Ingredience: 300 g hladké mouky 1 lžíce PDP 150 g cukru 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky mletého zázvoru 200 ml mléka 2 vejce 100 ml oleje 100 g syrové červené řepy nastrouhané najemno
Postup: 1) Troubu si předehřejeme na 200°C. 2) V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici a zázvor. 3) V jiné míse smícháme mléko, vejce, olej a řepu. Tuto tekutou směs přeléváme do míse se suchou směsí a...
Ingredience: Těsto:(těsto upečeme 2 x) 4 bílky na tuhý sníh 12 dkg krupice cukr 2 malinové pudinky (jahodové) 1/2 sáčku prášku do pečiva 4 bílky na tuhý sníh 12 dkg krupice cukr 2 malinové pudinky (jahodové) 1/2 sáčku prášku do pečiva Krém: 1/2 l mléka 15 dkg cukru 2 vanilkové cukry máslo Poleva: 30 dkg cukr moučka 1 lžíce oleje 4 lžíce horké vody šťáva z 1/2 citrónu
Postup: Jeden díl potřeme...
Ingredience: 7 vajec 5 jahodových nebo malinových pudinků 2 plechovky jahod 20 dkg cukru 25 dkg másla
Postup: 7 bílků + 20 dkg cukru ušleháme na tuhý sníh.Ke sněhu přidáme žloutky, 4 pudinky (prášek) a jemně zašleháme.Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (pečící papír) a dáme péct na 170 - 180°C. Když těsto začne růžovět, zkusíme špejlí, zda je piškot upečený.V průběhu pečení uvaříme želé z...
Ingredience: Korpus: 6 vajec 150 g cukru 3 jahodové pudinky 1 prášek do pečiva Krém: 1/4 kg másla 100 g cukru 50 g tuku (hera) kakao 50 g hladké mouky 1/4 l mléka Čokoládová poleva: čokoláda na vaření tuk piškoty rum silná káva marmeláda (nějaká červená)
Postup: Nejprve ušleháme společně vejce s cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, pudinky a upečeme na 200 stupňů (horkovzduch). Během pečení si...
Ingredience: 1 piškot (z 5-6 vajec) jahodová marmeláda 1 tvaroh 1/2 másla 2 malinové pudinky 1/2 l mléka moučkový cukr 2 šlehačky 2 ztužovače šlehačky mléčná čokoláda
Postup: Na upečenou vychladlou piškotovou placku namažeme jahodovou marmeládu, dále krém z malinového pudinku. Postup: Uvaříme malinový pudink v půllitru mléka, necháme vychladnout. Ušleháme půlku změklého másla s pudinkem, tvarohem a moučkovým...
Ingredience: Na těsto: 5 vajíček 150 g moučkového cukru 150 g polohrubé mouky prášek do pečiva Na krém: 350 g mražených jahod 1 jahodový kompot 2 jahodové pudinky 20 g moučkového cukru 2 šlehačky ke šlehání 2 ztužovače šlehačky kakao
Postup: Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh a opatrně a postupně přidáme cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech...
Ingredience: 400 g listového těsta 4 jablka 1 hrst hrozinek 1 hrst ovesných vloček cukr krystal (dle chuti) mletá skořice (dle chuti) 1 vejce na potření
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 190 °C.Jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na slabé plátky nebo nahrubo nastrouháme.Těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na plát o velikosti 17x22 cm. Střed (6x6 cm),...
Ingredience: 1 Galaretka jahodová (rubínová, višňová - podle chuti) 450-500 ml vody Dále: 1 vanilkový puding 500 ml mléka krupicový cukr (podle chuti) červený rybíz černý rybíz
Postup: Nejdříve připravíme Galaretku podle návodu. Převaříme 450-500 ml vody, odstavíme a po malé chvilce do horké vody vsypeme Galaretku, kterou rozmícháme (nesmí projít varem, neztuhla by). Cukr nedáváme, Galaretka je už slazená....
Ingredience: 150 g hladké mouky 120 g celozrnné hladké mouky pšeničné 200 g másla 250 g třtinového cukru 1 lžička skořicového cukru 1/2 lžičky citronové kůry 1 pudinkový prášek 270 ml mléka 5 vajec 160 g čerstvého rybízu (či mraženého)
Postup: Troubu si přeheřejeme na 170 stupňů. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru, poté do směsi vmícháma žloutky a pudinkový prášek. Přisypeme skořici, citronovou kůru a...
Ingredience: 2 vejce 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 2 hrnky polohrubé mouky 1 kypřicí prášek 1/2 hrnku rybízu Na vymazání a vysypání formy: tuk mouka
Postup: Ve větší míse vyšleháme obě vejce s cukrem do pěny, poté pomalu vlijeme mléko a olej. Směs společně lehce promícháme.Ručně vmícháme polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem a mícháme do hladké konzistence. Nakonec opatrně...
Ingredience: Na těsto: 6 vajec 300 g cukru krupice 150 g másla 400 g hladké mouky 250 g podmáslí 12 g prášku do pečiva 1 bio citron kůra + šťáva 2 g soli 350 g červeného rybízu Na drobenku: 120 g hladké mouky 60 g másla 60 g cukru krupice 10 g rumu 1 g soli olej a hladká mouka na přípravu plechu
Postup: Troubu předehřejeme troubu na 170 °C, plech vymažeme olejem a vysypeme hladkou moukou.Máslo utřeme s...
Ingredience: 500 g rybízu 180 g másla 180 g cukru 1 vanilkový cukr 1 špetka soli 4 vejce 350 g polohrubé mouky 150 g mletých mandlí 1/2 balíčku kypřicího prášku Krém: 2 vejce 30 g cukru 200 ml smetany ke šlehání tuk na vymazání plechu
Postup: Rybíz přebereme, opláchneme a necháme okapat. Okapaný ho vidličkou obereme a posypeme jednou lžící mouky.Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli....
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku oleje 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka prášek do pečiva 1 špetka skořice 2 vejce ovoce na povrch (rybíz)
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem.Všechny uvedené suroviny (kromě ovoce) smícháme a vlijeme na připravený plech.Na těsto nasypeme rovnoměrně ovoce (rybíz, třešně, višně, meruňky).Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Hotové pocukrujeme a podáváme.
Ingredience: 500 g červeného rybízu 500 g polohrubé mouky 250 g krystalového cukru + na posypání 4 vejce 2 dcl mléka 1/2 hrnku rozpuštěného másla 1/2 prášku do pečiva
Postup: Vejce ušleháme s cukrem do pěny a pomalu přidáváme máslo. Poté smícháme s ostatními ingrediencemi kromě rybízu, který přidáme již na připravené těsto a pocukrujeme. Pečeme cca 30 minut (podle trouby) na 160°C.
Ingredience: 200 ml bílého jogurtu (ideální je Hollandia) 170 g cukru 110 ml oleje 220 g polohrubé mouky 1/2 kypřicího prášku 2-3 vajíčka (dle velikosti) citronová kůra z půlky citronu 3 lžičky šťávy z citronu moučkový cukr na posypáni rybíz čokoláda tuk a hrubá mouka na vysypání plechu
Postup: Jogurt, cukr, vejce a olej smícháme ve větší míse.Mouku a kypřicí prášek smícháme dohromady a dáme do směsi s...
Ingredience: 1 hrnek červeného rybízu 1 bílek 3/4 hrnku krystalového cukru
Postup: Všetky ingrediencie dáme do šľahača a vyšľaháme do hustej peny. Penu rozdelíme do misiek a ozdobíme bobuľkami ríbezlí.
Ingredience: 5 vajec (velikost M) 300 g polohrubé mouky 300 g cukru krupice 1 lžička kypřícího prášku 4 lžíce oleje (řepkového) 5 lžic horké vody rybíz (podle potřeby) 3 lžíce moučkového cukru
Postup: Do mísy vyklepneme vejce, přidáme cukr a ušleháme, pak přidáme horkou vodu, olej, kypřící prášek.Za stálého šlehání pomalu přisypáváme prosátou mouku. Těsto vlijeme do olejem vytřeného menšího pekáče.Rybíz...
Ingredience: 600 ml vody 180 g krupicového cukru (podle chuti) 26 g vanilkového pudinkového prášku 1 špetka skořice 250 g rybízového protlaku - husté šťávy 1 pomeranč (nebo citron)
Postup: Smícháme vodu s pudinkovým práškem, cukrem, špetkou skořice a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty a za občasného promíchání zchladíme. Rychleji to půjde ve studené vodní lázni.Pak vmícháme rybízový...
Ingredience: Do 600 ml smoothie mixéru: 1 zakysaná smetana (podle potřeby a možností může být i jogurt) 2 hrsti rybízu 3 lžíce třtinového cukru lžíce chia semínek
Postup: Vše umixujeme, nalijeme do formiček a přidáme dřívka.Necháme cca 10 minut odstát a dáme do mrazáku.Chia odsaje přebytečnou vodu a zmrzlina je super. Zdobím kuličkami rybízu - není nutné, ale hezky to vypadá
Ingredience: Těsto: 2 vejce 1 hrnek cukru 2 hrnky hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 1 lžička skořice 3 lžíce kakaa Krém: 1 vejce 1/2 hrnku cukru 250 g tvarohu 1/2 hrnku mléka 1 vanilkový pudink rybíz maliny ostružiny
Postup: Vejce vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme mléko a olej, přidáme kakao a skořici. Na krém vyšleháme opět vejce a cukr,...
|< 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz