Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Borůvkový táč

Ingredience: Těsto: 5 žloutků 1,5 hrnku cukru krupice 3/4 hrnku oleje 1 hrnek teplého mléka 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva sníh z 5 bílků Drobenka: 10 dkg másla 10 dkg cukru 15 dkg hrubé mouky borůvky

Postup: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, nakonec mouku, kypřící prášek, teplé mléko a sníh z bílků.Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.Posypeme hojně ovocem. Opravdu...

 
Borůvkový tvarohový dezert

Ingredience: 500 g tvarohu 3 vejce 3 lžíce hrubé mouky 100 g cukru vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 100 g másla (na pečení) borůvky (podle chuti)

Postup: Utřeme máslo s cukrem a žloutky a postupně přidáme vše ostatní (kromě borůvek) a sníh z bílků zlehka vmícháme až nakonec! Takto vytvořené těsto nalijeme z poloviny do kulaté formy, bohatě zasypeme borůvkama, zalijeme zbytkem těsta a znovu nasypeme...

 
Borůvkový tvarožník

Ingredience: 500 g tvarohu (tučného) 3 vejce 2 vanilkové cukry 200 g strouhanky (nebo mleté piškoty) 150 g cukr krystal 100 g másla 100 g mandle (plátky) 100 g borůvek

Postup: Změklé máslo smícháme se žloutky, 50g cukru, strouhankou a mandlemi až nám vznikne lehce drobivé těsto, které namačkáme do dortové formy, pokryjeme dno a tak 3cm zvedneme obrubu, aby nám vznikla mísa. Tvaroh rozmícháme se zbytkem...

 
Borůvkový tvarožník II.

Ingredience: 500 g měkkého tvarohu (polotučného) 400 g borůvek 40 g másla 100 g krupicového cukru 1 sáček vanilkového cukru 3 vejce, oddělené žloutky a bílky 80 g dětské krupičky máslo na vymazání pekáčku

Postup: Troubu předehřejte na 180 ˚C. Menší pekáček vymažte máslem. Vyšlehejte sníh z bílků (k bílkům můžete přidat pár zrníček soli, aby se lépe vyšlehaly). Změklé máslo promíchejte s cukrem a...

 
Borůvkový věnec

Ingredience: Těsto: 125 g borůvek 220 g hladké mouky 3 kávové lžičky kypřícího prášku 170 g cukru moučka 1 vanilkový cukr špetka soli 4 vejce 125 ml perlivé vody 150 g másla Na náplň: 250 ml smetany ke šlehání 1 balíček Dort želé čiré 1 balíček Smeta-fixu 1 polévková lžíce cukru moučka 3 polévkové lžíce vody (borůvkové šťávy) 100 g borůvek

Postup: 125g borůvek rozmístíme do tukem vymazané a moukou vysypané...

 
Borůvkový závin podle německé Omy

Ingredience: 400 g listového těsta 250 ml mléka 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku 80 g krupicového cukru 2 lžíce dětské krupičky 250 g měkkého polotučného tvarohu 1 sáček vanilkového cukru 1 vejce do náplně 1 hrneček borůvek (200 ml) 1 vejce na potření

Postup: Z mléka, pudinkového prášku, krupicového cukru a krupičky uvaříme hustý pudink. Odstavíme ho a necháme vychladnout.Do misky dáme zchladlý...

 
Borůvky v peřině

Ingredience: 250 g másla 400 g polohrubé mouky prášek do pečiva vanilkový cukr 400 g cukru písek 4 vejce trocha mléka borůvky

Postup: Máslo rozehřejeme a do vlahého vmícháme mouku s práškem do pečiva, 200 g cukru, vanilkový cukr, 4 žloutky a tolik mléka, aby vzniklo těsto, které vypadá jako třené. Nalijeme a urovnáme ho na plech a asi 20 min pečeme. Zatím si ušleháme z bílků sníh téměř do tuha, pak po...

 
Bounty mlska

Ingredience: Těsto: 250 g změklého másla 180 g cukru krupice 200 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 4 vejce 4 lžíce mléka 3 lžíce kakaa tuk na vymazání plechu Náplň: 500 ml mléka 6 lžic dětské krupičky 200 g másla 150 g cukru 200 g kokosu Dále: čokoládová poleva

Postup: Máslo s cukrem vyšleháme, poté přidáme postupně vejce a mléko. V misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva a přišleháme vše k...

 
Bounty řezy

Ingredience: Těsto-budeme potřebovat 2 pláty těsta,toto množství je na jeden: 4 vejce 4 lžíce polohrubé mouky 4 lžíce práškového cukru 3 lžíce kakaa 1 lžíce oleje 3 lžíce vody 1/2 balíčku kypřícího prášku ČOKOLÁDOVÁ NÁPLŇ: 250 g másla 100 g práškového cukru 1 čokoládový pudink KOKOSOVÁ NÁPLŇ: 125 g kokosu 125 g práškového cukru 100-150 ml mléka

Postup: Zo surovín si upečieme 2 pláty piškótového...

 
Bounty řezy II

Ingredience: Těsto: 350 g hladké mouky 200 g Hery 150 g moučkového cukru 3 lžíce mléka 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva Kokosová náplň: 6 bílků 100 g moučkového cukru 250 g kokosu Krém: 6 žloutků 400 ml mléka 50 g moučkového cukru 4 lžíce hladké mouky 200 g másla Ozdoba: čokoládová poleva

Postup: Plech o velikosti 30x40 cm vyložíme pečicím papírem.Do mísy prosejeme mouku, smícháme s práškem do pečiva,...

 
Boží koláč z polenty

Ingredience: 1 hrnek mouky (celozrnné, bezlepkové) 1 hrnek polenty 1/2 hrnku cukru 1/2 kostky masla 2-3 jablka skořice prášek do pečiva

Postup: Mouku, polentu, cukr, prášek do pečiva smícháme v misce. Rozpustíme si máslo. 3/4 Sypké směsi vysypeme do formy (nebo menšího plechu), pokapeme větší polovinou rozpuštěného másla. Jablka nastrouháme, posypeme skořicí a cukrem dle chuti. Jablka položíme na...

 
Boží milosti

Ingredience: 500 g hladké mouky 0,5 balíčku prášku do pečiva 1 špetka strouhané citronové kůry 4 vajíčka 8 lžic rumu Dále: moučkový a vanilkový cukr na obalení olej na smažení

Postup: Vypracujeme těsto z mouky, prášku do pečiva, špetky citronové kůry, rumu, vajíček a hněteme, až je tuhé a nesype se.Na vále vyválíme z těsta plát o tloušťce 3 mm a z něj vykrojíme obdélníčky široké 3 cm, které potom...

 
Boží milosti - další IV.

Ingredience: 300 g hladké mouky 3 žloutky 1 lžíce měkkého másla 3-4 lžíce bíleho vína 1 špetka soli kysaná smetana dle potřeby olej na smažení práškový cukr na obalování

Postup: Z uvedených surovín spracujeme cesto, smotany pridávame toľko, aby sme dostali cesto konzistencie asi ako rezancové. Necháme v sáčku, mikroténe odpočinúť v chladničke.Vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, pokrájame na štvorce, najlepšie...

 
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955

Ingredience: 250 g hladké mouky 2 žloutky 1 špetka soli 50 g cukru 50 g tuku 2 lžíce bílého vína 2 lžíce smetany Na smažení: 100 g sádla 100 g přepuštěného másla Na obalení: moučkový cukr s vanilkou

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Doprostřed uděláme důlek, do důlku dáme žloutky, víno, cukr a smetanu.Vidličkou vše spojíme v těsto řidší než je na nudle. Nahoru ještě dáme nakrájený...

 
Boží milosti - růžičky, mašličky

Ingredience: 380 g polohrubé mouky 1 špetka soli 2 žloutky 50 g másla 1 lžíce cukru 200 ml kysané smetany 1/4 lžičky prášku do pečiva (nebo jedlé sody) 1 lžíce rumu Dále: olej na smažení moučkový cukr (s vanilkou nebo skořicí na obalování) bílek (na růžičky)

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem do hladka, přidáme sůl a žloutky, vyšleháme do krému, pak přidáme rum, smetanu a mouku prosátou s práškem do...

 
Boží milosti babičky Jiřinky

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 3 žloutky špetka soli 2 lžíce rumu 5 lžic vody šťáva z poloviny citronu 2 PL moučkového cukru Na obalení: moučkový cukr smíchaný s vanilkou

Postup: Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto jako na nudle. Necháme v lednici odpočinout asi 30 minut.Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a rádlem vykrajujeme různé tvary - trojúhelníky, nebo jako já, obdélníčky...

 
Boží milosti II.

Ingredience: 250 ml zakysaná smetana 350 g hladká mouka 1 prášek do pečiva 1 vejce vanilkový cukr citronová kůra olej práškový cukr

Postup: Do kyslej smotany pridame muku, prasek do peciva, vajicko, vanilkovy cukor, citronovu koru a vymiesame cesto. Hotove cesto vyvalkame na cca 5 mm.Poharom vykrajujeme kolecka, do ktorych urobime v strede dva zarezy.Vyprazame na oleji do hneda a hned z panvice obalujeme v...

 
Boží milosti III

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 50 g změklého másla 1 vejce 1 lžíce moučkového cukru 2 lžíce rumu 3 lžíce mléka 1 špetka soli Dále: olej na smažení moučkový cukr na obalení

Postup: Všechny suroviny na vále zpracujeme do těsta, které po částech rozválíme a rozkrájíme na menší tvary (např. obdélníky).Každý kousek několikrát prořízneme, aby se milosti při smažení nekroutily.Na pánvi rozehřejeme olej a...

 
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou

Ingredience: 300 g prosáté hladké mouky 80 g smetany ke šlehání 33 % 80 g zakysané smetany 1 lžička soli 4 lžíce rumu nastrouhaná kůra z limetky Dále: olej na smažení moučkový cukr na obalení

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme. Necháme těsto půl hodiny přikryté utěrkou odpočinout. Znovu ho propracujeme a zase necháme odpočinout asi 20 minut.Pak těsto na mírně pomoučeném vále rozdělíme...

 
Boží milosti--V.

Ingredience: Šlehačka asi 40 dkg polohrubé mouky 2 žloutky 0,5 prášku do pečiva cukr moučka na obalení

Postup: Mouku, pášek do pečiva, žloutky a šlehačku zaděláme jako nudlové těsto. Vyválíme a smažíme z obou stran. Ještě horké obalujeme v cukru.

 

|<   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz