Ingredience: 5 vajec 150 g cukru krupice 150 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Náplň: 400 g bílého jogurtu 4 lžíce cukru ovoce želatina čirá (na 500 ml tekutiny)
Postup: Ušleháme tuhý sníh, pak do něj přidáváme žloutek, zasypeme cukrem a opakujeme do spotřebování, nakonec lehce vmícháme mouku s pr. do peč.Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 8 minut na 200 °C. Pak...
Ingredience: 1 balení listového těsta 80 g dětských piškotů 80 g strouhanky 150 g krystalového cukru 2 vejce 1 lžíce másla 8 g vanilkového cukru 1 tabulka čokolády jahody šlehačka (nemusí být)
Postup: V misce smícháme rozdrcené dětské piškoty, strouhanku, cukr a vanilkový cukr.Promícháme a přidáme 1 vajíčko a rozpuštěné máslo, dobře znova promícháme. Směs musí mít konzistenci jako drobenka.Z listového těsta...
Ingredience: 250 g mascarpone 4 lžíce likéru Bombardino + trochu na dozdobení pár čerstvých jahod 1 vanilkový cukr šťáva z poloviny citrónu citronová kůra piškoty (můžete použít i cukrářské) silná káva (na namáčení piškotů) vyšlehaná smetana na šlehání
Postup: Mascarpone smícháme s Bombardinem, vanilínovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou (podle chuti můžete přisladit). Jahody nakrájíme na plátky.Piškoty...
Ingredience: 200 ml mléka 100 g másla 80 g krystalového cukru 1 vanilkový cukr 100 ml vody 2 PL želatiny v prášku 400 g měkkého tvarohu 8 půlek meruněk nebo broskví Korpus: 2 piškotové rolády: (s ovocnou nebo jinou náplní o průměru 4 cm) 5 vajec 100 g cukru krupice 100 g hrubé mouky citron - kůra špetka soli tuk + mouka na vysypání plechu jahody nebo jiné ovoce Na ozdobení: 4 PL vyšlehané...
Ingredience: 4 vejce 100 g cukru + 6 lžic na karamel 40 g kakaa 3 lžíce rumu ½ l čerstvého mléka 100 g sušenek amaretti + na dekoraci
Postup: Sušenky najemno rozdrtíme. Já jsem použil mlýnek na strouhaní. Dáme stranou. Na pánvi nebo v menším kastrůlku si připravíme světlý karamel ze 6 lžic cukru a 4 lžic vody. Karamel rozdělíme do zapékacích mističek (kokotek) tak, aby jsme pokryli celé dno. S karamelem...
Ingredience: (hrnek – 250 ml) 2 hrnky špaldové mouky 3 hrnky mléka (i víc dle potřeby) ¾ hrnku oleje 2 pudinkové prášky (čokoládový a vanilkový např.) 750 g borůvek (mražené, ve vlastní šťávě..) dle své chuti dále možno cukr, šlehačka, drobenka – já nedávala
Postup: Suroviny na těsto vymícháme do hladka, výsledná hmota by měla být polotekutá, spíše jako hustější bublanina, proto musíme třeba i přidat...
Ingredience: 4 vejce 200 g cukru moučka (nebo 150 g fruktózy) 1 vanilkový cukr 125 ml mléka 125 ml oleje 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 250 g borůvek (i více) sádlo na vymazání strouhanka na vysypání formy
Postup: Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Žloutky utřeme s moučkovým a...
Ingredience: 125 g hladké mouky 30 g ořechů (pekanové, vlašské) 125 g změklého másla 125 g přírodního cukru 2 vejce 1 lžička prášku do pečiva 1/2 lžičky skořice špetka soli 100 g borůvek 1 lžíce mléka Drobenka: 15 g másla 50 g polohrubé mouky špetka prášku do pečiva 40 g ořechů 30 g třtinového cukru 3/4 lžičky skořice
Postup: Předehřejeme troubu na 180°C (horkovzdušná na 160°C), pekáček 20x20 cm vymažeme a...
Ingredience: 300 g hladké mouky 150 g másla 75 g třtinového cukru 1 špetka soli 1 žloutek 1 vrchovatá lžíce řeckého jogurtu 1/2 lžičky jedlé sody čerstvé borůvky (nebo jiné ovoce)
Postup: Všechny suroviny, kromě borůvek, zpracujeme v těsto. Pokud je suché a nejde spojit stačí si podle potřeby namočit ruce ve studené vodě.Těsto zabalíme a dáme minimálně na 30 minut odpočinout.Vychlazené těsto na pomoučené...
Ingredience: 6 dl hrubé mouky 4 dl krystalového cukru 1 vanilkový cukr 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky sody bicarbony 1 dl oleje 1 dl vody 3 vejce 370 g borůvkového kompotu
Postup: Do misy dáme mouku,cukr vanilkový cukr skořici sodu bikabonu a promícháme. Potom přidáme oleje vejce rozšlehané ve vodě a vypracujeme těsto. Do těsta vmíchháme sceděné borůky. Formu na bábovku vysypeme strouhankou a rovnoměrně...
Ingredience: 1 listové těsto čerstvé nebo mražené borůvky (případně borůvkový džem) 3 lžíce zakysané smetany vanilkový cukr skořice
Postup: Listové těsto si roválíme a rozdělíme na 10 obdélníkových dílů. Do smetany si zamícháme vanilkový cukr a skořici. Poté na každý odbélník do spodní části dáme lžičku smetany a lžičku borůvek, těsto přeložíme jako psaníčko a spojíme kraje aby nám vznikly od prstů...
Ingredience: Těsto: 4 vejce (rozdělit žloutky a bílky) 4 lžíce krystalového cukru 4 lžíce polohrubé mouky Krém: 2 vejce 150 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 1 celá Hera (nebo máslo) Ostatní: borůvkový džem částečně s celými borůvkami olej na potření pečícího papíru špetka soli do bílků na sníh
Postup: Na začátku si ušleháme na nejvyšší rychlost sníh z bílků se špetkou soli do tuha a dáme si ho do...
Ingredience: 1/2 l borůvek jeden vanilkový cukr 2 mražené vanilkové zmrzliny nebo (vanilkový sníh)
Postup: Vanilkový sníh necháme trochu povolit. Mezitím rozmačkáme v míse borůvky s vanilkovým cukrem a přimícháme vanilkový snih. Rychle promícháme a dáváme do mističek a hned do mrazáku.
Ingredience: Suroviny: 500 g hladké mouky 5 dkg kvasnic 1/4 litr mléka 10 kostek cukru (nebo lžíček) 2 majolky (Poličanka v sáčku,nebo jiná200g.) 1 žloutek špetka soli Náplň: Borůvky trochu cukru krupice olej na plech
Postup: Ze všeh přísad vypracovat těsto.Po vykynutí tvoříme bochánky které na vále pomačkáme a vložíme borůvky s cukrem.Zabalíme buchtičky a dáme na plech s olejem.Upečeme do zlatova.
Ingredience: Těsto: 300 g polohrubé mouky 150 g cukru krystal 125 g bílého smetanového jogurtu (1 kelímek) 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 2 vejce 5 polévkových lžic oleje 250 ml mléka Dále: 100 g borůvky (mražené, čerstvé)
Postup: Vše smícháme dohromady, postupně přidáváme mléko, až vznikne hustší těsto. Nakonec vmícháme borůvky a případně doředíme mlékem.Plníme do formy : 1 vrchovatá čajová lžička = 1...
Ingredience: Želatinová část: 20 g želatiny na vaječnou tlačenku (na 600 ml tekutiny) cukr (dle chuti) 2 hrsti borůvek trochu oleje na vymazání formiček Jogurtová část: 400 g borůvkového jogurtu 20 g práškové želatiny 150 ml mléka moučkový cukr (dle chuti) Sušenkový základ: 150 g sušenek nebo piškotů 50 g rozpuštěného másla 1 lžička kakaa 2-4 lžíce mléka K podávání: šlehačka ovocná omáčka
Postup: Připravíme...
Ingredience: 250 g hladké mouky 40 g loupaných mletých mandlí 120 g másla 4 lžíce třtinového cukru 1 špetka soli 5 lžic studené vody 400 g borůvek trocha třtinového cukru na posypání borůvek kousek másla
Postup: Na těsto smícháme mouku, mleté mandle, 4 lžíce cukru a sůl. Přidáme změklé máslo a prsty utvoříme drobenku. Pak přidáme vodu a uhněteme hladké těsto. Z těsta utvoříme bochánek, zabalíme do...
Ingredience: 250 g celozrnné špaldové mouky 110 g Hery 1 vejce 50 ml studené vody Náplň: 300 g borůvek 1 lžíce vanilkového pudinku 1 lžíce čekankového sirupu
Postup: Na vále zpracujeme těsto a dáme jej na 10 minut do lednice vychladit.Borůvky smícháme v misce s pudinkem a sirupem.Těsto rozdělíme na tři díly a každý vyválíme na 5 mm silnou placku. Doprostřed dáme náplň a okraje přehneme do středu. Pečeme na...
Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 60 g cukru 90 g máslo 42 g droždí 250 ml mléka 2 ks žloutky Sůl Drobenka: 200 g hrubé mouky 120 g cukru moučka 120 g másla 1 ks vanilkového cukru
Postup: . Na drobenku si rozpustíme máslo a promícháme je s hrubou moukou, moučkovým a vanilkovým cukrem. 2. Na těsto si mírně ohřejeme mléko, rozpustíme máslo, žloutky oddělíme od bílků. Droždí rozdrobíme do hrnečku,...
Ingredience: Na těsto: 600 g polohrubé mouky 100 g cukru 120 g másla (nebo hery) 30 g čerstvého droždí 250 ml mléka špetka soli Na náplň: 500 g tvarohu 4 lžíce cukru 0,5 lžíce vanilkového pudinku Na drobenku: 125 g másla hladká mouka cukr moučka 1 l borůvek
Postup: Nejprve rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout.Z vlažného mléka, 1 kávové lžičky cukru a droždí necháme vzejít kvásek.V míse připravíme náplň....
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz