Ingredience: 2 balení sušenek Lotus (500 g) 500 g zakysané smetany 1 balení vanilkového pudinku bez vaření 2 vanilkové cukry moučkový cukr (podle chuti)
Postup: Čtvercovou nebo obdélníkovou formu (můžeme použít i plastovou nádobku, ideální je rozměr 27x18 cm) vyložíme potravinovou fólií.Zakysanou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a sáčkem pudinku. V případě potřeby dosladíme moučkovým cukrem.Pár sušenek...
Ingredience: 1 kelímek pomazánkového másla 1 kelímek hladké mouky 0,5 kelímku cukru Náplň: 2-3 jablka cukr skořice rozinky namočené v rumu drcené piškoty mleté mandle vejce na potření před pečením máslo na potření po upečení
Postup: Ze surovin na těsto umícháme hladké těsto (mírně lepí, ale to nevadí), které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky uležet na 30-60 minut.Vál nebo kuchyňskou plochu...
Ingredience: 6 jablek 50 g másla 100 g hnedého cukru 500 g lístového těsta
Postup: Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame na mesiačiky. V panvici vhodnej do rúry rozpustíme maslo s cukrom. Pridáme pokrájané jablká a na miernom ohni dusíme asi 8 minút, občas obrátime. Keď jablká zmäknú a sfarbia sa dozlatista, panvicu stiahneme z plameňa a jablká zarovnáme do rovnomernej vrstvy. Rúru vyhrejeme na...
Ingredience: 6 jablek 100 g hnědého cukru 50 másla 500 g listového těsta
Postup: Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a nakrájame na mesiačiky . V panvici vhodnej do rúry , rozpustíme maslo s cukrom . Potom pridáme pokrájané jablká a na miernom ohni dusíme asi 8 minút, občas obrátime . Ked jablká zmaknú a sfarbia sa dozlatista , panvicu stiahneme z ohna a jablká zarovnáme do rovnomernej vrstvy . Rúru...
Ingredience: 250 g měkkého tvarohu 200 g Hery 250 g moučkového cukru 300 g polohrubé mouky 4 vejce 6 lžic mléka 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr citronová kůra tuk mouka na vysypání plechu
Postup: Žloutky ušlehejte spolu s cukrem a změklou herou do pěny. Přišlehejte tvaroh pokojové teploty. Vmíchejte mléko a sypkou směs z mouky, prášku do pečiva a citronové kůry. Z bílků a vanilkového cukru ušlehejte tuhý...
Ingredience: 150 g hladké mouky 50 g cukru 1 lžíce pečicího prášku 2 vejce
Postup: Nejdřív dejte do mísy mouku, cukr a pečicí prášek, a smíchejte to všechno dohromady. Potom přidejte 2 vejce a míchejte, dokud z toho nevznikne trošku lepkavé těsto.Nyní si vezměte rukavice a namočte je, protože bez mokrých rukavic se vám to bude lepit na ruce. Z těsta vytvarujte kuličky (8-12 ks, podle...
Ingredience: 250 ml mléka 30 g droždí 80 g třtinového cukru 100 g másla 2 vejce 125 g hladké celozrnné pšeničné mouky 125 g hrubé mouky 2 hrstičky plátkových mandlí 14 blum 1 BIO vanilkový cukr lžička skořice
Postup: Asi polovinu mléka odlejeme do mističky a přidáme droždí se lžící cukru, rozmícháme a dáme na teplé místo kynout. Mezitím nakrájíme máslo na menší kousky a dáme do mísy, přisypeme zbytek cukru,...
Ingredience: 50 g másla + na vymazání formy 100 g třtinového cukru 1 vejce kůra z poloviny citrónu 2 lžíce zakysané smetany 1 lžička prášku do pečiva 200 g hladké mouky cca 8 kusů blum 1 lžička skořice 2 lžíce meruňkové nebo i jiné marmelády 1 lžíce ovocného likéru nebo brandy, popřípadě rumu
Postup: Máslo ušleháme s cukrem, vmícháme vejce, citronovou kůru a zakysanou smetanu. Do mouky nasypeme...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky (obsah 250 ml) 1 hrnek cukr 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva blumy ( švestky) Maková náplň: 2 hrnky mletého máku (200 g) 2 hrnky mléka 1 vanilkový cukr 5 lžic cukr krupice mletá skořice (nemusí být) Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu 1 vejce cukr dle chuti 1 vanilkový cukr Drobenka: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru...
Ingredience: Těsto: 250 ml podmáslí 80 g cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 40 ml oleje 200 g polohrubé mouky 1 zarovnaná KL jedlé sody Náplň: blumy (nebo jiné ovoce) třtinový cukr
Postup: Podmáslí, cukry, vejce a olej vyšleháme, přidáme mouku smíchanou se sodou a vymícháme dohladka.Těsto naneseme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo použijeme papír na pečení) a uhladíme. Poklademe nakrájeným...
Ingredience: Kvásek z droždí: 30 g kvasnic 2 lžičky cukru 2 lžíce mléka 1 lžíce hladké mouky Těsto: 120 g hladké mouky 180 g polohrubé mouky 1 špetka soli 1 lžička skořice 50 g cukru 180 ml mléka 70 g másla 2 žloutky Náplň: 8 lžic hotové makové náplně ovoce dle chuti (meruňky, rebarbora, švestky, jablka aj.) Drobenka: 100 g hrubé mouky 100 g másla 100 g cukru
Postup: V míse smícháme obě mouky se skořicí,...
Ingredience: Těsto: 400 g polohrubé mouky 30 g droždí 2 polévkové lžíce cukru 60 g másla (Hery)-rozpustit 200 ml vlažného mléka 1 vejce sůl tuk na vymazání Náplň: 1000 g ostružin ( i více) 3 vejce( žloutky a bílky zvlášť) 2 měkké tvarohy 150 g cukru 100 ml šlehačky 1 vanilinový cukr 1 vanilkový pudink vlašské ořechy mleté (nebo nahrubo rozsekané nebo mandle)
Postup: Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, cukr a...
Ingredience: Zěsto: 12 bílků 400 g cukru 250 g mletých ořechů 100 g kakaa Pařížský krém: 250 ml šlehačkové smetany 350 g krystalového cukru 100 g kakaa 500 g másla Poleva: 100 g čokolády 50 g stuženého tuku
Postup: 12 bielok vyslahame s cukrom do tuheho snehu. Pridame mlete orechy a kakao. Opatrne zamiesame. Masu rozdelime na tri casti a na vymastenom a vysypanom plechu upecieme tri platy. Do smotany...
Ingredience: 500 g hladké mouky 1 vanička tvarohu (250 g) 1 vanilkový cukr 110 g práškového cukru 1 celé vejce 1 prášek do pečiva 9 lžic oleje (může být nahrazeno Herou a pod) 8 - 10 lžic mléka (nebo raději šlehačky na vaření) rozinky namočené v 1-2 lžících rumu kandované ovoce kůra z 1/2 citrónu + jeho šťáva špetka soli Vajíčko na potření + mandlové lupínky na posyp
Postup: Utřeme cukry s vajíčkem, olejem a...
Ingredience: Na těsto: 500 g hladké mouky 30 g droždí 50 g krupicového cukru 150 ml vlažného mléka špetku soli 250 g majonézy 1 vejce 50 g rozpuštěného másla 1 vejce na potření Na drobenku: 30 g hrubé mouky 30 g třtinového cukru 1 PL strouhaného kokosu 30 g másla Na krém: 300 ml mléka 50 g krupicového cukru 100 g másla 180 ml kysané smetany 250 ml smetany na šlehání 1...
Ingredience: 500 g chlebové pšeničné mouky nebo pšenično žitné 75 g másla 2 vejce 75 g cukru 30 g prášku do pečiva 230 ml mléka sultánky ořechy kokos 1 vejce na potření
Postup: Všechny suroviny důkladně promísím, na pomoučeném vále vytvořím placku vysokou 3-4 cm, tvořítkem o průměru minimálně 4 cm vykrájím bochánky.Položím na plech, potřu nahoře rozšlehaným vejcem a nechám asi 20 minut vychladit v...
Ingredience: 500 g hladké mouky 25 g droždí 100 g krupicového cukru 250 ml vody špetka soli 2 žloutky 100 ml oleje 30 g rozinek 30 g nahrubo sekaných vlašských ořechů 30 g sekané kandované citrusové kůry kůra z 1 citrónu Na potření: 2 bílky 150 g krupicového cukru 100 ml vody Náplň: 500 ml smetany ke šlehání moučkový cukr (podle chuti)
Postup: Něco z historie: Tyto bochánky, kterým se pro jejich jemnost a...
Ingredience: 50 g rozinek 50 ml rumu 300 g hladké mouky 100 g cukru 20 g droždí 100 ml mléka 1 sáček vanilkového cukru 100 g Hery 2 žloutky 1 lžíce citronové kůry 50 g kandovaného ovoce 1/2 lžičky mleté skořice 1/2 lžičky mletého badyánu Poleva: 2 lžíce šťávy z citronu 150 g moučkového cukru
Postup: Rozinky naložíme do rumu nejlépe den předem.Do mísy nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Do důlku vsypeme...
Ingredience: Těsto: 250 ml vody 1 špetka soli 6 vajec 100 g másla 200 g hladké mouky Náplň: 250 g měkkého tvarohu 100 g moučkového cukru 100 g malin 250 g smetany ke šlehání 1 vanilkový cukr 1 želatinový ztužovač Dále:: maliny na ozdobu moučkový cukr na posypání malinový topping na ozdobu
Postup: Do vroucí vody přidáme sůl a máslo. Počkáme, dokud se úplně nerozpustí. Přisypeme mouku a při snížené teplotě...
Ingredience: 150 g polohrubé mouky 1 sáček kypřícího prášku do pečiva 1 sáček vanilkového pudinkového prášku 100 g krupicového cukru 4 vejce 150 g másla 6 malých oplatek miňonka
Postup: Smícháme mouku s kypřícím práškem, pudinkovým práškem a cukrem. Přidáme vejce a rozehřáté máslo. Vše promícháme metličkou až se utvoří hladké těsto.Formičky na bochníčky nebo bábovičky vymažeme tukem, vysypeme moukou a...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady