Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Prajzské koláče - nekynuté

Ingredience: 50 dkg hladké mouky 2 kostky kvasnic trochu soli 9 dkg cukru 1,5 dcl oleje 2 dcl mléka 2 žloutky povidla Posypka: máslo polohrubá mouka cukr Nádivka: tvarohová či maková nebo i jablková

Postup: Mouku promícháme s cukrem a solí, necháme vzejít kvasnice v troše teplého mléka s cukrem - vytvoříme kvásek.Žloutky rozmícháme ve zbytku teplého mléka a vlijeme do mísy s moukou.Přidáme olej a kvásek a...

 
Pralinky

Ingredience: 200 g hořké čokolády kvalitní - (ne polevy) 120 ml smetany mandlové aroma cca 5 kapek 1 balení sušených brusinek Na obalení: pražené mandlové lupínky holandské kakao kokosové lupínky čokoládové zdobení

Postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou, přidáme sušené brusinky, dáme do mrazáku na 15 minut.Vyndáme a vytvarujeme z hmoty kuličky.Obalíme v některé z navrhovaných posypek.

 
Pralinky plněné ovocně-likérovou ganáží ve varném mixéru

Ingredience: 400 g čokolády (70% kakaa) 80 g kandované pomerančové kůry, manga, višní 60 g smetany ke šlehání 30 g likéru (pomerančový, griotka, limetka) 1 lžíce kokosového tuku (nebo kakaového másla)- podle kvality použité čokolády

Postup: Čokoládu v kouscích necháme rozsekat ve varném mixéru najemno 15 sekund při rychlosti 8. Odložíme do misky.Kandované ovoce a kůru rozsekáme nahrubo 5 sekund na rychlost...

 
Prasečí ouška

Ingredience: 1 balení listového těsta ( cca 500 g ) 1 vejce asi 150 g mletých ořechů 100 cukru Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření plátek másla

Postup: Těsto rozdělíme na dva díly a každý plát rozválíme do tvaru obdélníku. Plát potřeme rozšlehaným vajíčkem a stejnoměrně po celé ploše posypeme směsí ořechů s cukrem, které jsme dobře promíchali. Naznačíme střed a z obou delších stran těsto s náplní...

 
Práškový koláč

Ingredience: 300 g polohrubé mouky půl sáčku prášku do pečiva 100 g moučkového cukru 100 g rostlinného tuku 1 vejce mléko podle potřeby ztužený tuk na plech

Postup: Mouku rozmícháme s práškem a prosijeme na vál. Přidáme cukr bez hrudek a rozemneme tuk. Pomocí vejce a trochy mléka rychle zpracujeme vláčné těsto. Těsto je vhodné k různému použití. Obvykle je rozdělujeme na dva díly a plníme nádivkou z jednoho...

 
Práškový štrúdl

Ingredience: 60 dkg hladké mouky 25 dkg mletého cukru 25 dkg Hery 2 vejce (žloutky) 1 celé vejce prášek do pečiva vlašské ořechy skořice cukr jablka

Postup: Umícháme cukr, vejce a tuk.Pak přidejte mouku a prášek do pečiva. Z těsta jsou 4 štrůdle.Těsto rozválejte a dejte na něj jablka.Posypte skořící, cukrem a vlašskými ořechy. Buď ho normálně zabalte nebo si odeberte trocju těsta a místo toho,...

 
Pravá drážďanská štóla

Ingredience: Těsto: 450 g polohrubé mouky 200 g másla 120 g cukru 125 ml mléka 42 g droždí 180 g rozinek naložených v rumu 6 lžic rumu 100 g mletých mandlí 100 g kandovaného ovoce (citronátu) marcipán 1 špetka soli Na posypání: 4 lžíce másla 1 vanilkový cukr 4 lžíce moučkového cukru

Postup: Do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.Do mísy nasypeme mouku, cukr, změklé a...

 
Pravá francouzská brioška

Ingredience: 500 g hladké mouky 160 g polohrubé mouky 8 vajec 16 g soli 70 g cukru krupice 17 g suchého droždí 440 g másla (pokojové teploty) 70 ml teplé vody

Postup: Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v domácí pekárně.Do mísy nasypeme mouku a po jednom přidáváme vejce, mícháme na nízkou rychlost (v pekárně pochopitelně nelze ovlivnit), až jsou vajíčka zapracovaná, přidáme cukr a...

 
Pravá vanilková zmrzlina

Ingredience: 250 ml mléka 150 g cukru 500 ml šlehačky špetka soli 1 vanilkový lusk rozřízlý napůl 6 žloutků 3/4 lžičky vanilkového extraktu

Postup: 1) Ohřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a špetku soli. Až bude směs teplá, vyškrábneme vanilkový lusk a po vyškrábnutí přidáme i lusk. Odstavíme, přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat. 2) Zbylých 250 ml šlehačky dáme do větší mísy, přes kterou dáme...

 
Pravé americké cookies

Ingredience: 500 g Polohrubé mouky 250 g cukru krupice 1/2 kypřícího prášku do pečiva 250 g Hery 2 vejce 40 g vlašských ořechů 250-300 g čokolády na vaření ( Podle chuti ) špetka soli

Postup: Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Čokoládu a ořechy nasekáme na malé kousky a přisypeme do směsi. Důkladně promícháme a z těsta vytvoříme menší placičky, které...

 
Pravé americké muffiny

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky (necelé) 1/3 hrnky cukru krystal (může být méně) 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku oleje 2 zralé banány 1/2 lžičky sody 2 lžičky prášku do pečiva 2 celá vejce borůvky (nemusí být) papírové košíčky

Postup: 2 celá vejce rozšleháme se všemi cukry. Pak přidáváme olej a dále šleháme. Přidáme rozmačkané banány, znovu šleháme. Nakonec přidáme mouku se sodou a prášek do pečiva....

 
Pravé francouzske croissanty

Ingredience: 500 g hladké mouky 10 g soli 50 g krystalového cukru 20 g čerstvého droždí 125 g mléka 125 g studené vody 50 g změklého másla 300 g studeného másla ( minimálne 80% tuku) 1 vajíčko na potření

Postup: Hladkú múku si preosejeme buď na pracovnú dosku alebo do pekárničky. Ak nemáme robot, cesto budeme musieť miesiť ručne. Takže s múkou šup na pracovnú plochu alebo do pekárničky, v strede vytvoriť...

 
Pravé italské tiramisu

Ingredience: 5 lžic cukru krupice 5 vajec 500 g mascarpone 2 malé panáky Amaretta 50-60 ml dvojitého silného espressa (doppio) 1 balení piškotů Savoiardi (cukrářské piškoty) 1 lžíce kakaa

Postup: Mascarpone vyjmeme z ledničky, aby nabylo pokojovou teplotu.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.Do žloutků přidáme cukr a ušleháme do pevné světlé pěny.Mascarpone přimícháme do žloutkové pěny a pak do...

 
Pravé valašské frgály

Ingredience: Těsto: 700 g polohrubé mouky 120 g másla (nebo hery) 80 g cukru 3 žloutky 250 ml mléka 1 špetka soli 21-25 g droždí Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu moučkový cukr vanilkový cukr vanilkový pudink Povidlová náplň: povidla cukr pro doslazení mléko na rozředění (kdyby byla povidla příliš hustá) Drobenka: mouka máslo cukr Dále: máslo na potření rum (možno vynechat) vejce na potření...

 
Pravěký perník

Ingredience: 500 g hladké mouky (pokud chcete, aby byl opravdu jako v pravěku, tak nějakou hrubší) cca 5 pl medu 5 čl pepře (pokud chcete perník sladší, přidejte cukr) (pokud je medu málo, přidejte trochu vody)

Postup: Mouku prosejte do mísy nebo na vál, uprostřed udělejte důlek a vlijte med. Vypracujte tuhé těsto a potom zapracujte pepř.Z těsta udělejte placky a dejte je na vymazaný plech péct při...

 
Pravý dýňový koláč s mandlemi

Ingredience: 280 g polohrubé mouky 120-150 g moučkového cukru špetka soli 2 žloutky 250 g dýně 100 g pískového cukru 50 g másla 1-2 lžíce medu mletá skořice mandlové lupínky

Postup: Smícháte prosátou mouku, žloutky, cukr, vanilkový cukr, sůl, změklé máslo. Vše zpracujte v těsto, které nechte v chladu 6 až 8 hodin odležet. Poté jej vtlačíte do koláčové formy. V kastrole na másle, cukru, medu a špetce mleté...

 
Pravý poctivý valašský frgál

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 100 g cukru 125 g sádla 2 žloutky citronová kůra Kvásek: 2 lžíce cukru krupice kostka droždí (pokojová teplota!) 250 ml teplého mléka (na kvásek stačí trocha, zbytek do těsta) Náplně - pamatujte, že musí být jednou takové množství, než těsta Maková nádivka na dva koláče: 200 g mletého máku 1/2 vanilkového cukru 1 lžíce povidel 1 lžíce rumu krupicový cukr...

 
Pražské gule

Ingredience: Na buflery (piškoty): 6 vajec 170 g cukru 180 g hladké mouky 70 g škrobové moučky (Gustin...) Na slovenský krém: 500 g másla 300 g cukru 100 ml vody lžička octa 2 PL kakaa Na dokončení: 400 g cukru (na cukrový sirup) 100 ml vody (na cukrový sirup) 250 g nesolených loupaných arašídů 250 g čokolády na vaření

Postup: Najprv upecieme buflerky: Oddelime zltky od bielkov. Do bielkov pridame 3/4...

 
Pražské koláče

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 1 špetka soli 100 g cukru 2 žloutky 250 ml mléka 30 g droždí 150 ml oleje Dále: 1 vejce na potření povrchu Drobenka: máslo cukr hrubá mouka vanilkový cukr mletá skořice (do 1/3 drobenky) Vanilkový krém: 1 l mléka 4 vanilkové pudinky 6 lžic cukru 250 g másla rum

Postup: Připravíme kvásek z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít.Do...

 
Pražské koláče od Terezky

Ingredience: Těsto: 1/2 kg hladké mouky špetka soli 10 dkg cukru 2 žloutky 1/4 l mléka 5 dkg droždí 1,5 dcl oleje Drobenka: máslo cukr hrubá mouka vanilkový cukr skořice Žloutkový krém: 1 l mléka 4 vanilkové pudinky 6 lžic cukru 1 tvaroh 1 smetana ke šlehání

Postup: Těsto: připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl,...

 

|<   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz