Ingredience: 1 mandlový pudink 1/2 l mléka cukr (dle chuti) 200 g másla 1 lžíce rumu 2 balíčky sušenek BeBe (světlé, tmavé) čokoládová poleva kokos na posypání
Postup: Napřed uvaříme dle návodu pudink, necháme vychladit. Máslo s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme rum.Krémem slepíme vždy 10 sušenek ze světlých a tmavých střídavě. Komínky ze sušenek dáme do...
Ingredience: 2 balíčky sušenek BeBe (jedny tmavé a jedny světlé) 500 g tvarohu 1 smetana ke šlehání cukr moučka (dle chuti) 2 banány Dále: čokoláda čokoládová poleva ovoce na ozdobu
Postup: Ušleháme šlehačku a smícháme ji se dvěma tvarohy, osladíme a dáme na chvilku do ledničky.Mezitím si připravíme kus alobalu a na něj naskládáme jako šachovnici světlé a tmavé sušenky. Vždy světlá, tmavá, světlá....
Ingredience: Těsto: 700 g hladké mouky 42 g čerstvého droždí 1 lžíce cukru krupice 400 ml mléka 1 vejce 1 bílek 1 špetka soli 3 lžíce oleje Náplň: 250 g tvarohu 50 g másla (rozpuštěného) 2 lžíce cukru moučka Na potření: 1 žloutek 2 lžíce oleje 2 lžíce mléka moučkový cukr na posypání
Postup: Do mouky rozdrobíme droždí, posypeme ho cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Necháme v teple vzejít kvásek.Do vzešlého...
Ingredience: 275 g rozváleného listového těsta 200 g arašídové pomazánky 60 g mrazem sušených jahod 1 žloutek na potření cukr moučka na poprášení
Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Na rozválené listové těsto poklademe lžicí arašídovou pomazánku a rozetřeme ji po celé ploše 1 cm od delších okrajů. Na pomazánku poházíme na drobné kousky nakrájené (lépe jdou stříhat) sušené jahody.Pomocí papíru svineme...
Ingredience: 240 ml vlažné vody špetka soli 75 g másla 140 g hladké mouky ½ vanilkového extraktu 3 vejce
Postup: Do hrnce nalijeme vodu, přidáme špetku soli nakrájené máslo, necháme rozpustit, popřípadě lehce povaříme.Dále přidáme mouku a mícháme vařečkou, aby se těsto nespálilo a oddělujeme od stěn.Těsto přendáme do misky, přidáme vanilkový extrakt, vejce přidáváme po jednom a postupně šleháme.Těsto pak...
Ingredience: 1-2 bílky 80-90 g jemného pískového cukru
Postup: Do ušlehaného sněhu našleháme písek a moučku promícháme. Následně dáme do lednice. Obvykle se pomazává či zdobí na nějakou buchtu či dort.
Ingredience: 1 kg nastrouhaných jablek 2 balíčky vanilkového pudinku 1 velká plechovka kompotovaných broskví 1 velké balení dětských piškotů podle chuti moučkový cukr smetana na ozdobení
Postup: Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Dáme do hrnce, přidáme šťávu z broskví a dva pudinky a promícháme. Pokud jsou jablka kyselejší, můžeme přidat cukr. Hrnec dáme na plotýnku a přivedeme k varu....
Ingredience: 2 PL cukru krupice 2 balíčky dlouhých piškotů 1/2 balíčku kulatých piškotů na poslední vrstvu 1 hrnek silné instantní kávy 3 lžičky rumu ( nebo 2 lžičky vaječného koňaku ) 3 vejce 1 smetana na šlehání 150 g jahod kapucino kakao skořice 500 g mascarpone kakao kapucino v prášku skořice 1 ztužovač šlehačky ¨
Postup: Uvaříme si silnou kávu, kterou si dáme vychladit a pak do ní zakápneme rum nebo...
Ingredience: 250 g másla 100 g cukru krystal 200 g čokolády 150 g hladké mouky 40 g kakaa 5 vajec
Postup: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a postupně přisypáváme hladkou mouku. Krémem naplníme cukrářský pytlík a plníme formy (například na muffiny), které nejdříve vyplníme kusem pečícího papíru, aby se krém...
Ingredience: 4 bílky 100 g cukru krystal 100 g hladké mouky 100 g mandlí (nebo lískových ořechů ve slupce)
Postup: Bielka vyšľaháme s cukrom do hustého snehu.Pridáme múku a mandle alebo lieskovce a jemne premiešame.Vlejeme do vymastenej formy srnčí chrbát a upečieme. Necháme vychladnúť.Na druhý deň ostrým nožom narežeme asi 3 mm hrubé plátky, rozložíme na suchý plech a pri 50 °C a pootvorenej rúre sušíme.
Ingredience: 28 dkg mouky 10 dkg tuku 2 žloutky 1 vejce 3 dkg nahrubo sekaných mandlí 1,5 dkg droždí 1/8 l mléka na kvásek 1 vejce na potření
Postup: Na vál prosijeme 28 dkg mouky, rozdrobíme do ní 10 dkg tuku, 2 žloutky, 1 vejce a 3 dkg na hrubo sekaných mandlí. 1 1/2 dkg droždí necháme vzejít v 1/8 litru mléka a zaděláme těsto. Vypracujeme tuhé těsto, uděláme šišku, dáme na chladné místo vykynout, potřeme...
Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek krupicového cukru 1 prášek do pečiva 500 g tvarohu 1/2 hrnku moučkového cukru 1/2 hrnku mléka 1 vejce 1 vanilkový cukr 1 hrst hrozinek 250 g Hery tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Heru dáme na chvíli...
Ingredience: 1/2 kg listového těsta Pudinková náplň: 6 dcl mléka 2 vanilkové pudinky cukr dle chuti Máslová náplň: 3 dcl mléka 2 lžíce polohrubé mouky 250 g másla cukr dle chuti kakao Poleva: 2 čokolády na vaření 1/2 tuku Omega nebo Lukana
Postup: Listové těsto rozválíme na velký plech, propícháme vidličkou a upečeme v horké troubě asi 200 st.. Necháme vychladnout. Uvařený, ještě vlažný pudink nalajeme...
Ingredience: Korpus: cca 7 balíčků kakaových Bebe sušenek (ne těch rodinných) 4 lžíce másla (vrchovaté, nebo i více) Náplň: 2 balíčky polotučného tvarohu 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 2 našlehané bílky (sníh) Vrchní těsto: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru 2 žloutky 1/2 hrnku mléka 1/4 hrnku oleje 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa
Postup: Bebe sušenky rozdrtíme na sypkou směs. Do směsi nalijeme...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 490 ml mléka (polotučné) 2 dcl oleje 2 vejce 150 g krystalového cukru 150 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 2 lžíce medu 2 lžíce marmelády nebo povidel 1 lžička jedlé sody 2 lžičky mleté skořice 3 lžíce kakaa špetka soli 1 kypřící prášek do perníku Můžeme přidat: 1 lžička perníkového koření vlašské ořechy (mleté), mandle... Poleva: 2 hořké čokolády (na...
Ingredience: 1 listové těsto 3 bílky moučkový cukr 3 lžíce vanilkový cukr 1 lžíce strouhané čokolády 1 lžíce strouhaných mandlí nebo ořechů kapka rumu nebo jiného alkoholu
Postup: Rozpálíme troubu na 170°C, aby se stihla pěkně zahřát. Koláčky budou coby dup. Těsto rozválíme. Ušleháme bílky smícháme s cukrem, čokoládou, ořechy, alkoholem a namažeme na rozválené těsto. Svineme jako štrúdl a krájíme na silnější...
Ingredience: Těsto: 21 g droždí 1 lžíce cukru moučka 1 lžíce hladké mouky 300 ml mléka 2 žloutek 500 g hladké mouky 75 g hnědého cukru 30 g cukru krupice špetka soli 100 g másla špetka anýzu lžička skořice Směs na potření před pečením: 1 vejce 2 lžíce mléka 2 lžičky hnědého cukru Směs na potření po dopečení: 35 ml mléka 1 lžíce cukru krupice
Postup: Z droždí, lžíce cukru moučky, lžíce hladké mouky a poloviny...
Ingredience: 1,25 hrnku polohrubé mouky 1/2 hrnku kakaa (na vaření) 3/4 lžičky soli 1/4 lžičky sody bikarbony 2 lžíce najemno namletých lněných semínek 1/4 hrnku vody 80 g rostlinného másla (např. AlsanBio) 90 gr čokolády 1/4 hrnku čokoládových peciček či na kousky nasekané hořké čokolády 1 hrnek hnědého cukru 1 lžička vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem) 1/2 hrnku...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 240 g třtinového cukru (může být i krystal,já ale dávám všude třtinový) 0,4 l mléka 2 dcl oleje 2 celá vejce 2-4 lžíce jakékoliv marmelády (nebo povidel) 2 lžíce medu 2-3 lžíce kakaa 1 lžička jedlé sody 1 prášek do perníku špetka soli 1 lžička mleté skořice může být perníkové koření
Postup: Vše dobře vymícháme (aby nebyly hrudky) a nalejeme na vymazaný a...
Ingredience: plát chlazeného lístového těsta 1 pribináček nebo malý pacholík vajíčko 6 meruněk
Postup: Z rozvinutého plátu na plechu zoubkovaným rádýlkem nakrájíme 12 dílků (3x4 ks), v polovině z nich uděláme kolečkem nebo tenkou sklenkou otvor. Plné díly potřeme vajíčkem, přiklopíme každý dílem děravým. Do středu rozdělíme lžičkou pacholíka a pokrájíme meruňky - vejde se 3/4 meruňky do každého otvoru....
|< 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz