Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 1 špetka soli 30 g droždí 150 ml vlahého mléka 4 lžíce vody 1 vejce 250 ml majonézy 3 lžíce cukru Drobenka: 80 g hrubé mouky 40 g másla 40 g moučkového cukru Krém: 200 ml mléka 1 vanilkový cukr 3 lžíce moučkového cukru 1 lžíce škrobu 100 g másla 500 ml smetany na šlehání
Postup: Droždí rozdrobíme do mísy a rozmícháme s cukrem. Vlahé mléko smícháme s...
Ingredience: 300 g hladké mouky 300 g polohrubé mouky 150 g zakysané smetany 18% 100 g majonézy 2 žloutky kostka droždí 3 lžíce cukru 150 ml mléka 3 lžíce rumu 2 špetky soli Náplň: 500 ml mléka 100 g másla 2 karamelové pudinky 2 lžíce karamelového salka 500 ml šlehačky 2 ztužovače šlehačky Drobenka: 200 g polohrubé mouky 120 g másla 120 g moučkového cukru 1 skořicový cukr vejce na potření
Postup: Nejdříve...
Ingredience: TĚSTO: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 1 droždí 1 vejce 1 vejce na potření 4 lžíce cukru 1-2 dcl mléka 2 dcl kysané smetany špetka soli NÁPLŇ: 1 šlehačka 1 ztužovač do šlehačky 1 tvaroh 1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka cukr podle chuti DROBENKA: polohrubá mouka cukr Hera skořice
Postup: Z mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Ten pak přidáme do mísy, kde jsme...
Ingredience: 60 g sušenek Lotus 60 g slaných preclíčků 100 g másla Náplň: 200 g čokolády na vaření 150 ml smetany na šlehání 2 lžíce likéru typu Baileys
Postup: Sušenky i preclíky pomocí mixeru nebo robotu rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs natlačte do formy nebo formiček (bylo akorát na tři tartaletky) tak, abyste pokryli dno i boky asi centimentrovou vrstvou. Připravené...
Ingredience: 500 g dýně Hokkaido 300 g polohrubé mouky + na pomoučení špetka soli 4 lžíce krupicového cukru 3 g sušeného droždí 1 lžička jedlé sody máslo na potření krystalový cukr na obalení mletá skořice
Postup: Dýni důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 20 minut doměkka. Upečenou dýni poté...
Ingredience: Těsto : 6 vajec 50 g nastrouhané čokolády na vaření 50 g nastrouhaných vlašských ořechů 100 g moučkového cukru 80 g polohrubé mouky 1 lžíce rumu Náplň : 2 šlehačky 33 % 2 ztužovače do šlehačky 2 banány 1 lžíce moučkového cukru 1 nastrouhaná Margot čokoláda Na posypání : 50 g nastrouhané čokolády na vaření
Postup: Nejdříve předehřejeme troubu na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do mísy dáme...
Ingredience: 30 dkg polohrubé mouky 30 dkg moučkového cukru 20 dkg másla 5 dkg hořké čokolády (nastrouhané) 10 dkg ořechů (mletých, lískových nebo vlašských) 1/4 litru smetany 1 kypřící prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 6 vajec (6 žloutků, sníh ze 6 bílků - přidá se až nakonec)
Postup: Cukr, vanilkový cukr, máslo a žloutky ušleháme. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh...
Ingredience: 6 vajec 20 dkg cukru 20 dkg másla nebo Hery 20 dkg polohrubé mouky 10 dkg různých druhů ořechů 5 dkg strouhané čokolády 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva hrubá mouka tuk na vymazání formy
Postup: Oddělíme žloutky od bílků,žloutky utřeme s cukrem a máslem, vanilkovým cukrem.Přidáme mouku a prášek do pečiva, smícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta.Nahrubo nastrouhanou...
Ingredience: 5 vajec 250 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 špetka soli 250 g změklého másla 300 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 100 g mletých ořechů 50 g strouhané hořké čokolády 200 ml smetany ke šlehání 50 g hořké čokolády 50 g másla 2 lžíce rumu Dále: máslo na vymazání formy mouka na vysypání formy poleva (možno vynechat)
Postup: Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo...
Ingredience: 2 tvarohy 100 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 1 šlehačka
Postup: Tvaroh a cukr vymícháme do hladka, přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
Ingredience: 2 nízkotučné tvarohy ve vaničce 1 zakysaná smetana 12% vanilkový pudink v prášku 2 lžíce cukru 200 ml mléka Jablko pomeranč
Postup: Připravíme si klasicky vanilkový pudink, ale v menším množství mléka jak je zvyklé, při vaření přidáme 2 lžíce cukru. Do větší mísy dáme 2 tvarohy, zakysanou smetanu a připravený pudink /já jsem nechala jen trochu vychladnout/ vše dohromady šleháme šlehačem cca 2...
Ingredience: Těsto: 4 ks vajec 100 g másla - změklého 150 g cukru krupice 2 lžíce kakaa 180 g polohrubé mouky 2 lžíce teplé vody 1,5 lžičky prášku do pečiva Krém: 4 dl mléka 1 ks vanilkového pudinku 50 g másla 500 g měkkého tvarohu 2 balíčky vanilkového cukru 100 g cukru krupice
Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, vodu, kakao, mouku s kypřidlem a řádně promícháme....
Ingredience: Těsto: 150 g polohrubé mouky 1 sáček kypřícího prášku do pečiva 4 vejce 150 g krupicového cukru 1 sáček vanilkového cukru 120 ml slunečnicového oleje 3 lžíce kakaa 80 g mletých vlašských ořechů Krém: 250 g měkkého tvarohu 250 ml smetany ke šlehání 1 sáček ztužovače šlehačky (Smeta fix) 2 kelímky tvarohového smetanového krému Pribináček 4 lžíce moučkového cukru 1 sáček vanilkového...
Ingredience: 2 vanilkové Pribiňáky 2 vejce 150-170 g hladké mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva nebo jedlé sody 1 lžíce rumu skořicový cukr olej nebo sádlo na smažení
Postup: Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Vejce promícháme s pribináčkem, přidáme suché suroviny a vše krátce promícháme metličkou. V širším kastrolku nebo ve fritéze rozehřejeme sádlo nebo olej na 170°C, hladina tuku musí být...
Ingredience: Piškot: 75 g hladké mouky 75 g kukuřičného škrobu 120 g moučkového cukru 4 vejce 2 lžíce horké vody Krém: 500 g plnotučného mléka 1 vanilkový lusk 120 g cukru 4 žloutky 45 g kukuřičného škrobu 750 ml smetany ke šlehání ztužovač do šlehačky (není nutný) malinový džem marcipán na potáhnutí dortu
Postup: Nejprve si připravíme vanilkový krém. Mléko s vanilkovými semínky z lusku ohřejeme. Cukr,...
Ingredience: 5 lžička sušeného mléka nebo smetánky do kávy 1 lžička kakaa 3 lžička vody (pro dospělé směs s rumem)
Postup: V hrnečku vše dobře promíchat na hustý krém - tekutinu přidávat velmi, ale opravdu velmi opatrně! A ne to zhltnout najednou - trošičku si to vychutnávat, mlsalové a mlsalky! A nebo toho mlsání udělat mnohem více. Přendavat krém na talířek či do pohárku nemá smysl, jak jistě každý po...
Ingredience: Větrníčky: 125 g mléka 125 g vody 110 g másla špetka soli špetka cukru 140 g mouky 5 vajec Krém: 350 g mléka 150 g smetany 80 g cukru 1 vejce 3 žloutky 40 g kukuřičné mouky vanilkový lusk Čokoládový krém: 250 g čokolády na vaření 250 g mléka
Postup: větrníčky: do kastrůlku dáme mléko s vodou, máslo, sůl a cukr. Jakmile začne vařit vsypeme mouku a hbitě mícháme. Těsto musí být hladké. Necháme...
Ingredience: Na odpalované těsto: 175 ml vody 85 g másla 110 g hladké mouky 1 špetka soli 3 vejce Na polevu: 250 g hořké čokolády (nejlépe 75%) 110 ml horké vody Na náplň: 500 ml vychlazené smetany ke šlehání 2 ztužovače šlehačky (nemusí být, pokud použijete 40% šlehačku) 1 lžíce moučkového cukru (nebo podle chuti anebo úplně bez cukru)
Postup: Vodu s máslem uvedeme do varu. Poté, co začne vařit, odstavíme z...
Ingredience: 4 menší banány 1/2 hrnku světlé granoly 1/2 hrnku granoly s čokoládou 1 smetana ke šlehání 33% 1 lžíce moučkového erythritolu 1/2 balíčku sýru ricotta Na ozdobu: oříšky lyofilizované ovoce
Postup: Ve větší misce vyšleháme smetanu s erythritolem do husté směsi, poté opatrně zašleháme ricottu.Banány oloupeme a nakrájíme na plátky o síle cca 0,5 cm.Do misek vrstvíme v pořadí: světlá granola, banán,...
Ingredience: 150 - 200 g lístového těsta 1 lžice strouhaných mandlí nebo ořechů 1 lžice strouhané čokolády 3 bilky koňak ( likér alebo pre deti nič )
Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik. Bielka vyšľaháme na sneh, vmiešame strúhané mandle a čokoládu, zopár kvapiek likéru alebo koňaku. Premiešame, navrstvíme na cesto a zrolujeme do rolády. Narežeme na rezy asi 2 cm hrubé a reznou stranou ukladáme...
|< 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady