Ingredience: 400 g polohrubé mouky 4 vejce 1 prášek do pečiva 200 g cukru krupice 200 g másla 1 vanilkový cukr 250 ml mléka sůl 1/2 banánu 1/2 šálku borůvek
Postup: Máslo a cukry třeme minimálně 20 minut, přidáme 1 žloutek po druhém. Mouku smícháme s práškem a z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Potom střídavě přidáváme k vyšlehanému máslu mouku, mléko a nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto...
Ingredience: Koláč: 160 g polohrubé mouky 1 KL prášku do pečiva 1/4 KL soli 113 g másla pokojové teploty 113 g smetanového sýru (např. Philadelphia, Lučina smetanová), pokojové teploty 150 g krupicového cukru 2 vejce 1 PL vanilkového extraktu 2 PL strouhané citrónové kůry 1 hrnek borůvek Poleva: 113 g smetanového sýru (např. Philadelphia, Lučina smetanová), pokojové teploty 113 g másla pokojové...
Ingredience: 1,5 hrnku polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru krystal 3 vejce 1/2 hrnku oleje 1 hrnek cukety nastrouhané na jemno 1/2 hrnku podmáslí 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva šťáva z 1/2 citronu kůra z 1/2 citronu 1/2 l borůvek tuk mouka na plech Drobenka: 100 g hrubé mouky 100 g cukru krystal 50 g másla 50 g mandlových lupínků
Postup: Nejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků...
Ingredience: 85 g másla 2 vejce 200 ml mléka 140 g cukru 1/2 balíčku vanilkového cukru 250 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička sody bicarbóny 100 g čokolády 1 malý borůvkový kompot - ( 370 g )alebo čerstvé, príp. mrazené čučoriedky
Postup: Vyšľaháme maslo s vajíčkami, vanilkovým cukrom a cukrom, pridáme mlieko, múku s práškom a sódou. Vmiešame narezanú čokoládu a scedené čučoriedky. Cesto...
Ingredience: 50 g změklého másla 50 g jemného hnědého cukru 1 vejce 50 g hladké mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva špetka soli 50 g sušeného strouhaného kokosu + 2 lžičky na posypání 50 g zakysané smetany šťáva z poloviny citronu 150-200 g borůvek (čerstvých nebo z mrazáku, ty je ale třeba předem rozmrazit a vylít z nich šťávu)
Postup: Pripravíme si menší plech (ja som použila pokrievku zo sklenenej...
Ingredience: 500 g borůvek 500 g tvarohu 400 ml kysané smetany cukr podle chuti
Postup: Vše dáme do robotu a ušleháme. Vlijeme do vhodné nádoby a dáme zmrazit. Během mrazení několikrát promícháme. Před podáváním necháme povolit 20 minut při pokojové teplotě.
Ingredience: Těsto: 20 dkg polohrubé mouky 10 dkg cukru krystal nebo písek 3-4 vejce dle velikosti 2 rovné lžičky prášku do pečiva 10 lžic oleje 10 lžic horké vody špetka soli Náplň: 200 g borůvek 400 g nízkotučného tvarohu ve vaničce 3 plátky želatiny nebo 2 sáčky 2 lžíce cukru 1 vanilínový cukr
Postup: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. V další míse šleháme žloutky s cukrem, až jsou řádně...
Ingredience: 500 g borůvek 300 g bílého jogurtu - 10% 200 g smetany - 33% 20 g sypké želatiny med (nebo cukr, podle potřeby)
Postup: Borůvky v sítu opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Hrst borůvek odložíme stranou na pozdější ozdobení.Šlehačku zahřejeme, vsypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat.Poté vlijeme do jogurtu a elektrickým ručním šlehačem dobře prošleháme.Ochutnáme a je-li potřeba,...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 125 g Hery 1 vanilkový cukr 2 vajíčka 1 prášek do pečiva 250 ml mléka borůvky (nebo jiné ovoce) Na vymazání formy: tuk hrubá mouka
Postup: Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.Z mouky, cukru, Hery a vanilkového cukru uděláme rozmělněním v prstech drobenku a 2 hrníčky směsi odebereme. Do zbytku přidáme vajíčka, prášek do pečiva a mléko.Vše zamícháme...
Ingredience: 60 g máslových sušenek 30 g másla 500 g tvarohu 1 granátové jablko 200 g borůvek 8 lžic moučkového cukru 250 g smetany ke šlehání 1 ztužovač šlehačky borůvkový sirup na přelití borůvky na ozdobu
Postup: Jako první jsem rozdrtila v mixéru máslové sušenky. Sušenkovou drť jsem smíchala s rozpuštěným máslem a 2/3 nanesla na dna skleniček. Skleničky jsem dala do lednice.Borůvky jsem rozmixovala...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva 1 hrnek cukru krupice 1 vanilkový cukr 2 vejce 100 g rozpuštěného másla 2 hrnky podmáslí 2 hrsti čerstvých borůvek nebo mražených borůvek
Postup: V míse smícháme metličkou mouku, kypřící prášek, cukr, vanilkový cukr a vejce, přilijeme rozpuštěné máslo a podmáslí, nakonec vsypeme borůvky a jemně promícháme.Formu na biskupský chlebíček...
Ingredience: 220 g borůvek 2 hrnky (250 g) hladké mouky 1 PL hladké mouky 1 hrnek (200 g) krupicového cukru 2 KL prášku do pečiva 1 KL soli 250 g bílého plnotučného jogurtu vanilkového (hruškového) 2 vejce 110 g másla rozpuštěného a lehce vychlazeného 1 KL vanilkového extraktu 90 g ovesných vloček
Postup: 1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vyložíme pečícím papírem nebo...
Ingredience: 150 g rozpuštěného másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 140 g řeckého jogurtu 1 lžíce strouhané citronové kůry (já dala míň) 110 g hladké mouky 110 g polohrubé mouky 2 KL prášku do pečiva 125 g borůvek (nebo jiné ovoce, ořechy, ...)
Postup: Vše pořádně smícháme dohromady. Nakonec opatrně vmícháme borůvky. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček a...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 120 g moučkového cukru 120 g tuku hera 300 ml mléka 1 kostička kvasnic (42 g) 2 vejce sůl borůvky Posypka: máslo krupicový cukr hrubá mouka
Postup: Mléko ohřejeme.Část odlijeme, přidáme trochu cukru a kvasnice a uděláme kvásek.Do mísy dáme mouku, cukr, vlažnou rozpuštěnou heru, trochu soli, vejce, vlažné mléko, kvásek a důkladně promícháme.Plech vyložíme pečicím papírem,...
Ingredience: forma průměr 30 cm 500 g borůvek 200 g tuku 3 vejce 150 g jemného krupicového cukru 1 sáček vanilkového cukru 75 g mletých mandlí 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry 75 g zakysané smetany 200 g polohrubé mouky 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup: Změklý tuk, cukr, vanilku a citr. kůru ušleháme do lehké pěny, do které postupně zašleháváme celá vejce a zakysanou smetanu. Do směsi...
Ingredience: 2 hrníčky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 hrníček cukru krupice 2 vejce 1/2 hrníčku mléka 1/2 hrníčku oleje 1 tvaroh borůvky
Postup: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, přidáme mléko, vejce a olej. Vše dobře promícháme a těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný menší plech, nebo pekáček. Tvaroh přisladíme a dle potřeby zředíme mlékem. Poté ho lžící klademe na těsto a rozetřeme...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 100 g krupicového cukru 100 g másla 1 lžička prášku do pečiva 125 ml mléka 2 vejce 500 g borůvek Drobenka: 150 g polohrubé mouky 80 g másla 80 g krupicového cukru Dále: tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu
Postup: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Ušleháme sníh z bílků.Rozehřejeme troubu na 170 °C.Na drobenku v pánvičce rozehřejeme cukr a máslo, přisypeme...
Ingredience: 500 g hladké mouky 1 kostka čerstvého droždí 60 g cukru 250 ml mléka 150 g změklého sádla sůl Náplň: 1,5 kg borůvek 4 suchary Drobenka: 300 g hladké mouky 125 g cukru 2 lžičky mleté skořice 200 g studeného másla
Postup: Do mísy prosijeme mouku a uprostřed uděláme důlek, kde smícháme droždí s trochou mléka a lžičkou cukru. Necháme vykynout a přidáme zbytek cukru, mléka, sůl a...
Ingredience: borůvky (nebo i jiné ovoce) 250 g měkkého tvarohu 175 g Hery 3 vejce 250 g cukru moučky vanilkový cukr špetka soli 250 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Drobenka: 140 g polohrubé mouky 100 g tuku (máslo nebo Hera) 100 g cukru krupice
Postup: Heru, 3 žloutky a pískový cukr utřeme do pěny, pak zašleháme tvaroh. Ze 3 bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, pak do něj zašleháme vanilkový...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 125 g másla 3/4 hrnku moučkového cukru 1 kypřící prášek 3/4 hrnku mléka 2 vajíčka ovoce (dle chuti)
Postup: Troubu předehřejeme na 180 stupňů a formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou.Do mísy nasypeme mouku, cukr a vlijeme rozpuštěné máslo. Smícháme, aby vznikla drobenka. Hrnek drobenky odebereme a dáme stranou.Do zbylé drobenky ťukneme dvě vejce, vsypeme kypřící...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz