Ingredience: Těsto: 150 g měkkého tvarohu 250 g polohrubé mouky 150 g tuku (Hera nebo máslo) Náplň: měkký tvaroh vejce cukr 1/4 sáčku vanilkového pudinku Dále: cukr moučka na obalení šátečků
Postup: Z tvarohu, mouky a tuku zpracujeme těsto. Vyválíme asi 5 mm silný plát a vykrajujeme kolečka formičkou na šátečky, kterou se dají šátečky z druhé strany i plnit.(případně vykrajujeme čtverečky, které pak plníme...
Ingredience: 200 g měkkého polotučného tvarohu 100 ml slunečnicového oleje 80 g hnědého cukru 1 vejce 330 g hladké mouky 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva 2 střední jablka 1 vejce na potření perlový cukr nebo hrubý krystal na posyp
Postup: Tvaroh smícháme s olejem, cukrem a vejcem. Jablka oloupeme, nastrouháme najemno a přimícháme k tvarohové směsi. Nakonec přimícháme mouku promíchanou s...
Ingredience: 250 g tučného tvarohu ve vaničce 100 ml smetany ke šlehání 100 ml zakysané smetany 2-3 lžíce agávového sirupu (nebo čekankového, případně medu) 2 tyčinky Ledové kaštany oblíbené ovoce podle chuti
Postup: Do misky nalámeme čokolády (tyčinky) a ve vodní lázni necháme rozehřát. Vmícháme zakysanou smetanu a stáhneme plamen na minimum.Zatímco se rozpouští čokoláda, ušleháme tvaroh se sladkou smetanou...
Ingredience: 100 ml mléka 100 ml vody 50 g másla nebo jiného tuku 110 g hladké mouky (podle potřeby) 1 malá špetka soli 1 lžička prášku do pečiva trošku citronové kůry z bio citronu 1 lžíce oleje na potření plotýnek vaflovače (pokud je třeba) javorový sirup na povrch atp.
Postup: Z vody, mléka, citronové kůry a mouky smíchané s práškem do pečiva a solí připravíme hladké těstíčko. Pak vmícháme rozehřáté...
Ingredience: 1 rozválené listové těsto 1 žloutek 1 lžíce mléka Náplň: 1 kostka tvarohu 1 vanilkový cukr 3 lžíce mletého cukru 1 žloutek trochu citronové kůry rozinky naložené v rumu Drobenka: 60 g hladké mouky 30 g cukru krupice 30 g másla kapka rumu cukr na posypání
Postup: Troubu vyhřejeme na 180 °C.Z mouky, cukru, másla a kapky rumu vymícháme drobenku.Poté smícháme v míse všechny suroviny (mimo rozinek)...
Ingredience: 250 ml vody 1 špetka soli 90 g másla 140 g hrubé mouky 4 vejce tuk na vymazání plechů Dále: oblíbený krém (nebo šlehačka)
Postup: Vodu, sůl a máslo povaříme, ztlumíme plamen a vsypeme mouku.Důkladně mícháme, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn a nechytá se dna. Konzistence hmoty nesmí být kašovitá (jde z ní vytvarovat koule, která drží tvar).Poté odstavíme z ohně, necháme částečně...
Ingredience: Těsto: 350 g polohrubé mouky 1 Hera 2 kostičky taveného sýra (2x 50 g) Maková náplň: 250 g máku 125 ml mléka 50 g cukru 50 g džemu Tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu 1 žloutek 4 lžíce cukru moučka Na obalení: moučkový cukr vanilkový cukr
Postup: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plechy vyložíme papírem na pečení.Suroviny prohněteme v ruce až je těsto spojené. Tvoříme z něj kuličky, uděláme...
Ingredience: 500 g listového těsta 50 g másla 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr 2 lžičky cukr krupice 2 zarovnané lžičky skořice polohrubá mouka na podsypání špejle nebo čínské hůlky na tvarování pečící papír na plech
Postup: Vyválejte listové těsto na plát cca 0,5 cm silný, rozpusťte v misce máslo, nasypte do něj všechny cukry, skořici, smíchejte a tím potřete plát těsta. Sviňte půl a půl těsta k sobě...
Ingredience: 100 g bezlepkových piškotů 80 g vlašských ořechů 80 g másla Krém 1: 100 ml šlehaného podmáslí 250 g tvarohu v alobalu 2 lžíce medu Krém 2: 100 g jahod (i zmražených) 1 lžíce medu 3 lžíce podmáslí
Postup: Piškoty, vlašské ořechy a máslo rozmixujeme na jemnou konzistenci a vyložíme tím dno mističky.Šlehané podmáslí, tvaroh a med vyšleháme v jemný krém, který dáme na ořechové dno mističky.Jahody,...
Ingredience: Vitacitový pudink: 0,5 litru vody 1 sáček malinového pudinku 1 sáček jahodového Vitacitu Tvarohová náplň: 500 g tvarohu ve vaničce 200 g zakysané smetany 100 ml smetany ke šlehání 31% 2 lžíce moučkového cukru 1 sáček želatiny v prášku Dále: 1 balení sušenek Lotus 150 g ostružin
Postup: Z vody, Vitacitu a pudinku uvaříme hustý pudink.Na dno kelímku poklademe ostružiny a zalijeme horkým pudinkem...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 2 vejce 1 lžíce moučkového cukru nepatrně soli 1 lžička vanilkového cukru 1 sáček kypřicího prášku do pečiva 1/8 l mléka
Postup: V misce vše smícháme dohromady ve vláčné polotuhé těsto. Kávovou lžičkou namočenou ve studené vodě pak vykrajujeme z těsta koblížky, vkládáme je do vyšší vrstvy rozpaleneho oleje a do zlatohněda vysmažíme. Hotové koblížky poválíme v cukru,...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 vanilkový cukr 2 vejce 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 1/2 kypřicího prášku do pečiva Drobenka: 1/2 hrnku hrubé mouky 1/2 hrnku cukru 2 lžíce másla Dále: ovoce (čerstvé, kompotované nebo mražené) tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu
Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem. Troubu...
Ingredience: 350 g polohrubé mouky 1 Hera 2 kostičky taveného smetanového sýru Nádivka: 1 tvaroh 1 vejce rozinky vanilkový cukr moučkový cukr
Postup: Mouku, Heru a sýr spojíme v těsto.Tvoříme kuličky, uděláme důlek, plníme nádivkou dle libosti (tvarohová, povidlová, marmeládová, ořechová) a pečeme na 180°C asi 15 minut.Po vyjmutí z trouby horké obalujeme nebo sypeme cukrem moučka smíchaným s vanilkovým...
Ingredience: 1 celá hera 1/2 litru polohrubé mouky tavený smetanový sýr 10 dkg (1 velký nebo 2 malé obdélníčky) marmeláda (dia nebo klasická) různé náplně do koláčů
Postup: Mouku, změklou heru a tavené sýry zpracujeme rukama v míse nebo na vále v těsto. Z něho uděláme cca 20 – 25 koláčků do nichž vymáčkneme důlek a naplníme ho v případě diabetiků dia-marmeládou, nebo jakoukoliv jinou náplní (makovou,...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru krupice 1 prášek do pečiva 1 špetka soli 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 2 lžíce kakaa 2 vejce Krém z jogurtu a pudinku: 500 ml bílého jogurtu 300 ml vody 2 vanilkové pudinky 250 g másla cukr moučka (dle chuti) kakao na posypání tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu
Postup: Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Včas zapneme...
Ingredience: 4 vejce 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku vlažného mléka 2 polévkové lžíce rumu 2 lžíce ovesných vloček umletých nebo nadrcených 500 g jahod 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 180 g cukru
Postup: Vejce ušleháme s cukrem, olejem a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a namleté vločky. Nakonec vmícháme vlažné mléko a ušleháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem. Jahody omyjeme a pokapeme...
Ingredience: listové těsto meruňkový kompot 2 vanilkové pudinky piškoty
Postup: Těsto rozdělíme na 2 poloviny.První část vyválíme a dáme na vymazaný plech(vytáhneme do vaničky).Poklademe piškoty na celé těsto.Běžným způsobem uvaříme pudink.Pak nalejeme na piškoty a na nahoru dáme kompot.Přikryjeme druhou polovinou těsta(kraje tochu přitiskneme k prvnímu těstu).Vrch pomažeme vajíčkem a dáme péct
Ingredience: 1 banán 3 lžíce Granka tekutého
Postup: Sloupneme slupku od banánu.Odkrojime konce z obou stran. Rozřízneme na půl a polijeme tekutým Grankem.A můžeme servírovat. Je to rychlovka.
Ingredience: 2 vejce 2 PL Xylitolu nebo Erythritolu 3 nastrouhaná jablka 1 KL mleté skořice 200 g mletého máku šťáva a kůra z 1 citronu 2 KL bezfosfátového nebo klasického prášku do pečiva džem - nemusí být strouhaný kokos na posypání
Postup: 2 celé vajíčka rozšlaháme s 2 polievkovými lyžicami sladidla /Xylitol alebo Erythritol/.Potom pridáme 3 nastrúhané jablčka, 1 lyžičku mletej škorice, 200 g mletého...
Ingredience: 1/2 balíčku listového těsta 3 krémové prášky Zlatý klas 2 pl hladké mouky 1 l mléka 60 g moučkového cukru 125 g másla 1/2 l Creme patiserie profi (je to šlehačka, která nezmizne ze zákusku ani po týdnu a nemění svoji konzistenci, nic sa do ní už nepřidáva, vyšlehá se za pár minut) 100 g čokolády na vaření 3 pl Cery (100%-ní tuk) 50 g bílé čokolády 1,25 balíčku Bebe
Postup: Rozvaľkáme lístkové...
|< 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady