Ingredience: 180 g másla 3 vejce 100 g cukru moučkového 80 ml agávového (nebo jiného sirupu) 250 g měkkého tvarohu 1 vanilkový cukr 250 g polohrubé mouky 10 g prášku do pečiva (vrchovatá lžička) Dále: švestky 150 g máku 50 g moučkového cukru tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy
Postup: Troubu vyhřejeme na 170 °C. Formu na koláč s vyšším okrajem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Formu zvolte...
Ingredience: 350 g polohrubé mouky 1 lžička soli 2 lžíce cukru 20 g droždí 125 ml mléka 100 g Hery Náplň: 200 g mletého máku 70 g cukru 250 ml mléka 300 g švestek (nebo blum) 2 lžíce strouhanky 1 vejce na potření
Postup: Mouku promícháme se solí, uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Pak zalijeme mírně teplým mlékem a necháme 7 minut vzejít kvásek.Přidáme rozpuštěnou (ne...
Ingredience: 170 g hladké mouky (dá se použít i jiná než pšeničná, třeba žitná nebo špaldová) 80 g másla pokojové teploty 80 g zakysané 15% smetany špetka soli Švestková náplň: švestkový kompot (pro diabetiky Dia kompot) 80 g jemně mletých mandlí (pro alergiky: místo mandlí přidejte rozdrobené sušenky) 1/2 ČL mleté skořice
Postup: Mouku, máslo, smetanu a sůl zpracujte v kompaktní těsto, zabalte do folie a...
Ingredience: 1 kg švestek třtinový cukr na posypání (cca 4 lžíce) máslo na vymazání Drobenka: 100 g polohrubé mouky 60 g třtinového cukru 50 g másla 1 KL skořice
Postup: Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a naskládáme do zapékací mísy, kterou před tím vymažeme máslem. Švestky posypeme cukrem a následně drobenkou, kterou prsty vyžmolíme do správné konzistence.Pečeme zhruba 40 minut (do pěkné...
Ingredience: hrnek mléka 1 vejce 1 lžíce cukru 1 lžíce zakysané smetany 1 lžíce oleje 4-5 lžic hladké mouky 1 lžička skořice 1/4 lžičky prášku do pečiva špetka soli citronová kůra olej na smažení půlky švestek bez pecek
Postup: Ze všech surovin zamícháme hladké hustější těstíčko. Necháme ho 10 minut odpočinout.Švestky namáčíme do těstíčka a ihned vkládáme do rozehřátého oleje.Smažíme z obou stran dozlatova a...
Ingredience: Na těsto: 250 g polohrubé mouky 100 g cukru 50 g másla 3 vejce špetka soli Dále: 3 kelímky kysané smetany cca 5-6 čerstvých měkčích hrušek kakao skořice
Postup: Mouku, cukr,špetku soli a vejce smícháme v míse se změklým máslem a vypracujeme vláčné těsto, které by nemělo lepit . Těsto buď vyválíme a rozprostřeme na plech, či do formy, nebo jej do formy jednodušše prsty vtlačíme , okraje být...
Ingredience: 2 vajíčka 2 plné hrníčky piškotů 4 čajové lžičky polohrubé mouky 4 čajové lžičky prášku do pečiva 3 čajové lžičky rozpuštěného másla 50 g nasekaných mandlí Půl hrníčku vody cukr krystalový
Postup: Do mísy nasypeme piškoty a nalijeme vodu. Přidáme vajíčka a vše důkladně promícháme abychom neměli žádné hrudky z piškotů. Přidáme mouku, mandle, 2 polévkové lžíce cukru a prášek do...
Ingredience: 500 g hladké mouky (nebo polohrubé mouky) 250 ml jakéhokoliv piva 250 g ztuženého tuku ( Omega) 1 špetka soli 1 lžíce octa jablka (švestky, třešně, meruňky, blumy,...) osmaženou strouhanku (nebo drobenku) cukr vanilkový cukr skořice rozinky vlašské ořechy tvaroh
Postup: S moukou zpracujeme nastrouhaný tuk, dáme špetku soli a pivo. Přidáme lžíci octa. Vše zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do...
Ingredience: 100 g tapioca perel kokosové mléko maliny a borůvky třtinový cukr
Postup: Den dopředu si namočíme do vody tapioca perly. Namočené perly scedíme a dáme vařit s mlékem. Mléko přiléváme podle potřeby. Vaříme do zhoustnutí, reps. do té doby, než perly nabudou a mléko nasáknou.V druhém hrnci uvaříme maliny s třtinovým cukrem.Takto připravený pudink a maliny servírujeme do skleniček. Ozdobit můžeme...
Ingredience: Světlá vrstva: Tapiokové perly (cca 100-200 g) 100 ml smetany ke šlehání vanilkový cukr asi 200 ml mléka ideálně plnotučného případně polotučného Tmavá vrstva: 1 kokosový ořech (popř. strouhaný kokos) kakao nebo karob směs oříšků natural (nesolené) 1 banán med Na ozdobení: hrozen skořice datlový sirup
Postup: Tapiokové perly si dáme na min. 3 hod nabobtnat do vody. Na jeden díl perel připadnou...
Ingredience: 70 g tapiokových perel 500 ml plnotučného mléka 2 lžíce nerafinovaného třtinového cukru miska čerstvých malin
Postup: Tapiokové perly vsypeme do půl litru mléka a necháme hodinu nabobtnat. Poté osladíme, pozvolna přivedeme k varu a minutu vaříme do zhoustnutí a zprůhlednění perel.Pak už jen přelijeme do mističek a podáváme vychlazené s rozmačkanými malinami, které můžeme krátce povařit s cukrem.
Ingredience: 100 g tapiokových perel 20 g chia semínek 300 ml vody 300 ml mléka 2 lžíce medu skořice čokoláda banán piškoty kakao
Postup: Tapioku zalijeme vodou a necháme ji nabobtnat alespoň 8 hodin, nejlépe přes noc.Až bude nabobtnalá, přidáme k ní mléko, med, chia semínka a dáme ji vařit. Mícháme do zhoustnutí, měla by mít konzistenci kaše. Nakonec přidáme skořici.Tapioku rozdělíme do misek, přidáme...
Ingredience: 50 g tapiokových perliček 100 ml kokosového mléka (hustého) 150 ml vody 1 lžíce cukru Navíc si připravte oblíbené ovoce na horní vrstvu, kterou krátce povaříte (s trochou cukru)
Postup: Tapioku naypejte do menšího kastrolu, zalijte vodou a kokosovým mlékem. Přidejte cukr a pozvolna vařte 20 minut, dokud perly nezměknou a směs nebude houstnout. Často tapioku promíchávejte.Směs nechte trochu...
Ingredience: Na pudink: 40 g tapiokových perliček 350 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného, zde je např. recept na domácí kokosové) 1/2 vanilkového lusku (nemusí být) agávový sirup nebo jiné sladidlo dle chuti Na krém: 1 banán hrst vlašských ořechů 30 g hořké čokolády (nebo jiné oblíbené) 1 lžička kakaa cca 2 lžíce mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka) agávový sirup nebo jiné...
Ingredience: Korpus (z těsta na staročeské linecké): 2 žloutky 250 g másla 1 vanilkové cukry 350 g hladké mouky 120 g moučkového cukru kůra z půlky citronů 3 lžíce kakaa Krém (vaječný likér s vanilkou): 1/3 vanilkového pudinku 15 cl mléka 50 g másla 8 cl vaječného likéru 2 lžíce cukru Čokoládová pěna: 500 ml smetany (33 % tuku) 250 g hořké čokolády 10 sušenek Lotus
Postup: Ze surovin na korpus uděláme těsto...
Ingredience: Těsto: 180 g hladké mouky 70 g cukru moučka 50 g mletých vlašských ořechů špetka soli špetka prášku do pečiva 125 g másla 1 vejce trochu tuku a hrubé mouky na vymazání a vysypání formy Náplň: 200 g mletých vlašských ořechů 250 ml mléka 150 g cukru 120 g mletých piškotů 1 lžíci rumu Ozdoba: čokoládovou poleva vlašské ořechy
Postup: Ze všech surovin na těsto zpracujeme ručně pevné těsto, které...
Ingredience: Korpus (z těsta na staročeské linecké): 2 žloutky 250 g másla 1 vanilkové cukry 350 g hladké mouky 120 g moučkového cukru kůra z půlky citronů Vanilkový krém: 1 bal vanilkového pudinku 0,5 l mléka 150 g másla 5 kapek vanilkového extraktu 100 g cukru 5 cl rumu Domácí smetanový karamel a ozdoba z karamelu: 300 g cukr moučka 50 g másla 300 ml smetany 33 %
Postup: Ze surovin na korpus uděláme těsto...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 100 g cukru moučky špetka soli 200 g studeného nakrájeného másla 1 vejce 1 lžíce rumu Krém: 70 ml citronové šťávy 300 g créme fraiche nebo zakysané smetany 2 vejce 50 g cukru lžička solamylu
Postup: Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme do folie, uložíme na 30 minut do lednice. Pak těsto vyválíme a...
Ingredience: Těsto: 75 g másla 1 žloutek 50 g moučkového cukru 150 g hladké celozrnné špaldové mouky (lze použít i klasickou bílou) Krém: 1 pomeranč (ideálně bio) 100 g cukru moučka 50 g másla 50 g kvalitní hořké čokolády 1 vrchovatá lžička kakaa holandského typu 2 vejce Na drink: 1 panák Cinzano Rosso 150 ml jablečného cideru plátky pomeranče
Postup: Začněte přípravou těsta, které se v lednici krásně...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 100 g cukru moučky špetka soli 200 g studeného nakrájeného másla 1 vejce 1 lžíce rumu strouhanka na posyp těsta Náplň: asi 10 jablek skořice cukr citronová šťáva vlašské ořechy Sníh: 6 bílků 3 lžíce cukru špetka soli
Postup: Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme do folie, uložíme na 30 minut do lednice....
|< 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz