Ingredience: 400 g hladké mouky 1 vejce 8 lžic vlažné vody 2 lžíce octa 100 g másla (nebo Hery) 5 jablek 4 lžíce citronové šťávy mletá skořice (podle chuti) cukr (podle chuti) olej na vymazání plechu 1 vejce na potření
Postup: Mouku, vodu, ocet, Heru a vejce dáme do větší mísy. Uhněteme pevnější, hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mouku nebo naopak vodu.Až budeme mít těsto zpracované, přiklopíme jej...
Ingredience: 50 g listového těsta 1/2 jablka rozinky skořicový cukr máslo na vymazání
Postup: Listové těsto (ideálně rozválené na papíře) uřízneme, nebo ustřihneme. Škrabkou na brambory naloupeme kousky jablka a ochutíme kořeněným cukrem.Zavřeme jako kapsu. Toastovač vymažeme máslem, a rozehřejeme.Když toastovač zhasne, vložíme štrúdlíčky (kapsy), znovu zapneme a upečeme. Pokud se nám zdají moc světlé, ještě...
Ingredience: Na těsto: 250 g hladké mouky 100 g Hery 1 vejce 2 lžíce vlažné vody 1 lžíce octa špetka soli trochu strouhanky trochu mléka na pomašlování Na náplň: jablka 130 g vlašských ořechů (celých) cukr krystal cukr moučka 50 g rozpuštěného másla skořice
Postup: Prosejeme mouku a přidáme špetku soli. Uděláme důlek a do něj dáme vajíčko, máslo, 2 lžíce vlažné vody a lžíci octa. Všechno vypracujeme rukama...
Ingredience: Těsto: 450 g hladké mouky 1 máslo 1 vejce 2 lžíce jablečného octa 10 lžic studené vody Náplň: 1 menší máslová dýně 100 g cukru 1 dl vody celá skořice hrst rozinek 1 dl mléka 1 vejce na potírání
Postup: Postup: Nejprve připravíme náplň, která musí chladnout. Dýni oloupeme dle zvyklostí, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce, přidáme vodu, celou skořici a zasypeme cukrem. Takto necháme...
Ingredience: 300 g hladké mouky 100 ml vlažné vody 2 lžíce oleje 50 g másla (+2 lžíce na potření těsta) 1 špetka soli 1 lžička octa Náplň: 1 kg hrušek 100 g cukru moučka šťáva z 1 citronu 50 g strouhaných ořechů 2 lžíce strouhaného kokosu 2 lžíce rumu skořice podle chuti strouhanka na zahuštění Dále: višňový džem (nebo rybízový) tuk na vymazání
Postup: Na vál prosejeme mouku, do důlku přilijeme vodu, olej,...
Ingredience: 330 g listového těsta (rozváleného) 4 větší kyselejší jablka 3 lžíce rumu (nejlépe Božkovského) rozinky (můžete přidat k jablkům do rumu, u nás se nejí, takže my bez) a dále 25 g másla 15 g hnědého cukru ( nebo trošku více, podle chuti ) 25 g strouhanky (někdy dávám pro obměnu nastrouhané rumové perníčky ... skvělá záležitost) 1 lžička skořice 2 hřebíčky (rozdrcené...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva trochu vanilkového cukru špetka soli 100 ml vody (dle potřeby) 1 vejce 4 PL slunečnicového oleje 80 g másla Náplň: 250 g plnotučného tvarohu 1 vanilkový cukr 2 PL cukru krupice 1 vejce citronová kůra 2 ČL vanilkového pudinkového prášku domácí švestková povidla
Postup: Do mísy dámy prosátou mouku, další sypké suroviny a vše...
Ingredience: Na těsto: 1 pomazánkové máslo 2 krabičky polohrubé mouky (od másla) Na náplň: 300 g rebarbory 3 jablka 2 skořicový cukr 1 tvaroh 1 pomazánkové máslo 1/2 balíčku vanilkového pudinku 2 lžíce moučkového cukru 1 žloutek 200 ml rozpuštěného másla na pomazání
Postup: Z pomazánkového másla a mouky vypracujeme těsto a necháme ho chvíli odpočinout.Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do...
Ingredience: 40 dkg hl. mouky 10 dkg hery nebo perly 1 prášek do pečiva 2 pl cukru 1 vejce 1 žloutek mléko dle potřeby 1 vejce na potření nastrouhaná jablka skořicový cukr
Postup: Dám mouku, prášek do pečiva, cukr, heru, 1 vejce, 1 žloutek, smíchám a postupně přidávám mléko dle potřeby, těsto nesmí být tuhé. Rozpulím těsto a vyválím dvě placky, pokladu nastrouhanými jablky, posypu rozinkami a skořicovým...
Ingredience: 400 g listové těsto Náplň: 2 tvarohy (v alobalu) 1 vejce 1 vanilkový pudinkový prášek 1 vanilkový cukr 100 g cukru moučka trochu mléka (na zředění)
Postup: Včas vyhřejeme troubu na 200 °C. Vyválíme listové těsto a do středu dáváme připravenou tvarohovou náplň.Tvarohovou náplň připravíme smícháním všech surovin. Naředíme podle potřeby mlékem, aby se s náplní dobře pracovalo.Dobře zabalíme náplň...
Ingredience: Těsto: 350 g mouky 250 g Hery 2 dl zakysané smetany 1 lžíce octa špetka soli Náplň: 500 g tvarohu 1 žloutek 2 vanilkové pudinky cukr (podle chuti) višňový kompot skořice
Postup: Vypracovat hladké těsto a nechat odpočinout, nejméně 12 hodin v chladu. Náplň: tvaroh, žloutek, 1 pudink a cukr smícháme. Višně vypeckujeme, i se šťávou a skořicí svaříme, přidáme pudink a mícháme do zhoustnutí. Dle...
Ingredience: 30 dkg hladké mouky 8 dkg cukru 15 dkg Hery 2 žloutky 1 prášek do pečiva 1 vejce na potření trošku vody asi 5-6 jablek podle velikosti
Postup: Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, přidáme žloutky, Heru (já ji ztuhlou strouhám nahrubo) a trošku vody, aby nám vzniklo vláčné těsto.Necháme chvíli odpočinout a mezitím si oloupeme jablka.Těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou...
Ingredience: chlazené listové těsto (na papíře) lžíce másla 3 menší jablka půl citronu 3 lžíce hnědého cukru 1 lžíce pudinku ořech, hrozinky - podle chuti 1 vejce
Postup: Oloupaná jablka pokrájíme na kousky. V míse je smícháme s cukrem, citronovou šťávou a pudinkovým práškem. Můžeme přidat hrozinky nebo brusinky, pokrájené ořechy nebo mandle.Listové těsto rozkrojíme na pět stejně širokých pruhů. Každý...
Ingredience: 400 g mraženého listového těsta 1 kg višní 200 g mletého máku 200 g moučkového cukru 1/2 KL mleté skořice 1/2 KL mletého hřebíčku kůru z 1 citronu 2 dl zakysané smetany 1 žloutek na potření nebo 30 g rozpuštěného másla moučkový cukr na posyp (tohle množství surovin stačí na dvě nožky)
Postup: Listové těsto necháme povolit na pokojovou teplotu. Višně umyjeme a vypeckujeme, necháme na sítě okapat....
Ingredience: Na těsto: 400 g polohrubé mouky 250 g Hery (nebo jiného tuku na pečení) 1 vejce 1 kypřicí prášek 200 g bílého jogurtu 1 špetka soli Další suroviny: 4-6 jablek cukr dle chuti 1 lžička mleté skořice 2 hrsti rozinek půlky vlašských ořechů strouhanka 1 rozšlehané vejce na potření
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme včas na 170 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme na větší kousky,...
Ingredience: Těsto : 500 g hladké mouky 2 jogurty (á 150 ml) 1 Hera 1 vejce Náplň: dle chuti
Postup: Ze všech přísad zpracujeme těsto.Těsto vyválíme a naplníme náplní podle své chuti.Pečeme na 180°C asi 25 min.
Ingredience: 200 g tuku 1 malý bílý jogurt (120 g) 1/2 prášku do pečiva 400 g hladké mouky
Postup: Ze surovin vypracujeme hladké těsto.Vyválíme na vále plát, na který dáme náplň podle naší chuti.Pečeme v předehřáté troubě do růžova.
Ingredience: 350 g hladké mouky 250 g Hery 12 lžic piva 3 hrsti strouhanky 600 g jablek 100 g rozinek 100 g ořechů 3 lžíce cukru mletá skořice
Postup: Z mouky, tuku a piva zaděláme těsto a necháme ho přes noc uležet. Druhý den rozdělíme těsto na 3 díly, rozválíme, posypeme strouhankou a nastrouhanými jablky. Přidáme rozinky, ořechy a zasypeme skořicí a cukrem. Pečeme dozlatova.
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 150 g pomazánkového másla 1 vejce 3 jablka 2 lžičky skořice cukr (dle chuti) rozinky (dle chuti) ořechy (dle chuti) vejce na potření
Postup: Z mouky, pomazánkového másla a vajíčka zpracujeme hladké těsto. Těsto na vále vyválíme.Jablka nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na kostky a rozprostřeme na těsto. Posypeme skořicí, rozinkami a mletými ořechy dle chuti.Závin zavineme a...
Ingredience: 12 ks ryžového papíru 1 vajíčko Náplň: 1 kg strouhaných jablek cukr (podle chuti) mletá skořice 100 g rozinek
Postup: Náplň pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Čistú utierku namočíme do studenej vody a vyžmýkame. Rozložíme ju na dosku. Ryžový papier ukladáme na vlhkú utierku tak, aby sa prekrýval, potrieme rozšľahaným vajíčkom a uložíme druhú vrstvu ryžového papiera. Na papier...
|< 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz