špetka soli 70 g hery 400 g hladké špaldové mouky strouhaná kůra z jednoho citronu 50 g sušených meruněk 3 žloutky 1 vejce na potření
Postup: Z půlky vlažného mléka, droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Mouku zatím prosejeme se solí a cukrem. Dále přidáme citrónovou kůru, nadrobno nakrájené sušené meruňky...
Ingredience: 2 lžička cukru krystal 150 g másla 4 žloutky 510 g polohrubé mouky 40 g droždí 1/2 lžičky soli 500 ml mléka máslo cukr moučka vanilkový cukr dle potřeby na obalení
Postup: Nejprve si uděláme kvásek-cukr, droždí a trochu teplého mléka-necháme vykynout. V míse ušleháme do pěny máslo se žloutky. Přisypeme mouku, sůl a kvásek, přilijeme zbylé mléko. Propracujeme těsto ( dle potřeby přisypeme mouku...
Ingredience: 40 dkg polohrubé mouky 1/4 litru vlahého mléka trochu soli 5 dkg másla mletý cukr - dávám od oka 2,5 dkg droždí
Postup: Těsto smíchám, propracuji, aby se nelepilo na válu.Rozdělím je na několik stejných dílů, 4-5 ks, stejné velikosti. Vyválím kruhy a ty rozřežu a plním ořechovou a makovou náplní. Po naplnění potírám rohlíky žloutkem.Peču na 170 stupňů v elektrické troubě, asi 30 min.,...
Ingredience: 3 hrnečky hladké mouky 1 hrneček cukru 1 hrneček sádla (pokojove teploty) trochu soli 1 vejce 20 g droždí mléko na zadělání 1. Náplň: 100 g ořechů 50 g cukru 2 lžíce mléka 2. Náplň: povidla
Postup: Do mísy nasypeme mouku, ve které uděláme důlek, rozdrobíme droždí, přidáme cukr, sůl, sádlo, vejce zaděláme mlékem tak, aby se těsto nelepilo.Vyválíme a nakrájíme na čtverečky.Plníme jednou ze...
Ingredience: 300 g hladké mouky 20 g droždí 2 žloutky 150-200 ml mléka 30 g másla (rozpuštěné a vlahé) 50 g cukru sůl vejce na potření čokoláda mléčná-hořká měla jsem nugát
Postup: Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme trochu cukru, mouky a necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme kvásek a zbytek surovin. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Dáme kynout.Vykynuté těsto rozdělíme na 4-5...
Ingredience: 1 máslo (Hera) 500 g polohrubé mouky 50 g moučkového cukru 1/2 kvasnic 4 lžíce plnotučného mléka 2 vejce vanilkový cukr citronová kůra špetka soli Na plnění: 40 kostiček čokolády na vaření Na obalení: moučkový cukr 1 vanilkový cukr
Postup: Do hrnečku nalijeme vlahé mléko, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, rozdrobené kvasnice a rozmícháme. Neděláme kvásek. Do mísy dáme povolené máslo, 200...
Ingredience: Těsto: 1/2 kg hladké mouky 200 g 31-41% šlehačky 250 g Zlatá Hana Náplň: vanilkový cukr skořice mletá strouhané jablka na obalování mletý cukr
Postup: Zaděláme těsto, dáme do sačku a do lednice na půl hodiny. Mezitím si připravíme strouhané jablka. Těsto si pokrejeme na menší kousky, vyvalíme do kulata placek, na 8 dílků pokrajíme, přidáme jabka, skořici a vanilkový cukr. Svineme...
Ingredience: Těsto: 1/4 l mléka 5 žloutku 1,5 dl oleje 0,5-0,75 kg polohrubé mouky ( podle potřeby ) 100 g cukru 1 kostka droždi Náplň: nutela
Postup: Urobíme cesto, necháme vykysnúť, rozdelíme na 6 dielov a každý diel vyvaľkáme na kruh a rozdelíme na 8 častí. Plníme nutelou, potrieme vajíčkom a upečieme.
Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 1 Hera 42 g droždí 1 vejce 1 vanilkový cukr 12 lžic studeného mléka 1 špetka soli hladká mouka na podsypávání Tvarohová náplň: 2 kostky měkkého tvarohu 1 vejce 2 vanilkové cukry moučkový cukr trochu mléka Dále: rozinky (namočené v rumu, ale nejsou nutné) povidla moučkový cukr (na obalení)
Postup: Smícháme mouku, Heru, rozdrobené droždí, vejce, vanilkový cukr, špetku...
Ingredience: Těsto: 0,6 kg polohrubá mouka (ja všetko robím od oka, tak že množstva su iba orientačne) 42 g droždí 4 dcl mléka 150 g cukr krystalový 2 dcl oleje 3 vejce vanilkový cukr sůl citrónová kůra Naplň: 400 g nutela
Postup: Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od ruk. Nechať 2-krat vykysnuť v teplom mieste, rozdeliť cesto na 4 bochniky, každý bochnik...
Ingredience: 350 g polohrubé mouky 120 g másla 1 vanilkový cukr špetka soli citronová kůra 1 celé vejce lžíce cukru (do kvásku) 1/2 kostky kvasnic 100 ml vlažného mléka vejce na potření Náplň: strouhaná jablka cukr skořice vanilkový cukr
Postup: Uděláme klasické kynuté těsto, necháme asi 1 hod kynout. Mezi tím si oloupeme a nastrouháme jablka na náplně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 části,každou vyválíme...
Ingredience: Na těsto: 120 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky 15 g kvasnic 50 g cukru 1 kl cukru 200 g zakysané smetany 2 pl mléka 1 žloutek 1 kl mleté skořice 2 jablíčka 50 g másla na potření skořicový cukr
Postup: Do mísy si dáme 1kl cukru, teplé mléko, kvasnice a necháme vzejít kvásek. Až nám kvásek vzejde, přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Dáme ho na teplé místo kynout, asi 1...
Ingredience: 600 g hladké mouky 1 droždí (42 g) 200 ml mléka 100 ml oleje 1 lžíce cukru 1 lžička soli 200 ml kysané smetany Kakaová náplň: 6 lžíc kakaa 4 lžíce povidel 4 lžíce másla 1 lžíce moučkového cukru Na potření: mléko
Postup: Najprv pripravíme náplň: do kastrólika dáme všetky ingrediencie, necháme na ohni rozpustiť a dobre premiešame. Necháme vychladnúť.Z mlieka, cukru a droždia pripravíme...
|< 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz