Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Povidlové rohlíčky

Ingredience: 450 g hladké mouky špetka soli 1 změklé máslo 200 g zakysané smetany

Postup: Ze všech surovin vypracujeme těsto.(nelepí se,perfektně se s ním pracuje)a rozdělíme ho na 6 částí.Každý díl vyválíme na placku a nožem ho rozdělíme na osminy.Potom na okraj naneseme povidla a smotáme tak,aby nám nápln nevytekla.Rohlíčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem(můžeme potřít vajíčkem)a upečeme v...

 
Povidlové rohlíčky

Ingredience: 500 g hladké mouky 250 g másla 2 lžíce moučkového cukru 10 lžic studené vody 1 kypřicí prášek 440 g švestkových povidel mouka na podsypání moučkový cukr

Postup: Do mixéru dáme máslo s moukou a kypřicím práškem. Přidáme cukr a pustíme mixér na rychlé otáčky. Sekáme tak dlouho, dokud nám nevznikne hrubší těsto podobné strouhance. Přidáme studenou vodu a už jen rychle, pár otáčkami, zapracujeme...

 
Povidlové řezy

Ingredience: Vanilkové těsto: 20 dkg hladké mouky 10 dkg moučkového cukru 1 vejce 1 prášku do pečiva 100 g másla Ořechové těsto: 6 vajec 20 dkg cukru krupice 20 dkg mletých ořechů 1 lžíce kakaa Krém: 20 dkg másla 20 dkg moučkového cukru 2 lžíce kávy i s logrem povidla na namazání

Postup: Suroviny na vanilkové těsto si zpracujeme a vyválíme na vymazaný a vysypaný plech. Povidla si rozděláme s rumem a...

 
Povidlové řezy II.

Ingredience: Povidlové řezy - obrázek Suroviny: I. těsto: 300 g hladké mouky 150 g mletého cukru 150 g másla (Hery) 1/2 prášku do pečiva II. těsto: 6 vajec 200 g mletých ořechů 200 g mletého cukru 2 polévkové lžíce kakaa Krém: 250 g másla 150 g mletého cukru 2 žloutky 6 polévkových lžic uvařené zrnkové kávy Povidla čokoláda

Postup: Postup: Suroviny na I. těsto zpracujeme, roztlačíme na plech a...

 
Povidlové slunce

Ingredience: Těsto : 400 g polohrubé mouky 200 ml mléka 60 g cukru 100 g tuku (másla nebo Hery) 21 g droždí 2 žloutky citronová kůra sůl mouka na vál Náplň : povidla trochu rumu vajíčko na potření mandlové lupínky na ozdobu

Postup: Suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme dokulata 4 placky, jednu namažeme povidlovou náplní, přiklopíme druhou...

 
Povidlové šátečky aneb rychlovka Akima

Ingredience: 1 kg hladké mouky 2 ks sušeného droždí 4 lžíce oleje špetka soli 8 lžic cukru 1 třtinový rumový cukr 1 dl mléka 2 vejce 1 povidla

Postup: Mouku nasypat do mísy, přidat špetku soli, cukr, vejce, mléko, rumový cukr, droždí a olej. Vše důkladně promíchat a nechat vykynout.Po vykynutí lžící namočenou ve studené vodě, aby se těsto nelepilo, vykrajovat kousky a dávat na pomoučený vál. Kousky mírně...

 
Povidlové šátečky bez kynutí

Ingredience: 300 g hladké mouky 250 g másla 30 g cukru moučka 1 vejce 1 kostka kvasnic (42 g) nebo 2 sáčky sušeného droždí 5 lžic mléka špetka soli 1 vejce na potření povidla Drobenka: 20 g másla (plátek asi 1 cm) 3 lžíce cukru písek 5 lžic polohrubé mouky

Postup: Do mísy prosejeme mouku, po okraji posolíme, uprostřed vytvoříme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným...

 
Povidlové šneky s ořechy

Ingredience: 1 listové těsto (vyválené) 200 g povidel 2 lžíce mletých rumových perníčků skořice vanilkový cukr hrst hrubě mletých ořechů (vlašské) rum rozšlehané vejce na potření

Postup: Povidla ochutíme cukrem, skořicí a rumem. Přisypeme perníčky a pokud budou moc hustá, trochu je naředíme třeba lžící smetany nebo ovocné šťávy.Těsto potřeme povidly a posypeme ořechy. Smotáme a nakrájíme na 2 cm kolečka....

 
Povidlovník z odpalovaného těsta

Ingredience: Těsto: 250 ml oleje 500 ml vody 1 špetka soli 300 g hladké mouky 6 vajec Náplň: 600 ml smetany ke šlehání 750 g polotučného tvarohu 70 g moučkového cukru 2 sáčky vanilkového cukru 250 g povidel 100 ml rumu

Postup: V hrnci přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Pak přidáme mouku a energicky mícháme, dokud se těsto nepřestane přichytávat k hrnci. Odstavíme a necháme vychladnout.Troubu včas...

 
Povidlovo - tvarohové koláče

Ingredience: 1/4 l mléka 1 kostka droždí 1 balíček vanilkového cukru 3 vejce 80 g cukru 500 g hladké mouky 100 g másla 1/2 citronu 1 špetka soli 50 g tuku na vymazání Nádivka : 250 g tvarohu 3 lžíce mléka 50 g cukru moučka 1 vejce 1/2 citronu 1 balíček vanilkového cukru 50 g másla

Postup: Necelý čtvrtlitr mléka ohřejeme tak, aby bylo mléko vlahé. Z poloviny mléka, droždí, lžíce cukru a asi dvou lžic mouky...

 
Povidlovo-makoví ježci

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 10 g droždí 5 lžic mléka 2 lžičky cukru 2 lžičky jedlé sody 160 g másla 2 žloutky špetka soli Povidlovo-maková náplň: 250 g švestkových povidel 100 g mletého máku 1 vanilkový cukr 1 lžička mletého hřebíčku 1 lžička mleté skořice rum Na obalení: sníh ze 2 bílků 100 g mandlových plátků moučkový cukr vanilkový cukr

Postup: Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme...

 
Povidlový chlebíček

Ingredience: 300 g hladké mouky 200 g mletého cukru 1 vejce 2 polévkové lžíce rozpuštěného medu 2 polévkové lžíce rumu 1-5 polévkových lžíc mléka 1/2 prášku do pečiva Náplň: povidla jádra vlašských ořechů

Postup: Z uvedených surovin zpracujeme těsto, rozdělíme na 8 dílů.Každý díl rozválíme tence jako na závin, šířka asi 5-6 cm, střed potřeme povidly po celé délce, poklademe ořechovými jádry a...

 
Povidlový perník

Ingredience: 150 g povidel 250 g cukru 1/2 l mléka 1/2 kg polohrubé mouky 1 vejce 1 lžíce rumu 1 lžíce kakaa hrst rozinek 1 prášek do perníku 1 lžička jedlé sody 1 lžíce citronové šťávy

Postup: Všechny přísady promícháme až vznikne husté licí těsto a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Po upečení krájíme na šikmé řezy a sypeme cukrem.

 
Povidlový perník 2

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 230 g moučkového cukru 70 g rozpuštěného másla (82% tuku) 1 vejce 500 ml mléka 1 prášek do perníku 10 g kakaa 150 g švestkových povidel 1 PL citronové šťávy 1 PL rumu 1 KL sody jedlé Na dokončení: čokoládová poleva

Postup: Sypké suroviny v míse promícháme, přidáme vše ostatní a dobře vymícháme těsto, které nalijeme na plech (38 cm x 26 cm) vyložený pečicím...

 
Povidlový perník bez vajec

Ingredience: 400 g mouky (polohrubé nebo hladké) 1 kypřicí prášek do perníku 1 lžíce skořice 2 lžíce (plné) holandského kakaa 1 lžíce sody 200 g cukru 500 ml mléka 160 g povidel 3 lžíce oleje Volitelně: kandované ovoce oříšky rozinky kousky čokolády kokos kůra i šťáva z citrusů trocha rumu

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °CV míse smícháme všechny sypké suroviny. Pečicí nádobu vymažeme olejem a vysypeme...

 
Povidlový perník s banánovým pyré

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek pískového cukru 2 vejce 1 prášek do perníku 2 lžíce kakaa 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka povidla 2 přezrálé banány

Postup: Předehřejeme si troubu na 180°C. Sypké ingredience smícháme, přidáme mléko, vejce, olej a dobře promícháme (můžeme použít ruční šlehač) a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný strouhankou. Poklademe malými...

 
Povidlový šnek

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 30 g čerstvého droždí 150 ml mléka 1 lžíce cukru krupice 1 vejce 125 ml oleje 1 špetka soli citronová kůra Dále: 400 g povidel rum (možno vynechat) 50 g sekaných ořechů olej na formu a potření (nejlépe olivový) Volitelně na povrch: máslo trocha moučkového cukru

Postup: Na vál nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, posypeme cukrem a...

 
Prababiččin perník

Ingredience: 1 l hladké mouky 1/2 l cukru 1/2 l mléka 1 vejce med 1 prášek do perníku 1 prášek do pečiva (nemusí být) 3 lžíce kakaa 1 sklenička oleje navrch podle chuti oříšky strouhaný kokos

Postup: Ingredience smícháme dohromady. Med dáváme dle chuti (klidně i více, ale nepřehnat to). Pečeme zhruba na 180 stupňů, pomocí špejle poznáme, kdy je moučník hotový. Přeji dobrou chuť.

 
Prababiččin štrúdl

Ingredience: 30 dkg hladké mouky 20 dkg polohrubé mouky prášek do pečiva 2 vejce (oddělíme, žloutek použijeme) 8 lžic mléka 20 dkg Hery 25 dkg cukru písek

Postup: Těsto zpracujeme, rozdělíme na 4 stejné díly, vyválíme pláty (já si udělám válec, ten jen rozválím do stran, ne do délky), přeneseme na pečící papír, těsto posypeme strouhankou, do středu poklademe strouhaná jablíčka, posypu skořicí. Kdo...

 
Prababiččina buchta

Ingredience: Rozvar: 250 g másla nebo Hery 2 hrnky cukru 2 lžíce kakaa 1 hrnek vody Těsto: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 4 vejce zbytek svařené hmoty (rozvaru)

Postup: Máslo, cukr, kakao a vodu vaříme 5 minut. Hrnek hmoty odložíme na polevu. Zbytek hmoty dáme vychladit.Ostatní suroviny zamícháme se zbytkem vychlazené hmoty.Pečeme ve vymazaném a vysypaném...

 

|<   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz