Ingredience: 250 g čirokové mouky 100 g cukru 100 g rostlinného másla (oleje) 200 ml rostlinného mléka 2 lžičky jedlé sody 2 zralé banány sůl rybíz
Postup: Mouku, sodu a sůl smícháme.Olej, cukr, mléko a rozmačkané banány prošleháme.Tekuté suroviny přilijeme k sypkým a dobře promícháme.Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, nebo do vyložené pečícím papírem.Poklademe rybízem a pečeme asi 30 minut...
Ingredience: 400 g bezlepkové mouky (Jizerka a směsi, viz. foto, vše po 1/3) 200 g moučkového cukru 2 celá vejce 50 g rozpuštěného másla 0,5 dl oleje (řepkový nebo slunečnicový) 200 g bílého jogurtu neodtučněného 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 ČL mleté skořice Náplň: 1 polotučný tvaroh ve vaničce 1 vanilkový pudinkový prášek moučkový cukr dle chuti Drobenka: kokos, ovesné vločky bezlepkové,...
Ingredience: 3 vejce 3,5 polévkové lžíce krupicového cukru 3 polévkové lžíce polohrubé mouky 1 sáček vanilkového pudinkového prášku 1 smetana na šlehání 250 ml 1 vanilkový cukr rybíz
Postup: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku smíchanou s pudinkem a nalijeme do vymazané moukou vysypané dortové formy a na 170 stupních pečeme asi 15 minut. Vychladlý korpus potřeme ušlehanou smetanou s...
Ingredience: Na těsto: 250 g změklého másla 150 g cukru krupice 4 vejce 300 g hladké mouky 50 g Solamylu 3 lžičky prášku do pečiva 3 lžice mléka Na drobenku: 150 g hladké mouky 100 g cukru krupice 1 balíček vanilkového cukru 1 lžička kakaa 100 g másla na špičku nože skořice rybíz nebo jiné ovoce podle chuti 100 g marcipánu
Postup: Nejdříve si na malinké kostičky nebo úzké proužky nakrájíme marcipán.Troubu...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 3/4 kostky Hery 2 žloutky 2 dcl mléka 2 lžíce krupicového cukru 1,5 kostky droždí špetka soli sníh ze 2 bílků asi 1 kg rybízu drobenka
Postup: Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku, na struhadle nastrouhanou Heru, 2 žloutky a vmícháme kvásek, který jsme si připravili z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, cukru, špetky soli a trochy odebrané mouky z mísy. Pečlivě...
Ingredience: 3 vejce 200 g hery 80 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 250 g polohrubé mouky 200 g rybízu 150 g bílého jogurtu tuk + hrubá mouka na formu Drobenka: 50 g másla 70 g cukru 70 g hrubé mouky
Postup: Změklou heru rozetřeme s vanilkovým cukrem i moučkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme žloutky, sníh z bílků a prosátou mouku. Nakonec vmícháme bílý jogurt.Těsto dáme do pečící formy a...
Ingredience: 50 g másla 3 vajíčka 150 g krystalový cukr 150 g práškový cukr 250 g polohrubé mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 2 lžíce vody 300 g rybízu (nebo jiného libovolného ovoce) skořicový cukr mléko
Postup: Hlubší plech vyložíme pečicím papírem. Včas začneme nahřívat troubu na 180 °C.Žloutky oddělíme od bílků. V míse vyšleháme máslo s cukrem a žloutky a přidáme zhruba 2 lžíce vody.Mouku smícháme s...
Ingredience: cca 35 dkg hladké mouky 1/2 kostky droždí cca 200 ml mléka cukr špetka soli cca 8 dkg rozpuštěného másla 1 žloutek 10 dkg plátkových mandlí vanilková tresť Vanilla Bourbon hnědý cukr 1 tekutá smetana ke šlehání 1/2 sáčku vanilkového pudinku přiměřeně rybízu (já měla zmrzlý bílý, můžete jakékoliv ovoce)
Postup: Kynuté těsto (mouka, trochu cukru, špetka soli, žloutek, kvásek) necháváme dvakrát...
Ingredience: 350 g špaldové hladké mouky 120 g třtinového cukru 120 g Hery 2 dl mléka 1 balení vanilkového pudinku 2 vejce 1 balíček prášku do pečiva 500 g polotučného tvarohu červený a černý rybíz dle potřeby drobenka
Postup: Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící prášek a mouku, vše smícháme v hladké polotuhé...
Ingredience: Těsto: 160 g másla 150 g cukru 2 vejce 500 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 330 ml mléka Náplň: 500 g měkkého tvarohu 2 vejce 2 vanilkové cukry červený rybíz Na drobenku: 80 g cukru krupice 80 g másla 150-160 g polohrubé mouky Na vymazání a vysypání plechu: tuk hrubá mouka
Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nebo ho jen vyložíme papírem na pečení.Smícháním cukru, másla a...
Ingredience: Těsto: 180 g másla 150 g krupicového cukru 4 vejce špetka soli 350 g polohrubé mouky 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva 150 g mletých mandlí Vaječný krém: 2 vejce 2 sáčky (40 g) vanilkového cukru 200 ml smetany ke šlehání Mimo to: rybíz (množství podle chuti)
Postup: Změklé máslo ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny. Po chvíli postupně přišleháme vejce. Mouku smícháme s...
Ingredience: Na těsto: 420 g polohrubé mouky 220 g cukru 220 g másla nebo Hery 6 žloutků 250 ml mléka trochu citronové šťávy 1 prášek do pečiva 6 bílků 210 g cukru moučka 300 g kuliček červeného rybízu
Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.Nejprve připravíme těsto na korpus. Tuk utřeme s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko s citronovou šťávou.Hlubší...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 220 g másla 100 g cukru krystal 4 žloutky Sníh: 4 bílky 200 g cukru krystal špetka soli Dále: 1/2 kg rybízu tuk na vymazání formy
Postup: Ingredience na těsto zpracujeme rukou a vtlačíme do vymazané formy. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut do růžova.Mezitím ušleháme bílky do tuhého sněhu a pak postupně zašleháme cukr, vznikne nám pevná “hmota”. Nakonec do ní vmícháme...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 4 rovné lžíce cukru 1 špetka soli 1 vejce 1 vanilkový cukr 125 g másla Náplň: 500 ml mléka 125 g dětské krupičky 4 lžíce cukru (podle sladkosti ovoce) 2 vejce vanilkový extrakt (nebo 1 lžíce rumu) 1 lžička citronové kůry 500 g rybízu (mraženého nebo jiného ovoce)
Postup: Do mouky s kypřicím práškem přidáme změklé máslo, cukr, sůl a vejce....
Ingredience: Těsto: 250 g polohrubé mouky 1/4 lžičky soli strouhaná citronová kůra 20 g čerstvého droždí 2 lžíce cukru 1 žloutek 2 lžíce oleje mléko (podle potřeby) Drobenka: polohrubá mouka moučkový cukr máslo Dále: sádlo na vymazání pekáčku rybíz
Postup: Mouku prosejeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme čtyřmi lžícemi vlažného mléka. Posypeme částí cukru a mísu přikryjeme, třeba...
Ingredience: 350 g polohrubé mouky 150 g cukru 1 prášek do pečiva 1/2 l jogurtu 3 vejce 6 lžic oleje ovoce
Postup: Všechny suroviny, kromě ovoce, vymíchat v těsto.Nalít do pekáčku vyloženého pečícím papírem, rozetřít a posypat ovocem, případně i drobenkou.Pečeme zvolna, zkusíme špejlí, jestli je těsto propečené.
Ingredience: Pařížský krém: 1 šlehačka 100 čokolády na vaření Rybízová náplň: 1 tvaroh 1 šlehačka domácí rybízová marmeláda
Postup: Šlehačku vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu, zahříváme a necháme čokoládu rozpustit. Nesmí vařit. Necháme vystydnout a a uložíme na noc do ledničky, pak ušleháme.Náplň: Vše vyšleháme. Pokud se nám zdá marmeláda kyselá, přidáme ještě trošku cukru.
Ingredience: Pudink / želé : 400 g červeného rybízu (nebo bílého...) 1 vanilkový pudink cukr krupice dle chuti olej nebo potravinářská folie Dohotovení: bílý jogurt nebo zakysaná smetana vanilkový cukr čerstvý rybíz piškoty, čokoládová nebo jogurtová poleva...
Postup: Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník,...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 6 plných lžic polohrubé mouky 4 lžíce cukru krystal 1/2 kypřicího prášku do pečiva Na krém: 200 g Mascarpone (nebo bílá neochucená Philadelphia) 100 g práškového cukru 400 g smetany na šlehání 2 balíčky vanilkového cukru 1 balíček práškové želatiny 4 lžíce vody nastrouhaná kůra z 1 citronu 100 g rybízu Zdobení: 400 g rybízu 100 g cukru
Postup: Odelime zltka od bielkov. Z bielkov...
Ingredience: 1 rozválené listové těsto 250 g tvarohu ve vaničce 500 g rybízu 1 hrst piškotů 1 hrst ořechů cukr skořice
Postup: Tvaroh ochutíme cukrem a troškou skořice.Ořechy a piškoty nameleme a smícháme s cukrem, skořicí a rybízem.Na rozmotané těsto rozetřeme ochucený tvaroh, na něj rozložíme rybíz obalený v piškotovo-ořechové směsi a zavineme.Závin vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 30 minut.
|< 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz