Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Růže z listového těsta s jablky

Ingredience: 1 listové těsto hladká mouka (na podsypání) 3 větší, hodně červená jablka 1 velká lžíce skořice 3-4 kousky hřebíčku 500 ml vody 2 lžíce cukru krystalu moučkový cukr na posypání

Postup: Jablka umyjeme a rozdělíme na půlky, vykrojíme jádra. Pak je nakrájíme na asi 2-3mm plátky. Dáme vařit do hrnce vodu, do které nasypeme cukr, skořici a hřebíček. Pomalu vkládáme plátky jablek. Necháme projít...

 
Růženky šípkové

Ingredience: 180 g vody 50 g cukru vanilkový cukr (20 g) 100 g majonézy (dávám domácí) 30 g změklého másla 1/2 vejce (druhá polovina zůstane na potření kytiček před pečením) 500-530 g hladké mouky strouhaná citronová kůra 21 g droždí Na potření a posyp před pečením: zbytek vejce 1-2 lžíce mléka půl lžičky cukru granulovaný cukr (domácí, odkaz na recept v Poznámce)

Postup: Ve vlažné vodě...

 
Růžicový koláč s tvarohem a borůvkami

Ingredience: Těsto: 200 g vody 2 lžíce rumu 70 g změklého másla 70 g cukru 1 vejce špetka soli 500 g hladké mouky 21 g čerstvého droždí Náplň: 250 g tvarohu (nejlepší je v kostce) 30-50 g krupicového cukru vanilkový cukr citronová kůra z poloviny citronu 1 žloutek nebo menší vejce borůvky Tvaroh utřeme s vejcem, oběma cukry a citronovou kůrou. Borůvky zůstanou na posyp náplně. Na potření po...

 
Růžičkové briošky

Ingredience: 350 g hladké mouky 80 g změklého másla 2 žloutky 140 g mléka 50 g cukru 1 vanilkový cukr (nebo vanilkový extrakt) nastrouhaná kůra z 1 citronu 5 g sušeného droždí 1 špetka soli mléko na potření moučkový cukr

Postup: Do mísy s vlažným mlékem rozmícháme droždí a jednu lžíci cukru z odváženého množství. Po deseti minutách zapracujeme mouku a zbytek cukru s vanilkovým extraktem. Přidáme i žloutky,...

 
Růžičkový koláč s medovou polevou

Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 80 g másla 1 vejce špetka soli 500 g polohrubé mouky 100 g cukru 1 lžička citrónové kůry 30 g droždí Náplň: 80 g másla 2 hrsti rozinek 2 hrsti sušeného ovoce (třešně, borůvky, brusinky,...) skořice Na potření: asi 4 lžíce medu 2-3 lžíce rumu

Postup: Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěné máslo, přidáme vejce, sůl, mouku, cukr,...

 
Růžičky z lístkového těsta s jablečnou náplní

Ingredience: lístkové těsto 2-3 jablka skořicový cukr

Postup: Lístkové těsto tence rozválíme, pomocí větší formičky (velikost je dána velikostí "muffinek" na mufinkovém plechu) vykrojíme kolečka, kterými vysteleme formičky na plechu a těsto potřeme lehce rozkvedlaným vejcem. Já měla plech pro 12 mufinek. Menší kulatou formičkou vykrojíme pro každou růžičku 6 koleček, která uprostřed poklademe tenkými plátky...

 
Růžové dortíčky s kefírem

Ingredience: Těsto: 400 ml kefíru 130 g cukru 4 lžíce kakaa 1,5 lžičky kypřícího prášku 100 g grahamové hladké mouky 130 g polohrubé mouky 40 g mletých ovesných vloček 100 ml oleje Náplň: 120 g malinového džemu 50 ml horkého mléka cca 5 lžic tvarohu (může být i více) Poleva: 500 ml mléka 1 vanilkový pudink 4 lžíce cukru 4 lžíce strouhané řepy strouhaná čokoláda

Postup: Ze surovin na těsto, těsto umícháme a...

 
Růžové muffiny

Ingredience: 300 g hladké mouky 1 lžíce PDP 150 g cukru 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky mletého zázvoru 200 ml mléka 2 vejce 100 ml oleje 100 g syrové červené řepy nastrouhané najemno

Postup: 1) Troubu si předehřejeme na 200°C. 2) V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici a zázvor. 3) V jiné míse smícháme mléko, vejce, olej a řepu. Tuto tekutou směs přeléváme do míse se suchou směsí a...

 
RŮŽOVÉ ŘEZY

Ingredience: Těsto:(těsto upečeme 2 x) 4 bílky na tuhý sníh 12 dkg krupice cukr 2 malinové pudinky (jahodové) 1/2 sáčku prášku do pečiva 4 bílky na tuhý sníh 12 dkg krupice cukr 2 malinové pudinky (jahodové) 1/2 sáčku prášku do pečiva Krém: 1/2 l mléka 15 dkg cukru 2 vanilkové cukry máslo Poleva: 30 dkg cukr moučka 1 lžíce oleje 4 lžíce horké vody šťáva z 1/2 citrónu

Postup: Jeden díl potřeme...

 
Růžový jahodový sen

Ingredience: 7 vajec 5 jahodových nebo malinových pudinků 2 plechovky jahod 20 dkg cukru 25 dkg másla

Postup: 7 bílků + 20 dkg cukru ušleháme na tuhý sníh.Ke sněhu přidáme žloutky, 4 pudinky (prášek) a jemně zašleháme.Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (pečící papír) a dáme péct na 170 - 180°C. Když těsto začne růžovět, zkusíme špejlí, zda je piškot upečený.V průběhu pečení uvaříme želé z...

 
Růžový řez

Ingredience: Korpus: 6 vajec 150 g cukru 3 jahodové pudinky 1 prášek do pečiva Krém: 1/4 kg másla 100 g cukru 50 g tuku (hera) kakao 50 g hladké mouky 1/4 l mléka Čokoládová poleva: čokoláda na vaření tuk piškoty rum silná káva marmeláda (nějaká červená)

Postup: Nejprve ušleháme společně vejce s cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, pudinky a upečeme na 200 stupňů (horkovzduch). Během pečení si...

 
Růžový sen

Ingredience: 1 piškot (z 5-6 vajec) jahodová marmeláda 1 tvaroh 1/2 másla 2 malinové pudinky 1/2 l mléka moučkový cukr 2 šlehačky 2 ztužovače šlehačky mléčná čokoláda

Postup: Na upečenou vychladlou piškotovou placku namažeme jahodovou marmeládu, dále krém z malinového pudinku. Postup: Uvaříme malinový pudink v půllitru mléka, necháme vychladnout. Ušleháme půlku změklého másla s pudinkem, tvarohem a moučkovým...

 
Růžový zázrak

Ingredience: Na těsto: 5 vajíček 150 g moučkového cukru 150 g polohrubé mouky prášek do pečiva Na krém: 350 g mražených jahod 1 jahodový kompot 2 jahodové pudinky 20 g moučkového cukru 2 šlehačky ke šlehání 2 ztužovače šlehačky kakao

Postup: Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh a opatrně a postupně přidáme cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech...

 
Rybička z listového těsta

Ingredience: 400 g listového těsta 4 jablka 1 hrst hrozinek 1 hrst ovesných vloček cukr krystal (dle chuti) mletá skořice (dle chuti) 1 vejce na potření

Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 190 °C.Jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na slabé plátky nebo nahrubo nastrouháme.Těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na plát o velikosti 17x22 cm. Střed (6x6 cm),...

 
Rybíz s galaretkou a pudingem

Ingredience: 1 Galaretka jahodová (rubínová, višňová - podle chuti) 450-500 ml vody Dále: 1 vanilkový puding 500 ml mléka krupicový cukr (podle chuti) červený rybíz černý rybíz

Postup: Nejdříve připravíme Galaretku podle návodu. Převaříme 450-500 ml vody, odstavíme a po malé chvilce do horké vody vsypeme Galaretku, kterou rozmícháme (nesmí projít varem, neztuhla by). Cukr nedáváme, Galaretka je už slazená....

 
Rybízová bábovka

Ingredience: 150 g hladké mouky 120 g celozrnné hladké mouky pšeničné 200 g másla 250 g třtinového cukru 1 lžička skořicového cukru 1/2 lžičky citronové kůry 1 pudinkový prášek 270 ml mléka 5 vajec 160 g čerstvého rybízu (či mraženého)

Postup: Troubu si přeheřejeme na 170 stupňů. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru, poté do směsi vmícháma žloutky a pudinkový prášek. Přisypeme skořici, citronovou kůru a...

 
Rybízová bábovka

Ingredience: 2 vejce 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 2 hrnky polohrubé mouky 1 kypřicí prášek 1/2 hrnku rybízu Na vymazání a vysypání formy: tuk mouka

Postup: Ve větší míse vyšleháme obě vejce s cukrem do pěny, poté pomalu vlijeme mléko a olej. Směs společně lehce promícháme.Ručně vmícháme polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem a mícháme do hladké konzistence. Nakonec opatrně...

 
Rybízová bublanina podle Terezy Bebarové

Ingredience: Na těsto: 6 vajec 300 g cukru krupice 150 g másla 400 g hladké mouky 250 g podmáslí 12 g prášku do pečiva 1 bio citron kůra + šťáva 2 g soli 350 g červeného rybízu Na drobenku: 120 g hladké mouky 60 g másla 60 g cukru krupice 10 g rumu 1 g soli olej a hladká mouka na přípravu plechu

Postup: Troubu předehřejeme troubu na 170 °C, plech vymažeme olejem a vysypeme hladkou moukou.Máslo utřeme s...

 
Rybízová bublanina s krémem

Ingredience: 500 g rybízu 180 g másla 180 g cukru 1 vanilkový cukr 1 špetka soli 4 vejce 350 g polohrubé mouky 150 g mletých mandlí 1/2 balíčku kypřicího prášku Krém: 2 vejce 30 g cukru 200 ml smetany ke šlehání tuk na vymazání plechu

Postup: Rybíz přebereme, opláchneme a necháme okapat. Okapaný ho vidličkou obereme a posypeme jednou lžící mouky.Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli....

 
Rybízová bublanina-jednoduchá

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku oleje 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka prášek do pečiva 1 špetka skořice 2 vejce ovoce na povrch (rybíz)

Postup: Plech vyložíme pečicím papírem.Všechny uvedené suroviny (kromě ovoce) smícháme a vlijeme na připravený plech.Na těsto nasypeme rovnoměrně ovoce (rybíz, třešně, višně, meruňky).Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Hotové pocukrujeme a podáváme.

 

|<   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz