Ingredience: 2 balení sušenek Lotus (500 g) 500 g zakysané smetany 1 balení vanilkového pudinku bez vaření 2 vanilkové cukry moučkový cukr (podle chuti)
Postup: Čtvercovou nebo obdélníkovou formu (můžeme použít i plastovou nádobku, ideální je rozměr 27x18 cm) vyložíme potravinovou fólií.Zakysanou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a sáčkem pudinku. V případě potřeby dosladíme moučkovým cukrem.Pár sušenek...
Ingredience: 1 kelímek pomazánkového másla 1 kelímek hladké mouky 0,5 kelímku cukru Náplň: 2-3 jablka cukr skořice rozinky namočené v rumu drcené piškoty mleté mandle vejce na potření před pečením máslo na potření po upečení
Postup: Ze surovin na těsto umícháme hladké těsto (mírně lepí, ale to nevadí), které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky uležet na 30-60 minut.Vál nebo kuchyňskou plochu...
Ingredience: 6 jablek 50 g másla 100 g hnedého cukru 500 g lístového těsta
Postup: Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame na mesiačiky. V panvici vhodnej do rúry rozpustíme maslo s cukrom. Pridáme pokrájané jablká a na miernom ohni dusíme asi 8 minút, občas obrátime. Keď jablká zmäknú a sfarbia sa dozlatista, panvicu stiahneme z plameňa a jablká zarovnáme do rovnomernej vrstvy. Rúru vyhrejeme na...
Ingredience: 6 jablek 100 g hnědého cukru 50 másla 500 g listového těsta
Postup: Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a nakrájame na mesiačiky . V panvici vhodnej do rúry , rozpustíme maslo s cukrom . Potom pridáme pokrájané jablká a na miernom ohni dusíme asi 8 minút, občas obrátime . Ked jablká zmaknú a sfarbia sa dozlatista , panvicu stiahneme z ohna a jablká zarovnáme do rovnomernej vrstvy . Rúru...
Ingredience: 250 g měkkého tvarohu 200 g Hery 250 g moučkového cukru 300 g polohrubé mouky 4 vejce 6 lžic mléka 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr citronová kůra tuk mouka na vysypání plechu
Postup: Žloutky ušlehejte spolu s cukrem a změklou herou do pěny. Přišlehejte tvaroh pokojové teploty. Vmíchejte mléko a sypkou směs z mouky, prášku do pečiva a citronové kůry. Z bílků a vanilkového cukru ušlehejte tuhý...
Ingredience: 150 g hladké mouky 50 g cukru 1 lžíce pečicího prášku 2 vejce
Postup: Nejdřív dejte do mísy mouku, cukr a pečicí prášek, a smíchejte to všechno dohromady. Potom přidejte 2 vejce a míchejte, dokud z toho nevznikne trošku lepkavé těsto.Nyní si vezměte rukavice a namočte je, protože bez mokrých rukavic se vám to bude lepit na ruce. Z těsta vytvarujte kuličky (8-12 ks, podle...
Ingredience: 250 ml mléka 30 g droždí 80 g třtinového cukru 100 g másla 2 vejce 125 g hladké celozrnné pšeničné mouky 125 g hrubé mouky 2 hrstičky plátkových mandlí 14 blum 1 BIO vanilkový cukr lžička skořice
Postup: Asi polovinu mléka odlejeme do mističky a přidáme droždí se lžící cukru, rozmícháme a dáme na teplé místo kynout. Mezitím nakrájíme máslo na menší kousky a dáme do mísy, přisypeme zbytek cukru,...
Ingredience: 50 g másla + na vymazání formy 100 g třtinového cukru 1 vejce kůra z poloviny citrónu 2 lžíce zakysané smetany 1 lžička prášku do pečiva 200 g hladké mouky cca 8 kusů blum 1 lžička skořice 2 lžíce meruňkové nebo i jiné marmelády 1 lžíce ovocného likéru nebo brandy, popřípadě rumu
Postup: Máslo ušleháme s cukrem, vmícháme vejce, citronovou kůru a zakysanou smetanu. Do mouky nasypeme...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky (obsah 250 ml) 1 hrnek cukr 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva blumy ( švestky) Maková náplň: 2 hrnky mletého máku (200 g) 2 hrnky mléka 1 vanilkový cukr 5 lžic cukr krupice mletá skořice (nemusí být) Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu 1 vejce cukr dle chuti 1 vanilkový cukr Drobenka: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru...
Ingredience: Těsto: 250 ml podmáslí 80 g cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 40 ml oleje 200 g polohrubé mouky 1 zarovnaná KL jedlé sody Náplň: blumy (nebo jiné ovoce) třtinový cukr
Postup: Podmáslí, cukry, vejce a olej vyšleháme, přidáme mouku smíchanou se sodou a vymícháme dohladka.Těsto naneseme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo použijeme papír na pečení) a uhladíme. Poklademe nakrájeným...
Ingredience: Kvásek z droždí: 30 g kvasnic 2 lžičky cukru 2 lžíce mléka 1 lžíce hladké mouky Těsto: 120 g hladké mouky 180 g polohrubé mouky 1 špetka soli 1 lžička skořice 50 g cukru 180 ml mléka 70 g másla 2 žloutky Náplň: 8 lžic hotové makové náplně ovoce dle chuti (meruňky, rebarbora, švestky, jablka aj.) Drobenka: 100 g hrubé mouky 100 g másla 100 g cukru
Postup: V míse smícháme obě mouky se skořicí,...
Ingredience: Těsto: 400 g polohrubé mouky 30 g droždí 2 polévkové lžíce cukru 60 g másla (Hery)-rozpustit 200 ml vlažného mléka 1 vejce sůl tuk na vymazání Náplň: 1000 g ostružin ( i více) 3 vejce( žloutky a bílky zvlášť) 2 měkké tvarohy 150 g cukru 100 ml šlehačky 1 vanilinový cukr 1 vanilkový pudink vlašské ořechy mleté (nebo nahrubo rozsekané nebo mandle)
Postup: Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, cukr a...
Ingredience: Zěsto: 12 bílků 400 g cukru 250 g mletých ořechů 100 g kakaa Pařížský krém: 250 ml šlehačkové smetany 350 g krystalového cukru 100 g kakaa 500 g másla Poleva: 100 g čokolády 50 g stuženého tuku
Postup: 12 bielok vyslahame s cukrom do tuheho snehu. Pridame mlete orechy a kakao. Opatrne zamiesame. Masu rozdelime na tri casti a na vymastenom a vysypanom plechu upecieme tri platy. Do smotany...
Ingredience: 500 g hladké mouky 1 vanička tvarohu (250 g) 1 vanilkový cukr 110 g práškového cukru 1 celé vejce 1 prášek do pečiva 9 lžic oleje (může být nahrazeno Herou a pod) 8 - 10 lžic mléka (nebo raději šlehačky na vaření) rozinky namočené v 1-2 lžících rumu kandované ovoce kůra z 1/2 citrónu + jeho šťáva špetka soli Vajíčko na potření + mandlové lupínky na posyp
Postup: Utřeme cukry s vajíčkem, olejem a...
Ingredience: Na těsto: 500 g hladké mouky 30 g droždí 50 g krupicového cukru 150 ml vlažného mléka špetku soli 250 g majonézy 1 vejce 50 g rozpuštěného másla 1 vejce na potření Na drobenku: 30 g hrubé mouky 30 g třtinového cukru 1 PL strouhaného kokosu 30 g másla Na krém: 300 ml mléka 50 g krupicového cukru 100 g másla 180 ml kysané smetany 250 ml smetany na šlehání 1...
Ingredience: 500 g chlebové pšeničné mouky nebo pšenično žitné 75 g másla 2 vejce 75 g cukru 30 g prášku do pečiva 230 ml mléka sultánky ořechy kokos 1 vejce na potření
Postup: Všechny suroviny důkladně promísím, na pomoučeném vále vytvořím placku vysokou 3-4 cm, tvořítkem o průměru minimálně 4 cm vykrájím bochánky.Položím na plech, potřu nahoře rozšlehaným vejcem a nechám asi 20 minut vychladit v...
Ingredience: 500 g hladké mouky 25 g droždí 100 g krupicového cukru 250 ml vody špetka soli 2 žloutky 100 ml oleje 30 g rozinek 30 g nahrubo sekaných vlašských ořechů 30 g sekané kandované citrusové kůry kůra z 1 citrónu Na potření: 2 bílky 150 g krupicového cukru 100 ml vody Náplň: 500 ml smetany ke šlehání moučkový cukr (podle chuti)
Postup: Něco z historie: Tyto bochánky, kterým se pro jejich jemnost a...
Ingredience: Těsto: 250 ml vody 1 špetka soli 6 vajec 100 g másla 200 g hladké mouky Náplň: 250 g měkkého tvarohu 100 g moučkového cukru 100 g malin 250 g smetany ke šlehání 1 vanilkový cukr 1 želatinový ztužovač Dále:: maliny na ozdobu moučkový cukr na posypání malinový topping na ozdobu
Postup: Do vroucí vody přidáme sůl a máslo. Počkáme, dokud se úplně nerozpustí. Přisypeme mouku a při snížené teplotě...
Ingredience: 150 g polohrubé mouky 1 sáček kypřícího prášku do pečiva 1 sáček vanilkového pudinkového prášku 100 g krupicového cukru 4 vejce 150 g másla 6 malých oplatek miňonka
Postup: Smícháme mouku s kypřícím práškem, pudinkovým práškem a cukrem. Přidáme vejce a rozehřáté máslo. Vše promícháme metličkou až se utvoří hladké těsto.Formičky na bochníčky nebo bábovičky vymažeme tukem, vysypeme moukou a...
Ingredience: 300 g hladké mouky 1 kostka droždí 160 g másla 30 g práškového cukru 3 vejce meruňková povidla
Postup: Do múky rozdrobíme droždie a maslo a vytvoríme drobenku. Pridáme cukor, 1 vejce, 1 žĺtok a vypracujeme cesto. Zformujeme guľu, zabalíme do utierky, zavesíme na varešku a na 1- 2 hodiny ponoríme do studenej vody. Cesto je vykysnuté, keď vypláva na povrch. Potom cesto vyvaľkáme na 1 cm...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz