Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Rolovaná jahůdková dobrota

Ingredience: Těsto: 6 vajec 6 PL cukru krupice 6 PL polohr. mouky Krém: 1 Hera nebo máslo 1/2 l mléka 1 1/2 sáčku vanilkového pudinku 4 PL cukru jahodová esence červená potr. barva jahody kvalitní kakao (nejlépe holandské) kokos nebo piškotové drobečky na obsypání

Postup: Troubu rozehřejeme na 200°C.Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, z bílků pak zvlášť ušleháme tuhý...

 
Rolovaný makový chlebíček

Ingredience: Těsto (chlebíčková forma dlouhá 24 cm): 150 ml mléka 20 g droždí 50 g krupicového cukru 1 PL cukru na kvásek 320 g hladké mouky 30 g másla + na vymazání formy a pomazání těsta 2 žloutky špetka soli Maková náplň: 120 g mletého máku (doporučuji umlít si mák doma, čerstvý chutná mnohem lépe) 40 g cukru 300 ml mléka 50 ml rumu 1/2 čajové lžička skořice 100 g povidel 30 g hořké čokolády

Postup: Mlék...

 
Rolovaný makový koláč se švestkami

Ingredience: 500 g hladké mouky 21 g droždí 5 g soli 100 g cukru moučky 100 g změklého másla 300 ml mléka 2 žloutky 1 vejce na potření koláče NÁPLŇ: 200 g mletého máku 300 ml mléka 150 g cukru 20 g másla 1 lžička perníkového koření kůra z 1/2 citronu 500 g vypeckovaných, pokrájených švestek 50 g másla 2 lžice rumu na potření hotového koláče

Postup: Ve větší míse smícháme mouku se solí, cukrem a rozdrobeným...

 
Rotweinkuchen-Koláč s červeným vínem

Ingredience: 200 g cukru 200 g másla 4 vejce 1 lžička skořice 1 lžička kakaa 50 g nastrouhané tmavé čokolády 1/8 l červeného vína 250 g hladké mouky 1 prášek do pečiva

Postup: Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Všechny suroviny smícháme dohromady, červené víno až naposledy. Nalijeme do formy vysypané hrubou moukou a dáme péct na 180°C cca 1 hodinu. Kdo nemá rád suchou buchtu, může ještě, když trochu...

 
Rozbalený jablečný štrúdl

Ingredience: 2 hrnky drcených vloček 1 odtučněný tvaroh trochu vody dle potřeby sladidlo dle chuti 3 jablka 3 lžičky skořice 1 skořicový cukr trošku javorového sirupu

Postup: Nejdříve smícháme vločky s tvarohem a troškou vody, vznikne lepivá hmota, kterou dáme do formy. Používám silikonovou, takže není potřeba vymazávat, ani pečící papír. Forma velikosti cca 23x23 cm.Poté nakrájíme nebo...

 
Rozetky z kynutého těsta s blumami a tvarohem

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 60 g cukru krupice 1 špetka soli 1 vejce 80 g másla 42 g droždí (1 kostka) Náplň: blumy (lze i švestky, malé meruňky) 250 g tvarohu 1 vejce cukr (podle chuti) mletá skořice 150 g másla (na potírání) Dále: máslo na vymazání pekáčku moučkový cukr na posypání

Postup: Těsto zpracujeme dle zvyklostí či v pekárně, necháme vykynout.Rozválíme na úzký pás, který...

 
Rozinková hnízda

Ingredience: Na těsto: 500 g hladké mouky 1 vejce 1 balíček droždí (cca 42 g) 80 g moučkového cukru 200 ml mléka 80 g másla nebo rostlinného tuku citronová kůra z 1 citronu nastrouhaná špetka soli mouka na posypání válu Na náplň: 100 g tuku k potření těsta 125 g rozinek 125 g sekaných ořechů nebo korintek Na polevu: 125 g moučkového cukru 1/2 lžičky mleté skořice 3-4 lžíce vody 100-200 g tuku na...

 
Rozinkové bulky

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 100 g cukru 1 kostička droždí (42 g) 160 ml vlažné vody 1 vejce 1/4 lžičky soli 1 citron 150 g rozinek 100 g tuku 1 vejce na potření

Postup: Do mouky v míse rozdrobíme droždí, zalejeme vlažnou vodou a necháme ho vzejít. Asi po 5 minutách přidáme cukr, vlahý tuk a vejce a zaděláme těsto, které necháme asi 30 minut přikryté v teple kynout. Mezitím si propláchneme...

 
Rozinkové muffiny

Ingredience: 1/2-1 hrnek rozinek 1-2 špetky mleté skořice (nebo podle chuti) 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru 1 vejce 1 špetka soli 1/2 hrnku tuku 1/2 kypřicího prášku 1 hrnek mléka 1/2 vanilkového cukru

Postup: Vše (kromě rozinek) smícháme v míse do hladkého těsta.Potom přidáme rozinky.Pořádně směs promícháme a plníme pomocí lžíce muffinové formičky asi do 3/4 (nabydou).Pečeme nejlépe v horkovzdušné...

 
Rozinkové točence zadělávané v pekárně

Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 100 g másla 1 vejce 500 g hladké mouky 7 g sušeného droždí 2 lžíce krupicového cukru 1/2 lžičky soli Náplň: 5 lžic rozinek 4 lžíce skořice 8 lžic krupicového cukru 100 g másla Dále: hladká mouka (na vál) 1 vejce

Postup: Do nádoby domácí pekárny nejprve vlijeme vlažné mléko, rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Přisypeme hladkou mouku, k jedné straně vsypeme droždí, 2 lžíce...

 
Rozinkový - litý perník

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky 1/2 hrnku cukru moučky 2 vejce 2 hrnky mléka 1/2 hrnku oleje 1 kypřící prášek do perníku 1 dětské lžíce jedlé sody (ne moc vrchovaté) 2 lžíce džemu zvolila jsem borůvkový) 1 lžíce mleté skořice 2 lžíce rozinek 2 lžíce mandlových lupínků Dále: tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání pekáče moučkový cukr na posypání

Postup: Mouku, cukr, vejce, mléko, skořici, prášek do...

 
Rozinkový muffins s ovesnými vločkami

Ingredience: 1/4 hrnku másla 2 lžíce změklého másla 1/2 hrnku hnědého cukru 4 vejce 1 lžička vanilkové esence 1,5 hrnku ovesných vloček 1,25 hrnku polohrubé mouky 1,5 lžičky skořice 1 lžička soli 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody 1 hrnek jablečné šťávy 1 lžíce vody 1 hrnek rozinek

Postup: Vyšleháme máslo s cukrem. Bílky ušleháme s vanilkovou esencí dohladka. Vmícháme zbývající ingredience,...

 
Rozkvetlý závin

Ingredience: 1 balíček listového těsta 1 mandlový pudink (+mléko, cukr na přípravu) 1 bílý jogurt piškoty strouhané mandle 3 celé mandle 1 lžíce mandlového likéru tmavá poleva na ozdobu

Postup: Uvařit hustý pudink (méně mléka), přidat k němu najemno nastrouhané mandle, jogurt a likér - vyšlehat v hustý krém. Listové těsto rozdělit na 3 díly - jeden ze 3/4, druhý ze zbytku a z něj odříznout kousek na...

 
Rozmačkané banány s čokoládou

Ingredience: 5 banánů čokoládová poleva

Postup: 2 banány dáme do mikrovlnné trouby a necháme asi 2 minuty, potom rozmačkáme a dáme na talíř a zbylé 3 banány nakrájíme na kolečka na rozehřáté banány, potom dáme polevu. S polevou do misky nalejeme horkou vodu a necháme 7 minut. Potom nalejeme na banány.

 
Rozpraskané čokoládové sušenky

Ingredience: 200 g hořké čokolády 110 g krupicového cukru 50 g másla 2 vejce 60 g sušených brusinek nebo rozinek 40 ml rumu 100 g hladké mouky 1/2 lžičky jedlé sody špetka soli 100 g moučkového cukru na obalení

Postup: Brusinky předem naložíme do rumu, nejlépe několik hodin.Čokoládu ve vodní lázni pomalinku rozpustíme spolu s máslem.Do lehce vychladlé zapracujeme macerované brusinky i se zbytkem nevsáknutého...

 
Rudecké koláčky (bez vajec)

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 100 g rozpuštěného tuku 30 g kvasnic 250 ml mléka sůl vanilkový cukr citronová kůra

Postup: Uděláme těsto. Já dávám do pekárny. Jinak klasicky vykyne kvásek s trochou mléka a cukru. Po vykynutí kvásek přidáme k mouce, cukru, mléku, rozpuštěnému tuku (dělám z Hery, ale teď jsem dělala půl na půl se sádlem a samozřejmě taky výborné), špetce soli,...

 
Rumová bábovka

Ingredience: 3 žloutky 250 g cukru krupice 250 g polohrubé mouky ze 3 bílků sníh 1/2 kostky másla nebo Hery 1/2 hrnku mléka 1/2 prášku do pečiva 1 lžíce rumu 1 lžíce kakaa

Postup: V misce utřeme cukr, máslo a žlouty. Střídavě vmícháme mléko a mouku s kypřícím práškem, přidáme rum a opatrně sníh. 3/4 těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, do zbytku těsta přimícháme kakao a také vlijeme do formy. Dáme...

 
Rumová bábovka s kakaem a čokoládou

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu v kostce 200 g másla 4 vejce (z bílků sníh) 200 g cukru krupice 100 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 1 kypřicí prášek 2 lžíce rumu 2 lžíce kakaa 2 lžíce mléka 1 špetka soli máslo a hrubá mouka na přípravu formy Poleva: 100 g čokolády 33 g másla 2-3 lžíce vařící vody Na posyp: mandlové lupínky

Postup: Tvaroh důkladně promícháme se změklým máslem, cukrem,...

 
Rumová bábovka s rozinkami

Ingredience: 2 dl kefíru (mléka) 200 g cukru krupice 1 lžíce kakaa 280 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 dl oleje 2 vejce 2 lžíce rumu 1 hrst rozinek (namočených na 1/2 h)

Postup: Troubu si předehřejeme na 180°C. Sypké ingredience smícháme, přidáme ostatní a vyšleháme ručním šlehačem. Těsto nalijeme do formy vysypané kokosem. Pečeme 30-40 minut.

 
Rumová buchta

Ingredience: 250 g Hery 1 hrnek vody 1,75 hrnku krystalového cukru 2-3 lžíce kakaa 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 4 vejce 100 ml rumu strouhaný kokos (na posypání) tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu

Postup: Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Směs vody, cukru, Hery a kakaa smícháme v hrnci a povaříme 5 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.Po...

 

|<   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz